Rendezés

Hajmáspusztai pontyos tapasztalatok

Horváth Viktor 2021-06-17
A horgászat előtti napon egy horgászversenyen vettem részt, ahol a képzeletbeli dobogó legfelső fokára sikerült felállnom. A versenyről maradt bőven etetőanyag, így másnap nagy erőkkel indultunk neki cimborámmal a Zirc közelében található Hajmáspusztai Horgásztóra.

Szeszélyes nádi method

Kovács Kristóf 2021-05-28
Sokszor lehet hallani, hogy frontos időben nem eszik a hal, ezért a horgászok nagy része ilyenkor nem pecázik. Én ezekben nem szoktam hinni és makacsul próbálok halat fogni ezekben az időszakokban is. Ezek a napok általában engem igazolnak, ha az ember azt adja a halaknak, amit szívesen fogyasztanak, lám, lehet néhányat zsákmányolni! Ez a mai napon sem történt másként, sőt, meglepetésemre beugrott egy nem várt vendég is.

Egy recept mind felett

Csönge Roland 2021-05-27
Sok horgász van úgy, hogy csak pár órára tud kimenni pecázni és ez idő alatt szeretne minél több halat becsapni és horogra csalni. Ez az írás számukra készült, szeretném bemutatni nekik, hogy a megfelelő recept-összeállítás mennyire fontos lehet az adott napon, és hogy nagyban befolyásolhatja az aznapi fogásokat. Ezen a napon a gödöllői Carplove Horgász- és Pihenőparkot vettem célba. E horgászpark halállománya igencsak jónak mondható, ezen belül is pontyban a legerősebb. Emellett a legtöbb halat már megfogták, így nehéz őket becsapni, azonban egy jó recept aranyat érhet!

Pontynász előtti feederezés

Horváth Viktor 2021-05-23
A tavalyi évben sajnos nem sikerült kijutnom erre a csodálatos vízre. Az előző évben nem a horgászaté volt a főszerep, ezért azon vagyok, hogy ezt idén pótoljam. A pecát már a hét elején megbeszéltük és péntek reggel indultunk neki a kalandnak.
Videóval

Vadvízi kalandok 42. rész – Rapid feeder a Balaton körül

Döme Gábor 2021-05-17
Sokat horgásztam már a Balatonon, sok írásom, filmem készült itt, de úgy vélem, soha nem lehet vele betelni. Nézzük meg, hogy MOST, mi a helyzet a Balaton körül! 4 nap alatt 5 különböző helyszínen horgásztam, hogy felmérjem az aktuális fogási lehetőségeket. Ezek rapid, néhány órás horgászatok voltak, feeder technikával, bárki által elérhető, könnyen megközelíthető helyszíneken.

Édes nap a keszegekkel

Csönge Roland 2021-05-12
A mára tervezett horgászhelyem nem más volt, mint a Gödöllőn elterülő Carplove Horgászpark. Célom az volt, hogy minél több halat tudjak horogvégre csalni, és minél eredményesebb napot zárhassak. Ez a horgászat volt az idei év első pecája, úgyhogy minőségi, édes etetőanyaggal, illetve élő csalival is készültem.

Csapatépítés Palotavároson

Bank Bálint 2021-05-11
A mai horgászat alkalmával ismét egy számomra új vízterületre látogattam el. Palotavárosi Felső-tavon vettük üldözőbe a halakat kis csapatommal, Atival és Levivel. Ez a horgászat egyben volt örömpeca, hisz mindannyian sok halat fogtunk, illetve számomra versenyfelkészülés is, ugyanis az év első versenyén ezen a tavon próbáltam minél jobb eredményt elérni.
Videóval

Vadvízi kalandok 41. rész - A körmös method

Döme Gábor 2021-05-04
Egy nagyon vadregényes és egyben kiszámíthatatlan vízterületen, a Solti Kis-Dunán horgásztam a közelmúltban. Voltam már itt pár alkalommal, sejtettem, hogy mit kell csinálni, hogy halat is fogjak, de finoman szólva sem egyszerű pálya. Hogy miért? Hamarosan kiderül!

Nagy szélben a halakért

Pásztor Benjámin 2021-05-02
Arra voltam kíváncsi, hogy a Haldorádó újdonságait hogyan fogadják a Gyékényes Horgásztó halai. Olyan etetőanyagokat és csalikat vetettem be ezúttal, amelyekkel a tó pontyai ilyen összetételben még nem találkozhattak, így kíváncsian és reményteljesen indultam neki a horgászatnak!

