Alias : bor92
Név : Borbiró Ádám
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1992-06-12
Lakhely : Hódmezővásárhely
Kedvenc horgászmódszerei : Nagyhalas feeder horgászat
Kedvenc vízterületei : Lencsés Horgásztó, Derekegyházi Halastavak, BABOHE Horgásztó, Csongi-Tavak, Mártélyi Holt-Tisza, Akasztói Horgászpark
Legnagyobb halai : Tükörponty 26,7 kg, Tőponty 20,22 kg, Amur 16,8 kg, Szürkeharcsa 14 kg, Afrikai harcsa 13,5 kg, Buffalo Carp 9 kg, Süllő 3,8 kg
Mióta horgászik : 1998 óta

Szerző írásai - 1.oldal

A tokhalak birodalmában

Borbiró Ádám 2024-02-25 06:00:00
A téli időszak egyik „slágerhala” a tokhal. Pontyozás közben jó néhányszor fogtam már különböző méretű és fajú tokhalakat, de célzottan még soha nem horgásztam ezekre a különleges és méltán közkedvelt halakra. Az idei enyhe tél kiváló alkalmat teremtett, hogy mindezt pótoljam. Egy számomra teljesen új és ismeretlen vízterületre látogattam el annak reményében, hogy újabb célkitűzésemet sikeresen megvalósítsam.

Monofil method nagy pontyokkal

Borbiró Ádám 2024-02-07 06:00:00
Egyre több helyen tiltják be a fonott zsinórok használatát, sőt már a hazai és nemzetközi feederbotos versenyeken is tilos a használatuk. Ezen intézkedések elsősorban a halvédelmet szolgálják. Napjainkban a nyugati horgászkultúrában gyakorlatilag teljesen háttérbe szorult e zsinórok használata. Ezzel szemben kis hazánk horgászai előszeretettel alkalmazzák, sőt sokan talán el sem tudják képzelni a horgászatot fonott zsinórok nélkül!

Az új év első nagy pontyai

Borbiró Ádám 2024-02-05 06:00:00
Új év, új lehetőségek. Az idei esztendő első horgászatát egy számomra új és ismeretlen nagyhalas tóra, a Sándorfalván található Sándor Horgásztóra terveztem. Soha nem horgásztam még ezen a vízterületen, így nagy izgalommal és bizakodással vágtam neki ennek a pecának. A célom egyértelmű volt: szerettem volna megfogni az új év első nagy pontyait. Arra a haldömpingre azonban még magam sem számítottam, amibe végül sikerült belecsöppennem.

Nagy pontyok januárban

Borbiró Ádám 2024-01-23 06:00:00
Az idei tél lehetővé tette, hogy már az év első napjait is horgászattal tölthessem. Az időjárás kora tavaszias volt, viszont a szokatlanul enyhe idő ellenére a vizek jéghidegek. Teljesen másként táplálkoznak ilyenkor a halak, mint a tél végén vagy kora tavasszal, amikor már egyértelmű jelei vannak a fokozatos felmelegedésnek. Mindenesetre a jégmentes vízfelület horgászatra csábított, aminek meg is lett az eredménye!

A Lencsés Horgásztó nagy pontyai

Borbiró Ádám 2023-11-16 06:00:00
Idén ősszel feltett szándékom volt, hogy a környékbeli vízterületeket végigjárjam és azok nagy pontyait becserkésszem. A körülmények és az évszak tökéletes adott volt ahhoz, hogy e horgászatok sikeresek legyenek. Ettől függetlenül ilyenkor sincs kolbászból a kerítés, így minden aprónak tűnő részlet rendkívül fontos volt ahhoz, hogy végül kézben tarthassam azokat a nagy pontyokat, amelyekre vágytam!

Őszi nagyponty-horgászat Derekegyházán

Borbiró Ádám 2023-09-24 06:00:00
Az ősz minden évben a legjobb lehetőséget kínálja, hogy nagypontyos horgászataimat egy újabb szintre emeljem. A nagy pontyok aktívan táplálkoznak ez idő tájt, így egy-egy új gondolat vagy ötlet éles körülmények közötti tesztelése hamar egyértelmű eredményeket hozhat. A megszerzett hasznos tapasztalatok fokozatosan épülnek be a horgászataimba, ennek köszönhetően pedig olyan szituációkat is sikeresen meg tudok oldani, amik máskor még feladták a leckét.

