Húsvéti pontyok Gyirmótról

Húsvéti pontyok Gyirmótról

A hétfő reggeli locsolkodás után, mikor már meggyőződtünk arról, hogy a hölgyek idén sem hervadnak el, horgászni indultunk Pintér Ádám fotós barátommal. Mivel az idő meglehetősen változékony volt, a Győr közelében található gyirmóti Aranyhal Horgásztavat vettük célba. Idén már többször horgásztam eredményesen a tavon, így jó esélyekkel vágtam neki a mai kalandnak is. És hogy milyen eredménnyel zárult a horgászat? Erről olvashatsz a bejegyzésben.

A tóra délelőtt 11 óra körül érkeztünk meg. Sajnos az időjárási körülmények egyre zordabbak lettek, rendkívül kellemetlen északi széllel kellett megküzdenünk, de a horgászattól ez sem vette el kedvünket. A tó szinte üres volt, így kedvenc helyemre ülhettem le.

A második tavon található öböl közepén pakoltam le
Az eddigi tapasztalatokra építve most is a Haldorádó Fluo Energy Vörös Gyümölcs etetőanyagot választottam, melyet némi CSL Tuning Vörös Démon aromával kevertem be
Amíg az etetőanyag pihent, összeállítottam a szereléket…
… majd a csalizás következett

A horgászatra kétféle szereléket állítottam össze. Az egyik 330-as medium karakterisztikájú feederbotomra Method Feeder kosaras szerelék került, melyet ananászos Haldorádó SpéciCorn csalival küldtem bevetésre. A másik szintén 330-as medium botomra Pellet Feeder kosár és különböző ízesítésű pelletek kerültek.

Mindkét szerelék a vízben…
Haldorádó Fluo Lebegő Pellet Édes Ananász ízesítésben
A mai napon kipróbált csalik

Az első óra nehezen indult, csupán egy tenyeres kárászt sikerült fognom, mely kis mérete ellenére vehemens kapással jelentkezett. Azonban a Method kosárral végzett kereső horgászat és a jelentősen túlaromázott etetőanyag, meghozta az első pontyot.

Az első óra szinte kapás nélkül telt el
Horgon, majd szákban az első ponty
A végszerelék elemei mellett jól látható a hibátlan akadás
Egy kisebb tükrös volt az első

Idővel a pellet csalira is sorban jöttek a kapások, egymás után három kárászt is sikerült fognom ugyanarról a helyről. Szinte hihetetlen, de mindegyik a 16 mm-es Édes Ananász lebegő pelletre érkezett. A csali alig fért be a szájukba. A kárászok után azonban újabb pontyokat akasztottam.

Újabb ponty került a szákba
Jól látható a csali
A következő hal ismét egy fiatal tükrös
Félórán belül már az ötödiket fogtam belőlük. Sajnos a méret nem nőtt…

Az időjárás egyre rosszabb lett, ezzel együtt a halak étvágya is jelentősen megcsappant. A Method kosaras szerelékkel a hátralévő időben már csak kárászt sikerült fognom. Már épp pakolni kezdtem, amikor lassú, húzós kapásra lettem figyelmes. A bevágás után heves ellenállást éreztem, bíztam benne, hogy talán ez valamivel jobb hal lesz. Pár perces fárasztás után sikerült is szákba terelnem a nap utolsó és egyben legnagyobb halát.

Matracon az utolsó hal
Ez a duci tükrös volt ma a legnagyobb…

A közel 4 órás horgászat után elégedetten tértem haza. A hideg víz és a zord idő ellenére 7 pontyot és 6 kárászt sikerült fognom. A pellet csalik közül a mai napon is kiemelkedett az Édes Ananász. Annak, aki a fent bemutatott vízterületen szeretne horgászni, érdemes tehát ezzel a csali- és etetőanyag-kombinációval próbálkoznia.

Írta: Juhász Péter (juhipeti)
Fotók: Pintér Ádám

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.