Rendezés

Egyéjszakás kaland, a csatorna lidércei

Erdélyi Róbert 2022-01-26
Szürke felhők vándorolnak, keringenek a fejem felett. A felhők elkezdik a sírás-rívást, akár egy kisgyermek egy fázós, zord éjszakán. Az eső hideg cseppjei zörgetik a fák halott leveleit, amelyek a földön színesítik be a talajt. Hideg levegő éri el orcámat, de szenvedélyesen és célratörően lépem át a félelem határát, majd a kanális partján portyára indulok…

Fagyos bányatavi pontyok az év első hónapján

Erdélyi Róbert 2022-01-21
Beköszöntöttek a mínuszok, és velük együtt elkezdődött az év első horgászata is. Szlovákiában, Felvidéken, azon belül is Feketenyéken vettem üldözőbe a kedvenceket. Amit a bányatóról tudni érdemes, hogy mintegy 6 hektáron terül el, brutális mélységekkel, ami elérheti akár a 15-18 métert is. Aki ismer engem, az tudja, hogy szeretem a vadvízi horgászatot és legfőképp a kihívásokat. A hőmérő a kora reggeli órákban helyenként -4,5 Celsius-fokot mutatott, így forró teával, meleg öltözettel vágtunk neki a kora reggeli túránknak.
Videóval

Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 23. rész – Januári pontyok

Döme Gábor 2022-01-13
Január van, a tél közepén járunk, és tél tábornok bekeményített. Nappal sem enged a szorításából és a környékünkön található összes tó felszínét vastag jégpáncéllal fedte be. De bármilyen hihetetlenül is hangzik, van az országban néhány olyan mély vizű bányató, amelyek még nem fagytak be, és most is meghorgászhatók!

Egy őszi Villantós pontyozás története

Bodnár Zsolt 2022-01-10
Az igazat megvallva a cím elsőre talán kattintás vadászatnak tűnhet, mégsem az! Az ősz egy kifejezetten ragadozó halas szezon, azonban nem céltudatosan pontyra szokás ezt művelni, pláne nem villantó csalikkal. Én sem tettem így, ugyanis egy kellemesnek ígérkező október végi napon a Villantó Horgásztó halait vettem ezúttal üldözőbe, nem kevés sikerrel.

Téli BlendeX method az ivacsi Haldorádó-tavon

Holler Imre 2022-01-07
Az esztendő talán utolsó jégmentes időszakát kihasználva egy olyan vízterületre látogattam el, ahová több mint két évtized után térhettem vissza. Ifjúsági horgászként szerzett élményeim helyszíne az évek alatt alaposan megváltozott, azonban nagy reményekkel és boldogan foglaltam el horgászhelyemet a vízparton. December végén, az erősen lehűlt vízben, gyakorlatilag mindenféle helyismeret nélkül vágtam neki a horgászatnak...

Téli merengő 1. rész – Egyesületi tavak varázsa

Bottyán Marián 2021-12-29
Gyakran hangzik el, hogy az enyhe télnek meglesz a böjtje, azonban nekünk, horgászoknak megannyi eséllyel is kecsegtet, ami a halfogást illeti, hiszen vizeink nagy részét egyáltalán nem, vagy pedig csak részlegesen borítja jégtakaró.

Hideg vízben pellettel

Bank Bálint 2021-12-21
Manapság az eredményes horgászat egyik kulcsa a különféle pelletek használata. Az elmúlt években annyira népszerűvé vált ezek etetőanyag funkciójú alkalmazása, hogy vannak tavak, ahol hagyományos por állagú kajákkal alig lehet már halat fogni. A mai horgászatot arra szántam, hogy különböző pelletkeverékeket próbálgassak, kiderítsem, van e köztük különbség, és ha igen, mennyire jelentős. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, tarts velem!

