Rendezés

Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-09-01
Az ősz talán a legösszetettebb hónap a receptajánlók szempontjából, ugyanis szeptemberben még könnyen lehet akár 25 Celsius-fokos is a víz, ám az is megeshet, hogy november végén már nagy mínuszok jönnek. Így aztán ebben az összeállításban a nyári melegeket idéző recepttől a télen, hideg vízben eredményes összeállításokig minden megtalálható. Természetesen a keverékek helyes elkészítését segítő videós útmutató is minden recept esetében megtekinthető.

Nyári csali praktikák ponty- és amurhorgászoknak

Putz Tamás 2021-08-15
Javában zajlik a nyár, a vizek melegek, a természet nyüzsög, a partokon pedig szinte állandó a horgászok jelenléte. A rendszeres horgászat együtt jár a folyamatos ötleteléssel, illetve kísérletezéssel is, amik újabb és újabb kérdésekhez vezetnek. Az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés, hogy milyen csalit érdemes használni? Ebben az írásomban megmutatok néhány kreatív és igazán fogós alternatívát, melyeket magam is előszeretettel használok, ha a termetes pontyok és amurok a célhalaim!

A horgászok Szent Grálja, avagy a mindig eredményes etetőanyag és csali legendája

Bodnár Zsolt 2021-07-18
Mi, horgászok, amióta világ a világ, mindig is azon voltunk és leszünk, hogy egyszer megleljük azt a bizonyos anyagot, amivel bárhol és bármikor képesek vagyunk pikkelyes barátainkat táplálkozásra ösztönözni és számolatlanul fogni őket. A „csodaszer” azonban sajnos még napjainkban sem készült el, de talán olykor nem is ebben rejlik a titok nyitja.
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-06-01
Az tavasz első felében különösen hideg, majd inkább szeszélyes időjárás után végre beköszöntött a nyár! A vizek, ha lassan is, de elérték a nyári hőmérsékletüket, így mindenképp olyan csalogatóanyagokat kell használnunk, amelyek ilyen körülmények közt is felkeltik a pontyok érdeklődését. Ebben az összeállításban 14 nyári recept található, melyek közt a szünidőben pecázó fiatalok, a method fanatikusok és akár a több napos túrát tervező horgászok is megtalálják a nekik valót, szokás szerint keverési útmutatóval együtt.

BlendeX tippek

Borbiró Ádám 2021-03-12
A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád, ami a 2020-as évtől egy új ízzel (TripleX) és hat különböző, komplett etetőanyaggal bővül. Így tulajdonképpen már egy teljes rendszer áll a horgászok rendelkezésére, amiben megtalálhatók az etetőanyagok, különleges folyékony aromák és a hozzájuk passzoló csalik is.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-03-01
Az idei év rendhagyóan indult, ugyanis soha annyi újdonság még nem volt a Haldorádó kínálatában, mint 2021-ben. Így aztán nem véletlen, hogy az alábbiakban összeállított receptekben ezek az új termékek gyakran előfordulnak, hiszen kiválóan alkalmasak arra (is), hogy a már megszokott szortiment tagjait kiegészítsék, még jobbá tegyék. A már megszokott módon az alábbi írásban a method és a finomszerelékes pecások, sőt a kifejezetten nagytestű pontyokra horgászók is megtalálhatják a számukra megfelelő összeállítást, természetesen részletes „használati útmutatóval”!
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2020-2021

Sipos Gábor 2020-12-01
A hideg vízi horgászatok sikere a helyválasztáson kívül a jól eltalált etetőanyagon is múlik. Azok, akik hajlandók télen is nekivágni a vízpartnak, érthető módon szeretnék eredményesen zárni a kirándulást, ha már végigfagyoskodták a napot. Ebben az összeállításban olyan receptek találhatók, amelyek lehűlt vízben is jó hatással vannak a pontyok és egyéb halak étvágyára. Amíg a vizeket nem fedi jégpáncél, ezekkel a mixekkel a táskában érdemes kilépni a fűtött lakásból ebben az időszakban is.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-09-01
A nyári receptúrákkal ellentétben az őszi összeállítások sokkal szélesebb skálán mozognak. Ugyanis, míg szeptemberben akár 30 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála, addig november végén már kemény éjszakai fagyok is borzolhatják a pecások idegeit. Így aztán a még meleg, lassan hűlő, és a már hideg időszakra is felsorakoztatunk recepteket ebben az írásban.
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-06-01
Hogy mit hoz a jövő? Ezt senki nem tudja ebben a folyamatosan változó időszakban. Az azonban biztos, hogy nyáron is sokan szeretnék a vízparton kipihenni magukat és aktív szórakozással mulatni az időt. Nekik kínálunk olyan etetőanyag recepteket, amelyeket különböző vízterületekre és szituációkra alkottunk meg, és ami fontos, ki is próbáltunk. Ezekkel az összeállításokkal nincs zsákbamacska!
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-03-02
2020-ban ismét számos új termékkel bővült a Haldorádó termékpaletta, így egyértelműen az újdonságok közül válogatva állítottam össze azokat a recepteket, amelyek a tavaszi időszakban fogósak lehetnek. Így nemcsak a horgászat és a halfogás öröméhez segíthetnek hozzá az írásban lévő keverékek, csalik és aromák, de az újdonság okozta izgalom is útitársunk lesz a tavaszi pecákon.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2019