Tavaszi egerészés a Sárgáson

Szili Dániel 2021-04-28
Nos, egerekről aligha, annál inkább egy kora tavaszi feederbotos, hosszú előkés finomhorgászatról lesz szó egy élménybeszámoló keretein belül. Nagyon szeretem az igazi finomszerelékes horgászatot, amikor merül az úszó, nyúlik a gumi, ciripel a fék, vagy éppen görbül az érzékeny rezgőspicc. Ezúttal a Gyálai Holt-Tisza Sárgás nevű részére látogattam el.

Pogányi tavaszköszöntő

Horváth Ádám 2021-04-26
Valahányszor kilátogatok egy vízpartra, mindig találkozom idősebb horgászokkal. Sokuknak meggyőződése, hogy csak a tartós meleg beköszöntével van értelme elkezdeni pontyra horgászni. Még ha viszket is a tenyerük, inkább nem is néznek ki a vízpartra, mert „úgysem jön semmi”…

Tavaszi élménypecák

Kovács Kristóf 2021-04-25
Elérkeztünk a szezon azon időszakához, amikor már a horgászok szívesebben látogatják a vízpartot az időjárás javulásának köszönhetően. Mi is egyre többször vesszük üldözőbe kedvenceinket, leggyakrabban a Szőke melletti tavakon. Nem történt ez most se másként, ez a cikk három izgalmas horgászat történéseit foglalja magába. Ezek kapcsán olyan praktikákat szeretnék bemutatni, amelyekkel akár a tavak öreg lakóit is horogra lehet csalni, ebben az időben is, feeder módszerrel.

Pontyok a híd alól

Bank Bálint 2021-04-07
A mai horgászaton egy számomra új vízterületre látogattam el. Akik autóval járnak le a Balatonra, azoknak biztosan ismerős az a bizonyos völgyhíd, ahonnan utazás közben először láthatunk rá szinte az egész magyar tengerre. Ma ez alatt a hatalmas híd alatt vettem üldözőbe a halakat, a kőröshegyi horgásztavon.

Háborítatlan halak nyomában

Bodnár Zsolt 2021-04-05
Egy új vízterület felfedezése mindig nagy izgalmat és kíváncsiságot jelent számomra, legfőképpen akkor, ha a kiszemelt tó szinte „horgász szűznek” tekinthető. Egyik horgászatom alkalmával épp egy ilyen vízen tettem próbára tudásomat és csalogatóanyagaimat.

Először Törökbálinton

Bank Bálint 2021-03-29
A mai horgászaton a Törökbálinti Horgászparkba látogattam el. Számomra új volt ez a vízterület, ami azért érdekes, mert korábban 10 éven át jártam ide sportolni, mégse voltam ezen a tavon horgászni egyetlen egyszer sem. Nos, ma megtört a jég, és bátran kijelenthetem, hogy kellemes csalódás volt ez a peca.

Lazackedvelő tokhalak

Pásztor Benjámin 2021-03-24
Szerintem sokan vannak olyan horgászok, akiknek van egy kedvelt halfaja, amire nagyon szeretnek pecázni. Így voltam ezzel én is, amikor eljött a tokhalak időszaka, amikor kifejezetten érdemes rájuk horgászni. Vizeink lehűltek, ezáltal sokkal élénkebbekké és aktívabbakká váltak. A Gyékényes Horgásztó tokhalak szempontjából nem egyszerű eset. Szép számban vannak ugyan benne, de mivel sokan megfogták már őket, ez nagyban megnehezíti a dolgunkat, nem könnyű ezeket a halakt horogvégre csalni. Az igazság az, hogy én is sokat próbálkoztam a többi évszakban is, ez idáig eredménytelenül. Mostanra viszont összeállt egy olyan etetőanyag és csali válogatás, amivel egy nap több halat is sikerült elcsípnem.

