A kihívás hete – Challenge week – Háromfa 2017

Pataki Gergely 2017-04-21
Az idei évtől a Pontycentrum csapata egy cikksorozat keretein belül mutatja be a sporthorgász-versenysport iránt érdeklődő horgászok számára azon versenyek tapasztalatait, melyen a „versenycsapat” elindult. Természetesen ezen megfigyelések az adott vízen egy-egy hobbipeca alkalmával is hasznosak lehetnek, hiszen a csali kiválasztásában, a taktika kialakításában és egyben a túrára való felkészülésben is segítséget nyújthat.

Bojlis versengés Nyékládházán, a KOI2-es tavon

Terbe István 2015-06-23
Karcsi barátommal lassan 15 éve horgászunk együtt és mindkettőnknek egy tíz kiló feletti RSD-ben fogott ponty adta meg a lökést, hogy elinduljunk a bojlizás irányába. 1,5 éve bojlizunk aktívan és próbáljuk elsajátítani a szükséges tudást és módszereket. Kiállításokra jártunk és szívtuk magunkba a fontosabbnál fontosabb információkat. Lényegében az egész telet azzal töltöttük, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb tudást szedjük fel magunkra, és célunk az volt, hogy az idei évben pár komoly túrán szép eredményeket érjünk el. Így szerepel a terveink között a Balaton és Pölöske is, de kezdetnek úgy gondoltuk, hogy az első komolyabb túra egy kis versenyzés legyen, amire tökéletesen alkalmasnak tűnt az I. AHK 72 órás kupa a KOI2 tavon, Nyékládházán.
Videóval

Pontyhorgász praktikák JDCM módra 8. rész - Csalizási tippek a kánikulai időszakokra

Jávorka Dániel 2014-07-02
Szikrázó napsütés, tomboló hőség és nappali kapástalanság. Valószínűleg sok horgász számára hatnak elrettentő jelleggel e kulcsszavak. Nem is áll szándékomban megkérdőjelezni, hogy azok hozzák-e a leghelyesebb döntést, akik ilyen körülmények között a strandra teszik le a voksukat! Akik azonban kitartanak még a szélsőséges kánikulákban is a nagy pontyok becserkészése mellett, azok bizony tudják, hogy néha még a legpokolibb hőséggel megspékelt napokon is lehetnek meglepetések. Mostani a beszámolómban azokkal a sporttársakkal igyekszem hasznos információkat megosztani, akik nyáron rendre kimozdulnak a klimatizált szobák hűsítő kényelméből…
Videóval

WCC győzelem új SBS csalikkal - 2. rész

Kovács Zoltán 2013-01-05
Vajon ők hogyan csinálták? Milyen szerelékkel, csalival, etetőanyaggal érték el ezt a remek eredményt? Hogyan készültek fel egy ilyen rangos versenyre? Egy ekkora vízen hogyan találták meg a megfelelő horgászhelyet és módszert? Megannyi kérdés, amely sok horgászt foglalkoztat egy világbajnoki eredmény hallatán. Ígéretünkhöz híven a sorozat második részében a World Carp Classic 2012. évi bajnokai újabb fortélyokat osztanak meg a nézőkkel és az olvasókkal.
Videóval

WCC győzelem új SBS csalikkal - 1. rész

Kovács Zoltán 2012-12-17
Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen évek óta rendszeres résztvevője vagyok a Word Carp Classic versenyeknek, ahol évről évre a világ talán legnevesebb pontyhorgászai mérik össze tudásukat. Egy ilyen rangos megmérettetésen az SBS Tactical Baits tulajdonosaként, versenyzőként és a hivatalos SBS csapatok támogatójaként mindig nagy izgalommal élem át az esemény minden egyes percét. Különleges és olykor torokszorító élményt jelent, amikor az SBS családjába tartozó csapatok valamelyike kiemelkedő eredményt ér el egy ilyen éles küzdelemben...!

Egy bojlis verseny a lélek, a hibák és a tanulságok tükrében

Kovács Gábor 2012-06-30
Cikkem címe is elárulja, egy bojlis verseny lesz a fő témája, ami lehetne akár egy a sok száz beszámoló közül. Előre elárulom, nem szándékom a jobbnál jobb cikkeket felülírni, hisz szerintem már szinte minden oldalról körbejárták nálamnál sokkal tapasztaltabb versenyzők a praktikák és fortélyok tekintetében a versenyzés körülményeit. Beszámolóm - mint ahogy címe is elárulja - a lélek és a belülről megélt élmény aspektusából fogja nektek bemutatni a verseny történéseit, mégpedig úgy, ahogy azt szerzője lépésről lépésre átélte egy megint nem mindennapi tanulsággal fűszerezve.
Videóval

Világrekord fogás testközelből

Szalai Árpád 2012-06-11
Egy-egy pontyfogó vagy bojlis verseny végeredményét elemezve sokakban elsőként az alábbi kérdések fogalmazódnak meg a dobogón végzett különítményekkel kapcsolatban: Vajon mi volt a siker titka? Milyen taktikát és milyen csalit használtak? Hogyan lehet ilyen rövid idő alatt ennyi halat fogni?

