Rendezés

Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2024

Sipos Gábor 2024-03-04
A 2024-es Haldorádó újdonságok nemcsak a feedereseknek tartogat újdonságokat, hanem a nagyponty-horgászok számra is. Ahogy már megszokhattátok, a tavaszi receptek elsősorban az új termékekről szólnak, így azok felhasználási területei kerülnek középpontba. Ami eltér az eddigi receptajánlóktól, hogy ebbe az összeállításba kerültek pontyhorgászok számára készített csomagok is.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2023-2024

Sipos Gábor 2023-12-04
Télen már korántsem vágyakoznak annyian a vízpartra, mint az év melegebb hónapjaiban. A rövid nappalok, a hűvös, nyirkos idő és a halak lassabb életvitele nem túl csábító, főleg, ha arra gondolunk, hogy otthon vár minket a meleg szoba. Ennek ellenére érdemes ilyenkor is kimerészkedni a vízpartra, még ha csak néhány órára is. Ebben az összeállításban elsősorban az ilyen jellegű horgászatokra találtok recepteket.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2023

Sipos Gábor 2023-09-04
Az ősz egyértelműen a nagy pontyok és az évszak második felében a folyóvízi márnázások időszaka. Az e pecákhoz szükséges keverékek természetesen helyet kaptak ebben az összeállításban, de nem feledkeztünk meg azokról sem, akik elsősorban az időszaknak megfelelő method etetőanyagot szeretnének bevetni. Érdemes tehát szétnézni a kínálatban, mert a pontos keverési útmutató mellett nagyon kedvező árak is várnak rátok!

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2023

Sipos Gábor 2023-06-05
A 2023-as új termékek közt bőven akadt olyan, amely kifejezetten a meleg vízi horgászatokhoz készült, így aztán nincs semmi meglepetés abban, hogy a legtöbb összeállításban ezek kaptak helyet, hisz szeretnénk a kísérletező kedvű pecások kedvében is járni! Természetesen a nyári receptgyűjteményben a pontyhorgászok mellett a busákat és az amurokat megcélzó pecások is találnak maguknak optimális lehetőségeket!
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2023

Sipos Gábor 2023-03-06
A tavaszi receptajánló mindig hálás feladat, ugyanis sok az újdonság, amelyek keverési útmutatóira nagy az érdeklődés. Így aztán ebbe az összeállításba elsősorban olyan alapanyagok kerültek, amelyek 2023-as újdonságok. Szokás szerint van olyan recept a repertoárban, amely a finomszerelékes method horgászok számára nyújt jó lehetőségeket, de olyan összeállítás is, amely a célzott nagyhal-horgászoknak lehet jó alap. Természetesen minden recepthez a keverési útmutató is megtalálható, így senkinek nem okozhat gondot megkeverni a tavaszi horgászatok fogós csalogató anyagait!
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2022-2023

Sipos Gábor 2022-12-05
Az hiszem, már rég megdőlt az a teória, hogy a békéshalak horgászata ősz végével befejeződik. Megannyi intenzíven telepített víz van már, melyek télen is nyitva állnak a pecások előtt, és ezek lakói nem alszanak téli álmot. Hideg vízben ugyan lelassulnak, de akkor is táplálkoznak, hiszen olyan halsűrűségben, ami az intenzív vizeken tapasztalható, képtelenség annyi táplálékot szerezniük, amivel áttelelhetnének. Keresik a kaját, esznek, úgyhogy csak rajtunk múlik, akarunk-e télen is horgászni, vagy sem!
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2022

Sipos Gábor 2022-09-05
A klímaváltozás, legyen akármennyire is elcsépelt dolog, bizony érezhető mindenen. Amíg régebben az őszi receptek egy részét már kifejezetten lehűlt vízre állítottuk össze, addig manapság már azon sem kell csodálkozni, ha novemberben még a hajnalok sem fagyosak. A tél is később kezdődik, és fehér karácsony bizony már csak az emlékeinkben létezik. No de ezen változtatni nem tudunk, viszont alkalmazkodni hozzá megpróbálhatunk!

