Rendezés

Feeder kalandok a Mártélyi Holt-Tiszán

Borbiró Ádám 2022-11-04
A Mártélyi Holt-Tisza gyönyörű környezetével, utánozhatatlan hangulatával és csodás halfaunájával már az első horgászatom alkalmával belopta magát a szívembe. Az ősfák friss illata árad a kristálytiszta vizű holtág minden szegletéből. A ragadozó halak zsákmányukat kergetik a sekélyebb partközeli részen, a pontyok fordulása a távolból is jól kivehető. De mire megy egy magamfajta nagyhalas horgász egy ilyen vadvízen?

Hajnali pontyok a Balatonon

Kovács Kristóf 2022-10-30
Immár szokássá vált a családunkban, hogy szünidei nyaralásunkat barátainkkal Fonyódon töltjük, s ez idén sem történt másképp. Azonban a kikapcsolódás és strandolás mellett természetesen sor kerül a horgászatra is már néhány éve. Ez a hetes nyaraláson a reggeli időszakban teljesült ki, majdnem minden nap hajnali fél négykor indultunk Fonyód különböző térségeibe.

Rapid methodozás ősszel

Bank Bálint 2022-10-25
Az ősz köztudottan a nagy pontyok és a kivárós pecák hónapja, de úgy gondolom, hogy a megfelelő technikával még ilyenkor is lehet igazán élménydús, sokhalas horgászatban részünk. Habár a hőmérséklet már nem haladta meg a 12 fokot, és a víz is csak 7 fokos volt, a halak kapókedvüknél voltak, és szerencsére sikerült párat matracra fektetni. Ha a közeljövőben egy aktív, gyors pecát tervezel, ajánlom figyelmedbe a következő sorokat.

Kukoricás method

Bank Bálint 2022-09-08
Imádom a nyári pecákat, mert ilyenkor már nagyon aktívak a pontyok, és rengeteg izgalmas és érdekes módszerrel lehet rájuk eredményesen horgászni. A mai nap folyamán is egy ilyen különleges módszerrel próbálkoztam, ami nem teljesen a hagyományos method technika elveit követi. A főszerepben a kukorica és az ebből készült etetőanyagok voltak, kicsit vegyítve a methoddal.

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 2. rész

Putz Tamás 2022-08-18
A horgászatban nem sok minden tud pillanatok alatt megváltozni, egyvalami azonban biztosan: az ember hozzáállása. A jó dolgoknak nem kell bonyolultnak lenniük, ez sokszor igazolja magát, azonban a precizitásra és az apró részletek helyénvalóságára azt gondolom, hogy mindig érdemes figyelmet fordítani, mert ha valami, hát ez képes megadni a siker kulcsát, különösen, ha a csalik felkínálási technikájáról van szó.
Videóval

Vadvízi kalandok 55. rész – Nyári kereső pontyhorgászat a Balatonon

Döme Gábor 2022-08-13
Nyáron, a naponta ide érkező sok ezer turista között, jó néhány horgász is van. Sokan megtapasztalhatják, hogy a nappali órák a partról többnyire „halottak”, de éjszaka sem könnyű halat fogni. Mi ennek az oka, hová „bújnak” el a halak? Ennek jártam utána!

Jól bevált csalogatóanyagokkal a Zala folyón

Járfás Dávid 2022-07-26
A hűvös, esős tavaszi napok után alig vártam, hogy végre beköszöntsön a nyár. Főleg májusban, de még június elején is meglehetősen sok volt a csapadék, ezért várnom kellett egy keveset, hogy újra üldözőbe vehessem a Zala folyó vad halait. Kedvenc vizemen korántsem egyszerű a horgászat a nyári időszakban, de ilyenkor némi szerencsével és egy nagy adag türelemmel igazán szép, öreg dévéreket lehet fogni. Amint javult az idő, nem is tétováztam tovább! Elkészítettem egy jól bevált etetőanyagot, összepakoltam néhány apróságot, majd a botzsákba helyeztem kedvenc feederbotjaimat és korán reggel indultam a Zala folyóra.