Nyáridézés

Horváth Ádám 2021-03-21
„Az erdei ösvényeket átszőtték hallgatag pókok, a galagonya bogyója pirosan fürdött a napban, a legelők tarlott oldalán már csak délben ugráltak a szöcskék, a katáng virága elfakult, s az erdő aranyos bíborba öltözött, mert szép akart lenni, mint az öregedő asszonyok, ha elbúcsúznak valakitől, akit szerettek.”, írja kedvenc természetjáróm, Fekete István Hajnal Badányban c. regényében. Ilyentájt, ahogy az ember a kinti világot szemléli, hatalmába keríti egy érzés, ami kissé szomorú, de az újrakezdés, az ismételt megelevenedés reményében egyben örömteli is. Amikor a tiszta egű éjszakákon már fagy, és az égi szekeret, a Nagy Göncölt elriasztja a hideg az északi horizontra, akkor kimondhatjuk, hogy az ősszakállú vénember – az ősz –, megérkezett. Ez halaink számára is egy új időszak kezdetét jelzi. Életterük jóval hűvösebb lesz, anyagcseréjük üteme jelentősen lecsökken a nyári időszakra jellemzőhöz képest. A kényelmesebb horgászok, akiket a hideg visszaűzött a meleg szobába, a felszerelés karbantartásával és megannyi horgászfilm megnézésével próbálják feleleveníteni azokat az élményeket, amiket igazán csak a halfogás aktív része tartogat. Aki viszont elszánt, az ebben az időszakban is próbálja kiismerni a halak viselkedését. Számomra az őszi pecák stratégiája a nyáron megszerzett tudással, tapasztalatokkal és a vízterület kiismerésébe fektetett idővel érik be. Hiszen vannak olyan adottságai tavainknak, folyóinknak, amik nem változnak, így számunkra jó kiindulási alapot jelenthetnek. E gondolatokra építve tettem magam ismét próbára a kovácshidai Szödönyi-tavon.

Deres a mese

Erdélyi Róbert 2021-03-19
Fagyottak a nappalok és az éjszakák. A nap gyenge fénysugara jelenti az utolsó reményt a növények és az állatok számára így, tél idején. Már a madarak sem harsognak, az őzek nem hajszolódnak, a vaddisznók sem duruzsmolnak, de még a hattyúk szárnycsapkodása is alig hallatszik. A völgyre pára ül, a hegy mögött a Nap, a Hold a tó alatt, csak egy arc a sok közül. A Föld most kicsit megpihen. Megpihennek a fák, hallani lehet a csend hangjában, ahogy az utolsó levelek még vacognak a fa ágán. A száraz nád meghajlik a lágy, hideg szél hatására. A tó vize gőzölög, mintha utolsó fáradt leheletét fújná ki magából.

Mester és tanítványa

Bank Bálint 2021-03-11
Nem titok, hogy idén már 5 éve, hogy Döme Gábor felkarolt és a szárnyai alá vett. Minden évben van egy-egy alkalom, amikor együtt horgászunk, legyen ez versenyfelkészülés vagy átlagos örömpeca. Minden alkalommal nagyon izgatottan vágok bele e közös horgászatokba, ugyanis Gábor mindig tud valami újat mutatni, tanítani. Ez most sem volt másképp, sok hasznos dolgot sajátíthattam el ezen a pecán is. A következő sorokban ezeket a trükköket és élményeket szeretném megosztani veletek!

Válogatós, avagy kitanult halak

Pásztor Benjámin 2021-03-09
Úgy gondolom, sokan vannak, akiknek a hétköznapi teendőik miatt csak egy pár órás, rapid pecára van módjuk leülni a vízpartra. A többség ebben az esetben egy olyan horgásztavat választ magának, ahol gyorsan és hamar lehetőség adódik arra, hogy halat tudjon fogni. Nos, így voltam én is, hisz a hétköznapi elfoglaltságaim miatt legtöbbször csak a hétvégén van alkalmam horgászni. Ebben a cikkben azt szeretném bemutatni, hogy miképp lehetünk sikeresek egy ilyen intenzíven telepített tavon néhány óra leforgása alatt.

Hideg vízi vándor methodozás

Bodnár Zsolt 2021-03-02
A téli hónapok beálltával – vagy miután az enyhébb idő kiszabadítja a jég fogságába esett tavainkat – nincs könnyű helyzetben az, aki dacolva a hideggel és faggyal pontyhorgászatra adja a fejét. Akinek nem lenne elég, hogy az időjárás ellene dolgozik, annak még a dermedt halak eszén is túl kell járnia. Egy jól megválasztott horgászati módozattal azonban még ilyenkor is igen eredményesek lehetünk!

Fagyos pontyok az Öntöző horgásztavon

Horváth Viktor 2021-02-26
Az idei év második horgászatát egy borongós ködös szombaton sikerült összehozni. A tó kinyitott egy napra, így péntek este lebeszéltem a fiúkkal, hogy reggel irány a vízpart. Nem sokat kellett kérlelni őket, mert már ki voltak éhezve egy kis halfogásra. Bíztunk benne, hogy a halak is hasonlóan ki lesznek éhezve a felkínált csalikra.