Feeder kalandok a Mártélyi Holt-Tiszán

Borbiró Ádám 2023-09-21 06:00:00
A Mártélyi Holt-Tisza gyönyörű környezetével, utánozhatatlan hangulatával és csodás halfaunájával már az első horgászatom alkalmával belopta magát a szívembe. Az ősfák friss illata árad a kristálytiszta vizű holtág minden szegletéből. A ragadozó halak zsákmányukat kergetik a sekélyebb partközeli részen, a pontyok fordulása a távolból is jól kivehető. De mire megy egy magamfajta nagyhalas horgász egy ilyen vadvízen?

Fél-fix method

Borbiró Ádám 2023-09-17 06:00:00
A method feederezés napjainkban minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő horgászmódszer. Ez talán nem is meglepő, hiszen ez a technika viszonylag könnyen elsajátítható, kicsi az eszközigénye, mindemellett rendkívül fogós. A speciálisan erre a célra tervezett horgászbotok, orsók, method kosarak mellett számos praktikus kiegészítő és egyéb hasznos eszköz fejlődik rohamtempóban. A közelmúltban, a Haldorádó termékpalettáján is megjelent hat új method feeder kosár. Ezek közül a DART XL változat kerül most górcső alá. Egy nagyhalas, nyári horgászatom keretein belül szeretném bemutatni, hogyan is használom én ezeket eredményesen!

Amurrekordom története

Borbiró Ádám 2023-09-15 06:00:00
Hosszú évek óta próbálok kapitális méretű amurt fogni a szegedi BABOHE Horgásztó úgynevezett „kis taván”. Az elmúlt évek során jó néhány próbát tettem, de az eredmény mindig ugyanaz volt, az amurok győztek. Idén eldöntöttem, hogy, ha törik, ha szakad, mindenképpen horogra csalom a hőn áhított „ezüst torpedót”. Szisztematikusan, lépésről lépésre haladva igyekeztem megfejteni e remek, ám annál szeszélyesebb tó titkát. A sikerhez vezető út rendkívül rögös és göröngyös volt, ám a siker annál édesebb!

Sajtos, nagy pontyos tippek

Borbiró Ádám 2023-08-22 06:00:00
Minden nagyponty-horgásznak megvannak azok a bevált, „tuti” csalogatóanyagai és módszerei, amelyekre esküszik, amelyek a legtöbb esetben kiemelkedően működnek és rendre kapitális fogásokat eredményeznek. Nincs ez másként nálam sem. A megjelenésük óta nálam a TORNADO Rokfort Sajt termékek azok, amelyek minden más csalogatóanyag közül toronymagasan kiemelkednek. Stílszerűen, mint egy tornádó söpörnek végig a nagy pontyokban gazdag horgásztavak partjain!

Feeder kalandok a kánikulában

Borbiró Ádám 2023-08-08 06:00:00
Soha nem látott aszály és forróság tombol kis hazánkban. Az ország több pontján tavak száradnak ki, néhány csepp lehulló eső az aranynál is többet ér. Minden bizonnyal nálunk – itt, az Alföldön – a legkritikusabb a helyzet, ám szerencsére a megfelelő vízgazdálkodásnak köszönhetően kedvenc tavaim horgászatra csábítanak!

Pontynász idején

Borbiró Ádám 2023-06-21 06:00:00
Az ívási időszakban a pontyok gyakorta nagyon kiszámíthatatlanul és szeszélyesen táplálkoznak. Ilyentájt könnyen bele lehet szaladni egy-egy betlibe, amikor az ember, ha a feje tetejére is áll, akkor sem tud átütő eredményt elérni. Máskor ennek pont az ellenkezője lehet igaz, olyan halak is horogra akadhatnak, amilyenekre nem is számítottunk. Érdemes és szabad-e egyáltalán ebben az időszakban pontyokra horgászni? Nos, ezekre a kérdésekre igyekszem most válaszokat adni!

48 óra a Nagyréti Horgásztavon

Borbiró Ádám 2023-05-14 06:00:00
Az idei szezon első hosszabb túráját a békéscsabai Nagyréti Horgásztóra terveztem. 2017-ben horgásztam már ezen a tavon és mindjárt elsőre sikerült is gyönyörű pontyokat fognom. Ekkor megfogadtam, hogy a jövőben egészen biztosan visszatérek ide. Az eltelt évek alatt a tó egy igazi bojlis paradicsommá nőtte ki magát, a halállomány fejlődése pedig egészen elképesztő. Minden adott volt egy remek, nagyhalas horgászathoz, a kérdés mindössze annyi volt, hogy sikerül e jó eredményt elérnem feederbotos módszerrel.

