Változatos bojli - változatlan siker

Változatos bojli - változatlan siker

A nap még nem kelt fel, csak a közel-távolt egymásba oldó derengés jelezte a hajnalt. A Fejér megyei víztározó tükröző vizén párapamatok cikáztak: az északi oldalon az erdő még egyszínű sötét tömeg, a délin a bokros nád már elvált az égtől, és árnyékukkal játékosan csipkézték a parti vizeket. A korán kelő vízimadarak hangoskodtak egy kicsit - figyelték a motoszkáló embert. Lassan megszokták a horgászt, miként korai keléstől álmos fejjel nekilát reggeli teendőinek. Körös-körül folyt a nyüzsgés, mikor lassan elült, kezdődött a vadászat. Alábukó kacsák, mereven figyelő gémek riogatták a halakat.

Változatos bojli - változatlan siker
A korán kelő vízimadarak megszokták a horgászt
Itt van a tavasz…
… itt van újra
A kárászok már felkészülten várják az ívást
Sikeres pontyfogásaim elengedhetetlen kellékei…
… a Haldorádó bojlis termékek
Tavaszra is van belőlük választék

Én sem teszek másként - naplómat lapozgatva látom, négykor még kapásra riadtam és nyugtáztam egy hajnali fogás adatait. Most talán hat óra lehet, megint azon tűnődőm, mit s hogyan tegyek másként az eredményesség érdekében? Felelevenítem magamban, milyen bojliarzenállal készültem a túrára. Rápillantok még egyszer a papírra - kapások és fogások után rögzítettem a csalit is, amivel sikerült becsalnom uszonyos barátaimat.

Némi töprengés után a kiválasztott bojlikombináció került az addig sikeresen működő helyre. Irány a csónak! Pár perc hajókázás és a türelmesen várakozó bot visszakerült az állványra. Álmos fejjel, de újult erővel, üdén - már amit a szervezetből kétszer két óra alvással ki lehet hozni - ültem le. Röviden összegezve az elmúlt 15 perc eseményeit, nagy reményekkel vártam.

Egy szép hajnali nyurga vendég
A már bizonyított bojlikombinációk…
… kerülnek újra bevetésre

Egy dolog bizonyos! Kutatások igazolják, hogy a ponty agyveleje testéhez képest nagyon kicsi. A koponyaüreg minimális részét tölti ki, a többi pedig zsíros kötőszövet. Az agykéreg fejletlen, ezért komolyabb értelmi képességekre képtelen. Ettől függetlenül egyértelműen nem jelenthető ki róla, hogy buta. Sőt! Ha valami ízlett neki, akkor azt tudatosan vagy ösztöneitől vezérelve elkezdi újra és újra keresni. Így van ez a táplálékszerző helyekkel, illetve a táplálékkal is. Ha rátalál egy jó minőségű, kalóriában gazdag táplálékra, azt örömmel fogyasztja, és megemésztése után azonnal visszatér a helyszínre.

Ha a ponty rátalál a jó minőségű Haldorádó bojlikra…
… csíphetünk belőlük „fotóvégre”

Kizárólag Haldorádó bojlikkal horgászom. A halak visszajelzései alapján egyértelműen állítom, hogy nagyon ízlik nekik! Ezt az állítást naponta erősítik meg azok a horgászok is, akik szintén ezeket a csalikat preferálták bojlizásuk során, nem kis sikerekkel. Egyre több internetes oldalon jelennek meg a termékcsalád használata során született egyéni rekordok, rekordfogások.

Trnyik Gábor 17,02 kg-os egyéni rekordját a Big Fish-nek köszönheti
Szénássy Árpád 14 kg-os gyönyörű pikkelyese szintén a Haldorádó bojlit választotta
Lendvai Máté 12 kg-os eddigi legnagyobb pikkelyese Haldorádó bojlival…
… avatta fel a karácsonyra kapott új felszerelést

A Haldorádó Green Pepper a téli hónapokban bizonyította fogósságát, ezért nálam áprilisban a Black Squid és a Big Fish kerül előtérbe. Előző írásomban ismertettem a Fekete Tintahalat. Itt az ideje, hogy bemutassam az évszakban soron következőt, amely a tavaszi felmelegedő vizekben hatékonyan bizonyítja számomra azt, amiért alkalomról alkalomra a vízpartra viszem.