Egy nap tavasz a télben

Bank Bálint 2021-02-25
Ebben az időszakban minden reggel miután kikapcsolom az ébresztőt az első dolgom az, hogy megnézem az időjárást. Keresem azokat a napokat, amikor a tél enged kicsit a szorításból, és felmelegszik a levegő. Elszánt horgásznak tartom magam, de azért mégiscsak jobb 8-10 fokban pecázni, mint 2-3-ban. Szerencsére sikerült kifognom egy ilyen tavaszias napot a mai horgászathoz, így nem volt kérdés, hogy kilátogatok a vízpartra néhány szép hal reményében.

3-as tavi élményeim

Kovács Kristóf 2021-02-19
A címben szereplő tó nem más, mint az általam kedvelt, Szőke mellett található tórendszer 3. tagja, mely a másik kettőtől különálló, magánkézben lévő, 6 ha-os állóvíz. 2020 második felében jutottam el ide, csupán háromszor, melyek az évem legemlékezetesebb horgászatai lettek. Nagyon szeretem ezt a tavat, sok szép élmény köt ide, többek közt személyes rekordom is. Ezeken a horgászatokon szám szerint két halfaj esetében meg is dőlt az említett rekord, amiknek végtelenül örültem. Ha kíváncsi vagy, hogy ezeket a csodás halakat mivel és hogyan sikerült megfogni, olvasd el az írásomat, remélem tetszeni fog!

Az év első halai

Bank Bálint 2021-02-11
Úgy gondolom, sokan együtt éreznek velem, ha azt mondom, már hetek óta bizsergett a kezem, hogy végre horgászbotot foghassak és a halak nyomába eredhessek a vízparton. Habár januárban már voltam egyszer horgászni, sajnos a spiccek mozdulatlanok maradtak, így most, január végén különösen elszántan vágtam neki a horgászatnak. Mindenképpen pontyot akartam fogni még ebben a hónapban. Nem volt egyszerű peca, de ilyen hidegben mit is vár az ember, minden hal ajándék. Lényeg a lényeg: görbült a bot!

Februári finom method tippek

Döme Gábor 2021-02-09
Február van… mégis szokatlanul meleg. Minden vizünk kiolvadt és horgászatra csábít. Én sem bírtam otthon maradni és meglátogattam tavacskámat, hogy megnézzem, mivel lehet MOST horogra csalni a halakat!

Fagyos bányatavi pontyok az év első hónapján

Erdélyi Róbert 2021-02-08
Beköszöntöttek a mínuszok, és velük együtt elkezdődött az év első horgászata is. Szlovákiában, Felvidéken, azon belül is Feketenyéken vettem üldözőbe a kedvenceket. Amit a bányatóról tudni érdemes, hogy mintegy 6 hektáron terül el, brutális mélységekkel, ami elérheti akár a 15-18 métert is. Aki ismer engem, az tudja, hogy szeretem a vadvízi horgászatot és legfőképp a kihívásokat. A hőmérő a kora reggeli órákban helyenként -4,5 Celsius-fokot mutatott, így forró teával, meleg öltözettel vágtunk neki a kora reggeli túránknak.

Téli BlendeX method az ivacsi Haldorádó-tavon

Holler Imre 2021-01-20
Az esztendő utolsó jégmentes időszakát kihasználva egy olyan vízterületre látogattam el, ahová több mint két évtized után térhettem vissza. Ifjúsági horgászként szerzett élményeim helyszíne az évek alatt alaposan megváltozott, azonban nagy reményekkel és boldogan foglaltam el horgászhelyemet a vízparton. December végén, az erősen lehűlt vízben, gyakorlatilag mindenféle helyismeret nélkül vágtam neki a horgászatnak, ahol többek közt a 2020-ban debütáló újdonságokat is kipróbálhattam.
Videóval

Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 23. rész – Januári pontyok

Döme Gábor 2021-01-15
Január van, a tél közepén járunk, és tél tábornok bekeményített. Nappal sem enged a szorításából és a környékünkön található összes tó felszínét vastag jégpáncéllal fedte be. De bármilyen hihetetlenül is hangzik, van az országban néhány olyan mély vizű bányató, amelyek még nem fagytak be, és most is meghorgászhatók!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.