Csak a nagyját!

Borbiró Ádám 2022-10-21 06:00:00
Nagyon szeretem az őszt, imádom a nagy pontyokat, és minden bizonnyal ezek kombinációja október hónapban csúcsosodik ki igazán. Ez az év legjobb időszaka a kapitális halak horgászatára. Ilyenkor gyakorta azok a rendkívül óvatos, kitanult, „öreg” pontyok is horogra csalhatók, amelyek egész évben rejtőzködtek, és megfogásukra vajmi kevés esély kínálkozott.

Kora őszi nagy pontyok

Borbiró Ádám 2022-10-11 06:00:00
„Csípős” hideg éjszakák, nyárias meleg nappalok, lassan, de folyamatosan csökkenő vízhőmérséklet. Ezek a kora ősz legfőbb jellemzői, amely egyet jelent a legjobb nagy pontyos időszak kezdetével. Tartsatok velem, és megmutatom, hogy nálam hogyan indult az őszi szezon!

Tejsavas őszi pontyok

Borbiró Ádám 2022-10-07 06:00:00
A nyári horgászatok egyértelmű sikertermékei a tejsavas erjesztésű etetőanyagok, magvak és az ezekhez passzoló csalik. A felmelegedett vizekben ezekkel a csalogatóanyagokkal – némi túlzással – az adott tó összes halát ki lehetne fogni. Az ősz beköszöntével viszont egyre kevesebben szavaznak bizalmat e termékeknek, pedig amíg vizeink hőmérséklete drasztikusan le nem csökken, eredményesen használhatók!

Nagy csali, nagy hal?!

Borbiró Ádám 2022-09-25 06:00:00
A címben felállított tézissel alapvetően nem értek egyet, viszont a közelmúltban egy horgászatom újfent rávilágított, hogy bizony vannak olyan vízterületek és szituációk, amikor a siker érdekében szükség van a nagyméretű csalikombinációkra. E horgászatom legizgalmasabb pillanatait szeretném megosztani veletek és azokat az ötleteket, megoldásokat, amik végül eredményhez vezettek!

Bojlis method

Borbiró Ádám 2022-07-25 06:00:00
Évek óta foglalkozom a nagy csalis, bojlis, method-feeder horgászattal. Rengeteg vízparton eltöltött óra, megannyi kísérlet, számtalan felejthetetlen élmény és kudarc után úgy vélem, tökéletesen összeállt az a módszer és technika, ami egyértelműen működik és fogós. Ezt kívánom most részletesen bemutatni egy Csaba-tavi horgászatom keretein belül.

Tükörpontyok Sándorfalváról

Borbiró Ádám 2022-06-17 06:00:00
Az idei évre kitűzött céljaim egyike, hogy minél több, számomra új és ismeretlen vízterületen próbáljak szerencsét. Lakhelyem, Hódmezővásárhely vonzáskörzetében némi túlzással hemzsegnek az ígéretes, jobbnál jobb horgászvizek, így nekem „csak” annyi a dolgom, hogy ezeket sikeresen meghorgásszam!

BlendeX tippek

Borbiró Ádám 2022-04-18 06:00:00
A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád, ami a 2020-as évtől egy új ízzel (TripleX) és hat különböző, komplett etetőanyaggal bővül. Így tulajdonképpen már egy teljes rendszer áll a horgászok rendelkezésére, amiben megtalálhatók az etetőanyagok, különleges folyékony aromák és a hozzájuk passzoló csalik is.

Téli rapid feeder

Borbiró Ádám 2022-03-04 06:00:00
Az időjárás és egyéb körülmények együttes hatása miatt egészen február elejéig kellett várnom az idei esztendő első horgászatára. Bár az első próba nem volt túl sikeres, végre vízparton lehettem és a kapásokat várhattam. Pár nappal később a folytatás már merőben másként alakult, és egy újabb, számomra (majdnem) ismeretlen tavon sikerült szép, téli pontyokat fognom. Hogy melyik ez a vízterület és, hogy pontosan hogyan is sikerültek ezek a horgászatok? Tartsatok velem, és mindenre fény derül!
Videóval

Hideg vízi pontyos praktikák

Borbiró Ádám 2022-01-30 06:00:00
A téli hónapokban évről évre egyre többen horgásznak. Egyre több horgász választja a zord vízpartot meleg szobája helyett, egy „fagyos pontyos” kaland reményében. Mi lehet ennek az oka? Úgy vélem, a legnyomósabb indok, hogy mára olyan modern csalogatóanyagok és szofisztikált módszerek állnak a horgászok rendelkezésére, amelyekkel reális esély nyílik egész évben a pontyfogásra!