A horgászok Szent Grálja, avagy a mindig eredményes etetőanyag és csali legendája

Bodnár Zsolt 2022-07-03
Mi, horgászok, amióta világ a világ, mindig is azon voltunk és leszünk, hogy egyszer megleljük azt a bizonyos anyagot, amivel bárhol és bármikor képesek vagyunk pikkelyes barátainkat táplálkozásra ösztönözni és számolatlanul fogni őket. A „csodaszer” azonban sajnos még napjainkban sem készült el, de talán olykor nem is ebben rejlik a titok nyitja.

Nyári csali praktikák ponty- és amurhorgászoknak

Putz Tamás 2022-06-28
Javában zajlik a nyár, a vizek melegek, a természet nyüzsög, a partokon pedig szinte állandó a horgászok jelenléte. A rendszeres horgászat együtt jár a folyamatos ötleteléssel, illetve kísérletezéssel is, amik újabb és újabb kérdésekhez vezetnek. Az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés, hogy milyen csalit érdemes használni? Ebben az írásomban megmutatok néhány kreatív és igazán fogós alternatívát, melyeket magam is előszeretettel használok, ha a termetes pontyok és amurok a célhalaim!
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2022

Sipos Gábor 2022-06-01
A nyári fogós receptek összeállításakor a két legnépszerűbb meleg vízi módszerhez való egyvelegek kerültek előtérbe. Ezek egyértelműen a method horgászat és a célzott amurhorgászat. Persze, ha már meleg a víz, akkor érdemes akár nagyobb mennyiségű csalogatóanyagot is bejuttatni, így olyan összeállítások is kerültek az írásba, amelyek a hagyományos bordás kosárba töltve is eredményesek lehetnek!

BlendeX tippek

Borbiró Ádám 2022-04-18
A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád, ami a 2020-as évtől egy új ízzel (TripleX) és hat különböző, komplett etetőanyaggal bővül. Így tulajdonképpen már egy teljes rendszer áll a horgászok rendelkezésére, amiben megtalálhatók az etetőanyagok, különleges folyékony aromák és a hozzájuk passzoló csalik is.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2022

Sipos Gábor 2022-03-01
Hálás dolog a tavaszi receptajánló készítése, mert egyrészt már mindenki várja a tavaszt, másrészt meg a 2022-es Haldorádó újdonságok ebben kerülnek először bemutatásra egy-egy fogós keverék tagjaként. Nem titok hát, hogy szinte mindegyik összeállításba került olyan újdonság, amely ebben az időszakban (is) eredményes lehet. Keress és találj a kedvenc horgászvizedre és a saját technikádhoz megfelelő receptet!
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2021-2022

Sipos Gábor 2021-12-07
A receptajánlók szempontjából a tél a leghálátlanabb időszak, hiszen ilyenkor, a hideg vízben a csalogatóanyagok szerepe eltörpül a jó horgászhely kiválasztásának jelentőségéhez képest. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs szerepe a megfelelő etetőanyagnak vagy épp csalinak, de tény, hogy a legjobb „kajával” is csak ott lehet halat fogni, ahol van is hal. Viszont az sem elhanyagolható szempont, hogy a rosszul megválasztott csalogatóanyagok akkor sem érnek semmit, ha hemzsegnek előttünk a pikkelyesek. Éppen ezért válasszunk jó helyet és dobjunk „jót” télen is! Így lesz esélyünk, hogy eredményesen zárjuk a horgásznapot akár a legnagyobb hidegben is!
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-09-01
Az ősz talán a legösszetettebb hónap a receptajánlók szempontjából, ugyanis szeptemberben még könnyen lehet akár 25 Celsius-fokos is a víz, ám az is megeshet, hogy november végén már nagy mínuszok jönnek. Így aztán ebben az összeállításban a nyári melegeket idéző recepttől a télen, hideg vízben eredményes összeállításokig minden megtalálható. Természetesen a keverékek helyes elkészítését segítő videós útmutató is minden recept esetében megtekinthető.
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-06-01
Az tavasz első felében különösen hideg, majd inkább szeszélyes időjárás után végre beköszöntött a nyár! A vizek, ha lassan is, de elérték a nyári hőmérsékletüket, így mindenképp olyan csalogatóanyagokat kell használnunk, amelyek ilyen körülmények közt is felkeltik a pontyok érdeklődését. Ebben az összeállításban 14 nyári recept található, melyek közt a szünidőben pecázó fiatalok, a method fanatikusok és akár a több napos túrát tervező horgászok is megtalálják a nekik valót, szokás szerint keverési útmutatóval együtt.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-03-01
Az idei év rendhagyóan indult, ugyanis soha annyi újdonság még nem volt a Haldorádó kínálatában, mint 2021-ben. Így aztán nem véletlen, hogy az alábbiakban összeállított receptekben ezek az új termékek gyakran előfordulnak, hiszen kiválóan alkalmasak arra (is), hogy a már megszokott szortiment tagjait kiegészítsék, még jobbá tegyék. A már megszokott módon az alábbi írásban a method és a finomszerelékes pecások, sőt a kifejezetten nagytestű pontyokra horgászók is megtalálhatják a számukra megfelelő összeállítást, természetesen részletes „használati útmutatóval”!
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2020-2021

