Az alkonykapcsolós dőlőbója és használata

Az alkonykapcsolós dőlőbója és használata

A többnapos vagy akár többhetes horgászatok során a meghorgászandó etetett helyet mindig érdemes valamilyen formában megjelölni a koncentrált etetés és a végszerelék pontos elhelyezésének megkönnyítése érdekében akár dobós, akár behúzásos technikát alkalmazunk! A legpraktikusabb nappali/éjszakai jelölési módszer az alkonykapcsolós dőlő bója használata, amely nappal és éjszaka is kiváló támpont lehet nemcsak a távolabbi, de akár közelebbi helyek megjelölésében is!

Mindenképpen törekedni kell arra, hogy az etetésünkön és közelében tartózkodó halak minél kevesebb „idegen testtel” találkozzanak, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen jelölő eszközt alkalmazunk! A dőlőbóják nagyon fontos feladata a hely megjelölésén túl, hogy a megakasztott hal zsinórunkat a lehetőségekhez képest minél könnyebben, a lehető legkisebb akadályoztatással tudja áthúzni a bójatesten, amikor már mi is egyre közelebb kényszerítjük a part irányába. Az összes általunk igen fontosnak tartott kritériumnak megfelelve létrehoztuk az MZ Alkonykapcsolós Dőlőbóját, amely egyaránt tökéletesen használható a sekély, 1 méteres vízmélységtől egészen 6,25 méter mélységű vizekig.

Az etetési hely pontos megjelölése elengedhetetlen a bojlis horgászatban!
A menetes csatlakozási pontok segítségével…
… akár 6,25 m hosszú bóját is összeállíthatunk

Az igazán praktikus és egyszerű csatlakozóknak köszönhetően könnyedén tudjuk növelni vagy csökkenteni a bója hosszát a vízoszlop magasságától függően akár 25 cm-es finombeállítással.

A szett minden eleme igényes és kipróbált darab
A tökéletes láthatóság minden időszakban garantált, legyen szó éjszakai vagy nappali horgászatról!

Az összeszerelt eszköz minden egyes víz alatt található alkotóeleme fekete színű, ezért maximálisan beleolvad a víz alatti környezetbe, viszont a vízből kilátszó rész a fényvisszaverő csíkozásnak, illetve a világítófejnek köszönhetően számunkra kiválóan látható.

Garantáltan vízhatlan burkolatban van a…
… a világítófej, amely sötétben bekapcsol, nappal pedig kikapcsol

A bója igazi különlegessége, hogy a végén található egy alkonykapcsolós, teljesen vízhatlan világítófej, amely a sötétség beálltával magától bekapcsol, majd nappal kikapcsol, ezáltal önműködő módon biztosítja az energiatakarékos üzemelést. Az akár több száz méterről is látható világítófej igen kis fogyasztású LED-es világítással működik, amelyhez az energiát 2 db ceruzaelem (nem tartozék) biztosítja, így hosszú távra megoldottá válik bójánk megvilágítása. A világítás négy színben létezik: sárga, zöld, piros és kék. A bójatestek belsejébe gumidugók kerültek, ezek - légkamrákat biztosítva minden egyes toldó csőnek - biztosítják a teljes vízmentességet.

Nézzük csak meg közelebbről a bója alsó részét is! Látható, hogy - szükség esetén - meglehetősen könnyen felcsúszhat a zsinór a bójatesten

A bójatalp kialakítása sem hétköznapi, mivel semmilyen akadály (csavar, fém karika) nincs a zsinór előtt, így sokkal könnyebben csúszik fel a zsinór a bójatesten, mint ahogyan azt más termékeknél tapasztalhattuk! A bójatalp méretét illetően is a lehető legkisebbre törekedtünk: ólom használatával sikerült megoldani, hogy a lehető legkisebb legyen az idegen test mérete az aljzaton.

Mindez egy igényes…
… vízlepergetős tokban…
… könnyedén szállítható

Az összes praktikus funkciót megkoronázva a terméket egy nagyon igényes, vízlepergetős, emblémával ellátott hordtáskában szállítjuk.

Méret: 1-6,25 m

A bója alkotóelemei a következők:

  • 1 db kisméretű, 1,6 kg-os matt feketére szinterezett ólomöntvény talp csatlakozóval
  • 1 db 25 mm átmérőjű 100 cm-es felső bójatest emblémával és fényvisszaverő csíkozással ellátva, valamint 1 db alkonykapcsolós világítófej
  • 4 db 16 mm átmérőjű 100 cm-es toldó
  • 1 db 16 mm átmérőjű 75 cm-es toldó
  • 1 db 16 mm átmérőjű 50 cm-es toldó
  • 1 db igényes, emblémával ellátott, vízlepergetős hordtáska

Azoknak a horgásztársaknak, akik számára a praktikusság és az ésszerűség mellett a minőség is nagyon fontos, igazi hosszú távú megoldást jelent ez a nagyon hasznos kiegészítő eszköz.

Zadravec termékek: a magas minőség garanciája!

(X)
Zadravec Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.