KiMAXolt rapid randik a halakkal

Bodnár Zsolt 2021-12-13
Úgy gondolom, hogy a legtöbb horgász számára a hétvége az, amit leginkább vár, hogy végre kedvenc hobbijának hódolhasson. Pedig alkalmanként igen szép élményekkel gazdagíthatnánk magunkat hétköznapokon is, egy fárasztó munkanap után, levezetés gyanánt.
Videóval

Vadvízi kalandok 46. rész – 4 évszak horgászbottal a Tisza-tavon – TAVASZ

Döme Gábor 2021-11-27
2010 nyarán, tehát több, mint 10 évvel ezelőtt horgásztam utoljára a Tisza-tavon. Az erről készült film volt a vadvízi kalandok című filmsorozat első része. Akkor még nem sejtettem, hogy ezek a vadvízi horgászatok lesznek a legnézettebb, legnépszerűbb filmek a YouTube csatornánkon.

Rapid methodozás ősszel

Bank Bálint 2021-11-23
Az ősz köztudottan a nagy pontyok és a kivárós pecák hónapja, de úgy gondolom, hogy a megfelelő technikával még ilyenkor is lehet igazán élménydús, sokhalas horgászatban részünk. Habár a hőmérséklet már nem haladta meg a 12 fokot, és a víz is csak 7 fokos volt, a halak kapókedvüknél voltak, és szerencsére sikerült párat matracra fektetni. Ha a közeljövőben egy aktív, gyors pecát tervezel, ajánlom figyelmedbe a következő sorokat.

Hajnali pontyok a Balatonon

Kovács Kristóf 2021-11-21
Immár szokássá vált a családunkban, hogy szünidei nyaralásunkat barátainkkal Fonyódon töltjük, s ez idén sem történt másképp. Azonban a kikapcsolódás és strandolás mellett természetesen sor kerül a horgászatra is már néhány éve. Ez a hetes nyaraláson a reggeli időszakban teljesült ki, majdnem minden nap hajnali fél négykor indultunk Fonyód különböző térségeibe.

Őszkezdő pontyok Szőkében

Kovács Kristóf 2021-11-14
Ezen a horgászaton kifogtam az első igazi őszi időt a hónapban, annak ellenére, hogy a naptár már szeptember végét mutatott. A levegő a reggeli órákban alig érte el a 15-16 C-fokot. Ezen a hétvégén ismét telepítésre került sor az 1-es és 2-es számú tavakban. Alapvetően ez a horgászat újra nyomatékosította bennem, hogy a titok nyitja mindig az apróságokon múlik, illetve a részletekben rejlik, ezeket szeretném megosztani a kedves olvasókkal, mik is váltak be nekem.

Az esővel jöttek a nagy halak

Pásztor Benjámin 2021-10-31
A nyár végén, egy kis kihagyás után újra sikerült ellátogatnom egyik kedvelt vízterületemre, a Gyékényes Horgásztóra. Szerettem volna tesztelni a Haldorádó újdonságait ezen a vízen is. Nos, nagyon élménydús pecában volt részem, ugyanis a tó rengeteg nagytestű halat rejt magában. Igazából egy élménytóról beszélünk, mégsem adja könnyen magát ez a víz, hiszen nagyon front- és időjárás-függő, ráadásul ezek a halak már rengetegszer szákba kerültek. Azonban, ha megfelelő időben és jó minőségű termékekkel próbálkozunk, az eredmény nem marad el.

Bányatavi „Yo-Yo feederezés”

Bodnár Zsolt 2021-10-21
A bányatavi horgászatoknak mindig megvan a maguk varázsa, sok esetben sikerességünk a megfelelő helyzetfelismerésünkön múlik. Ezeken az átlagosnál olykor lényegesen mélyebb tavakon az eredményes halfogás nem mindig a csalogatóanyagon vagy éppen csali-felkínálási módon múlik, sokkal inkább annak a vízmélységnek a megtalálásán, ahol a halak éppen tartózkodnak.