Milyen egy számomra tökéletes izsáki túra, avagy hogyan fogjunk két és fél nap alatt csaknem 80 kiló halat?!

Jávorka Dániel 2010-07-11
Nagyon nehezen akart beindulni az idei évem, már ami a pontyok becserkészését illeti. A sok zárthelyi dolgozat, vizsgák és egyéb egyetemi fontos teendőim teljesen lekötöttek, így nagyon kevés időm maradt a kedvenc időtöltésemre, a horgászatra. A korábbi tapasztalataimtól eltérően mostanra be kellett látnom, hogy a hazai pálya nagytestű, rafinált lakóinak horogra kerítése már nem a félnapos horgászatok műfaja. Mégis, mit tud tenni az ember, amikor egyszerűen képtelen napokra otthagyni az egész feszültséggeneráló hercehurcát?! Türelemmel vár, amíg el nem érkezik a megfelelő idő. Így - amikor végre körvonalazódott a következő lehetséges túrám időpontja - alaposan felkészültem mindenre annak érdekében, hogy kiváló szórakozásban lehessen részem, melynek hatására valamelyest feltöltődhetnék egy kis energiával a sok egyetemi megpróbáltatás között. Ebből kiindulva megosztom veletek, miként sikerült az egyik legrövidebb többnapos túrám alatt a számomra eddigi talán legemlékezetesebb eredményt elérni…

Kétszeres bajnok az SBS SziKo Team!

Kovács Zoltán 2009-10-11
Ismét megrendezésre került a Maconka - Big Carp Nemzetközi Bojlis Kupa, mely immár 13. alkalommal öregbíti hírnevét. Nem véletlenül mondom, hogy hírnevét, hiszen nyugodtan állíthatom, a rekord mennyiségű fogásokról és rekordoktól híres verseny méltán teszi olyan népszerűvé és felejthetetlenné a tározót. Most sem volt ez másképp, hiszen ismét rekordfogás született, annak ellenére, hogy a rendkívül alacsony vízállás és az esőzések hiánya beárnyékolta a verseny előtti napokat. A vízhiány és a negatív előrejelzések ellenére mi is - mint SBS SziKo Team - belevágtunk a bojlis kupába, aminek végeredménye egy újabb rekord felállítása és a bajnoki cím elnyerése lett! Ha szeretnétek tudni, minek köszönhető ez rendkívüli eredmény, és hogy hogyan sikerült magunk mögé utasítani talán minden idők legkeményebb mezőnyét, akkor tartsatok velem, és ismét (mint mindig) lerántom a leplet azokról a titkokról, amelyeknek győzelmünket tulajdonítjuk!
Videóval

Újabb SBS siker a Maconka nemzetközi bojlis kupán

Kovács Zoltán 2009-06-02
Ebben az epizódban szeretnék nektek beszámolni, hogy milyen újításokat és horgászpraktikákat alkalmaztunk, és minek köszönhetjük, hogy ismét sikerült dobogós helyezést elérni az eddigi legerősebb mezőnyben, a XII. Maconka - SBS - F&H nemzetközi bojlis kupán. Különösen nehezítették a versenyt a szabálymódosítások, melyek közül az egyik legnagyobb változást az jelentette, hogy kizárólag egyetlen alkalommal, a bóják kihelyezésének céljából és az egyszeri, csónakból történő etetés időtartamára lehet csónakkal a vízre menni. A verseny további szakaszán kizárólag partról és az emberi ügyességen és fizikumon alapuló szerkezet segítségével lehet etetőanyagot a vízbe juttatni. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan sikerült a szabálymódosításokkal és a kemény mezőnnyel megbirkóznunk vagy érdekel benneteket a versenyen rólunk készült videós összefoglaló, akkor tartsatok velem ismét, ígérem, lesznek érdekességek…

