Rendezés

Pontybiztos szelekció

Horváth Ádám 2024-04-08
Valahányszor kilátogatunk egy vízpartra, akarva-akaratlanul is szembetaláljuk magunkat egy-egy megoldandó szituációval. Kevés olyan alkalom adódik, amikor a körülmények teljes mértékben optimálisak lennének ahhoz, hogy pikkelyes barátaink horogvégre kerüljenek. A légynyomás-változástól kezdve az iszapos tavak okozta nehézségeken át a víz hőmérsékletéig valamennyi nagyban befolyásolja a horgászat sikerességét. Nem is beszélve arról, amikor először látogatunk el egy adott vízterületre, amelyet még nem sikerült kellően kiismernünk, vagy nem tudtunk kielégítő mennyiségű információt szerezni róla. Ezek a változók a kitartásunkat teszik próbára. Bosszantóak, de egy-egy jól átgondolt stratégia és a logikus gondolkodás sok tapasztalattal ajándékozhat meg minket.

Egyéjszakás kaland, a csatorna lidércei

Erdélyi Róbert 2024-01-26
Szürke felhők vándorolnak, keringenek a fejem felett. A felhők elkezdik a sírás-rívást, akár egy kisgyermek egy fázós, zord éjszakán. Az eső hideg cseppjei zörgetik a fák halott leveleit, amelyek a földön színesítik be a talajt. Hideg levegő éri el orcámat, de szenvedélyesen és célratörően lépem át a félelem határát, majd a kanális partján portyára indulok…

Téli merengő 1. rész – Egyesületi tavak varázsa

Bottyán Marián 2024-01-07
Gyakran hangzik el, hogy az enyhe télnek meglesz a böjtje, azonban nekünk, horgászoknak megannyi eséllyel is kecsegtet, ami a halfogást illeti, hiszen vizeink nagy részét egyáltalán nem, vagy pedig csak részlegesen borítja jégtakaró.

Horgássz éjszaka is!

Energo Team 2023-10-04
Számomra az éjszakai horgászatoknak mindig is megvolt a maga különlegessége, és ezeken a horgászatokon sokkal nagyobb kihívást látok a halak megfogásában, mint a nappali időszakban.

Tavaszi élménypecák

Kovács Kristóf 2023-04-30
Elérkeztünk a szezon azon időszakához, amikor már a horgászok szívesebben látogatják a vízpartot az időjárás javulásának köszönhetően. Mi is egyre többször vesszük üldözőbe kedvenceinket, leggyakrabban a Szőke melletti tavakon. Nem történt ez most se másként, ez a cikk három izgalmas horgászat történéseit foglalja magába. Ezek kapcsán olyan praktikákat szeretnék bemutatni, amelyekkel akár a tavak öreg lakóit is horogra lehet csalni, ebben az időben is, feeder módszerrel.

Pogányi tavaszköszöntő

Horváth Ádám 2023-04-27
Valahányszor kilátogatok egy vízpartra, mindig találkozom idősebb horgászokkal. Sokuknak meggyőződése, hogy csak a tartós meleg beköszöntével van értelme elkezdeni pontyra horgászni. Még ha viszket is a tenyerük, inkább nem is néznek ki a vízpartra, mert „úgysem jön semmi”…

Nyakunkon a tavasz!

Horváth Viktor 2023-04-14
Az idei telet – pár fagyos nap kivételével – szinte végig lehetett horgászni. Számomra viszont az első igazi szezonkezdő halkergetést az előző hétvégén sikerült megvalósítani. Egy új bottal is megleptem magam, amelyet illett már felavatni valami akcióban gazdag horgászattal.

Hajnali pontyok a Balatonon

Kovács Kristóf 2022-10-30
Immár szokássá vált a családunkban, hogy szünidei nyaralásunkat barátainkkal Fonyódon töltjük, s ez idén sem történt másképp. Azonban a kikapcsolódás és strandolás mellett természetesen sor kerül a horgászatra is már néhány éve. Ez a hetes nyaraláson a reggeli időszakban teljesült ki, majdnem minden nap hajnali fél négykor indultunk Fonyód különböző térségeibe.

Rapid methodozás ősszel

Bank Bálint 2022-10-25
Az ősz köztudottan a nagy pontyok és a kivárós pecák hónapja, de úgy gondolom, hogy a megfelelő technikával még ilyenkor is lehet igazán élménydús, sokhalas horgászatban részünk. Habár a hőmérséklet már nem haladta meg a 12 fokot, és a víz is csak 7 fokos volt, a halak kapókedvüknél voltak, és szerencsére sikerült párat matracra fektetni. Ha a közeljövőben egy aktív, gyors pecát tervezel, ajánlom figyelmedbe a következő sorokat.

