Rendezés

Videóval

Compóvadászat 3. rész – Compóországban jártam

Döme Gábor 2022-06-18
Imádom ezt a gyönyörű őshonos halat, amelyből sajnos idehaza már nagyon kevés helyen lehet számottevő mennyiséget fogni. Régi vágyam volt, hogy „Compóországban”, azaz Írországban, ahol még számottevő populációja él az érintetlen vad tavakban, egyszer horgászhassak rájuk. 2022 májusában végre eljött ennek az ideje!

Pontyözön Kőröshegyen

Bank Bálint 2022-05-25
A mai horgászat alkalmával a kőröshegyi Völgyhídi-tóra látogattam el egy pörgős peca reményében. Nagyon sok hal van ebben a vízben, főleg pontyok, de igen szép a tó amur-és kárászállománya is. Kinéztem egy szimpatikus horgászhelyet és neki is láttam a pakolásnak. Az ilyen csodás környezetben különösen jó élmény a pecázás, arról nem is beszélve, hogy mennyi halat lehet itt fogni.

Csapatépítés Palotavároson

Bank Bálint 2022-05-20
A mai horgászat alkalmával ismét egy számomra új vízterületre látogattam el. Palotavárosi Felső-tavon vettük üldözőbe a halakat kis csapatommal, Atival és Levivel. Ez a horgászat egyben volt örömpeca, hisz mindannyian sok halat fogtunk, illetve számomra versenyfelkészülés is, ugyanis az év első versenyén ezen a tavon próbáltam minél jobb eredményt elérni.

Tavaszi rapid peca

Őri Tibor 2022-05-18
Sándor, József, Benedek meghozta a meleget, nem is akárhogy! Szó szerint a héten berobbant az igazi tavaszias idő, amire minden horgász régóta várt. 15-20 fokos nappali hőmérsékletnek örvendhetünk. Nem is tudtam a hétvégét kivárni, ezért összekészítettem a horgászfelszerelésem egy rapid pecára.

Ezt nem lehet megúszni szárazon!

Erdélyi Róbert 2022-05-14
Tavasz az új élet fakadásának ideje. A nap eloszlatja a homályt, üde csókja életre kelti az alvó természetet. Tavasz, tavasz, hol vagy már? Várunk mi nagyon már! Ember szívét felmelegítsd, a szomorú ember lelkét megelevenítsd! Úgy tudom, itt leszel már, és a fák, virágok újra rügyezni fognak már!

Pontyok a híd alól

Bank Bálint 2022-05-01
A mai horgászaton egy számomra új vízterületre látogattam el. Akik autóval járnak le a Balatonra, azoknak biztosan ismerős az a bizonyos völgyhíd, ahonnan utazás közben először láthatunk rá szinte az egész magyar tengerre. Ma ez alatt a hatalmas híd alatt vettem üldözőbe a halakat, a kőröshegyi horgásztavon.

Háborítatlan halak nyomában

Bodnár Zsolt 2022-04-30
Egy új vízterület felfedezése mindig nagy izgalmat és kíváncsiságot jelent számomra, legfőképpen akkor, ha a kiszemelt tó szinte „horgász szűznek” tekinthető. Egyik horgászatom alkalmával épp egy ilyen vízen tettem próbára tudásomat és csalogatóanyagaimat.

Először Törökbálinton

Bank Bálint 2022-04-27
A mai horgászaton a Törökbálinti Horgászparkba látogattam el. Számomra új volt ez a vízterület, ami azért érdekes, mert korábban 10 éven át jártam ide sportolni, mégse voltam ezen a tavon horgászni egyetlen egyszer sem. Nos, ma megtört a jég, és bátran kijelenthetem, hogy kellemes csalódás volt ez a peca.

