Süllő fokhagymás fűszervajjal

Süllő fokhagymás fűszervajjal

A süllő szerintem a legfinomabb halaink egyike. Húsa remekül párosítható a legtöbb fűszerrel, mivel önmagában nincsen „rá jellemző” íze. A számtalan elkészítési mód közül most egy nagyon egyszerű, ám rendkívül ízletes receptet használtam fel egy, még a nyáron zsákmányolt /ezt kivételesen én fogtam :)/ süllőhöz.

A hozzávalók: Egy szép süllő…
… 10 dkg vaj, fokhagyma (ízlés szerint több-kevesebb), só
A halat kb. 1 centinként vagdaljuk be, és sózzuk meg
A puha vajhoz adjuk hozzá a zúzott fokhagymát…
… majd a vajat alaposan keverjük el a préselt fokhagymával
A fűszervajat kenjük a bevagdosott süllő vágataiba
A maradékkal a süllő belsejét alaposan kenjük ki
A süllőt helyezzük egy alkalmas tepsire, öntsünk alá kb. 1 dl vizet, majd toljuk előmelegített sütőbe. Sütés közben a kiolvadt vajjal locsolgassuk.
Halunk (kis lángon, 150 fokon) 40 perc alatt elkészül. Köretként burgonyapürét kínáljunk hozzá. Jó étvágyat!

Írta: Polyák Csaba (csabio)
Fotók: Polyák Csaba (csabio)

Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.