Halak a lábunk alól

Bank Bálint 2022-07-19
Versenyeken bevett szokás, hogy a horgászat végén vagy akár már korábban is a partközeli zónákban keressük a halakat, általában nem is eredménytelenül. Sokszor nem kell óriásikat dobni ahhoz, hogy tudjunk halat fogni, sőt, gyakran a legnagyobb halak is a parthoz közel keresik a táplálékot. Mindezek ellenére azt vettem észre, hogy a hétköznapi horgászatok során nem sokan alkalmazzák ezt a technikát, így ezt az írást arra szánom, hogy esetleg meghozzam a kedveteket egy ilyen pecához.

Nagysziget ostroma

Erdélyi Róbert 2022-07-10
Ezúttal baráti kísérettel vágtam neki a következő túrámnak. Felvidéken, azon belül is Nagyszigeten, egy igazán vadregényes környezetben pihentük ki a hétköznapok fáradalmait. Ez a történet jobbára a barátokkal való kapcsolatot fogja bemutatni, de egy-két érdekességet, praktikát is szeretnék nektek megmutatni. Jó társaságban a hal is jobban kap! :-)
Videóval

Compóvadászat 3. rész – Compóországban jártam

Döme Gábor 2022-06-18
Imádom ezt a gyönyörű őshonos halat, amelyből sajnos idehaza már nagyon kevés helyen lehet számottevő mennyiséget fogni. Régi vágyam volt, hogy „Compóországban”, azaz Írországban, ahol még számottevő populációja él az érintetlen vad tavakban, egyszer horgászhassak rájuk. 2022 májusában végre eljött ennek az ideje!

Pontyözön Kőröshegyen

Bank Bálint 2022-05-25
A mai horgászat alkalmával a kőröshegyi Völgyhídi-tóra látogattam el egy pörgős peca reményében. Nagyon sok hal van ebben a vízben, főleg pontyok, de igen szép a tó amur-és kárászállománya is. Kinéztem egy szimpatikus horgászhelyet és neki is láttam a pakolásnak. Az ilyen csodás környezetben különösen jó élmény a pecázás, arról nem is beszélve, hogy mennyi halat lehet itt fogni.

Csapatépítés Palotavároson

Bank Bálint 2022-05-20
A mai horgászat alkalmával ismét egy számomra új vízterületre látogattam el. Palotavárosi Felső-tavon vettük üldözőbe a halakat kis csapatommal, Atival és Levivel. Ez a horgászat egyben volt örömpeca, hisz mindannyian sok halat fogtunk, illetve számomra versenyfelkészülés is, ugyanis az év első versenyén ezen a tavon próbáltam minél jobb eredményt elérni.

Tavaszi rapid peca

Őri Tibor 2022-05-18
Sándor, József, Benedek meghozta a meleget, nem is akárhogy! Szó szerint a héten berobbant az igazi tavaszias idő, amire minden horgász régóta várt. 15-20 fokos nappali hőmérsékletnek örvendhetünk. Nem is tudtam a hétvégét kivárni, ezért összekészítettem a horgászfelszerelésem egy rapid pecára.

Ezt nem lehet megúszni szárazon!

Erdélyi Róbert 2022-05-14
Tavasz az új élet fakadásának ideje. A nap eloszlatja a homályt, üde csókja életre kelti az alvó természetet. Tavasz, tavasz, hol vagy már? Várunk mi nagyon már! Ember szívét felmelegítsd, a szomorú ember lelkét megelevenítsd! Úgy tudom, itt leszel már, és a fák, virágok újra rügyezni fognak már!

Pontyok a híd alól

Bank Bálint 2022-05-01
A mai horgászaton egy számomra új vízterületre látogattam el. Akik autóval járnak le a Balatonra, azoknak biztosan ismerős az a bizonyos völgyhíd, ahonnan utazás közben először láthatunk rá szinte az egész magyar tengerre. Ma ez alatt a hatalmas híd alatt vettem üldözőbe a halakat, a kőröshegyi horgásztavon.