Sipos Gábor 2020-12-01
A hideg vízi horgászatok sikere a helyválasztáson kívül a jól eltalált etetőanyagon is múlik. Azok, akik hajlandók télen is nekivágni a vízpartnak, érthető módon szeretnék eredményesen zárni a kirándulást, ha már végigfagyoskodták a napot. Ebben az összeállításban olyan receptek találhatók, amelyek lehűlt vízben is jó hatással vannak a pontyok és egyéb halak étvágyára. Amíg a vizeket nem fedi jégpáncél, ezekkel a mixekkel a táskában érdemes kilépni a fűtött lakásból ebben az időszakban is.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-09-01
A nyári receptúrákkal ellentétben az őszi összeállítások sokkal szélesebb skálán mozognak. Ugyanis, míg szeptemberben akár 30 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála, addig november végén már kemény éjszakai fagyok is borzolhatják a pecások idegeit. Így aztán a még meleg, lassan hűlő, és a már hideg időszakra is felsorakoztatunk recepteket ebben az írásban.
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-06-01
Hogy mit hoz a jövő? Ezt senki nem tudja ebben a folyamatosan változó időszakban. Az azonban biztos, hogy nyáron is sokan szeretnék a vízparton kipihenni magukat és aktív szórakozással mulatni az időt. Nekik kínálunk olyan etetőanyag recepteket, amelyeket különböző vízterületekre és szituációkra alkottunk meg, és ami fontos, ki is próbáltunk. Ezekkel az összeállításokkal nincs zsákbamacska!
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-03-02
2020-ban ismét számos új termékkel bővült a Haldorádó termékpaletta, így egyértelműen az újdonságok közül válogatva állítottam össze azokat a recepteket, amelyek a tavaszi időszakban fogósak lehetnek. Így nemcsak a horgászat és a halfogás öröméhez segíthetnek hozzá az írásban lévő keverékek, csalik és aromák, de az újdonság okozta izgalom is útitársunk lesz a tavaszi pecákon.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2019

Sipos Gábor 2019-12-02
A tél a horgászat „uborkaszezonja” ugyanis korlátozottak a horgászati lehetőségek, és bizony maguk a horgászok sem szívesen mozdulnak ki a meleg szobából, csak ritkán. Éppen ezért fontos, hogy arra a kevés pecára, amire ilyenkor lehetőségünk van, felkészülve kell érkezni. Ennek érdekében olyan etetőanyag recepteket állítottam össze, amelyekkel akár a legzordabb időben is felkelthetjük a lelassult halak érdeklődését.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2019

Sipos Gábor 2019-09-02
Az ősz egyértelműen a nagyhalas horgászatok időszaka, így a receptek összeállításában is arra törekedtünk, hogy a céltudatos ponty- és amurhorgászok számára is kínáljunk jó megoldást. Ezenkívül több összeállítás is készült a folyóvizek szerelmeseinek, ráadásul ezekben már feltűnnek azok a 2020-as bomba újdonságok, amelyek immár az idei folyóvízi szezonban elérhetőek lesznek!
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2019