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 2. rész

Putz Tamás 2022-08-18
A horgászatban nem sok minden tud pillanatok alatt megváltozni, egyvalami azonban biztosan: az ember hozzáállása. A jó dolgoknak nem kell bonyolultnak lenniük, ez sokszor igazolja magát, azonban a precizitásra és az apró részletek helyénvalóságára azt gondolom, hogy mindig érdemes figyelmet fordítani, mert ha valami, hát ez képes megadni a siker kulcsát, különösen, ha a csalik felkínálási technikájáról van szó.

Jól bevált csalogatóanyagokkal a Zala folyón

Járfás Dávid 2022-07-26
A hűvös, esős tavaszi napok után alig vártam, hogy végre beköszöntsön a nyár. Főleg májusban, de még június elején is meglehetősen sok volt a csapadék, ezért várnom kellett egy keveset, hogy újra üldözőbe vehessem a Zala folyó vad halait. Kedvenc vizemen korántsem egyszerű a horgászat a nyári időszakban, de ilyenkor némi szerencsével és egy nagy adag türelemmel igazán szép, öreg dévéreket lehet fogni. Amint javult az idő, nem is tétováztam tovább! Elkészítettem egy jól bevált etetőanyagot, összepakoltam néhány apróságot, majd a botzsákba helyeztem kedvenc feederbotjaimat és korán reggel indultam a Zala folyóra.
Videóval

Compóvadászat 3. rész – Compóországban jártam

Döme Gábor 2022-06-18
Imádom ezt a gyönyörű őshonos halat, amelyből sajnos idehaza már nagyon kevés helyen lehet számottevő mennyiséget fogni. Régi vágyam volt, hogy „Compóországban”, azaz Írországban, ahol még számottevő populációja él az érintetlen vad tavakban, egyszer horgászhassak rájuk. 2022 májusában végre eljött ennek az ideje!

Lazackedvelő tokhalak

Pásztor Benjámin 2022-04-24
Szerintem sokan vannak olyan horgászok, akiknek van egy kedvelt halfaja, amire nagyon szeretnek pecázni. Így voltam ezzel én is, amikor eljött a tokhalak időszaka, amikor kifejezetten érdemes rájuk horgászni. Vizeink lehűltek, ezáltal sokkal élénkebbekké és aktívabbakká váltak. A Gyékényes Horgásztó tokhalak szempontjából nem egyszerű eset. Szép számban vannak ugyan benne, de mivel sokan megfogták már őket, ez nagyban megnehezíti a dolgunkat, nem könnyű ezeket a halakt horogvégre csalni. Az igazság az, hogy én is sokat próbálkoztam a többi évszakban is, ez idáig eredménytelenül. Mostanra viszont összeállt egy olyan etetőanyag és csali válogatás, amivel egy nap több halat is sikerült elcsípnem.
Videóval

Álmaim horgásztúrája

Haskó Tamás 2022-03-12
Tavalyi év folyamán horgásztam egy nagyon jót egy számomra addig ismeretlen tavon Horvátországban, amely nagyon megtetszett, és szerettem volna mindenképpen visszamenni az ősz folyamán, de sajnos jött a pandémia és vele együtt a határzár, ami búcsút is intett a horgászatomnak. Idén nyáron viszont, ahogyan a lehetőségeim engedték, újra és nagyon felkészülten indultam útnak, amiből egy szuper horgásztúra kerekedett óriási halakkal!
Videóval

Vadvízi kalandok 46. rész – 4 évszak horgászbottal a Tisza-tavon – TAVASZ

Döme Gábor 2021-11-27
2010 nyarán, tehát több, mint 10 évvel ezelőtt horgásztam utoljára a Tisza-tavon. Az erről készült film volt a vadvízi kalandok című filmsorozat első része. Akkor még nem sejtettem, hogy ezek a vadvízi horgászatok lesznek a legnézettebb, legnépszerűbb filmek a YouTube csatornánkon.

