Alias : bor92
Név : Borbiró Ádám
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1992-06-12
Lakhely : Hódmezővásárhely
Kedvenc horgászmódszerei : Nagyhalas feederezés
Kedvenc vízterületei : Csaba-tó, Derekegyházi Halastavak, BABOHE Horgásztó, Akasztói Horgászpark, Atkai Holt-Tisza, Csongi-Tavak
Legnagyobb halai : tükörponty 26,7 kg, tőponty 20,22 kg, amur 14 kg, szürkeharcsa 14 kg, afrikai harcsa 13,5 kg
Mióta horgászik : 1998 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Sajtos, nagy pontyos tippek

Borbiró Ádám 2022-09-30 06:00:00
Minden nagyponty-horgásznak megvannak azok a bevált, „tuti” csalogatóanyagai és módszerei, amelyekre esküszik, amelyek a legtöbb esetben kiemelkedően működnek és rendre kapitális fogásokat eredményeznek. Nincs ez másként nálam sem. A megjelenésük óta nálam a TORNADO Rokfort Sajt termékek azok, amelyek minden más csalogatóanyag közül toronymagasan kiemelkednek. Stílszerűen, mint egy tornádó söpörnek végig a nagy pontyokban gazdag horgásztavak partjain!

Nagy csali, nagy hal?!

Borbiró Ádám 2022-09-25 06:00:00
A címben felállított tézissel alapvetően nem értek egyet, viszont a közelmúltban egy horgászatom újfent rávilágított, hogy bizony vannak olyan vízterületek és szituációk, amikor a siker érdekében szükség van a nagyméretű csalikombinációkra. E horgászatom legizgalmasabb pillanatait szeretném megosztani veletek és azokat az ötleteket, megoldásokat, amik végül eredményhez vezettek!

Fél-fix method

Borbiró Ádám 2022-09-14 06:00:00
A method feederezés napjainkban minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő horgászmódszer. Ez talán nem is meglepő, hiszen ez a technika viszonylag könnyen elsajátítható, kicsi az eszközigénye, mindemellett rendkívül fogós. A speciálisan erre a célra tervezett horgászbotok, orsók, method kosarak mellett számos praktikus kiegészítő és egyéb hasznos eszköz fejlődik rohamtempóban. A közelmúltban, a Haldorádó termékpalettáján is megjelent hat új method feeder kosár. Ezek közül a DART XL változat kerül most górcső alá. Egy nagyhalas, nyári horgászatom keretein belül szeretném bemutatni, hogyan is használom én ezeket eredményesen!

Tejsavas őszi pontyok

Borbiró Ádám 2022-09-12 06:00:00
A nyári horgászatok egyértelmű sikertermékei a tejsavas erjesztésű etetőanyagok, magvak és az ezekhez passzoló csalik. A felmelegedett vizekben ezekkel a csalogatóanyagokkal – némi túlzással – az adott tó összes halát ki lehetne fogni. Az ősz beköszöntével viszont egyre kevesebben szavaznak bizalmat e termékeknek, pedig amíg vizeink hőmérséklete drasztikusan le nem csökken, eredményesen használhatók!

Feeder kalandok a kánikulában

Borbiró Ádám 2022-08-15 06:00:00
Soha nem látott aszály és forróság tombol kis hazánkban. Az ország több pontján tavak száradnak ki, néhány csepp lehulló eső az aranynál is többet ér. Minden bizonnyal nálunk – itt, az Alföldön – a legkritikusabb a helyzet, ám szerencsére a megfelelő vízgazdálkodásnak köszönhetően kedvenc tavaim horgászatra csábítanak!

Bojlis method

Borbiró Ádám 2022-07-25 06:00:00
Évek óta foglalkozom a nagy csalis, bojlis, method-feeder horgászattal. Rengeteg vízparton eltöltött óra, megannyi kísérlet, számtalan felejthetetlen élmény és kudarc után úgy vélem, tökéletesen összeállt az a módszer és technika, ami egyértelműen működik és fogós. Ezt kívánom most részletesen bemutatni egy Csaba-tavi horgászatom keretein belül.

