Horgász szakmából választottak nagykövetet

Horgász szakmából választottak nagykövetet

Mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy kreatív, gondolkodó nemzetnek tartanak minket. Az élet bármely területén a kiugró eredmények elérésének az egyik alapköve a tehetség, mely sokszor veleszületett adottság, máskor megszerzett képesség, melynek ápolása, gondozása minden ország számára a boldogulás záloga lehet.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2011-ben első ízben kért fel Tehetségnagyköveteket, olyan ismert személyiségeket, akik az élet különböző területein tehetségükkel kimagaslót alkottak, mint például, Sólyom László korábbi köztársasági elnök, Freund Tamás agykutató, Bogányi Gergely zongoraművész…

Az idei évben a sport és a vállalkozás területéről választottak Tehetségnagyköveteket olyan egyének személyében, akik területükön rendkívülit alkottak és elért eredményeik alapján jó példával szolgálnak a fiatal tehetségek számára.

A sport területéről Görbicz Anitát választották Tehetségnagykövetnek, aki 165-szörös magyar válogatott, világbajnok ezüst- és bronzérmes kézilabdázó, a világ legjobb női kézilabda játékosa volt 2005-ben

Magyarországon működő több mint 900.000 vállalkozás közül a hazai és nemzetközi szinten elért eredményei alapján Králik Károlyt, Géniusz díjas feltalálót a Cralusso úszók megalkotóját kérték fel a Magyar Tehetség Nagykövetének.

„A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács meggyőződése szerint értékteremtő eredmény csak a szakmai alázat, szorgalom és bátor ötletek kitartó megvalósítása révén érhető el a vállalkozási tehetség esetében éppúgy, mint más tehetségterületeken. Králik Károlyt arra szeretnénk felkérni, hogy a fenti értékeket hitelesen képviselve, a Magyar Tehetség Nagyköveteként személyes példájával is szolgálja vállalkozási tehetségterület fontosságát a magyar társadalom számára.”

A megtisztelő felkérésről és annak hátteréről kérdeztük a Cralusso termékek megálmodóját, kértük, hogy osszon meg velünk pár gondolatot:

„Mint minden kezdetnél, itt is voltak nehézségek, leküzdhetetlennek tűnő akadályok. A kreativitás, a kemény munka, a sziklaszilárd kitartás végül meghozta a megérdemelt sikereket.

Lehetőségeink a multinacionális cégekhez képest szerények, abból tudunk alkotni, amink van…
… mégis sokszor kimagasló eredményeket tudunk elérni a nagyvilágban

Ha Forma-1, akkor mindenkinek először Michael Schumacher ugrik be. Ha sporthorgászat, akkor Alan Scotthorne hatszoros egyéni világbajnok neve kikerülhetetlen.

Alan sorsfordító nyilatkozata az innovatív magyar találmányról: „Ez a legjobb lapos úszó, amit valaha használtam”

Erre a világ minden táján felfigyeltek, és ez is segített a Cralusso márkát a világ élvonalába repíteni. Mindenki ki akarta próbálni az eddig ismeretlen, újszerű, zseniális megoldásokat. A világ minden tájáról özönlöttek a megkeresések.”

A Cralusso egyik legsikeresebb fejlesztése, az egyedülálló kalibrációs megoldás rendkívül népszerű a horgászok körében
Az elmúlt években a Cralusso márkanév már jól cseng az egész világon, horgászok milliói használják eredményesen és sikeresen megoldásainkat és megbízható, minőségi termékeinket
A garázsból indult vállalkozás mára több mint 25 embernek nyújt megélhetést, az üzemben közel 20 csökkent munkaképességű személynek biztosít munkát és fizet adót az országnak!

És végül mint tehetségnagykövet mit tanácsolsz a horgászoknak?

„Kérésem minden horgász és jó érzésű ember felé, hogy figyeljék a környezetükben élő és nevelkedő gyerekeket, akik kiemelkedő képességgel bírnak, mert ha időben megfelelő, hozzáértő kezekbe kerülnek, sikerül kibontakoztatniuk tehetségüket.

Már több mint 700 helyen működik tehetségpont, ahol szakemberek várják az élet különböző területein kiemelkedően tehetséges fiatalokat. A tehetségpontok elérhetősége a http://geniuszportal.hu/ oldalon megtalálható.

Hiszek és bízok abban, hogy a nehezebb időkben is lehet itthon a fiataloknak boldogulni, meg kell és lehet azokat a kitörési pontokat találni, melyek hasznosak a saját és a társadalom számára.

http://geniuszportal.hu/content/magyar-tehetseg-nagykovetei-2012

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.