Az esővel jöttek a nagy halak

Pásztor Benjámin 2021-10-31
A nyár végén, egy kis kihagyás után újra sikerült ellátogatnom egyik kedvelt vízterületemre, a Gyékényes Horgásztóra. Szerettem volna tesztelni a Haldorádó újdonságait ezen a vízen is. Nos, nagyon élménydús pecában volt részem, ugyanis a tó rengeteg nagytestű halat rejt magában. Igazából egy élménytóról beszélünk, mégsem adja könnyen magát ez a víz, hiszen nagyon front- és időjárás-függő, ráadásul ezek a halak már rengetegszer szákba kerültek. Azonban, ha megfelelő időben és jó minőségű termékekkel próbálkozunk, az eredmény nem marad el.

Bányatavi „Yo-Yo feederezés”

Bodnár Zsolt 2021-10-21
A bányatavi horgászatoknak mindig megvan a maguk varázsa, sok esetben sikerességünk a megfelelő helyzetfelismerésünkön múlik. Ezeken az átlagosnál olykor lényegesen mélyebb tavakon az eredményes halfogás nem mindig a csalogatóanyagon vagy éppen csali-felkínálási módon múlik, sokkal inkább annak a vízmélységnek a megtalálásán, ahol a halak éppen tartózkodnak.

Pontyhorgászat a Gyékényes Horgásztavon

Pásztor Benjámin 2021-08-27
Egy számomra ismert, többször meghorgászott vízre látogattam el a nyáron. Ezúttal a Gyékényes Horgásztavat vettem célba, ahol egy rapid horgászatot szerettem volna megejteni. A rendelkezésre álló pár órából próbáltam kihozni a maximumot a jól bevált method technikát alkalmazva.

Halak, hamburger és egy különleges völgy varázsa

Bodnár Zsolt 2021-08-25
A címben szereplő elemek már önmagukban nézve is igen hívogatónak tűnhetnek, azonban amikor ezek csoportosulva egy egységet alkotnak, akkor érezhetjük úgy magunkat, mintha a horgászok Mekkájába cseppentünk volna.

River bolóval a Dunán

Energo Team 2021-08-06
A folyóvízi úsztatás szerelmeseinek most sincs nehéz dolga, ha esetleg egy jó bolognai botot szeretnének választani maguknak. Az Energofish immáron két és fél évtizede kínálja a legnagyobb választékban a hosszú gyűrűs botokat, s ahogyan régen, úgy napjainkban is megtalálható mindenki számára a különféle stílusú és árkategóriájú bolognai bot.

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 1. rész

Putz Tamás 2021-07-28
A nyár legjava zajlik, a 30 Celsius-fok fölötti kánikula szinte mindennapos az országban, ami így is van rendjén. Bár a hőség miatt van némi nyűgje a dolognak, de ilyenkor egy kicsit még jobban élvezem, úgymond még felszabadultabban élem meg a laza, napfényes horgászatokat, mint máskor. Sok hatékony megoldás létezik erre az időszakra, alapvetően érdemes a különféle stratégiákkal, csalogatóanyagokkal kísérletezni, azonban rendszeresen tapasztalható, hogy az ideálisnak tűnő körülmények ellenére a víz már-már túlzottan meleg, a halak finnyásan táplálkoznak, ezért spicceink alig akarnak mozdulni… Ekkor jó, ha van egy olyan kiinduló alapunk, ami a maga egyszerűségéből adódóan az efféle a helyzetben is képes sikerre váltani igyekezetünket.

Hajmáspusztai pontyos tapasztalatok

Horváth Viktor 2021-06-17
A horgászat előtti napon egy horgászversenyen vettem részt, ahol a képzeletbeli dobogó legfelső fokára sikerült felállnom. A versenyről maradt bőven etetőanyag, így másnap nagy erőkkel indultunk neki cimborámmal a Zirc közelében található Hajmáspusztai Horgásztóra.

Egy recept mind felett

Csönge Roland 2021-05-27
Sok horgász van úgy, hogy csak pár órára tud kimenni pecázni és ez idő alatt szeretne minél több halat becsapni és horogra csalni. Ez az írás számukra készült, szeretném bemutatni nekik, hogy a megfelelő recept-összeállítás mennyire fontos lehet az adott napon, és hogy nagyban befolyásolhatja az aznapi fogásokat. Ezen a napon a gödöllői Carplove Horgász- és Pihenőparkot vettem célba. E horgászpark halállománya igencsak jónak mondható, ezen belül is pontyban a legerősebb. Emellett a legtöbb halat már megfogták, így nehéz őket becsapni, azonban egy jó recept aranyat érhet!