Tükörpontyok Sándorfalváról

Borbiró Ádám 2022-06-17 06:00:00
Az idei évre kitűzött céljaim egyike, hogy minél több, számomra új és ismeretlen vízterületen próbáljak szerencsét. Lakhelyem, Hódmezővásárhely vonzáskörzetében némi túlzással hemzsegnek az ígéretes, jobbnál jobb horgászvizek, így nekem „csak” annyi a dolgom, hogy ezeket sikeresen meghorgásszam!

BlendeX tippek

Borbiró Ádám 2022-04-18 06:00:00
A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád, ami a 2020-as évtől egy új ízzel (TripleX) és hat különböző, komplett etetőanyaggal bővül. Így tulajdonképpen már egy teljes rendszer áll a horgászok rendelkezésére, amiben megtalálhatók az etetőanyagok, különleges folyékony aromák és a hozzájuk passzoló csalik is.

Téli rapid feeder

Borbiró Ádám 2022-03-04 06:00:00
Az időjárás és egyéb körülmények együttes hatása miatt egészen február elejéig kellett várnom az idei esztendő első horgászatára. Bár az első próba nem volt túl sikeres, végre vízparton lehettem és a kapásokat várhattam. Pár nappal később a folytatás már merőben másként alakult, és egy újabb, számomra (majdnem) ismeretlen tavon sikerült szép, téli pontyokat fognom. Hogy melyik ez a vízterület és, hogy pontosan hogyan is sikerültek ezek a horgászatok? Tartsatok velem, és mindenre fény derül!

Monofil method nagy pontyokkal

Borbiró Ádám 2022-02-17 06:00:00
Egyre több helyen tiltják be a fonott zsinórok használatát, sőt már a hazai és nemzetközi feederbotos versenyeken is tilos a használatuk. Ezen intézkedések elsősorban a halvédelmet szolgálják. Napjainkban a nyugati horgászkultúrában gyakorlatilag teljesen háttérbe szorult e zsinórok használata. Ezzel szemben kis hazánk horgászai előszeretettel alkalmazzák, sőt sokan talán el sem tudják képzelni a horgászatot fonott zsinórok nélkül!
Videóval

Hideg vízi pontyos praktikák

Borbiró Ádám 2022-01-30 06:00:00
A téli hónapokban évről évre egyre többen horgásznak. Egyre több horgász választja a zord vízpartot meleg szobája helyett, egy „fagyos pontyos” kaland reményében. Mi lehet ennek az oka? Úgy vélem, a legnyomósabb indok, hogy mára olyan modern csalogatóanyagok és szofisztikált módszerek állnak a horgászok rendelkezésére, amelyekkel reális esély nyílik egész évben a pontyfogásra!

Kora őszi nagy pontyok

Borbiró Ádám 2021-10-10 06:00:00
„Csípős” hideg éjszakák, nyárias meleg nappalok, lassan, de folyamatosan csökkenő vízhőmérséklet. Ezek a kora ősz legfőbb jellemzői, amely egyet jelent a legjobb nagy pontyos időszak kezdetével. Tartsatok velem, és megmutatom, hogy nálam hogyan indult az őszi szezon!

„Okos” horgászatok halradar használatával

Borbiró Ádám 2021-09-03 06:00:00
A parti halradarok dinamikus fejlődésének köszönhetően ma már bárki számára elérhetőek ezek az eszközök és egyben az általuk nyújtott előnyök. Használatuk roppant egyszerű, némi gyakorlás után már gyerekjátékká válik egy vízterület pontos feltérképezése. Az elmúlt időszakban volt szerencsém az egyik, talán jelenleg legjobb parti halradart használni és tesztelni, ami a Deeper Chirp+ 2 okos halradar. Ehhez a rendkívül precíz halradarhoz szeretnék most egy-két gyakorlati tippet adni, és bemutatni, hogyan építettem be eredményesen a mindennapi horgászataimba!

Hidegfront a homokbányán

Borbiró Ádám 2021-05-18 06:00:00
Az elmúlt években horgászataim során egyértelműen a mély vizű bányatavak élveztek prioritást. Több ilyen tó is van, amit rendszeresen látogatok, ahol igyekszem évről évre egyre magasabbra tenni a lécet. Egy horgászat előtt leggyakrabban azon töröm a fejem, hogy milyen csalogatóanyagokkal és milyen stratégiával lehetnék eredményes, viszont az ilyen típusú vízterületeken ennél fontosabbnak tartom a megfelelő időjárási körülmények kiválasztását.

