Method feeder Nagykállón

Method feeder Nagykállón

Ahogy a legtöbb horgásznak, nekem is megvannak azok a kedvelt és gyakran látogatott, mondhatni hazai vizeim, amiken a legtöbbet horgászom. Ennek ellenére időről időre előtérbe kerül az új és ismeretlen vízterületek felderítésének gondolata és vágya. Őszintén szólva pont ezt kedvelem a legjobban: egy számomra teljesen ismeretlen tavon eredményes horgászatot zárni!

Kis hazánk bővelkedik a jobbnál jobb horgászvizekben, mégsem annyira könnyű feladat igazán megfelelőt találni. Ilyenkor tesz nagyon jó szolgálatot a Haldorádó adatbázisa. Megyékre lebontva lehet keresgélni a legjobb lehetőségek között, majd számos hasznos információ érhető el a kiválasztott vízterületről. Ezt a lehetőséget a „Vizek” menüpont alatt találjátok meg. Gyakran használom én is, ha ismeretlen vízterületen szeretném próbára tenni magam. Újabb horgászatom helyszínére is így bukkantam, ami a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nagykállói Horgásztó napijegyes tava volt.

Újabb horgászatom helyszíne a Nagykállói Horgásztó volt
Igazán impozáns, gondozott és szép környezet fogadott
A tó körül háziállatok élik mindennapjaikat, ami igazán jó hangulatot ad a horgászatnak
A tó túlsó harmadában választottam ki a horgászhelyemet

A horgászat előtt igyekeztem a létező legtöbb információt begyűjteni a tóról, ám valójában tényleg teljesen idegen terepre „tévedtem”. Reggel, a napijegy váltása közben a halőrtől kaptam pár jó tanácsot, ami kiváló alapot biztosított. A horgászhely kiválasztása, majd a gyors kipakolás után már a helyén is volt a felszerelésem. A lehető legkevesebb cuccot vittem magammal, igazi rapid peca volt ez az ismeretlenben.

Felszerelésemet a lehető legjobban lecsökkentettem, csak az igazán fontos eszközök és kiegészítők kaptak helyet

Az első kapásra alig 4 percet kellett várnom, szinte hihetetlen és mesébe illő is volt egyben. A horog jól ült a ponty szájában, így ha nem is a tó legnagyobb halát, de egy igazán szép tövest fáraszthattam, majd nagy öröm volt az első nagykállói halamat a kezemben tartanom.

Nem sok idő telt el a bedobástól számítva, és már is karikában a feederbot
A nap legjobban működő csalija virított az első halam szájában
Gyönyörű hal, az első nagykállói pontyom…
… amit szinte azonnal követett a következő, már lényegesen nagyobb társa

Mivel abszolút nem volt információm arról, hogy milyen csalik és etetőanyagok működnek ezen a tavon igazán, az elmúlt időszakban a hazai horgászataimon legjobban működő csalogatóanyagokat vittem magammal. Ez a taktika általában beválik.

Egy igazi nagyhal-mágnes ez a keverék
Ahol a halak jobban kedvelik a darabosabb falatokat, a FMMFP a jó választás
Mindkét keverékem lelke a SpéciAdditive Folyékony máj kivonat volt
Leegyszerűsített csaliarzenál

Kettő különböző végszerelékkel kezdtem meg a horgászatot, ám gyorsan egyértelművé vált, hogy melyik az igazán eredményes. A felkínált csalogatóanyagok átlagosan 15-20 percen belül gazdára találtak, ha nem így történt, újat dobtam. Nem volt értelme többet várni, mert ha jó helyre dobtam, görbült a feederbotok spicce.

Sok szép halat sikerült fognom
Ez a szép ponty a gyönyörű, sötét színe miatt maradt emlékezetes
A legtöbb halat ennek a végszereléknek köszönhettem, amelynek lelke egy 55 g-os, módosított Long Cast kosár volt
Imádták a halak a felkínált finomságokat
Az eltávolított középső bordának köszönhetően még nagyobb mennyiségű pellet mix fér a kosárba. Ráadásul így sokkal könnyebben ki is oldódik az belőle
Hal legyen az úszóján, ami egy ilyen tartalmas gombócnak ellen tud állni!

A tó remek halállománya és a felkínált minőségi csalogatóanyagok együttese egy emlékezetes és pörgős horgászatot eredményezett. Nagyon sok halat sikerült megfognom a nap végére, amik között voltak igazán szép, termetes pontyok is.

Kedvenc By Döme TEAM FEEDER felszerelésem most sem hagyott cserben…
… pedig kőkeményen megdolgoztatták a nagykállói pontyok
A nap végén egy szép tükrös…
… majd egy szép tőponty zárta ezt a remek horgászatot

Amikor otthon ezt a horgászatot a számítógép előtt tervezgettem, csak remélni mertem, hogy egy igazán jó kis kalandban lesz részem, viszont e sorokat gépelve és felidézve ezt a remek napot igazán jó érzés tölt el. Ismét sikerült egy nagyon jó horgászvizet felfedeznem, majd megfejtenem és eközben gyönyörű halakat fogtam. Ezeken a horgászatokon lehet a legtöbbet tanulni, amikor elhagyja az ember a saját komfortzónáját, átlépi saját határait, nem fél az ismeretlentől és eredményesen megoldja a feladatot. Csak, így lehet fejlődni!

Fényképek: Libor Erika

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.