Haldorádó Team 2019-06-03
Végre! Újra nyár van! Reggel korán kel a nap, este pedig sokáig világos van. Nappal meleg van, néha kánikula, éjjel pedig kellemes a hőmérséklet – tulajdonképpen, ha tehetnénk, ebben az időszakban non-stop a vízparton lennénk! De, hogy ne csak napozásról szóljon ekkor sem a horgászat, összegyűjtöttünk néhány olyan meleg vízre specializált receptet, amelyek között a versenyhorgászat szerelmesei, a nagyponty-horgászok, a method funok, az amurvadászok és a kempingező pecások is találnak kedvükre valót.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2019

Haldorádó Team 2019-03-04
Ismét új horgászszezon köszöntött ránk! A hosszú téli kényszerpihenő után felüdülés minden vízparton töltött óra. Annak érdekében, hogy ezek az órák tartalmasak is legyenek, az alábbi írásban olyan fogós recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekben a 2019. évi Haldorádó újdonságok is feltűnnek. Így nemcsak a halfogás, de a még ismeretlen, új termék kipróbálásának öröme is garantált!

Pelletkészítési praktikák 2. rész – Főzött pellet

Járfás Dávid 2019-02-09
Mostani írásomban egy főzött pellet receptjét és annak elkészítését fogom bemutatni. A főzött csali nagyon lassan oldódik, ellentétben a másik változattal, amit ez előző részben mutattam be. Lássuk tehát, mikből és hogyan készül a főzött pellet! Természetesen lesz szó arról is, miként lehet csalizni a két változattal.

Pelletkészítési praktikák 1. rész – Oldódó pellet

Járfás Dávid 2019-01-17
A különféle pelletek népszerűsége a pontyhorgászatban töretlen. Számtalan változat kapható a boltokban, legyen az oldódó, főzött vagy lebegő, mindegyik kedvelt a horgászok körében. Különböző praktikák segítségével azonban nemcsak bojlikat, hanem pelleteket is lehet készíteni. Mostani írásomban egy oldódó pellet receptjét és elkészítését fogom bemutatni.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2018

Haldorádó Team 2018-12-07
Az utóbbi években egyre gyakrabban fordul elő, hogy csak néhány hétig vagy egyáltalán nem is kerül jégpáncél a vizeinkre. Hogy ez jó-e, vagy sem, nem a mi tisztünk eldönteni, viszont az tény, hogy aki kitartó és tudatos, az ebben az időszakban is szép fogásokat tud felmutatni. Aki érez magában elég elszántságot ahhoz, hogy zimankó esetén is üldözőbe vegye a halakat, annak ebben az írásban néhány etetőanyag recept ötlettel próbálunk meg segítséget nyújtani.
Videóval

Színezd újra!

Sipos Gábor 2018-11-28
A folyamatosan hűlő, nagy kiterjedésű természetes vizek, mint például a Duna-öblök jellegzetessége, hogy átláthatóságuk az őszi-téli időszakban megnő. Ilyenkor már a vízi növényzet is gyérül, csökken a halak búvóhelye, és az egyre tisztább vízben kevesebbet is táplálkoznak, óvatosabbá válnak, ezáltal nehezebb őket horogra csalni. Ekkor a világos színű etetőanyagok, amelyek nyáron, kora ősszel jól működtek, egy csapásra inkább riasztóan hatnak a halra, mintsem vonzanák őket. Eldobni azonban nem érdemes őket, viszont mindenképp a megváltozott viszonyokhoz kell alakítani azokat. Ennek a legegyszerűbb módjait mutatom be ebben az írásban és kisvideóban.
Videóval

Őszi fogós receptek lehűlő vizekre 2018

Haldorádó Team 2018-09-17
„Véget ért a nyár. A strand is üres már. Az úszómester is alszik, semmit nem csinál.” – szól az FLM kultikus slágere a 90-es évekből. Kicsit melankolikus ez a zene, és fiatalként mindig elszomorodtam, hogy megint kezdődik a suli és a hajtás. Nos, mai fejjel már nem gyászolom annyira a nyarat, hiszen az ősz a nagy halak igazi szezonja! Erre az időszakra is megvannak a már jól bevált receptjeink, amelyeket a következőkben olvashattok. Eredményes próbálkozást kívánok mindenkinek!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.