Nagy pontyok a hideg vízből

Borbiró Ádám 2021-02-05 06:00:00
A téli nagyponty-horgászatok olyan különleges és semmihez nem fogható vagy hasonlítható pecák, amik minden évben a legnagyobb kihívást és élményt jelentik számomra. Megküzdeni a zord időjárás viszontagságaival, felkelteni az inaktívan táplálkozó pontymatuzsálemek figyelmét és végül egy nem mindennapi horgászat élményével és egy csodás nagy ponty fotójával hazatérni egy igazi adrenalin-bomba. De hogy pontosan mi is a téli nagyponty-horgászatok sikerének „titka”?! Erre a kérdésre igyekszem most részletes és egyértelmű válaszokat adni!

A Spicces Horgásztó őszi pontyai

Borbiró Ádám 2020-12-20 06:00:00
A gyomaendrődi Spicces Horgásztó egy régi, kedves vízterület számomra, ám idestova három éve nem jártam ezen a tavon. Ez idő alatt rengeteg víz lefolyt a Dunán, és ez a remek homokbányató is teljesen átalakult. Az ősz minden bizonnyal utolsó igazán szép napját töltöttem el itt, ahol egy rapid feeder horgászat során sikerült a tó nagy pontyai közül néhányat horogra csalnom.

Nagy gombócos method

Borbiró Ádám 2020-08-27 06:00:00
A jó horgász, akárcsak a jó pap, holtig tanul. Mindig van új a nap alatt, mindig lehet többet és jobbat kihozni egy adott helyzetből vagy éppen saját magunkból. Ami tegnap lehetetlennek tűnt, ma már alapelvárás és norma. Meggyőződésem, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van, mégpedig a kőkemény és megfeszített munka!
Videóval

Májas „finomságok”

Borbiró Ádám 2020-05-01 06:00:00
A mély vizű bányatavak egyik jellegzetessége, hogy a befagyásig rendkívül jól foghatók bennük még a termetes, nagytestű halak is. Ám a befagyást követő jégolvadás után csak nagyon nehezen és „nyögvenyelősen” indul be a horgászat. A legjobb csalogatóanyagok és csalik használata mellett is előfordul, hogy csupán egy-egy kapást sikerül kicsikarni mindösszesen…
Videóval

Frontos method

Borbiró Ádám 2019-09-16 06:00:00
Egy borongós, esős, frontokkal tarkított nyári nap ideális alkalom a horgászatra. A hőmérséklet és a légnyomás változása táplálkozásra sarkallja a halakat. Egy spontán jött rapid horgászatomba nyerhettek most betekintést, aminek mindössze két célja volt: eltölteni pár kellemes órát a vízparton és extrém esős teszt alá vetni az új By Döme TEAM FEEDER Kapásjelzőket!
Videóval

Rapid feeder nagy pontyokkal

Borbiró Ádám 2019-08-16 06:00:00
Tenyérnyi farok- és mellúszó, mutatóujjnyi bognártüske, pénzérme nagyságú pikkelyek… Egy termetes ponty legfőbb ismérvei, ami láttán a nagyhalas horgászok szíve is megdobban. Kimondva-kimondatlanul a legtöbb horgász vágyik rá, hogy kézben tarthasson ilyen méretű halakat. Sőt, lehetőleg minél többet és minél rövidebb idő alatt. Ha te is e népes táborba tartozol, tarts velem!
Videóval

Method feeder Nagykállón

Borbiró Ádám 2019-06-20 06:00:00
Ahogy a legtöbb horgásznak, nekem is megvannak azok a kedvelt és gyakran látogatott, mondhatni hazai vizeim, amiken a legtöbbet horgászom. Ennek ellenére időről időre előtérbe kerül az új és ismeretlen vízterületek felderítésének gondolata és vágya. Őszintén szólva pont ezt kedvelem a legjobban: egy számomra teljesen ismeretlen tavon eredményes horgászatot zárni!

Feederbottal 25 kg felett – II. rész

Borbiró Ádám 2019-05-23 06:00:00
A Harsányi Horgásztó a túra első felében nem halmozott el a kapitális pontyaival. Ám az első gyönyörű tőpontyom után azért volt némi örömre is okom. Már csak az volt a kérdés, hogyan és mivel tudom a falánk dévéreket szelektálni, hogy végre a kezemben tarthassam azt az óriást, amiért ide utaztam.

Feederbottal 25 kg felett – I. rész

Borbiró Ádám 2019-05-21 06:00:00
A nagyhalas feederbotos horgászat egy hobbiból szenvedéllyé, majd mára egy életstílussá vált számomra. Az életem szerves része lett a nagy, öreg pontyok „kergetése”, finomszerelékes technikával. Igyekszem a létező legtöbb időt ennek a módszernek a fejlesztésével, tanulmányozásával tölteni mind a vízpartokon éles körülmények között tesztelve, mind a hétköznapokban tanulással, az új módszerek és praktikák elsajátításával. A kemény és megfeszített munka előbb, vagy utóbb, de mindig meghozza a várt eredményt!
Videóval

Kis tavak nagy halai

Borbiró Ádám 2019-05-15 06:00:00
A horgász legnagyobb ellensége az idő, pontosabban annak hiánya. A mai modern, felgyorsult világban kevesen tehetik meg azt, hogy akár több napot a vízparton töltsenek rendszeresen. Havi egy-két alkalom és pár „lopott” óra a jellemző. Egyre inkább előtérbe kerülnek a „rapid” horgászatok. Ezek viszont bármennyire ritkák és rövidek, mégis lehetnek eredményesek!
Videóval

Fluo method

Borbiró Ádám 2019-04-23 06:00:00
E két szó, úgy vélem, minden horgásznak ismerősen cseng. Napjainkban a pontyhorgászat a method módszer körül forog, és a különböző fluo csalogatóanyagok térhódítása is megkérdőjelezhetetlen. Sokak szerint ez csak „divathorgászat”, ám aki nem így gondolja, az olvasson tovább bátran!
Videóval

Termetes pontyok az év minden hónapjában 2. rész – Az utolsó hónap

Borbiró Ádám 2019-02-25 06:00:00
A téli hónapokban gyakran már az is nagy szó, ha sikerül horgászatra alkalmas, jégmentes vízterületet találni. Szerencsére az év utolsó hónapja nem volt túl hideg, így lehetőségem nyílt a horgászatra. Mindössze egyetlen kérdés maradt nyitott: sikerül-e decemberben is legalább egy termetes pontyot fognom és ezzel teljesíteni az év elején kitűzött célomat?

Termetes pontyok az év minden hónapjában 1. rész

Borbiró Ádám 2019-02-24 06:00:00
A nagyponty-horgászat sokak szerint több mint egy hobbi. Van, aki szerint egy szenvedély, míg mások egy életstílusnak nevezik, de akadnak olyanok is, akik egyenesen egyfajta vallásnak tartják. Bármelyik is legyen igaz, egy biztos: akit egyszer megfertőzött, az örökre a rabjává válik!
Videóval

A homokbánya gyermekei 2. rész

Borbiró Ádám 2018-12-10 06:00:00
A vénasszonyok nyara az egyik, ha nem a legjobb időszak az évben a nagyponty-horgászathoz. Ilyenkor meglehetősen aktívan táplálkoznak a pontyok. Sőt, mi több, az igazán termetes, rafinált, „vízköves hátú bajszosok” is könnyebben elcsábíthatók az év e szakaszában egy közös fotóra. Persze ilyenkor sincs kolbászból a kerítés, a sikerhez kell még néhány dolog!
Videóval

A homokbánya gyermekei

Borbiró Ádám 2018-11-15 06:00:00
A nagyhalas bányatavi feederezés nálam mindig prioritást élvez. Az évek során jó néhány típusú vízterületen megfordultam már, de szívemhez mégis ez áll a legközelebb. Változatos, de többségében hihetetlen mély meder, kristálytiszta víz, helyenként akadók és erőtől duzzadó, kőkeményen védekező, kapitális pontyok… Hát, ha valamitől, akkor ettől garantáltan megpezsdül minden nagyhalas horgász vére!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.