Methodozás a déli fronton

Horváth Ádám 2021-09-10
Nincs olyan horgász, akihez az utóbbi években a feederezés – azon belül is a method technika – ne jutott volna el. Egyszerűsége, költséghatékonysága, univerzalitása elnyerte a horgászok bizalmát. Rengeteg érv szól mellette, de számomra az jelenti a legnagyobb örömöt, hogy a horgászok rájöttek arra, nagyobb eséllyel tudnak vele halat (akár nagy halat) is fogni akár lágyabb felszereléssel is! Nem kellenek ma már vastag zsinórok, vastag horgok, mázsaszám beszórt csalogatóanyag. Ennek is köszönhető, hogy egyre inkább teret hódít halaink egészségének, épségének megőrzése vizeinkben. Kovácshidán jártam e módszerrel, Dél-Baranyában, a déli fronton…

Pontyhorgászat a Gyékényes Horgásztavon

Pásztor Benjámin 2021-08-27
Egy számomra ismert, többször meghorgászott vízre látogattam el a nyáron. Ezúttal a Gyékényes Horgásztavat vettem célba, ahol egy rapid horgászatot szerettem volna megejteni. A rendelkezésre álló pár órából próbáltam kihozni a maximumot a jól bevált method technikát alkalmazva.

Ismerkedés Háziréttel

Bank Bálint 2021-08-26
Úgy vélem, nem kell senkinek különösebben bemutatni a Háziréti-víztározót. Egy igazán vadregényes, akadókban és nagy halakban gazdag tóról van szó. Az elmúlt időben hallani sok jót és kevésbé jót a vízről, ezért úgy gondoltam, ha már lakhelyemtől csak 20 percre van, megpróbálom megismerni a tavat és a saját szememmel látni, hogy valójában milyen a helyzet. A következőkben az első benyomásomról és tapasztalataimról olvashatsz, ha kíváncsi vagy, tarts velem!

Halak, hamburger és egy különleges völgy varázsa

Bodnár Zsolt 2021-08-25
A címben szereplő elemek már önmagukban nézve is igen hívogatónak tűnhetnek, azonban amikor ezek csoportosulva egy egységet alkotnak, akkor érezhetjük úgy magunkat, mintha a horgászok Mekkájába cseppentünk volna.

Egy délelőtt Határréten

Bank Bálint 2021-08-19
Tavasszal volt alkalmam a Határréti-víztározón horgászni. Habár sikerült pár szép halat fogni, nem voltam elégedett a halfogással, így megfogadtam, hogy visszatérek még. Nos, ma volt időm egy rövid pecára, így kihasználva az alkalmat újra ellátogattam erre a vízre. Szerencsére ez a peca már sokkal izgalmasabb volt, mint legutóbb, sikerült szép halakat fogni és egy fokkal jobban összeismerkedni a vízzel.

River bolóval a Dunán

Energo Team 2021-08-06
A folyóvízi úsztatás szerelmeseinek most sincs nehéz dolga, ha esetleg egy jó bolognai botot szeretnének választani maguknak. Az Energofish immáron két és fél évtizede kínálja a legnagyobb választékban a hosszú gyűrűs botokat, s ahogyan régen, úgy napjainkban is megtalálható mindenki számára a különféle stílusú és árkategóriájú bolognai bot.

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 2. rész

Putz Tamás 2021-08-04
A horgászatban nem sok minden tud pillanatok alatt megváltozni, egyvalami azonban biztosan: az ember hozzáállása. A jó dolgoknak nem kell bonyolultnak lenniük, ez sokszor igazolja magát, azonban a precizitásra és az apró részletek helyénvalóságára azt gondolom, hogy mindig érdemes figyelmet fordítani, mert ha valami, hát ez képes megadni a siker kulcsát, különösen, ha a csalik felkínálási technikájáról van szó.

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 1. rész

Putz Tamás 2021-07-28
A nyár legjava zajlik, a 30 Celsius-fok fölötti kánikula szinte mindennapos az országban, ami így is van rendjén. Bár a hőség miatt van némi nyűgje a dolognak, de ilyenkor egy kicsit még jobban élvezem, úgymond még felszabadultabban élem meg a laza, napfényes horgászatokat, mint máskor. Sok hatékony megoldás létezik erre az időszakra, alapvetően érdemes a különféle stratégiákkal, csalogatóanyagokkal kísérletezni, azonban rendszeresen tapasztalható, hogy az ideálisnak tűnő körülmények ellenére a víz már-már túlzottan meleg, a halak finnyásan táplálkoznak, ezért spicceink alig akarnak mozdulni… Ekkor jó, ha van egy olyan kiinduló alapunk, ami a maga egyszerűségéből adódóan az efféle a helyzetben is képes sikerre váltani igyekezetünket.

