Fél nap az ismeretlenben

Fél nap az ismeretlenben

A választásom egy szép, közel 8 hektáros tóra esett, melynek átlag vízmélysége nem több 1,5 méternél. Izgalmasan alakult itt a napom, szép halakat köszönhettem a Haldorádó termékeknek, ezeket szeretném most megmutatni.

Szombat reggel felébredve azon gondolkodtam, hogy a mai napot horgászattal töltöm. A Google Maps segítségével Kelet-Franciaország térségében kisebb keresgetés után találtam egy ígéretes horgásztavat, így gyorsan bepakoltam az autót és indultam is a helyszínre.

A mai horgászhely

Amikor leértem, arra lettem figyelmes, hogy eléggé sokan vannak a tavon. A tó végében volt csak szabad hely. Körbekérdeztem az ott horgászó emberek között, hogy hol érdemes horgászni. Hát, nem volt valami biztató, amiket mondtak, hiszen a tó jó helyei már foglaltak voltak, de ez engem nem riasztott vissza. Bevittem a felszereléseimet és nekiálltam a pár órás horgászatnak.

Szép, napos időnk volt

Az etetőanyag bekeverésével kezdtem, mint mindig. Gyorsan kimértem a távot és Spombbal rá is etettem, 2-2 dobást elégnek véltem. A rakétában Haldorádó Big Feed C6 Pellet Fokhagyma & Mandula és Tintahal, illetve saját főzésű kukorica mix volt. Persze az aroma sem maradt el, amely most Haldorádó Carp Syrup Fűszeres Vörös Máj volt, és ezt nem is sajnáltam a keverékből. Körülbelül 1,5 kilogramm pellethez és a magokhoz majd a felét felhasználtam. Mindezt indulás előtt készítettem el.

Előkészített csalogatóanyagok

Az etetőkosaramba a 4S Method Pellet Mix őszi változata került, amelyet egy kevés Brutal Liver etetőanyaggal kevertem. A csalim Haldorádó ananászos gumikukorica volt, amelyet csalitüskére szúrtam. Plusz aromaként szintén ananászos aromát használtam a method kosár tetején.

A készre kevert etetőanyag és csali

Nem volt meleg, körülbelül 12-13 fokra saccoltam a hőmérsékletet, kicsi széllel. A tó nagyon szépen ki van parcellázva, hogy ne tudjanak egymás nyakára ülni az emberek és ezt ellenőrzik is.

Szépen kialakított állások

Ez első kapásra nagyjából 2,5 órát kellett várni, sajnos azonban a megakasztott halat gyorsan el is vesztettem, mivel nagyon gyorsan megtalált egy akadót. De legalább már tudtam, hogy arra nem szabad terelni a halat… 20 perc elteltével újabb kapás érkezett, és meg is lett az első halam. Ekkor már elégedett voltam a napommal, hiszen már halas lett a kezem, és a használt termékek ismét bizonyítottak.

Az ananász nem hagy cserben

Ezután csak az egyik bot szerelékét hagytam az etetésen, a másikkal elkezdtem kereső horgászatot művelni. Ezzel a bottal kb. 15 percenként dobáltam újra. A víz hideg, mindössze 8 fokos volt, így több időt hagytam a halaknak. Éppen nézegettem a ládámat, hogy mit is tegyek a horog alá, amikor meghallottam a legszebb hangot, amit a parton lehet… a nyeletőfék zizegését! Egyre gyorsabban szaladt le a zsinór a dobról. Ez az akció a nap második halát adta, egy igazán szép pikkelyes pontyot.

Gyönyörű pikkelyes
A By Döme TEAM FEEDER 6500 bevetésen

Lassan a nap nyugovóra tért, ezért elkezdtem összepakolászni. Eközben azon agyaltam, mit kellett volna másként csinálni, és mit fogok változtatni a jobb eredmény érdekében, amikor legközelebb itt horgászom.

Gyönyörű a természet

Az összepakolás közben még meglátogatott a helyi tulaj és megkérdezte, hogy mivel sikerült halat fognom. Meglepetésemre, amikor mutattam neki, hogy gumikukoricával, azonnal kinevetett, mert ilyesmivel itt nem szoktak halat fogni. Viszont miután jobban szemügyre vette, megillatozta a kis tégelyt, azzal a lendülettel kért is tőlem pár szemet, mondván, hogy ezt szívesen kipróbálná, mert ilyen intenzív ananászillattal még nem találkozott. Nem véletlenül használom én is a Haldorádó termékeit, hiszen ezekkel sikeresek a horgászataim, így sok élményt köszönhetek nekik.

Írta és fotózta: Pályi Róbert

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.