Csak egy 15-ös, és megyek haza (második rész)

Csak egy 15-ös, és megyek haza (második rész)

Az első napon nem volt sok fogásom, de ez nem bántott egy szemet sem. Az első hal rögtön egy húszas, gyönyörű pikkelyes ponty, ha többet nem is fogok semmit, akkor is megérte hajnalban kelni, három órát utazni, egész nap ázni és fázni. De az új nap új reményekkel is indult.

Az éjszaka nagyon hűvös volt. Alig volt 8 fok a levegő hőmérséklete, és a vékony nyári hálózsákban ezt igencsak meg lehetett érezni. Éjszakára kivettem a szerelékeket, habár voltak kapásjelzőim, de a fáradtság erősebb volt nálam, és tudtam, hogy úgysem fogom hallani őket. Damir botjai be voltak élesítve, és valamikor 1 óra után sípolt is az egyik jelző. Miután csak egy dévér riogatott bennünket, ő is úgy döntött, hogy kiteker mindent és pihen. Majd holnap folytatjuk!

Nincs bakancs, de feltaláltam magam és szárazon tartottam a lábaimat

Miután felébredtünk, újradobtam az 54 méteres távot a Spicy Red Liver hóember kombinációval. Damir is ezzel próbálkozott, és bedobás után hamarosan jött is a kapás. Hatalmas ponttyal küzdött, de sajnos az került ki győztesen a harcból. Nekem is 20 perc után jött a húzás, még csak nem is etettem. Mikor láttam a botom görbéjét, beleremegett a lábam. „Ez szép hal lesz és nem is mertem elképzelni, milyen…”

Újabb rekordot megdöntő hal, 21 kg

Ekkor már nem tudtam mit kezdeni magammal az örömtől. Két húszas ponty??? Ez most komoly??? Jól kezdődik a nap. Rögtön visszadobtam az etetésre és kezdtem volna etetni, csak sajna ez nem ment olyan könnyen.

Olyan sűrű köd szállt le, hogy alig láttam el a botom hegyéig

Damir tegnap fogott szép pontyot, és neki is sikerült pár dekával túllépni a régi rekordját. Fölment 18 kilóra. Várjuk még a 20 pluszost.

Gyönyörű halak élnek itt
Mindegyik fárasztása hihetetlenül kemény volt, duzzadnak az erőtől

Köd után végre kisütött a nap, el lehetett elkezdeni az etetést, és a ruharétegeket is lassan lehámoztunk magunkról. A reggel barátomnak jól indult. Egy órán belül két szép pontyot húzott ki.

Napos időben élvezhetőbb a horgászat…
… főleg ilyen fogások mellett

Nekem nem ment olyan jól a dolog, a nagy hal után csak a dévérek jöttek jól összenyálkázva mindenemet. Nem tudom, hogy miért, de itt kimondottan nyálkás volt a többi hal is, akár az amur vagy a ponty.

Szép vagy, de nem miattad jöttem ide

Arra lettünk figyelmesek, hogy a hal az etetésünk felett 20-25 méterre állandóan fürdőzik, kiugrál a vízből. Nem az apraja, mert igazi, nagy csobbanásokat láttunk. Látták ezt a faházból horgászó kollégák is. Irgalmatlan etetésbe kezdtek, és volt is eredménye. Igaz, zig rigre, de egymás után elkezdték húzni a halat. Damir sem maradt nyugton és kijelentette, ő megy beljebb 75-80 méterre, kicsit a kollégák közelébe, ha nekik nem esik nehezükre állandóan, elénk dobni… A helyváltoztatás meg is hozta az eredményét. Damir elkezdte húzni a halakat az új etetéséről.

Szép időjárás és még szebb halak
Mindegyikkel kíméletesen bántunk

Nekem nehezemre esett beljebb menni, mert innen, az etetésről jött a két nagy ponty és lehet itt még egy harmadik is. De ha már nincs húzásom, az egyik botommal rápróbálok a tervezett FermentX-szel. Ananászos ízt párosítottam ananászos bojlikkal, ezeket is hóember párosításban. Jött is rá egy amur, de nem voltam elégedett. Nem úgy működött, ahogy én azt elképzeltem.

Soványka kis amur

Damir sikerein felbuzdulva nekem is rá kellett próbálnom valami másra. A Pellet Feeder kosarat lecseréltem Long Cast Method kosárra, 10-es horog, 10-es csalitüske, a kedvenc csalimat rá, ez a Chilis Tintahal Hybrid pellet… És mi legyen a kaja? Eszembe jutott, hogy a dobozomba bedobtam egy Ready Method kaját is. Idén nagyon keveset tudtam horgászni, és ezt az anyagot még ki sem tudtam próbálni. Eddig.

A nagy váltás

Nem csak a cuccot változtattam meg, hanem a távot is. Kereső horgászatra adtam a fejem. Próbáltam minél messzebb dobni és keresni a halat. Azt mondták, itt a kis csalira csak apró hal jön – és jött is, de csak néha-néha. Erre a cserére elindult a parádé. Kollégám már csak nevetett, hogy mennyi kapásom van. Az új Pisty etetőanyag Chilis Tintahalas pellettel kombinálva olyan mértékben adta a halat, hogy én is meglepődtem.

Érdekes színezetű ponty
Jön még egy…
… még egy…
… meg még egy…
Megyünk tovább…
Pompás és élvezetes peca

Damir kért tőlem pelletet, hogy egy fekvő kagylós bojli mellé tűzzön egy ilyet is. Lehet, jól fog működni. Jól tette, mert neki is több kapása lett ezután.

Jöttek párosával is

Le se fényképeztem már az összes halat, se nem mértem. Csak élveztem a remek pecát. Az est érkezésével csökkent a kapások száma is, de már nem is bántam, mert teljesen kimerültem, fájt mindenem. A kapások mellett szórtam is az etetésre, mert nem akartam ott hagyni. Jött is egy amur, de nem történt semmi különösebb. Lassan lenyugodott a nap és kezdett besötétedni. Ekkor jött egy szép húzás.

Ilyen nincs! Még egy húszas: 20,80 kg

Éjszakára megint csak kivettem a szerelékeket. Ennyi elég volt nekem. Reggel pakolás és irány haza. Damir még rápróbált és kapott is egy szép halat az éjszaka közepén, melyet reggel fényképeztünk csak le.

Damir éjszakai pontya

Reggel terveztem 4-kor felkelni és még 6-ig horgászni, mikor el kellett pakolnunk a tóról. Persze elaludtam és csak hatkor ébredtem. Nem is bántam, nekem így is tökéletes volt minden. Két nap alatt 15 ponty és amur, ebből három húszas, Damirnak 9 ponty, nem rossz eredmény.

Jó volt itt horgászni
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.