WCC győzelem új SBS csalikkal - 1. rész

WCC győzelem új SBS csalikkal - 1. rész

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen évek óta rendszeres résztvevője vagyok a Word Carp Classic versenyeknek, ahol évről évre a világ talán legnevesebb pontyhorgászai mérik össze tudásukat. Egy ilyen rangos megmérettetésen az SBS Tactical Baits tulajdonosaként, versenyzőként és a hivatalos SBS csapatok támogatójaként mindig nagy izgalommal élem át az esemény minden egyes percét. Különleges és olykor torokszorító élményt jelent, amikor az SBS családjába tartozó csapatok valamelyike kiemelkedő eredményt ér el egy ilyen éles küzdelemben...!

Ilyenkor még biztosabb vagyok abban, hogy van értelme annak az innovatív műhelymunkának, amelynek gyümölcseként az emlékezetes versenyeredmények, hosszas tesztelések után olyan termékek kerülhetnek a horgászboltok polcaira, amelyek méltán viselik az SBS márkanevet. A 2012-es év egy különleges meglepetést tartogatott számunkra, hiszen az SBS által támogatott Micula-Pongrácz-Németi trió a dobogó legfelső fokára állhatott az olaszországi Bolsenában megrendezett WCC versenyen!

A srácok versenyen használt trükkjeinek bemutatása és élménybeszámolója előtt engedjétek meg, hogy néhány mondat erejéig megemlítsem azokat a fontos eseményeket és eredményeket az SBS életében, amelyekre - úgy gondolom - igazán büszkék lehetünk!

Az elmúlt néhány év során erőteljes, töretlen fejlődésen mentünk keresztül, amelynek első lépéseként lecseréltük a termékek idejétmúlt csomagolását, így az SBS termékeket kimagasló minőségükhöz méltó, megújult arculatú és magas színvonalú új csomagolással láttuk el. Ezzel egy időben szigorú minőségellenőrző rendszert vezettünk be, amelynek köszönhetően garantáltan mindig tökéletes és friss termékeket kaphatnak kézhez vevőink, teszthorgászaink. A fenti fejlesztéseknek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen nemzetközi tanácsadóinknak, teszthorgászainknak és nem utolsósorban vásárlóinknak köszönhetően sorra állítottunk fel, döntöttünk meg rekordokat, és számtalan verseny trófeáját sikerült elhódítanunk.

Kimagasló minőség, magas színvonalú csomagolás

Az eddig elért sikereink közül mégis a 2012. évi World Carp Classic versenyen elért eredményekre vagyok a legbüszkébb. A 160 csapatból álló nemzetközi mezőnyben a svájci SBS csapatunk (Milos Antic és Domenico Ungaro) az igen előkelő 9. helyezést, míg az angol SBS csapat legénysége (Steve Howard és Danny Ormiston) a PV TV szektort megnyerve az összetett verseny 12. helyén végzett. Külön szeretném megköszönni nekik ezt a fantasztikus teljesítményt!

A 9. helyen végzett svájci SBS csapat egyik tajga, Milos Antic egy bolsenai torpedóval
Danny Ormiston és Steve Howard az angol SBS csapat színeiben a PV TV szektor győzteseiként kerültek be a WCC 2012-es évkönyvébe

Az SBS történetében az egyik csúcspontnak nevezhető, meghatározó eredményt a PV TV és az SBS színeiben horgászó Micula Péter, Pongrácz Norbert és Németi Zoltán (team runner - segítő) trió érte el, hiszen a verseny végén ők vehették át a 2012-es World Carp Classic győzteseinek járó trófeát.

A győztes csapat: Pongrácz Norbert, Micula Péter és Németi Zoltán a WCC trófeával és Ross Honeyval, a verseny főszervezőjével és alapítójával

A 113,5 km² felszíni területtel, 81 méteres átlagmélységgel (legmélyebb pont: 151 méter) rendelkező, kristálytiszta vizű, vulkáni eredetű Bolsena-tó sikeres meghorgászása még a tapasztaltabb pontyhorgászok számára sem könnyű feladat.

A vulkáni eredetű tó különleges horgászhely minden pontyhorgász számára

A csapat egy olyan, akkoriban még fejlesztési fázisban lévő, édes-krémes ízű, világos színű, magas szénhidrát-tartalmú bojlival érte el a sikert, amely a 2013-as évtől az SBS egyik újdonságaként jelenik majd meg a Premium kategóriában C1 néven. Erről a csaliról fontos megemlíteni, hogy elsősorban nagy kiterjedésű, vad vizeken, illetve mélyebb vizű bányatavakban érhetünk el vele sikereket.

SBS Premium C1! 2013-tól mindenki kipróbálhatja!
A forgatáson a csapat már néhány jövő évi újdonsággal horgászott
Ez a szép tőponty is az új csalira érkezett

A versenyen átélt élményekről, a sikeresen használt módszerekről, szerelékekről és csalizási technikákról a csapat tagjai személyesen számolnak be az alábbi film első részében, amelyet a gyakorlatban is bemutatnak a Nagykállói Horgásztó partján.

A WCC 2012-es megnyitóján minden csapat izgatottan várta a sorsolást
Sokan precíz pontossággal követték az eseményeket
Minden halért keményen meg kellett küzdeni…
… de megérte!

Folytatása következik…

Írta: Kovács Zoltán
Videó: PV TV
Fotók: PV TV, www.worldcarpclassic.com, Novák Dániel

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.