Nálam áprilisban a Black Squid és a Big Fish kerül előtérbe

Haldorádó Big Fish (Nagy Hal)

Ez a bojli az egyik legkedveltebb Haldorádó termékcsalád, a Nagy Ponty egyedi gyümölcsös aromájával készült édes-halas bojli. A tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor a víz hőmérséklete 10 Celsius-fok fölé emelkedik - vagy 20 Celsius-fok alá süllyed és folyamatosan hűl -, akkor lesz az említett golyó egyre fogósabb. Ezért elsősorban a tavaszi és őszi horgászatok során hoz kiemelkedő eredményeket, de a nyári horgászatokon is okozhat kellemes meglepetéseket!

Big Fish a Haldorádó Nagy Ponty egyedi gyümölcsös aromájával készült édes-halas bojli
Elsősorban a tavaszi…
… és az őszi horgászatok során hoz kiemelkedő eredményeket
Főzött „Long Life”…
… és oldódó „Soluble” változatban készül

A Haldorádó bojlik hosszas fejlesztő és tesztelő munka után kerültek kereskedelmi forgalomba, amikor jelesre vizsgáztak minden követelményből.

Előfordult az is, hogy mindkét végszereléket egyszerre húzták el
Az eredmény önmagáért beszél!
Először a kisebbik…
… majd a 14+-os kerül megörökítésre

Olyan ponttyal is találkoztam már hosszú horgászpályafutásom során, amelyik reggel rajtaveszett a felkínált bojlin és néhány óra múlva megint fényképezőgép előtt találta magát a kezeim között. Írhatnám azt is, hogy ez a véletlen műve. Azért nem teszem, mert többször is előfordult mindez, és esetenként több mint 200 hektáros területen. Ez nem a véletlen műve, hanem a kiváló minőségű csalié, amelyért újra visszatért. A ponty kereste azokat. Kell ennél több?!

A tavaszi horgászatok során is nagy szerepe van a csalogatóhatás fokozásának. Nálam a koncentrált PVA hálós etetés kap folyamatosan főszerepet, a pasztázás és dipelés pedig természetes velejárója kalandozásaimnak. A PVA hálóba néhány szem bojli kerül félbevágva - természetesen botonként eltérő csalival -, valamint fél marék bojli a leengedett végszerelékre ráejtve.

A kisebb PVA-t bedobásokhoz
A nagyobbat pedig behúzáskor alkalmazom
Pasztába csomagolva…
… tovább növelhető…
… a csalogató hatás

A Haldorádó Big Fish etető- és csalizó anyagait főként a tavaszi felmelegedő és az őszi lehűlő vizekben alkalmazom. A főzött változatot kisebb halsűrűségű helyeken, ahol több időt kell várni a kapásra. Az oldódót - a gyors oldódása miatt - a rövid, pár órás vagy 1-2 napos pecák során használom főként ott, ahol nem zavaró az egyéb mohó halak jelenléte. Így nem meglepő, hogy április közepén a 14-15 Celsius-fokos vízben pillanatok alatt odavonzotta barátaimat a horog köré. Ha már ott jártak, a felkínált csalinak sem tudtak ellenállni.

Az új jelzőket nem kímélve éjjel…
… és nappal is folyamatosan húzták…
… a finom Big Fish bojlit
A szelektálás sem maradt el

Magasra tettem a lécet. Csak olyan csalival horgászom, melynek fogóssága bizonyított, a minőségre szavazok. Rendelkezésemre áll a tökéletes pontycsemege. Tavaszi túrámon a Haldorádó Big Fish és a Black Squid bizonyított, próbálják ki Önök is!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.