Háborítatlan halak nyomában

Bodnár Zsolt 2022-04-30
Egy új vízterület felfedezése mindig nagy izgalmat és kíváncsiságot jelent számomra, legfőképpen akkor, ha a kiszemelt tó szinte „horgász szűznek” tekinthető. Egyik horgászatom alkalmával épp egy ilyen vízen tettem próbára tudásomat és csalogatóanyagaimat.

Először Törökbálinton

Bank Bálint 2022-04-27
A mai horgászaton a Törökbálinti Horgászparkba látogattam el. Számomra új volt ez a vízterület, ami azért érdekes, mert korábban 10 éven át jártam ide sportolni, mégse voltam ezen a tavon horgászni egyetlen egyszer sem. Nos, ma megtört a jég, és bátran kijelenthetem, hogy kellemes csalódás volt ez a peca.

Lazackedvelő tokhalak

Pásztor Benjámin 2022-04-24
Szerintem sokan vannak olyan horgászok, akiknek van egy kedvelt halfaja, amire nagyon szeretnek pecázni. Így voltam ezzel én is, amikor eljött a tokhalak időszaka, amikor kifejezetten érdemes rájuk horgászni. Vizeink lehűltek, ezáltal sokkal élénkebbekké és aktívabbakká váltak. A Gyékényes Horgásztó tokhalak szempontjából nem egyszerű eset. Szép számban vannak ugyan benne, de mivel sokan megfogták már őket, ez nagyban megnehezíti a dolgunkat, nem könnyű ezeket a halakt horogvégre csalni. Az igazság az, hogy én is sokat próbálkoztam a többi évszakban is, ez idáig eredménytelenül. Mostanra viszont összeállt egy olyan etetőanyag és csali válogatás, amivel egy nap több halat is sikerült elcsípnem.

Versenyzés ismeretlen vízen

Bank Bálint 2022-04-22
A múlt hétvégén részt vettem egy baráti versenyen egy olyan tavon, ahol még sose horgásztam. Mivel a verseny nagyon izgalmas volt, és egész jól is szerepeltem, arra gondoltam, beszámolok nektek róla, méghozzá úgy, hogy megosztom veletek, hogyan és miként érdemes egy olyan tavon felépíteni a horgászatot, ahol még sose pecáztunk. Ha kíváncsivá tettelek, akkor tarts velem!

Tavaszkezdő methodozás

Bank Bálint 2022-04-14
Elérkezett a tavasz. Egyre gyakoribbak a 8-12 fokos, napsütéses napok, és ezzel együtt egyre nő a halak kapókedve is. Pont egy ilyen ígéretes nap volt a mai, így kilátogattam a Palotavárosi Felső-tó partjára egy jó peca reményében. Szerencsére gyönyörű időben tudtam éhes halakra horgászni, szóval, nem lehetett unatkozni egy percig sem.

Pogányi tavaszköszöntő

Horváth Ádám 2022-04-13
Valahányszor kilátogatok egy vízpartra, mindig találkozom idősebb horgászokkal. Sokuknak meggyőződése, hogy csak a tartós meleg beköszöntével van értelme elkezdeni pontyra horgászni. Még ha viszket is a tenyerük, inkább nem is néznek ki a vízpartra, mert „úgysem jön semmi”…

Tavaszi élménypecák

Kovács Kristóf 2022-04-12
Elérkeztünk a szezon azon időszakához, amikor már a horgászok szívesebben látogatják a vízpartot az időjárás javulásának köszönhetően. Mi is egyre többször vesszük üldözőbe kedvenceinket, leggyakrabban a Szőke melletti tavakon. Nem történt ez most se másként, ez a cikk három izgalmas horgászat történéseit foglalja magába. Ezek kapcsán olyan praktikákat szeretnék bemutatni, amelyekkel akár a tavak öreg lakóit is horogra lehet csalni, ebben az időben is, feeder módszerrel.

Tavaszi rezdülések

Horváth Viktor 2022-04-08
Vizeink hőmérséklete folyamatosan emelkedik, békéshalaink is egyre több táplálékot vesznek magukhoz és keresik is a jobbnál jobb falatokat. A mai horgászatot igazából az előre bejelentett áramszünet miatt tudtam megvalósítani – ha már így alakult, akkor irány a vízpart! A béke, csend és nyugalom egy horgásznak nem unalom.