Sipos Gábor 2019-12-02
A tél a horgászat „uborkaszezonja” ugyanis korlátozottak a horgászati lehetőségek, és bizony maguk a horgászok sem szívesen mozdulnak ki a meleg szobából, csak ritkán. Éppen ezért fontos, hogy arra a kevés pecára, amire ilyenkor lehetőségünk van, felkészülve kell érkezni. Ennek érdekében olyan etetőanyag recepteket állítottam össze, amelyekkel akár a legzordabb időben is felkelthetjük a lelassult halak érdeklődését.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2019

Sipos Gábor 2019-09-02
Az ősz egyértelműen a nagyhalas horgászatok időszaka, így a receptek összeállításában is arra törekedtünk, hogy a céltudatos ponty- és amurhorgászok számára is kínáljunk jó megoldást. Ezenkívül több összeállítás is készült a folyóvizek szerelmeseinek, ráadásul ezekben már feltűnnek azok a 2020-as bomba újdonságok, amelyek immár az idei folyóvízi szezonban elérhetőek lesznek!
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2019

Haldorádó Team 2019-06-03
Végre! Újra nyár van! Reggel korán kel a nap, este pedig sokáig világos van. Nappal meleg van, néha kánikula, éjjel pedig kellemes a hőmérséklet – tulajdonképpen, ha tehetnénk, ebben az időszakban non-stop a vízparton lennénk! De, hogy ne csak napozásról szóljon ekkor sem a horgászat, összegyűjtöttünk néhány olyan meleg vízre specializált receptet, amelyek között a versenyhorgászat szerelmesei, a nagyponty-horgászok, a method funok, az amurvadászok és a kempingező pecások is találnak kedvükre valót.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2019

Haldorádó Team 2019-03-04
Ismét új horgászszezon köszöntött ránk! A hosszú téli kényszerpihenő után felüdülés minden vízparton töltött óra. Annak érdekében, hogy ezek az órák tartalmasak is legyenek, az alábbi írásban olyan fogós recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekben a 2019. évi Haldorádó újdonságok is feltűnnek. Így nemcsak a halfogás, de a még ismeretlen, új termék kipróbálásának öröme is garantált!

Pelletkészítési praktikák 2. rész – Főzött pellet

Járfás Dávid 2019-02-09
Mostani írásomban egy főzött pellet receptjét és annak elkészítését fogom bemutatni. A főzött csali nagyon lassan oldódik, ellentétben a másik változattal, amit ez előző részben mutattam be. Lássuk tehát, mikből és hogyan készül a főzött pellet! Természetesen lesz szó arról is, miként lehet csalizni a két változattal.

Pelletkészítési praktikák 1. rész – Oldódó pellet

Járfás Dávid 2019-01-17
A különféle pelletek népszerűsége a pontyhorgászatban töretlen. Számtalan változat kapható a boltokban, legyen az oldódó, főzött vagy lebegő, mindegyik kedvelt a horgászok körében. Különböző praktikák segítségével azonban nemcsak bojlikat, hanem pelleteket is lehet készíteni. Mostani írásomban egy oldódó pellet receptjét és elkészítését fogom bemutatni.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2018

Haldorádó Team 2018-12-07
Az utóbbi években egyre gyakrabban fordul elő, hogy csak néhány hétig vagy egyáltalán nem is kerül jégpáncél a vizeinkre. Hogy ez jó-e, vagy sem, nem a mi tisztünk eldönteni, viszont az tény, hogy aki kitartó és tudatos, az ebben az időszakban is szép fogásokat tud felmutatni. Aki érez magában elég elszántságot ahhoz, hogy zimankó esetén is üldözőbe vegye a halakat, annak ebben az írásban néhány etetőanyag recept ötlettel próbálunk meg segítséget nyújtani.
Videóval

Színezd újra!