Lazackedvelő tokhalak

Pásztor Benjámin 2022-04-24
Szerintem sokan vannak olyan horgászok, akiknek van egy kedvelt halfaja, amire nagyon szeretnek pecázni. Így voltam ezzel én is, amikor eljött a tokhalak időszaka, amikor kifejezetten érdemes rájuk horgászni. Vizeink lehűltek, ezáltal sokkal élénkebbekké és aktívabbakká váltak. A Gyékényes Horgásztó tokhalak szempontjából nem egyszerű eset. Szép számban vannak ugyan benne, de mivel sokan megfogták már őket, ez nagyban megnehezíti a dolgunkat, nem könnyű ezeket a halakt horogvégre csalni. Az igazság az, hogy én is sokat próbálkoztam a többi évszakban is, ez idáig eredménytelenül. Mostanra viszont összeállt egy olyan etetőanyag és csali válogatás, amivel egy nap több halat is sikerült elcsípnem.

Versenyzés ismeretlen vízen

Bank Bálint 2022-04-22
A múlt hétvégén részt vettem egy baráti versenyen egy olyan tavon, ahol még sose horgásztam. Mivel a verseny nagyon izgalmas volt, és egész jól is szerepeltem, arra gondoltam, beszámolok nektek róla, méghozzá úgy, hogy megosztom veletek, hogyan és miként érdemes egy olyan tavon felépíteni a horgászatot, ahol még sose pecáztunk. Ha kíváncsivá tettelek, akkor tarts velem!

Tavaszkezdő methodozás

Bank Bálint 2022-04-14
Elérkezett a tavasz. Egyre gyakoribbak a 8-12 fokos, napsütéses napok, és ezzel együtt egyre nő a halak kapókedve is. Pont egy ilyen ígéretes nap volt a mai, így kilátogattam a Palotavárosi Felső-tó partjára egy jó peca reményében. Szerencsére gyönyörű időben tudtam éhes halakra horgászni, szóval, nem lehetett unatkozni egy percig sem.

Pogányi tavaszköszöntő

Horváth Ádám 2022-04-13
Valahányszor kilátogatok egy vízpartra, mindig találkozom idősebb horgászokkal. Sokuknak meggyőződése, hogy csak a tartós meleg beköszöntével van értelme elkezdeni pontyra horgászni. Még ha viszket is a tenyerük, inkább nem is néznek ki a vízpartra, mert „úgysem jön semmi”…

Tavaszi élménypecák

Kovács Kristóf 2022-04-12
Elérkeztünk a szezon azon időszakához, amikor már a horgászok szívesebben látogatják a vízpartot az időjárás javulásának köszönhetően. Mi is egyre többször vesszük üldözőbe kedvenceinket, leggyakrabban a Szőke melletti tavakon. Nem történt ez most se másként, ez a cikk három izgalmas horgászat történéseit foglalja magába. Ezek kapcsán olyan praktikákat szeretnék bemutatni, amelyekkel akár a tavak öreg lakóit is horogra lehet csalni, ebben az időben is, feeder módszerrel.

Tavaszi rezdülések

Horváth Viktor 2022-04-08
Vizeink hőmérséklete folyamatosan emelkedik, békéshalaink is egyre több táplálékot vesznek magukhoz és keresik is a jobbnál jobb falatokat. A mai horgászatot igazából az előre bejelentett áramszünet miatt tudtam megvalósítani – ha már így alakult, akkor irány a vízpart! A béke, csend és nyugalom egy horgásznak nem unalom.

Hideg vízi vándor methodozás

Bodnár Zsolt 2022-03-30
A téli hónapok beálltával – vagy miután az enyhébb idő kiszabadítja a jég fogságába esett tavainkat – nincs könnyű helyzetben az, aki dacolva a hideggel és faggyal pontyhorgászatra adja a fejét. Akinek nem lenne elég, hogy az időjárás ellene dolgozik, annak még a dermedt halak eszén is túl kell járnia. Egy jól megválasztott horgászati módozattal azonban még ilyenkor is igen eredményesek lehetünk!