Hideg vízi vándor methodozás

Bodnár Zsolt 2022-03-30
A téli hónapok beálltával – vagy miután az enyhébb idő kiszabadítja a jég fogságába esett tavainkat – nincs könnyű helyzetben az, aki dacolva a hideggel és faggyal pontyhorgászatra adja a fejét. Akinek nem lenne elég, hogy az időjárás ellene dolgozik, annak még a dermedt halak eszén is túl kell járnia. Egy jól megválasztott horgászati módozattal azonban még ilyenkor is igen eredményesek lehetünk!

Kora tavaszi pontyos praktikák

Bugyinszki Gábor 2022-03-19
Vizeink épphogy csak kiolvadtak, a hidegvíz ellenére nem kell lemondanunk az eredményes horgászatról, pontyfogásról! Nagy előnyben részesítem ebben az időszakban a kisebb kiterjedésű, (gyorsabban felmelegedő) sekélyebb tavakat, ahol jó eséllyel foghatunk pontyot, pontyokat, ha kellően felkészültek vagyunk. Ebben a cikkben éppen egy ilyen vízre látogattam el, ahol jó néhány fogós praktika kerül terítékre. Tartsatok Velem és mutatom is a szóban forgó horgászat legfőbb eseményeit…

Methodozás Hidegvölgyben

Németh Kornél 2022-03-17
A Siófok közelében található Hidegvölgyi Horgásztóra látogattam el. A nagyobb testű pontyokat vettem üldözőbe, nem is eredménytelenül, sőt a nap tartogatott számomra meglepetéseket is.
Videóval

Álmaim horgásztúrája

Haskó Tamás 2022-03-12
Tavalyi év folyamán horgásztam egy nagyon jót egy számomra addig ismeretlen tavon Horvátországban, amely nagyon megtetszett, és szerettem volna mindenképpen visszamenni az ősz folyamán, de sajnos jött a pandémia és vele együtt a határzár, ami búcsút is intett a horgászatomnak. Idén nyáron viszont, ahogyan a lehetőségeim engedték, újra és nagyon felkészülten indultam útnak, amiből egy szuper horgásztúra kerekedett óriási halakkal!

Tavaszi meglepetés

Horváth Ádám 2022-03-06
Egyetlen olyan tényező van, ami a téli időszakban meg tudja keseríteni a horgász életét… Ez nem más, mint szembesülni a befagyott vizek látványával. Lékhorgászatra ugyan akad lehetőség, de ha a jégtakaró nem elég vastag, arra aligha merészkedünk rá. A pár centiméteres jég pedig abszolút meggátolja a horgászatot. Több gyógymód is javallott ilyenkor az elvonási tünetek enyhítésére. Horogelőkék kötése, botok és orsók tisztítása és karbantartása. Még egy opció, amikor passzív módon harmincadjára is átadjuk magunkat annak az élménynek, amelyet kedvenc horgászfilmünk tud számunkra nyújtani. Megfogadtam, hogy amint kiolvad kedvenc horgásztavam, azonnal szerencsét próbálok – mindezt főképp a teljes gyógyulás reményében. Emellett kíváncsi voltam, mit produkálnak a Haldorádó 2022. évi újdonságai a kovácshidai Szödönyi-tavon.
Videóval

Pesti mesék – V. rész – Jég veled!

Holler Imre 2022-03-05
A környékbeli tavakat még jócskán jégpáncél borította, és az élő Duna vízállása sem volt éppen ideális, így néhány hétre száműzve lettem a vízpartról. Aztán egy februári hajnalon kocogás közben épp az öreg folyóra tartottam terepszemlére, mikor a hídról lenézve megláttam, hogy az öbölben van egy kisebb terület, mely nincs jég alatt és meghorgászható. Nem is késlekedtem sokat, a szó szoros értelmében hazaszaladtam, s rövidesen újra vízparton találtam magam…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.