Pontynász előtti feederezés

Horváth Viktor 2021-05-23
A tavalyi évben sajnos nem sikerült kijutnom erre a csodálatos vízre. Az előző évben nem a horgászaté volt a főszerep, ezért azon vagyok, hogy ezt idén pótoljam. A pecát már a hét elején megbeszéltük és péntek reggel indultunk neki a kalandnak.

Édes nap a keszegekkel

Csönge Roland 2021-05-12
A mára tervezett horgászhelyem nem más volt, mint a Gödöllőn elterülő Carplove Horgászpark. Célom az volt, hogy minél több halat tudjak horogvégre csalni, és minél eredményesebb napot zárhassak. Ez a horgászat volt az idei év első pecája, úgyhogy minőségi, édes etetőanyaggal, illetve élő csalival is készültem.

Nagy szélben a halakért

Pásztor Benjámin 2021-05-02
Arra voltam kíváncsi, hogy a Haldorádó újdonságait hogyan fogadják a Gyékényes Horgásztó halai. Olyan etetőanyagokat és csalikat vetettem be ezúttal, amelyekkel a tó pontyai ilyen összetételben még nem találkozhattak, így kíváncsian és reményteljesen indultam neki a horgászatnak!

Tavaszi egerészés a Sárgáson

Szili Dániel 2021-04-28
Nos, egerekről aligha, annál inkább egy kora tavaszi feederbotos, hosszú előkés finomhorgászatról lesz szó egy élménybeszámoló keretein belül. Nagyon szeretem az igazi finomszerelékes horgászatot, amikor merül az úszó, nyúlik a gumi, ciripel a fék, vagy éppen görbül az érzékeny rezgőspicc. Ezúttal a Gyálai Holt-Tisza Sárgás nevű részére látogattam el.

Nyáridézés

Horváth Ádám 2021-03-21
„Az erdei ösvényeket átszőtték hallgatag pókok, a galagonya bogyója pirosan fürdött a napban, a legelők tarlott oldalán már csak délben ugráltak a szöcskék, a katáng virága elfakult, s az erdő aranyos bíborba öltözött, mert szép akart lenni, mint az öregedő asszonyok, ha elbúcsúznak valakitől, akit szerettek.”, írja kedvenc természetjáróm, Fekete István Hajnal Badányban c. regényében. Ilyentájt, ahogy az ember a kinti világot szemléli, hatalmába keríti egy érzés, ami kissé szomorú, de az újrakezdés, az ismételt megelevenedés reményében egyben örömteli is. Amikor a tiszta egű éjszakákon már fagy, és az égi szekeret, a Nagy Göncölt elriasztja a hideg az északi horizontra, akkor kimondhatjuk, hogy az ősszakállú vénember – az ősz –, megérkezett. Ez halaink számára is egy új időszak kezdetét jelzi. Életterük jóval hűvösebb lesz, anyagcseréjük üteme jelentősen lecsökken a nyári időszakra jellemzőhöz képest. A kényelmesebb horgászok, akiket a hideg visszaűzött a meleg szobába, a felszerelés karbantartásával és megannyi horgászfilm megnézésével próbálják feleleveníteni azokat az élményeket, amiket igazán csak a halfogás aktív része tartogat. Aki viszont elszánt, az ebben az időszakban is próbálja kiismerni a halak viselkedését. Számomra az őszi pecák stratégiája a nyáron megszerzett tudással, tapasztalatokkal és a vízterület kiismerésébe fektetett idővel érik be. Hiszen vannak olyan adottságai tavainknak, folyóinknak, amik nem változnak, így számunkra jó kiindulási alapot jelenthetnek. E gondolatokra építve tettem magam ismét próbára a kovácshidai Szödönyi-tavon.

Deres a mese

Erdélyi Róbert 2021-03-19
Fagyottak a nappalok és az éjszakák. A nap gyenge fénysugara jelenti az utolsó reményt a növények és az állatok számára így, tél idején. Már a madarak sem harsognak, az őzek nem hajszolódnak, a vaddisznók sem duruzsmolnak, de még a hattyúk szárnycsapkodása is alig hallatszik. A völgyre pára ül, a hegy mögött a Nap, a Hold a tó alatt, csak egy arc a sok közül. A Föld most kicsit megpihen. Megpihennek a fák, hallani lehet a csend hangjában, ahogy az utolsó levelek még vacognak a fa ágán. A száraz nád meghajlik a lágy, hideg szél hatására. A tó vize gőzölög, mintha utolsó fáradt leheletét fújná ki magából.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.