Kora tavaszi pontyos praktikák

Bugyinszki Gábor 2022-03-19
Vizeink épphogy csak kiolvadtak, a hidegvíz ellenére nem kell lemondanunk az eredményes horgászatról, pontyfogásról! Nagy előnyben részesítem ebben az időszakban a kisebb kiterjedésű, (gyorsabban felmelegedő) sekélyebb tavakat, ahol jó eséllyel foghatunk pontyot, pontyokat, ha kellően felkészültek vagyunk. Ebben a cikkben éppen egy ilyen vízre látogattam el, ahol jó néhány fogós praktika kerül terítékre. Tartsatok Velem és mutatom is a szóban forgó horgászat legfőbb eseményeit…

Methodozás Hidegvölgyben

Németh Kornél 2022-03-17
A Siófok közelében található Hidegvölgyi Horgásztóra látogattam el. A nagyobb testű pontyokat vettem üldözőbe, nem is eredménytelenül, sőt a nap tartogatott számomra meglepetéseket is.
Videóval

Álmaim horgásztúrája

Haskó Tamás 2022-03-12
Tavalyi év folyamán horgásztam egy nagyon jót egy számomra addig ismeretlen tavon Horvátországban, amely nagyon megtetszett, és szerettem volna mindenképpen visszamenni az ősz folyamán, de sajnos jött a pandémia és vele együtt a határzár, ami búcsút is intett a horgászatomnak. Idén nyáron viszont, ahogyan a lehetőségeim engedték, újra és nagyon felkészülten indultam útnak, amiből egy szuper horgásztúra kerekedett óriási halakkal!

Tavaszi meglepetés

Horváth Ádám 2022-03-06
Egyetlen olyan tényező van, ami a téli időszakban meg tudja keseríteni a horgász életét… Ez nem más, mint szembesülni a befagyott vizek látványával. Lékhorgászatra ugyan akad lehetőség, de ha a jégtakaró nem elég vastag, arra aligha merészkedünk rá. A pár centiméteres jég pedig abszolút meggátolja a horgászatot. Több gyógymód is javallott ilyenkor az elvonási tünetek enyhítésére. Horogelőkék kötése, botok és orsók tisztítása és karbantartása. Még egy opció, amikor passzív módon harmincadjára is átadjuk magunkat annak az élménynek, amelyet kedvenc horgászfilmünk tud számunkra nyújtani. Megfogadtam, hogy amint kiolvad kedvenc horgásztavam, azonnal szerencsét próbálok – mindezt főképp a teljes gyógyulás reményében. Emellett kíváncsi voltam, mit produkálnak a Haldorádó 2022. évi újdonságai a kovácshidai Szödönyi-tavon.
Videóval

Pesti mesék – V. rész – Jég veled!

Holler Imre 2022-03-05
A környékbeli tavakat még jócskán jégpáncél borította, és az élő Duna vízállása sem volt éppen ideális, így néhány hétre száműzve lettem a vízpartról. Aztán egy februári hajnalon kocogás közben épp az öreg folyóra tartottam terepszemlére, mikor a hídról lenézve megláttam, hogy az öbölben van egy kisebb terület, mely nincs jég alatt és meghorgászható. Nem is késlekedtem sokat, a szó szoros értelmében hazaszaladtam, s rövidesen újra vízparton találtam magam…

Téli rapid feeder

Borbiró Ádám 2022-03-04
Az időjárás és egyéb körülmények együttes hatása miatt egészen február elejéig kellett várnom az idei esztendő első horgászatára. Bár az első próba nem volt túl sikeres, végre vízparton lehettem és a kapásokat várhattam. Pár nappal később a folytatás már merőben másként alakult, és egy újabb, számomra (majdnem) ismeretlen tavon sikerült szép, téli pontyokat fognom. Hogy melyik ez a vízterület és, hogy pontosan hogyan is sikerültek ezek a horgászatok? Tartsatok velem, és mindenre fény derül!