Halak a lábunk alól

Bank Bálint 2021-07-21
Versenyeken bevett szokás, hogy a horgászat végén vagy akár már korábban is a partközeli zónákban keressük a halakat, általában nem is eredménytelenül. Sokszor nem kell óriásikat dobni ahhoz, hogy tudjunk halat fogni, sőt, gyakran a legnagyobb halak is a parthoz közel keresik a táplálékot. Mindezek ellenére azt vettem észre, hogy a hétköznapi horgászatok során nem sokan alkalmazzák ezt a technikát, így ezt az írást arra szánom, hogy esetleg meghozzam a kedveteket egy ilyen pecához.

Nagysziget ostroma

Erdélyi Róbert 2021-07-15
Ezúttal baráti kísérettel vágtam neki a következő túrámnak. Felvidéken, azon belül is Nagyszigeten, egy igazán vadregényes környezetben pihentük ki a hétköznapok fáradalmait. Ez a történet jobbára a barátokkal való kapcsolatot fogja bemutatni, de egy-két érdekességet, praktikát is szeretnék nektek megmutatni. Jó társaságban a hal is jobban kap! :-)

Jól bevált csalogatóanyagokkal a Zala folyón

Járfás Dávid 2021-07-14
A hűvös, esős tavaszi napok után alig vártam, hogy végre beköszöntsön a nyár. Főleg májusban, de még június elején is meglehetősen sok volt a csapadék, ezért várnom kellett egy keveset, hogy újra üldözőbe vehessem a Zala folyó vad halait. Kedvenc vizemen korántsem egyszerű a horgászat a nyári időszakban, de ilyenkor némi szerencsével és egy nagy adag türelemmel igazán szép, öreg dévéreket lehet fogni. Amint javult az idő, nem is tétováztam tovább! Elkészítettem egy jól bevált etetőanyagot, összepakoltam néhány apróságot, majd a botzsákba helyeztem kedvenc feederbotjaimat és korán reggel indultam a Zala folyóra.

Hajmáspusztai pontyos tapasztalatok

Horváth Viktor 2021-06-17
A horgászat előtti napon egy horgászversenyen vettem részt, ahol a képzeletbeli dobogó legfelső fokára sikerült felállnom. A versenyről maradt bőven etetőanyag, így másnap nagy erőkkel indultunk neki cimborámmal a Zirc közelében található Hajmáspusztai Horgásztóra.

Szeszélyes nádi method

Kovács Kristóf 2021-05-28
Sokszor lehet hallani, hogy frontos időben nem eszik a hal, ezért a horgászok nagy része ilyenkor nem pecázik. Én ezekben nem szoktam hinni és makacsul próbálok halat fogni ezekben az időszakokban is. Ezek a napok általában engem igazolnak, ha az ember azt adja a halaknak, amit szívesen fogyasztanak, lám, lehet néhányat zsákmányolni! Ez a mai napon sem történt másként, sőt, meglepetésemre beugrott egy nem várt vendég is.

Egy recept mind felett

Csönge Roland 2021-05-27
Sok horgász van úgy, hogy csak pár órára tud kimenni pecázni és ez idő alatt szeretne minél több halat becsapni és horogra csalni. Ez az írás számukra készült, szeretném bemutatni nekik, hogy a megfelelő recept-összeállítás mennyire fontos lehet az adott napon, és hogy nagyban befolyásolhatja az aznapi fogásokat. Ezen a napon a gödöllői Carplove Horgász- és Pihenőparkot vettem célba. E horgászpark halállománya igencsak jónak mondható, ezen belül is pontyban a legerősebb. Emellett a legtöbb halat már megfogták, így nehéz őket becsapni, azonban egy jó recept aranyat érhet!

Pontynász előtti feederezés

Horváth Viktor 2021-05-23
A tavalyi évben sajnos nem sikerült kijutnom erre a csodálatos vízre. Az előző évben nem a horgászaté volt a főszerep, ezért azon vagyok, hogy ezt idén pótoljam. A pecát már a hét elején megbeszéltük és péntek reggel indultunk neki a kalandnak.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.