Hallal töltött szezámos rántott palacsinta

Kun Balázs 2011-12-21
A palacsintát a gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik. Sokféle változata létezik: édes, sós és ilyen-olyan töltelékkel megtöltött. A horgászoknak azért az elsők közé mégis a hallal töltött palacsinta tartozik. Ez az étel sokak számára egyelőre ismeretlen lehet. Nézzétek meg az elkészítés módját és próbáljátok ki Ti is! A siker garantált.

Harcsa sörben párolva

Kun Balázs 2011-12-11
A köztudat szerint szívesen fogyasztanak sört a horgászok. Ez részben igaz, részben nem… De az tény, hogy nem egy alkalommal észrevettem, hogy a mellettem ülő horgászok ritkán jelentkező kapások közben, 1-2 doboz sört is elfogyasztanak. Ezért egy olyan halételt szeretnék nektek bemutatni, melynek elkészítésében fő szerepet játszik a sör, ezzel is növelve élvezeti és kuriózum értékét.

Édesköményes pisztráng

Kun Balázs 2011-01-24
Az ünnepi asztal dísze és legnemesebb étele (talán nem csak nekünk, horgászoknak) a hal. No de hol vannak már az ünnepek?! Már az új év napjait koptatjuk, de ettől függetlenül és némi leleményességgel bármikor ünnepi hangulatot varázsolhatunk a szürke hétköznapokba! Gondolom - velem együtt - már mindenkinek elvonási tünetei vannak, de azért van még remény ekkor is a halfogásra, és a zsákmány méltó feltálalására. A megszokottól eltérően most nem pontyos ételt, hanem töltött pisztrángot fogok bemutatni. Egy ízletes, igazi különlegességet tárok elétek lépésről lépésre, amit mindenki könnyedén el tud készíteni. Főként azoknak ajánlom, akik bár szeretnek újítani, nem akarnak teljesen eltérni a tradícióktól sem.

Süllő az ünnepi asztalon

Varga Zoltan 2008-12-23
Karácsony ünnepe alkalmával a legtöbb család asztalára hal kerül, ami sokféle módon elkészíthető ételt jelenthet. A megszokottnak tekinthető ponty-variációk helyett ezúttal két süllőételt ajánlunk a ragadozóhalat enni is kedvelő olvasók figyelmébe: egy egyszerűbb, a hal saját ízét jobban kidomborító, de látványosabb asztali díszletként jellemezhető, és egy fűszeresebb, a pikáns ízeket kedvelőknek szánt változatot.

Káposztás csuka alföldiesen

Polyák Csaba 2007-05-30
A csuka remek sporthal, a végsőkig képes harcolni. Ez a vadság a húsában is felfedezhető, markáns, jellegzetes íze van. Édesapám kedvence a süllő, de ősszel egy sem akadt a horgára. Nem így a csukák. Egy 2 kiló körüli, októberi csukáját kellett egy kicsit megszelídíteni, bebizonyítva, hogy a csuka is nagyon finom tud lenni. Édesanyám egyik kedvenc receptjét vettük elő, amit ezúton osztok meg veletek.

Tejfölös menyhalpaprikás

Balogh Róbert 2007-01-16
Elérkezett a hideg idő, eljött a menyhalak horgászatának ideje. Ha nem félünk a fagyos időtől és a botgyűrűkbe fagyó horgászvíz okozta nehézségektől, akkor jó kilátásunk nyílik egy fenséges halétel legfontosabb alapanyagának, a menyhalnak a beszerzéséhez.

Süllő fokhagymás fűszervajjal

Polyák Csaba 2006-01-10
A süllő szerintem a legfinomabb halaink egyike. Húsa remekül párosítható a legtöbb fűszerrel, mivel önmagában nincsen „rá jellemző” íze. A számtalan elkészítési mód közül most egy nagyon egyszerű, ám rendkívül ízletes receptet használtam fel egy, még a nyáron zsákmányolt /ezt kivételesen én fogtam :)/ süllőhöz.

Ragadozók az asztalon

Tóth Ferenc 2006-12-21
Lassan közeleg a Karácsony, ilyenkor még annak is megfordul a fejében, hogy kellene valami finom halételt készíteni, aki még életében nem főzött mást, csak teát és vajas kenyeret. Nem olyan nagy ördöngösség, bárki megpróbálhatja. Egy csuka- és egy süllőétel elkészítését segíti ez az írás.

Fogas barna csiperkével

Polyák Csaba 2006-05-10
A fagyasztó mélyén egy süllő hibernálódott. Jól megfért az unicumos üveggel, de tudtam, többre hivatott. Sokat gondolkodtam, milyen módon is áldozzuk fel a konyhai örömök oltárán. Én klasszikusan, egészben sütve is nagyon szeretem, de feleségem egy kollégájától kapott egy finomnak ígérkező receptet. Szeretem a megszokottól eltérő ízeket, így hagytam magam rábeszélni. Nem bántam meg. Kár, hogy az illatos Internet még (egyelőre) nem létezik, de aki kipróbálja ezt a receptet, az ízeken túl isteni illatokat is fog érezni. Télidőben pedig, mikor egyébként sem túl sok inger éri érzékszerveinket, felüdülés lehet egy finom halvacsora.

