Sensas etetőanyag újdonságai Magyarországon

Sensas etetőanyag újdonságai Magyarországon

A világ elsőszámú etetőanyag gyártója a francia Sensas cég, ebben az évben is igazán figyelemre méltó újdonságokkal lepte a minőségi etetőanyagokat kedvelő finomszerelékes horgászokat és pontyspecialistákat. A Haldorádó Tesztcsapata a rendkívül széles kínálatból „csupán” 9 különböző újdonságot választott ki, és ezeket kívánja most részletesen is bemutatni, a téma iránt érdeklődő horgászoknak.

Sensas Crazy Bait etetőanyag család

A három különböző keverékből tulajdonképpen csak a Monster Carp számít igazi újdonságnak 2006-ban, a család másik két tagja már az elmúlt években is megvásárolható volt. Miért került akkor mégis bele mindhárom az „újdonság” kategóriába? Az ok egyszerű, mert eddig hazánkban nemigen lehetett hozzájutni. Ha mégis, akkor pedig azért nem mutatkozott rá számottevő igény, mert a horgászok nem tudták, hogy miként kell használni és azt sem tudták mire való. Mindhárom Crazy Bait etetőanyag az emberi orr számára kellemesnek semmiképpen sem nevezhető, „enyhén” büdös, halliszt alapú. Ráadásul néhány éve - kis túlzással - hallisztes kajával még halat sem lehetett itthon fogni. Mitől változott meg a helyzet egyik évről a másikra? Rohamosan nő azon horgászok száma, akik nem csak az intenzíven telepített nagypontyos tavakon etetnek (halliszt alapú) pellettel és bojlival. Szerencsére egyre több a Catch & Release (fogd meg és engedd vissza) híve is, amely hozzájárul, hogy a porul járt halak újra visszakerülhessenek éltető elemükbe. Mindez együttesen azt eredményezte, hogy a hazai halfauna, a horgászok áldásos ténykedésének köszönhetően, egyre jobban megismerte és megszerette ezeket az új csemegéket. Már hazánkban is nagyon sok olyan vízterület van, ahol a hagyományos etetőkkel és csalikkal alig, alig lehet termetes halat fogni. A Crazy Bait keverékek kiválóan használhatók különböző pelettekkel keverve vagy a bojlis etetéseken „gyorsítóként”. Az árukat tekintve talán a legdrágább etetőanyagok a hazai piacon, de ezzel párhuzamosan „leg” nem csak az árra, hanem a beltartalomra is vonatkozik!

Sensas Crazy Bait etetőanyag családot a pontyspecialistáknak ajánljuk

Sensas Crazy Bait Gold

Egy hatásosabb és töményebb etetőanyag iránti igény késztette a Sensast, hogy kifejlessze az új Sensas Crazy Bait Gold-ot, amit a kiemelkedően magas energiatartalma és az egyedülálló „dupla hal íz” tesz különlegessé. Széleskörű teszthorgászataink igazolták, hogy a nagy töménységű, csúcsminőségű halliszt, kombinálva egy erőteljes étvágygerjesztő adalékkal, ellenállhatatlanná teszi etetőanyagunkat a termetes pontyok számára. Rendkívül sokoldalúan felhasználható, akár fenekező feederbotos módszerhez, akár úszós horgászathoz, legyen az rakós bot, vagy matchbot, az eredmény nem marad el. Remek szelektív hatást biztosít.

Melegedő és meleg vizekben igazán hatásos keverék.

Sensas Crazy Bait Goldot a dupla hal íz tesz teljessé

Sensas Crazy Bait Monster Carp

Azért tervezték a Sensas Crazy Bait Monster Carp etetőanyagot, hogy megfogja a legbölcsebb, sokat tapasztalt és többször kifogott nagypontyokat is, melyek eltérő, különleges típusú etetést igényelnek. A kisebb pontyok gyakran az utolsó falatig mindent felesznek etetésünkön vagy szétkavarják a finom szemcséjű etetőanyagokat, ezzel szemben a Sensas Crazy Bait Monster Carp olyan nagyobb szemcséket is tartalmaz, melyek megvédik etetésünket a gyors szétoszlástól, időt hagyva ezzel a nagyobb pontyoknak, hogy megtalálják csalinkat. A víz hőfokának megfelelő ízű pellettel kombinálva megdöbbentően hatásos, egész évben eredményesen használható keverék.