„Okos” horgászatok halradar használatával

Borbiró Ádám 2021-09-03 06:00:00
A parti halradarok dinamikus fejlődésének köszönhetően ma már bárki számára elérhetőek ezek az eszközök és egyben az általuk nyújtott előnyök. Használatuk roppant egyszerű, némi gyakorlás után már gyerekjátékká válik egy vízterület pontos feltérképezése. Az elmúlt időszakban volt szerencsém az egyik, talán jelenleg legjobb parti halradart használni és tesztelni, ami a Deeper Chirp+ 2 okos halradar. Ehhez a rendkívül precíz halradarhoz szeretnék most egy-két gyakorlati tippet adni, és bemutatni, hogyan építettem be eredményesen a mindennapi horgászataimba!

Hidegfront a homokbányán

Borbiró Ádám 2021-05-18 06:00:00
Az elmúlt években horgászataim során egyértelműen a mély vizű bányatavak élveztek prioritást. Több ilyen tó is van, amit rendszeresen látogatok, ahol igyekszem évről évre egyre magasabbra tenni a lécet. Egy horgászat előtt leggyakrabban azon töröm a fejem, hogy milyen csalogatóanyagokkal és milyen stratégiával lehetnék eredményes, viszont az ilyen típusú vízterületeken ennél fontosabbnak tartom a megfelelő időjárási körülmények kiválasztását.

Nagy pontyok a hideg vízből

Borbiró Ádám 2021-02-05 06:00:00
A téli nagyponty-horgászatok olyan különleges és semmihez nem fogható vagy hasonlítható pecák, amik minden évben a legnagyobb kihívást és élményt jelentik számomra. Megküzdeni a zord időjárás viszontagságaival, felkelteni az inaktívan táplálkozó pontymatuzsálemek figyelmét és végül egy nem mindennapi horgászat élményével és egy csodás nagy ponty fotójával hazatérni egy igazi adrenalin-bomba. De hogy pontosan mi is a téli nagyponty-horgászatok sikerének „titka”?! Erre a kérdésre igyekszem most részletes és egyértelmű válaszokat adni!

A Spicces Horgásztó őszi pontyai

Borbiró Ádám 2020-12-20 06:00:00
A gyomaendrődi Spicces Horgásztó egy régi, kedves vízterület számomra, ám idestova három éve nem jártam ezen a tavon. Ez idő alatt rengeteg víz lefolyt a Dunán, és ez a remek homokbányató is teljesen átalakult. Az ősz minden bizonnyal utolsó igazán szép napját töltöttem el itt, ahol egy rapid feeder horgászat során sikerült a tó nagy pontyai közül néhányat horogra csalnom.

Nagy gombócos method

Borbiró Ádám 2020-08-27 06:00:00
A jó horgász, akárcsak a jó pap, holtig tanul. Mindig van új a nap alatt, mindig lehet többet és jobbat kihozni egy adott helyzetből vagy éppen saját magunkból. Ami tegnap lehetetlennek tűnt, ma már alapelvárás és norma. Meggyőződésem, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van, mégpedig a kőkemény és megfeszített munka!
Videóval

Májas „finomságok”

Borbiró Ádám 2020-05-01 06:00:00
A mély vizű bányatavak egyik jellegzetessége, hogy a befagyásig rendkívül jól foghatók bennük még a termetes, nagytestű halak is. Ám a befagyást követő jégolvadás után csak nagyon nehezen és „nyögvenyelősen” indul be a horgászat. A legjobb csalogatóanyagok és csalik használata mellett is előfordul, hogy csupán egy-egy kapást sikerül kicsikarni mindösszesen…
Videóval

Frontos method

Borbiró Ádám 2019-09-16 06:00:00
Egy borongós, esős, frontokkal tarkított nyári nap ideális alkalom a horgászatra. A hőmérséklet és a légnyomás változása táplálkozásra sarkallja a halakat. Egy spontán jött rapid horgászatomba nyerhettek most betekintést, aminek mindössze két célja volt: eltölteni pár kellemes órát a vízparton és extrém esős teszt alá vetni az új By Döme TEAM FEEDER Kapásjelzőket!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.