Lebegő bojli úszós szereléken! - Bajkó Tamás mestertippjei

Kovács Zoltán 2008-09-22
Szeretném nektek bemutatni azt a technikát, amely az I. Verba tanya páros versenyen nekem az úszós szektorban a győzelmet, édesanyámnak a fenekező kategóriában a szektor 3-as eredményt, összesítésben pedig a 3. helyet eredményezte. De ezelőtt engedjétek meg, hogy szóljak pár szót magamról. 1996-tól horgászom hivatalosan, a fenekezéstől, a nádi pontyozástól a pergetésen át a finomszerelékes módszerekig szinte mindent kipróbáltam már. 5-6 éve rendszeresen járok a megyei szintű versenyekre, amelyeken kisebb-nagyobb sikereket már sikerült elérnem. Az első Verba tanya páros horgászverseny volt a harmadik olyan versenyem, ami országos szintű. (Lehet, mégiscsak szerencsés a 3-as szám…)
Videóval

SBS nagyhalas praktikák I. rész - 20 kiló felett!

Kovács Zoltán 2008-05-12
Az idei év első versenyén vettünk részt a Palotási-víztározón megrendezett, II. Dynamite baits kupa elődöntőjén. Nem titkolt szándékunk volt, hogy részvételünkkel a nem éppen kistestű halak fogásáról elhíresült, legendás tavon megmérettessünk és néhány horgász fejében eloszlassuk azt a tévhitet, miszerint az SBS SziKo Team csak kistestű halak kifogásával tud eredményes lenni, és hogy az SBS termékek is kizárólag e halakra hatnak rendkívüli módon. Eddig sem értettük, mire alapozzák e feltevéseket, hiszen most is sikerült eloroznunk a legnagyobb halért járó kupát és díjat. Pályafutásunk alatt ez a harmadik alkalom, hogy megkaparintjuk a verseny legnagyobb haláért járó elismerést. Ráadásul ezen a vízen szintén harmadik alkalommal kerül SBS csapat birtokába a legnagyobb kifogott halért járó kupa. Akik szeretnék megtudni, hogy mindezt milyen csalizási és etetési praktikával sikerült elérni, azok tartsanak velem, és ígérem, rövidesen minden részletre fény derül…

Ártani nem árt! 3. rész

Nyika Sándor 2007-11-21
A nyár sajnos már rég elmúlt, de talán annál kellemesebb lesz visszatekinteni és felidézni hazánk egyik legrangosabb bojlis versenyének: a IX. Maconka - K-Karp - Mosella Nemzetközi Bojlis Kupa legizgalmasabb, legforróbb pillanatait… Talán hihetetlenül hangzik, de mégis igaz, a felkészülésünk az augusztusi versenyre már a tavaszi bojlis kupa után 1 nappal megkezdődött! Csigával (alias Csirmaz Gáborral), már akkor azon tanakodtunk, hogy a következő versenyen mit, hogyan, miként fogunk cselekedni. Rengeteget tervezgettünk, képtelenebbnél képtelenebb, idétlenebbnél idétlenebb, no és persze zseniálisnál zseniálisabb ötletekkel, praktikákkal kápráztattuk el egymást. Mivel minden csak nézőpont kérdése, ki-ki egyéni ízlés szerint dönthet arról, hogy szerinte mely kategóriát erősít egy-egy ötlet. Hozzátenném, van, amit inkább nem is mesélek el, mert még bolondnak nézhetne minket a tisztelt nagyérdemű.

A bajnokcsapat titkai

Fenyvesi Attila 2007-09-20
Egyhetes, maratoni horgászverseny zajlott augusztus 25. és 31. között a Big Carp kupáért Palotáson. A 168 órás viadal a szlovák Big Carp csapat sikerét hozta. 399,95 kg-os teljesítményük azért is figyelemre méltó, mert a versenyen - új szabályként - csak az 5 kg feletti pontyok kerültek mérlegelésre. A győzteseket, [d]Jakub Jánost (Janó) és Rimóczi Lászlót (Laca)[-d] szakmai fortélyaikról, sikerük titkáról, tapasztalataikról faggattuk.

Pontyhorgászat egy kicsit másképp

Csákány Attila 2007-08-17
A ponty horgászatánál nagyon fontosak az időjárási tényezők, hiszen táplálkozásukat nagyban befolyásolhatják a légnyomás-változások és a különböző fronthatások: jó időben kell jó helyen tartózkodni, azonban a felkínált csali is fontos szerepet játszhat. Az óvatos, kitanult pontyok bátrabban közelednek a ritkán vagy kevesek által használt finomságokhoz, ezért egy hétköznapinak nem nevezhető csalizási technikát alkalmaztam.

Aminek az I. helyezést köszönhetjük - apró praktikák és egy újítás

Kovács Zoltán 2007-06-08
Szeretném nektek bemutatni azt a néhány apró változtatásunkat, melynek a VIII. MACONKA-K-KARP-MOSELLA KUPA I. helyezésünket tulajdonítjuk. Sokan azt gondolják most, hogy megint jönnek a különböző „lódítások”. „Úgysem írja le a valóságot, mert ő is félti az előnyét.” Nos, nálam ez nem így működik, én valóban megosztom veletek a praktikákat, melyekből mindenki kedve szerint csemegézhet és áthelyezheti a mindennapos horgászataiba, növelheti velük fogási esélyeit. Elárulom, nekünk mint SBS SziKo-Teamnek is van olyan titkunk, melyet valóban nem szívesen hozunk nyilvánosságra. De ezeknek a titkoknak, csak és kizárólag versenyen van érdemleges jelentőségük, és ezek megosztásával csak a versenyeken résztvevő csapatokat erősíteném, egyben csökkenteném apró kis előnyünket. Haladjunk hát lépésről lépésre a sikerhez vezető úton!

Ártani nem árt! 2. rész

Nyika Sándor 2007-06-01
Míg az első rész a versennyel foglalkozott, most inkább a bojlikészítést, a bojlik receptjét, no meg a rengeteg kínlódást szeretném elmesélni nektek. Hihetetlen, hogy szinte semmi nem úgy jött össze, ahogyan azt elterveztük, megálmodtuk. Nem volt olyan dolog, ami elsőre sikerült és működött volna. Néha olyan érzésünk volt, hogy jobb lenne leülni egy nyugis sarokba, és kivárni, hogy kedvezőbbre forduljon felettünk a csillagok baljós állása. De nem tettük, hisz nem adunk fel soha semmit sem!

Ártani nem árt! 1. rész

Nyika Sándor 2007-05-31
Ez volt a mottónk. Mikor? Mindig. Miért? Csak… Na jó, egy kicsit bővebben leírom, mire gondoltam. Nem kell senkinek megijednie az elkövetkező írástól. Bár egy bojlis versenyről, nevesítve a VIII. Maconka - K-Karp - Mosella kupáról, illetve az azt megelőző felkészülésről szeretnék mesélni, említek pár terméktípust, márkát, nevet, de nem szeretnék senkit semmire sem rábeszélni, csupán a viszonyítás, az ötletadás és egy verseny elbeszélése az írásom célja. No meg örömünk veletek való megosztása!

Az SBS-SZIKO Team

Ladányi Tamás 2006-06-08
Hosszú évek óta figyelemmel kísérem a hazai bojlis társadalmat a horgászataim vagy akár a bojlis versenyek során. Mindig örülök, ha feltűnik egy-egy új arc vagy csapat, és szép eredményeket ér el a különböző hazai megmérettetéseken. A feltörekvő ifjú horgásznemzedéknek köszönhetően a bojlis versenyek nem válnak belterjessé, mindig érkeznek újabb és újabb csapatok, melyek nem csak a részvételükkel irányítják magukra a figyelmet. Persze akár több év is eltelhet, míg végleg befutnak, megfelelő rutint szereznek. Ritka az olyan kivétel, mint az SBS-SZIKO Team! Szinte egyik pillanatról a másikra, alig egy év alatt robbantak be a hazai élmezőnybe! A látványos, roppant eredményes előretörésük kíváncsivá tett, ezért egy rövid riport erejéig faggatóra fogtam az SBS-SZIKO Team két rendkívül fiatal tagját, Kovács Zoltánt és Szigetfalvi Andrást.

Az eredményes csalizás titka

Ladányi Tamás 2005-11-08
Szinte minden tóra, víztípusra lehet találni olyan csalizási technikát a pontyhorgászat terén, mely jelentősen megnövelheti a horgászat sikerességét. Vannak olyan vizek, ahol szinte kizárólag csak a lebegtetés lehet a nyerő, míg más helyeken el lehet felejteni a csali megemelését. Egyes tavakon a tigrismogyoró verhetetlennek bizonyulhat, míg a bojlit figyelembe sem veszik a pontyok. A mártogató dipek alkalmazása sem válhat be mindenhol, előfordulhat az is, hogy zavaró hatással lesz a halakra. Egy a lényeg! Mindig, minden esetben keressük a legjobb megoldásnak tűnő csalikombinációt, folyamatosan próbáljunk újítani, variálni a siker érdekében!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.