Sensas Crazy Bait Monster Carp betainnal és kagylóval dúsított keverék

Sensas Crazy Bait Marine

A Sensas Crazy Bait Marine egy csúcsminőségű tengeri halakból nyert halliszttel dúsított etetőanyag, amely precízen adagolt mértékben tartalmaz aminó- és zsírsavakat is. Egy megdöbbentően erős fehérje/energia keverék a maximális eredményért. A kagyló aromával gazdagon dúsított etetőanyag a lehető legintenzívebb csalogató hatást váltja ki, ha célzottan nagypontyokra horgászunk. A szelektív hatást erősíti a rendkívül erős sós íz is. Ez a természetes ásványi anyag kagyló aromával keverve „méreg” az apró halak számára, miközben mágnesként vonzza a nagyokat. Igazi melegvízi keverék. Ez az oxigénhiányos, nagyon meleg vizekben is, felkelti a halak érdeklődését. Rendkívül sokoldalúan felhasználható keverék.

Sensas Crazy Bait Marine - nagy energia és kiemelkedő teljesítmény


Sensas 3000 READY etetőanyag család

A 2006-os évben egy új termékpalettával jelent meg a francia etetőanyag gyártó cég, ez a 3000 READY. Ez, a horgászok körében legnépszerűbb Sensas 3000 etetőanyagok bekevert, megnedvesített változatai. Olyan kész, komplett keverékek, amelyek nem kívánnak további adalékot és aromát sem! Sokaknak jelent problémát a megfelelő nedvességtartalom beállítása is… - ez már múlté! Ez a keverék minden problémára garantált, biztos megoldást kínál. A különleges aromazáró csomagolás meggátolja, hogy az elkészített etetőanyag kibontás előtt kiszáradjon, vagy veszítsen az aromájából. A felhasználónak nem kell mást tennie, mint felbontás után az etetőkosárba rakni, vagy gombócokat készíteni és már indulhat is a horgászat. 1250 grammos kiszerelésben forgalmazzuk

Ide kívánkozik még egy érdekes megjegyzés. Talán azt soha nem fogjuk megtudni, hogy mi adta ezen etetőanyag család elkészítésének alapötletét, de ez tény, hogy pont egy évvel ezelőtt, a HIT Parkban a IV. Horgászsport Szakkiállításon és Vásáron Jean Desque, a Sensas cég elsőszámú embere elismerően „kóstolgatta” a Top Mix Complete (kész, nedves) etetőanyagait…

Sensas 3000 READY etetőanyag család a legnépszerűbb Sensas 3000 etetőanyagok bekevert, megnedvesített változatai

SENSAS 3000 READY CARPES

A közkedvelt 3000 Carpes et gross poissons (nagyszemcsés) etetőanyag megnedvesített változata. Érdekessége, hogy nem tartalmaz felszálló anyagot. Szétoldódva, mederfenéken elterülve, nem dolgozik felfelé. Így nem hívja fel magára az apróságok figyelmét, valamint az etetésre rátaláló halat, szinte "fenékre tapasztja". Kiváló kosaras keverék!

SENSAS 3000 READY CARPES kiváló kosaras keverék

SENSAS 3000 READY ETANG

Ha keszegezésről van szó, szinte elképzelhetetlen, hogy kimaradjon egy versenyhorgász etetőanyag keverékéből a Sensas 3000 Etang. Világosbarna színe, apró, egyenletes szemcsemérete és rendkívül intenzív fűszeres aromája teszi a keszegezés csúcs etetőanyagává az Etangot. Eredményesen használható minden időszakban, feeder vagy úszós módszerrel egyaránt.

SENSAS 3000 ETANG nélkülözhetetlen keszeges keverék

SENSAS 3000 READY GARDONS

Az igazán megszállott keszegező horgászok számára lehet fontos ez az etetőanyag. Azokban a kora tavaszi időszakokba, amikor még az átalag halak „téli álomból ébredeznek” a bodorkák, karikák és dévérek már igen aktívak. Az ő megfogásukban lehet nagy segítség a készre kevert 3000 Ready Gardons. A nagymennyiségű frissen pörkölt őrölt kendernek és az egyéb fűszernövények átható illatának köszönhetően, messziről a horgunk közelébe csalja az aprónépet. Nagyon finom szemcsemérete lehetővé teszi, hogy akár felhős etetést is csináljunk belőle.