Fagypont alatt 2022-ben, az év első hala

Erdélyi Róbert 2022-03-03
A tél fagyos lehelete fut végig az erdő kopár lombjain, deres faágak magányosan vergődnek a kietlen pusztában. A cinegemadár is sátrát bontogatja, majd beköltözik a falvakba, elemózsiára vágyakozva. Dideregnek a facsemeték a fagyott földben, csupaszon, roppan a jég egy szarvasbika alatt hangosan. Nincs más e tájon, aki meleget kívánna azonnal, tán a róka koma az odúban? Vagy talán a fácánkakas a nádasba lapulva? Ki tudja? A horgászt kitartó szíve erősen dobogva, szenvedéllyel telve hajtja, ahogy lábával ropogtatja a fagyott, havas talajt…

Egy nap tavasz a télben

Bank Bálint 2022-02-26
Ebben az időszakban minden reggel miután kikapcsolom az ébresztőt az első dolgom az, hogy megnézem az időjárást. Keresem azokat a napokat, amikor a tél enged kicsit a szorításból, és felmelegszik a levegő. Elszánt horgásznak tartom magam, de azért mégiscsak jobb 8-10 fokban pecázni, mint 2-3-ban. Szerencsére sikerült kifognom egy ilyen tavaszias napot a mai horgászathoz, így nem volt kérdés, hogy kilátogatok a vízpartra néhány szép hal reményében.

Jégolvadás után a Keve Horgászparkban

Bank Bálint 2022-02-10
Bizonyára már sokatoknak viszket a tenyere, hogy végre kijuthassatok a vízpartra és halat fáraszthassatok. Nos, ezzel én se voltam másképp, így folyamatosan figyeltem, mikor olvadnak végre ki a tavak, mikor tudok végre pecázni egyet. Ez a nap ma jött el, közel egy hónap kényszerpihenő után igazán tavaszias, kellemes időben tudtam horgászni.

Februári finom method tippek

Döme Gábor 2022-02-08
Február van… mégis szokatlanul meleg. Minden vizünk kiolvadt és horgászatra csábít. Én sem bírtam otthon maradni és meglátogattam tavacskámat, hogy megnézzem, mivel lehet MOST horogra csalni a halakat!

Őszi líra

Erdélyi Róbert 2022-01-29
Egy levél a földre hull! Elszaladt egy röpke pillanat alatt a nyár. A nap minden erejét beleadta, hogy a nyár egy felejthetetlen évszak legyen számunkra, de most ő is megpihen. Észak felől szürke felhők törnek előre, akár a katonák a csatatéren. A természet illatozik, színes köntöst húz magára. Párás reggelek, gőzölgő vízfelszín, akár csak egy vulkán a kitörése előtt… Igen, megérkezett számomra a várva várt ősz!

Egyéjszakás kaland, a csatorna lidércei

Erdélyi Róbert 2022-01-26
Szürke felhők vándorolnak, keringenek a fejem felett. A felhők elkezdik a sírás-rívást, akár egy kisgyermek egy fázós, zord éjszakán. Az eső hideg cseppjei zörgetik a fák halott leveleit, amelyek a földön színesítik be a talajt. Hideg levegő éri el orcámat, de szenvedélyesen és célratörően lépem át a félelem határát, majd a kanális partján portyára indulok…

Fagyos bányatavi pontyok az év első hónapján

Erdélyi Róbert 2022-01-21
Beköszöntöttek a mínuszok, és velük együtt elkezdődött az év első horgászata is. Szlovákiában, Felvidéken, azon belül is Feketenyéken vettem üldözőbe a kedvenceket. Amit a bányatóról tudni érdemes, hogy mintegy 6 hektáron terül el, brutális mélységekkel, ami elérheti akár a 15-18 métert is. Aki ismer engem, az tudja, hogy szeretem a vadvízi horgászatot és legfőképp a kihívásokat. A hőmérő a kora reggeli órákban helyenként -4,5 Celsius-fokot mutatott, így forró teával, meleg öltözettel vágtunk neki a kora reggeli túránknak.
Videóval

Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 23. rész – Januári pontyok

Döme Gábor 2022-01-13
Január van, a tél közepén járunk, és tél tábornok bekeményített. Nappal sem enged a szorításából és a környékünkön található összes tó felszínét vastag jégpáncéllal fedte be. De bármilyen hihetetlenül is hangzik, van az országban néhány olyan mély vizű bányató, amelyek még nem fagytak be, és most is meghorgászhatók!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.