Sipos Gábor 2018-11-28
A folyamatosan hűlő, nagy kiterjedésű természetes vizek, mint például a Duna-öblök jellegzetessége, hogy átláthatóságuk az őszi-téli időszakban megnő. Ilyenkor már a vízi növényzet is gyérül, csökken a halak búvóhelye, és az egyre tisztább vízben kevesebbet is táplálkoznak, óvatosabbá válnak, ezáltal nehezebb őket horogra csalni. Ekkor a világos színű etetőanyagok, amelyek nyáron, kora ősszel jól működtek, egy csapásra inkább riasztóan hatnak a halra, mintsem vonzanák őket. Eldobni azonban nem érdemes őket, viszont mindenképp a megváltozott viszonyokhoz kell alakítani azokat. Ennek a legegyszerűbb módjait mutatom be ebben az írásban és kisvideóban.
Videóval

Őszi fogós receptek lehűlő vizekre 2018

Haldorádó Team 2018-09-17
„Véget ért a nyár. A strand is üres már. Az úszómester is alszik, semmit nem csinál.” – szól az FLM kultikus slágere a 90-es évekből. Kicsit melankolikus ez a zene, és fiatalként mindig elszomorodtam, hogy megint kezdődik a suli és a hajtás. Nos, mai fejjel már nem gyászolom annyira a nyarat, hiszen az ősz a nagy halak igazi szezonja! Erre az időszakra is megvannak a már jól bevált receptjeink, amelyeket a következőkben olvashattok. Eredményes próbálkozást kívánok mindenkinek!
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2018

Sipos Gábor 2018-07-02
Végre ismét nyár van! Akármennyire is jó dolog a peca télen, tavasszal, vagy épp ősszel, nem lehet összehasonlítani azokkal a napokkal, amikor kellemes melegben, szikrázó napsütésben, nyüzsgő természetben tudunk a szenvedélyünknek hódolni. A halak emésztési ciklusa a felmelegedett vízben már nagyon gyors, így folyamatos táplálkozásra kényszerülnek, ráadásul már túl vannak az íváson, így egész másra van szükségük, mint korábban. Lássuk, milyen etetőanyagok vannak a Haldorádó palettán, amelyek ilyenkor is megállják a helyüket!
Videóval

Adalékanyag kalauz 6. rész: Az édesítőszer

Sipos Gábor 2018-05-05
A sorozat hatodik részében egy olyan adalékanyagot mutatok be, amely nem a keverék állagát vagy annak tapadását, esetleg szemcseméretét módosítja, mindössze plusz ízt ad. A csalogatóanyagok legfontosabb tulajdonsága ugyanis az íz! Hogy az éppen sós, édes, savanyú vagy teljesen natúr, sokszor annak illatából ki sem derül. Az egyik legnépszerűbb íz a halak csalogatása során az édes! Ezzel általában nehéz mellélőni, sőt néha még kevésnek is bizonyulhat a gyári mennyiség, úgyhogy magunknak kell beállítani keverékünk édességének mértékét. Erre való az édesítőszer!
Videóval

Adalékanyag kalauz 5. rész: A főtt magvak

Sipos Gábor 2018-04-20
A különböző magvak már régóta jelen vannak a horgászatban, tulajdonképpen sokkal régebb óta használják horgászatra ezeket, mint bármilyen más csalogatóanyagot. A magas szénhidrát-tartalmú gabonafélék őrölve, nyersen, áztatva, erjesztve, főzve, és még ki tudja, mennyi formában állnak a pecások rendelkezésére. A széleskörű felhasználhatóság és a kedvező ár az, ami miatt a magvakat még a modern csalogatóanyagok sem tudják letaszítani hazánkban az etetőanyagok képzeletbeli trónjáról, ha pontyhorgászatról van szó. Ebben az epizódban a magvak főtt változatairól lesz szó.
Videóval

Adalékanyag kalauz 4. rész: Az etetőpelletek

Sipos Gábor 2018-04-12
A szelektív pontyhorgászat egyik leghatékonyabb csalogatóanyagai az etetőpelletek. Ezek a granulátumok különböző méretekben, ízesítésekben, formákban és összetételben állnak rendelkezésre, ám a legfontosabb tulajdonsága mindegyiknek az, hogy kemény, lassan oldódó szemekből áll. Az etetőanyagokkal szemben a vízben sokáig megtartják formájukat és várják a nagytestű halakat, amelyek könnyedén el tudják ropogtatni a finom, kemény falatokat. Felhasználásuk éppoly szerteágazó, mint ízesítésük, úgyhogy az alábbi cikkben olyan eledeleket mutatok be, amelyek közül mindenki találhat megfelelőt a horgászataihoz.
Videóval