„Ajándék” kakukkfüves süllő à la Bajzi

Polyák Csaba 2006-04-26
Az egész recept kezdődhetne úgy, hogy fogjunk egy süllőt. Nos, az én esetemben a recept úgy kezdődik, hogy kapjunk ajándékba egy süllőt. Még Józsi barátom tett egy felelőtlen kijelentést egykor, ami egy süllő nekem való feláldozására vonatkozott. A legfinomabb halnak tartom én is, csakhogy nagyon ritkán horgászom rá. Józsi mindent elkövetetett, hogy megszeressem a süllőzést. Néhány kellemes és kellemesen veszélyes kaland árán megtapasztalhattam, süllőt fogni nem mindig fenékig tejfel. Az íze viszont fenséges! A süllő mellé barátom egy receptet is mellékelt. Mivel az ezzel elkészített halat rendkívül ízletesnek találtam, gondoltam, megosztom a Haldorádó portál látogatóival. Igyekszem sok fotóval, lépésről lépésre bemutatni, hogyan készül az „ajándék” kakukkfüves süllő à la Bajzi.

Süllő burgonyaérméken, gombaszósszal

Balogh Róbert 2004-12-21
A süllő a hazai halak közül talán az egyik legízletesebb húsú halfaj. Az ünnepi asztal dísze és igazi csemege lehet az ilyenkor elmaradhatatlan pontyhalászlé mellett. A kísérletező kedvű, ínyenceket kedvelő, de könnyen elkészíthető halételeket előnyben részesítő háziasszonyoknak és családtagjaiknak ajánlom ezt a finom ételt.

Süllőszeletek orly módra

Sivák Mátyás 2004-12-15
A szakácsok egyik fő feladata az emberek táplálkozási szokásainak helyes útra való terelése. Mivel én szakács vagyok, ezért meg is próbálok ennek eleget tenni. Az elkövetkező írásokban ismertetni fogok egy pár nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető halételt, ami nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Remélem, hogy mindenki talál maga számára csábító receptet és ezeket, ha nem is Ti, de el fogjátok készíteni.

Csukareceptek

Benyhe János 2003-12-24
Az ünnepek alatt a szokásoknak megfelelően bizonyára sokan készítenek valamilyen halételt, remélhetőleg saját zsákmányból. Néhány csukarecept összegyűjtésével, és közzétételével szeretnék segítséget nyújtani a sikeres főzőcskézéshez.

Grillezett süllő fűszeres vajjal

Tóth Ferenc 2003-11-14
A ragadozó halak szezonjában vagyunk, de most nem a horgászat, hanem az asztal oldaláról szeretném megközelíteni a kérdést. Nem csak a halak horogra csalásában, de az elkészítésében is legyünk változatosak. Így aztán vasárnapi asztal dísze lehet ez az egyszerűen elkészíthető halétel.

Catch and... Filézz! 2.rész

Csákó Gábor 2003-11-07
Nagyobb süllőnél - másfél kiló fölöttinél - megejthetjük a filézést is, bár ez relatíve sok halhús elvesztésével jár. (Ellenben megkímél bennünket az úszóhólyag macerás eltávolításától) Filézés alkalmazható akár kilós halon is abban az esetben, ha a halból például paprikást szeretnénk készíteni, mert így a csonton maradt húst kiválóan hasznosíthatjuk az alaplében.

Catch and... Filézz! 1.rész

Csákó Gábor 2003-11-06
Mielőtt sokan a C&R-esek táborából nemtetszésüknek adnának hangot, elöljáróban közlöm, hogy írásomnak egyáltalában nem az a célja, hogy minél több halat vigyünk haza, és minél többet halmozzunk föl a fagyasztóba. Ellenben el kell ismerni, hogy a halak - és ne nyissunk most vitát azon, hogy a ragadozók, avagy a békéshalak gasztronómiai értéke a nagyobb-e - elkészítve ízletesek, finomak mindamellett, hogy egészségesek. Magyarországon ráadásul olyan kicsi az évi egy főre jutó halfogyasztás értéke, hogy azt szerintem mi, horgászok hozzuk fel erre az egyáltalán mérhető szintre.

Halételek nem csak ünnepre 2.

Tóth Ferenc 2003-01-17
Igaz, lassan elmúltak az ünnepek, és beköszöntöttek a szorgos hétköznapok. Mindezek ellenére, szeretnék egy talán ünnepélyesebb alkalomhoz illő, és egy hétköznapibb halételt bemutatni.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.