Egy biztos tipp a kora tavaszi rakós botos keszegezéshez: a megnedvesített 3000 Ready Gardons etetőanyagot tovább vizezve egy híg, tejbegríz állagú masszát kapunk. Ezt, kúp alakú etetőcsészével a horgászhelyünkre betolva és ott kiborítva, intenzív illatú, a hideg vízben is gyorsan terjedő felhőt képez, amelyet a bodorkák és dévérek igen kedvelnek. Ebbe a felhőbe csúzlival csontit lőve, a halak szinte vadászni fognak a beeső csontikra. Ezek után nem kétséges, hogy mi kerüljön a horogra…

SENSAS 3000 READY GARDONS remek hidegvízi keszeges etetőanyag


SENSAS 3000 Club etetőanyag család

Az etetőanyagairól nemzetközi szinten ismert és elismert francia Sensas cég az elmúlt szezonban olyan új etetőanyag család fejlesztésén (is) dolgozott, amely a hétköznapi horgászatok során lehet igazán hatékony. Az új széria neve 3000 CLUB. Ezek olyan komplett keverékek, amely önmagukban is hatékonyak, kevésbé igénylik a további ízesítést és aromásítást. Ráadásul az áruk még kedvezőbb, mint a hagyományos Sensas keverékek bármelyike! Az 5 különböző (Carpes, Bremes, Feeder, Etang, Gardons) etetőanyagot tartalmazó családból hármat mutatunk most be.

Sensas 3000 Club etetőanyag család tagjai jelenleg a legkedvezőbb árú Sensas keverékek

SENSAS 3000 CLUB CARPES

A leghatékonyabb pontyos eledelek egyike. Durva szemcsemérete (préselt kukorica és különböző magvak) és erős aromásítása nagyon vonzó a pontyok számára. Különlegessége, hogy az intenzív illatát akkor érezzük meg igazán, amikor megnedvesítjük, így vízbe kerülve azonnal kifejti csalogató hatását. Világos színe miatt bármilyen felmelegedő vagy nyári vízen az etetőanyag keverék alapjául is szolgálhat. Kukoricapogácsa hozzáadagolásával, tovább növelhető a beltartalmi értéke és még vonzóbb lesz a pontyok számára.

SENSAS 3000 CLUB CARPES a pontyhorgászok kedvence

SENSAS 3000 CLUB FEEDER

Kimondottan feederkosaras horgászatra kifejlesztett etetőanyag. Intenzív aromáját már nagyon kis mennyiségben is érezhetjük, melyet vízbe kerülve gyorsan és folyamatosan ad ki magából felkeltve ezzel az etetőkosarunk környékén táplálkozó pontyok, keszegfélék érdeklődését. Sötétbarna színe és apróbb szemcsemérete miatt a tavaszi, őszi horgászatok eredményes etetőanyaga lehet. De az év bármely szakában eredményes lehet a tiszta, áttetsző vizekben is.

SENSAS 3000 CLUB FEEDER gyorsan oldódó, intenzív feederkosaras keverék

SENSAS 3000 CLUB BREMES

A versenyhorgászok által leginkább favorizált Sensas 3000 Super Bremes etetőanyag méltó utódja lehet a Club Bremes. Finom szemcsemérete, világos, sárgás színe és gyorsan oldódó képessége teszi a keszeghorgászat nélkülözhetetlen etetőanyagává. Zavaros vízben is biztos támpontot nyújt a halaknak. Semmivel össze nem téveszthető erős aromája már messziről a horgászhelyünkre vonzza a keszegnépet. A hozzáadott víz mennyiségével szabályozhatjuk az etetőanyag gombócaink vízben való viselkedését, így könnyen készíthetünk vele vízközti etetést is, ami a mélyvízi dévérezés elengedhetetlen feltétele. Elsősorban úszós horgászatra lett kifejlesztve, de a fenekező horgászmódszer kedvelői is sikerrel használhatják.

SENSAS 3000 CLUB BREMES nagyon aromás keszegező keverék, amely további hígítást is elbír

(X)

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: