Rendezés

Videóval

Rapid Feeder 5. rész – A papucs method

Döme Gábor 2024-07-12
A pontyos method feeder horgászat népszerűsége töretlen, hatékonysága és dinamikus fejlődése pedig megkérdőjelezhetetlen! A legnagyobb létszámot mozgatja meg a horgászversenyzők körében is.
Videóval

Vadvízi kalandok 55. rész – Nyári kereső pontyhorgászat a Balatonon

Döme Gábor 2024-07-01
Nyáron, a naponta ide érkező sok ezer turista között, jó néhány horgász is van. Sokan megtapasztalhatják, hogy a nappali órák a partról többnyire „halottak”, de éjszaka sem könnyű halat fogni. Mi ennek az oka, hová „bújnak” el a halak? Ennek jártam utána!

Nyárköszöntő rapid method

Bank Bálint 2024-06-23
Végre megérkeztek a hosszú, meleg, napsütéses nappalok. Szerettem volna egy rövid, de annál eseménydúsabb pecát, így ellátogattam egy számomra igazán kedves vízterületre. A mai horgászat helyszíne a Völgyhídi Horgásztó. Ez egy nagyon szép fekvésű, halban gazdag tó. Annak ellenére, hogy csak néhány órám volt a horgászatra, sok pontyot tudtam megfogni, majd visszaengedni.
Videóval

Method suli 37. rész - május – június

Sipos Gábor 2024-06-01
A céltudatos amurhorgászat legalább olyan eredményesen művelhető method technikával, mint a pontyozás, igaz, kicsit máshogy kell nekiállni! Egy-egy torpedót ugyan pontyozás közben is nyakon lehet csípni, de ahhoz, hogy több ilyen halat is szákba tereljünk, bizony néhány dolgot eltérő módon kell alkalmaznunk. Ebben az írásban és filmben most egyik kedvenc amuros vizemen, a Kápolnásnyéki-tavon mutatom be a methodos amurhorgászat csínját-bínját.

Method suli 36. rész – április

Sipos Gábor 2024-04-13
A nagy távolságban történő horgászat megosztó technika. Vannak, akik hallani sem akarnak róla, és vannak, akik csak ezt művelik. Vannak, akik állításuk szerint ülve dobnak 100 méter fölé, és olyan is van, aki ha megfeszül, sem tudja beküzdeni 80 méternél beljebb a végszerelékét. Ebben a részben megpróbálok nem elrugaszkodni a valóságtól és igyekszem egy jól működő taktikát bemutatni itt, a Törökbálinti Horgászparkban.

Monsterrel nem csak monsterekre!

Bank Bálint 2024-04-03
A Haldorádó újdonságai között az egyik legérdekesebb és legnagyobb népszerűségnek örvendő termékcsalád a Monster. Ahogy a neve is sugallja, ezekkel a csalikkal, pellet boxokkal és aromákkal jó eséllyel vehetjük üldözőbe vizeink „szörnyeit”. Ugyanakkor van e termékcsaládnak egy method csalija is, és lássuk be, methoddal alapvetően nem az óriás halakra szoktunk horgászni. De akkor mire tudja használni ezeket az újdonságokat egy method horgász? Ebben az írásban bemutatok néhány hasznos ötletet.

Ananász svédasztal

Pályi Róbert 2024-03-28
Sokan bizalmatlanok az őszi-téli, hűlő vizekben, hogy mi is a jó ízvilág. Legyen csak halas-büdös, legyen édes és büdös vagy talán csak édes? Ma már sokan a szagos, magas halliszt-tartalmú csalikat vetik be a téli hónapokban is. De én nem közéjük tartozom, amit szeretnék is megmutatni az alábbi sorokban.
Videóval

Bemutatom az új Haldorádó QC Method Feeder kosarakat

Sipos Gábor 2024-03-26
A method horgászathoz kiegészítőket, kosarakat vásárolni manapság nem könnyű. A bőség zavarában ugyanis könnyű elveszni. Mind formában, mint kivitelezésben, mind pedig anyaghasználatban számos változat érhető el. A most bemutatásra kerülő termékcsalád különlegessége, hogy e kosarak használatával nagyon könnyen tudunk alkalmazkodni az eltérő víztípusokhoz, dobástávolsághoz, sőt, valamilyen szinten még a fárasztás hatékonyságához is!
Videóval

Method suli 35. rész – március

Sipos Gábor 2024-03-23
A kora tavaszi horgászatok helyszínéül sokan választják a kis kiterjedésű tavakat, mivel ezek gyors melegedése kedvez a pontyok kapókedvének. E vizek meghorgászása nem tűnik bonyolult feladatnak, hiszen sem a dobótávolság, sem pedig a mederszerkezet nem gördít túl nagy akadályokat elénk, és az is valószínűsíthető, hogy pontyok is bőséggel élnek a vízben. Ebben a részben egy ilyen könnyed, egyszerű pecát szeretnék bemutatni, mely inkább kedvcsináló, mintsem tanulságos horgászbemutató lesz. Persze, azért 1-2 érdekesség lesz az írásban, úgyhogy érdemes velem tartani most is!

A kora tavasz első mozzanatai

Erdélyi Róbert 2024-03-21
Elsiklott felettünk a tél, és egy újabb évszak veszi kezdetét. Egy új, talán csodásabb, vidámabb év, évszak vár ránk. De ezt csak remélni tudjuk, reménnyel és hittel vágunk neki mindennapi teendőinknek. A nap első melegebb sugarai simogatják arcom, a barka érzi, hogy áthaladt fejünk felett a „télkirály” és a „napkirályé” lesz a főszerep, így rügyei megfakadva ékesítik a rét pompáját. A hóvirág sem tétlenkedik és máris szirmait engedi szét a hideg földből kibújva.

Tavaszindító methodozás

Bank Bálint 2024-03-20
A kora tavaszi gyönyörű időjárást igazán kár lett volna otthon tölteni, így egy hozzám közel eső, de számomra még ismeretlen vízterületre látogattam el. Ezúttal a Dunakeszi Kavicsbányatavon horgásztam. Sokat hallottam már erről a vízről, sőt idén még egy method országos bajnokság fordulónak is otthont ad, így itt volt az ideje, hogy meglátogassam ezt a tavat. Az ismerkedés a vízzel és a halakkal nem volt zökkenőmentes, de panaszkodni nincs okom. A következő sorokban egyszerű, de nagyszerű kora tavaszi praktikákat szeretnék megosztani veletek.
Videóval

Tavaszindító nagypontyos method tippek

Döme Gábor 2024-03-16
Az enyhe télnek köszönhetően, gondolom, már sokan túl vannak az idei első horgászatokon, sőt, megfogták már az első pontyaikat is. De valószínűleg pont ugyanennyien vannak, akiknek még nem lett halas a kezük idén. Elsősporban nekik szeretnék hasznos, hideg vízi nagypontyos tippeket adni, hogy már az első próbálkozások is eredményesek legyenek!

Esős pontypeca Franciaországban

Pályi Róbert 2024-03-11
Kora tavaszt írtunk. Egyenletes, szép esőzés, 3 Celsius-fok. Nem mondom, jó kezdés itt, Franciaországban. Egyedül az egész tavon. Senki sem horgászik ilyen időben, csak az igazi fanatikusok. Nehezen indult be a horgászat, de aztán megtaláltam a halakat és ismét bizonyított a method technika.

A tokhalak birodalmában

Borbiró Ádám 2024-02-25
A téli időszak egyik „slágerhala” a tokhal. Pontyozás közben jó néhányszor fogtam már különböző méretű és fajú tokhalakat, de célzottan még soha nem horgásztam ezekre a különleges és méltán közkedvelt halakra. Az idei enyhe tél kiváló alkalmat teremtett, hogy mindezt pótoljam. Egy számomra teljesen új és ismeretlen vízterületre látogattam el annak reményében, hogy újabb célkitűzésemet sikeresen megvalósítsam.
Videóval

Method suli 34. rész – február

Sipos Gábor 2024-02-24
A legtöbb feederhorgász a tél végén már tűkön ülve várja, hogy újra a hajló rezgőspiccet leshesse. Szinte minden tavon van olyan hely, ahol a pontyok ebben az időszakban megfoghatók. Amennyiben ezt megtaláljuk, nagyon eredményes horgászatokban lehet részünk. De hol érdemes őket keresni, és milyen nehézségek adódhatnak egy átlagos horgásznapon? Ebben az epizódban egy igazán kemény diót foguk feltörni, melybe kis híján beletört a kalapácsom!

Februári finom method tippek

Döme Gábor 2024-02-23
Február van… mégis szokatlanul meleg. Minden vizünk kiolvadt és horgászatra csábít. Én sem bírtam otthon maradni és meglátogattam tavacskámat, hogy megnézzem, mivel lehet MOST horogra csalni a halakat!

Jégolvadás után a Keve Horgászparkban

Bank Bálint 2024-02-16
Bizonyára már sokatoknak viszket a tenyere, hogy végre kijuthassatok a vízpartra és halat fáraszthassatok. Nos, ezzel én se voltam másképp, így folyamatosan figyeltem, mikor olvadnak végre ki a tavak, mikor tudok végre pecázni egyet. Ez a nap ma jött el, közel egy hónap kényszerpihenő után igazán tavaszias, kellemes időben tudtam horgászni.

Fagyos bányatavi pontyok az év első hónapján

Erdélyi Róbert 2024-01-24
Beköszöntöttek a mínuszok, és velük együtt elkezdődött az év első horgászata is. Szlovákiában, Felvidéken, azon belül is Feketenyéken vettem üldözőbe a kedvenceket. Amit a bányatóról tudni érdemes, hogy mintegy 6 hektáron terül el, brutális mélységekkel, ami elérheti akár a 15-18 métert is. Aki ismer engem, az tudja, hogy szeretem a vadvízi horgászatot és legfőképp a kihívásokat. A hőmérő a kora reggeli órákban helyenként -4,5 Celsius-fokot mutatott, így forró teával, meleg öltözettel vágtunk neki a kora reggeli túránknak.

Nagy pontyok januárban

Borbiró Ádám 2024-01-23
Az idei tél lehetővé tette, hogy már az év első napjait is horgászattal tölthessem. Az időjárás kora tavaszias volt, viszont a szokatlanul enyhe idő ellenére a vizek jéghidegek. Teljesen másként táplálkoznak ilyenkor a halak, mint a tél végén vagy kora tavasszal, amikor már egyértelmű jelei vannak a fokozatos felmelegedésnek. Mindenesetre a jégmentes vízfelület horgászatra csábított, aminek meg is lett az eredménye!
Videóval

Method suli 33. rész – január

Sipos Gábor 2024-01-20
Míg gyerekkoromban a január a szakirodalom olvasgatásáról és a tervezgetésről szólt, addig manapság már csak nagyon ritkán borítja jég huzamosabb ideig a tavakat, így van lehetőség horgászni. Nyilván a halak teljesen másként viselkednek ilyenkor, mint az év többi időszakában, de azért horogra csalhatók, és ebben az epizódban meg is mutatom, hogyan érdemes nekiállni. Sőt! Nemcsak egy, hanem két módszert is mutatok nektek, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyenkor is élménydús horgásznapokat zárhassunk.
Videóval

Method suli 32. rész – november-december

Sipos Gábor 2023-11-25
Minden Method suli epizódot próbálok úgy elkészíteni, hogy informatív és tanulságos legyen. Azonban bármennyire is próbálkozom, mindig akad olyan téma, amely kimarad. Éppen ezért ebben a részben azokra a kérdésekre próbálok meg válaszolni, amelyeket főként az új, ismeretlen vízterületekre látogató horgásztársak fogalmaztak meg. Ahogy sokan, úgy én is szeretek új vizeket megismerni, ám ezek első vallatása általában kemény dió. Aztán, ha megtaláljuk a kulcsot, amely beleillik a zárba, onnantól nyitott könyvé válik számunkra az adott vízterület.

Method suli 31. rész – szeptember-október

Sipos Gábor 2023-09-30
Mint mindig, most is gyorsan elsuhant a nyár, és újra becsengettek, de nemcsak az iskolákban, hanem itt a Method suliban is! Ősszel mi más is lehetne a téma, mint a céltudatos nagyhalas horgászat. Éppen ezért a budapestiek által gyakran látogatott, Dél-Pest környékén található kavicsbánya tavak közül ez úttal a Villantó Horgásztóra látogattam el, ami népszerű methodos vízterület. Tartsatok velem ezen a tartalmas, és mozgalmas horgászaton!

Őszi nagyponty-horgászat Derekegyházán

Borbiró Ádám 2023-09-24
Az ősz minden évben a legjobb lehetőséget kínálja, hogy nagypontyos horgászataimat egy újabb szintre emeljem. A nagy pontyok aktívan táplálkoznak ez idő tájt, így egy-egy új gondolat vagy ötlet éles körülmények közötti tesztelése hamar egyértelmű eredményeket hozhat. A megszerzett hasznos tapasztalatok fokozatosan épülnek be a horgászataimba, ennek köszönhetően pedig olyan szituációkat is sikeresen meg tudok oldani, amik máskor még feladták a leckét.

Feeder kalandok a Mártélyi Holt-Tiszán

Borbiró Ádám 2023-09-21
A Mártélyi Holt-Tisza gyönyörű környezetével, utánozhatatlan hangulatával és csodás halfaunájával már az első horgászatom alkalmával belopta magát a szívembe. Az ősfák friss illata árad a kristálytiszta vizű holtág minden szegletéből. A ragadozó halak zsákmányukat kergetik a sekélyebb partközeli részen, a pontyok fordulása a távolból is jól kivehető. De mire megy egy magamfajta nagyhalas horgász egy ilyen vadvízen?

Fél-fix method

Borbiró Ádám 2023-09-17
A method feederezés napjainkban minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő horgászmódszer. Ez talán nem is meglepő, hiszen ez a technika viszonylag könnyen elsajátítható, kicsi az eszközigénye, mindemellett rendkívül fogós. A speciálisan erre a célra tervezett horgászbotok, orsók, method kosarak mellett számos praktikus kiegészítő és egyéb hasznos eszköz fejlődik rohamtempóban. A közelmúltban, a Haldorádó termékpalettáján is megjelent hat új method feeder kosár. Ezek közül a DART XL változat kerül most górcső alá. Egy nagyhalas, nyári horgászatom keretein belül szeretném bemutatni, hogyan is használom én ezeket eredményesen!

Kukoricás method

Bank Bálint 2023-08-27
Imádom a nyári pecákat, mert ilyenkor már nagyon aktívak a pontyok, és rengeteg izgalmas és érdekes módszerrel lehet rájuk eredményesen horgászni. A mai nap folyamán is egy ilyen különleges módszerrel próbálkoztam, ami nem teljesen a hagyományos method technika elveit követi. A főszerepben a kukorica és az ebből készült etetőanyagok voltak, kicsit vegyítve a methoddal.
Videóval

Method suli 30. rész – augusztus

Sipos Gábor 2023-08-12
Olyan sokféle érdekes és különleges method módszer prezentáltunk már, hogy elérkezettnek láttam időt, hogy bemutassak egy versenyre felkészülést is. Az úgynevezett „lógatós” vagy partszéli, kukoricás horgászat annyira különbözik a többi töltögetős módszerrel végzett horgászattól, hogy megérdemel egy önálló epizódot. Ennek aktualitása pedig az volt, hogy az Abért-tavon megrendezett Method Feeder Országos Bajnokság középdöntőjén ez a technika kikerülhetetlennek tűnt, így az első tréningnapot mindjárt e módszer gyakorlásának szenteltük.

Feeder kalandok a kánikulában

Borbiró Ádám 2023-08-08
Soha nem látott aszály és forróság tombol kis hazánkban. Az ország több pontján tavak száradnak ki, néhány csepp lehulló eső az aranynál is többet ér. Minden bizonnyal nálunk – itt, az Alföldön – a legkritikusabb a helyzet, ám szerencsére a megfelelő vízgazdálkodásnak köszönhetően kedvenc tavaim horgászatra csábítanak!

Pontyok a híd alól

Bank Bálint 2023-06-01
A mai horgászaton egy számomra új vízterületre látogattam el. Akik autóval járnak le a Balatonra, azoknak biztosan ismerős az a bizonyos völgyhíd, ahonnan utazás közben először láthatunk rá szinte az egész magyar tengerre. Ma ez alatt a hatalmas híd alatt vettem üldözőbe a halakat, a kőröshegyi horgásztavon.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.