Adalékanyag kalauz 3. rész: Csontiragasztás egyszerűen

Sipos Gábor 2018-04-03
A csontkukac kétségkívül az egyik legősibb és egyben legjobb csali. Legyen szó tavi halakról vagy folyóvízi torpedókról, keszegfélékről, vagy pontyról, a légylárvával nehezen nyúlhatunk mellé. Ilyenkor, ősszel, a lehűlő vízben az izgő-mozgó pondrók látványa a legóvatosabb halak gyanakvását is legyűri. Mostanában, a márnák és a dunai horgászat főszezonjában egyre gyakrabban kell a ragasztott csontihoz nyúlni, hiszen kedvenc folyóvízi halunk csemegéje a világos színű légylárva. A sorozat harmadik részében bemutatok egy gyors, hatékony és eredményes csontiragasztási módszert, amellyel a lárvákból hamar egybefüggő fehérjehalmazt lehet varázsolni.
Videóval

Adalékanyag kalauz 2. rész: A Fluo és Angolmorzsák

Sipos Gábor 2018-03-18
Az etetőanyagok jelentősége a horgászatban az, hogy segítségükkel horgászhelyünkhöz csaljuk a halakat. A legtöbb ilyen csalogatóanyag tartalmaz olyan hozzávalókat, amelyek arra hivatottak, hogy helyben is tartsák a pikkelyeseket, és azok ne csak átrohanjanak az etetés fölött. E kiegészítők már gyárilag belekerülnek a keverékekbe, gondolok itt a mikropelletekre, magvakra, durvábbra őrölt alapanyagokra. Ezek általában elegendőek is, ám előfordul, hogy hirtelen annyi hal zúdul a helyünkre egyszerre, hogy pillanatok alatt felesznek mindent. Ilyenkor jönnek jól azok a nagyobb méretű morzsák, amelyek összeszedegetésével a halak sokáig elidőznek. Ezen adalékanyagokat és felhasználásukat mutatja be ez az írás.
Videóval

Adalékanyag kalauz 1. rész: A pastonchino

Sipos Gábor 2018-03-06
A Haldorádó már nemcsak kész etetőanyagokkal és csalikkal, hanem adalékanyagok komoly választékával is rendelkezik. Ezek a különféle őrlemények, lisztek, magvak, pelletek, ragasztók, készítmények mind azt a célt szolgálják, hogy segítségükkel a kész termékeket még eredményesebbé lehessen tenni. A legtöbb adalék specifikusan használható és csak bizonyos keretek közt szabad az adagolását végezni a kívánt hatás érdekében. Ahhoz, hogy azok is eredményesen tudják használni, akik még sosem hallottak egyikről-másikról, e sorozattal próbálok meg egy kis segítséget nyújtani. Az első epizódban a versenyhorgászok egyik nagy fegyverével, a pastonchinóval ismerkedünk meg.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2018

Sipos Gábor 2018-03-12
Nagyon sok minden változott, mióta legutóbb a tavaszi recepteket bemutató írásomon dolgoztam. A legszembetűnőbb az, hogy immár olyan tökéletes minőségű, kész etetőanyagot is kínálunk, amelyhez tulajdonképpen semmit nem kell adni, és már használható is. A Ready Method kaják (hideg vízi és 4 évszakos változatai) a legegyszerűbb alternatívát jelentik a melegedő vízben történő horgászatokhoz, de persze sok más olyan keverék is létezik, amely ebben az időszakban fogós lehet. Ebben az írásban olyan egyszerű recepteket mutatok be, amelynek alkotóelemei kiemelik egymás pozitív tulajdonságait, így megnövelve azok hatékonyságát. Mert egységben az erő!
Videóval

Fagyos pontyok védőitala, a Becherovka

Borbiró Ádám 2018-02-26
A céltudatos pontyhorgászat napjainkban szinte már elképzelhetetlen különböző aromák, étvágyfokozók és egyéb kiegészítő adalékok használata nélkül. A neves gyártók rendkívül széles termékpalettájától roskadoznak a horgászboltok polcai, de az élelmiszeripar számtalan termékét és melléktermékét is eredményesen használják a horgászok. Talán már közhelyesen hangzik, mégis igaz, hogy kizárólag a fantázia szabhat határt a kísérletező kedvű horgászoknak. Mindig a halak adják meg a végső választ, hogy valami jó, vagy sem.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre

Sipos Gábor 2017-12-04
Újra beköszöntött a tél, és nemsokára jégpáncél zárja be tavainkat néma sötétségbe borítva a vízi világot. A nagy hidegek és a tartós fagyok eljöveteléig azonban még van egy kis időnk, és minden horgászattal töltött perc felértékelődik a hosszú szünet előtt, főleg akkor, ha a halfogás sem marad el. Annak érdekében, hogy a tél se teljen kapás nélkül, összegyűjtöttem kedvenc hideg vizes receptjeimet. De hogy a nagy lendületből nehogy megfázás legyen, a cikk végén hasznos öltözködési tanácsokkal is szolgálok a téli horgászatokat illetően.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.