Rendezés

Videóval

Horgászversenyek és rendezvények ideális helyszíne az Ezüst-tó Horgászcentrum

Haldorádó Team 2021-03-26
Az Ezüst-tó Horgászcentrumban minden adott és alkalmas a terület egy baráti, céges – legyen az úszós, feeder vagy nagyhalas – verseny lebonyolítására.

Gyermek horgásztábor Kiskunhalason 2021

Haldorádó Team 2021-03-22
Talán nem is telik el úgy nap, hogy ne érkezne hozzánk érdeklődő levél azzal kapcsolatban, hogy lesz-e lehetőség valamilyen Haldorádó táborban részt venni? E megkeresések többnyire lelkes fiatal horgászpalántáktól vagy épp szüleiktől származnak, ezért ezt az írásunkat az ő figyelmükbe ajánljuk! A Sóstó SHE és a Haldorádó Horgászcentrum közös szervezésben 2021-ben is gyermek Horgásztábort rendez! Mikor lesz, és mit lehet tudni róla? Az írásra kattintva minden infót megtudhattok!

Mi se mindig vagyunk normálisak, avagy Haldorádó bakiparádé 2020

Takács Péter 2020-12-31
2020-ról mi jut eszetekbe? Hát, lehet, hogy mást kellett volna kívánni erre az évre, mert a COVID nem volt a kívánságlistán…

Baleset-megelőzés a vízparton

Holler Imre 2020-11-18
A horgászat sokunk számára egy olyan életforma, mely szabadidőnk első számú elfoglaltságává nőtte ki magát. Célunk a szabadidő kellemes eltöltése, kikapcsolódás a vízparton, mely némiképpen feledtetheti velünk a hétköznapi problémákat. Azonban kedvenc időtöltésünk egy szemvillanás alatt rémálommá válhat, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Számos alkalommal voltam szemtanúja a vízparton bekövetkezett baleseteknek, és sajnos néhány esetben azok tragikus kimenetelű következményeinek is. Írásomban jó néhány olyan körülményre igyekszem felhívni a horgásztársaim figyelmét, melyek potenciális veszélyforrások lehetnek a vízparton, illetve ezek megelőzéséhez próbálok segítséget nyújtani.
Videóval

Modern vízparti apartmanházak az Ezüst-tó Horgászcentrumban

Haldorádó Team 2020-09-14
Gyorsan repül az idő… Immár kettő éve annak, hogy 2018-ban megvásároltuk az Ezüst-tavat. Sok-sok tervünk és reményünk volt kezdetben a horgászcentrum fejlesztése kapcsán, a tulajdonosváltást követően szerettük volna minél jobban kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, s ezáltal még szélesebb körű, valamint magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtani a horgász közönségnek. Számos ötletünket sikerült megvalósítanunk az elmúlt évek során, melyek közül az egyik legjelentősebb, legjobban várt beruházásunk a vízparti szálláslehetőségek megteremtése volt. Ebben az írásban most részletesen is bemutatjuk a kiépített apartmanházakat, amelyek bárki számára tökéletes komfortot kínálnak az Ezüst-tó Horgászcentrum partján. Ismerjétek meg a lehetőségeket!

Gyermek horgásztábor Kiskunhalason 2020

Haldorádó Team 2020-05-26
Talán nem is telik el úgy nap, hogy ne érkezne hozzánk érdeklődő levél azzal kapcsolatban, hogy lesz-e lehetőség valamilyen Haldorádó táborban részt venni? E megkeresések többnyire lelkes fiatal horgászpalántáktól vagy épp szüleiktől származnak, ezért ezt az írásunkat az ő figyelmükbe ajánljuk! 2020-ban a SÓSTÓ SHE és a Haldorádó Horgászcentrum közös szervezésben gyermek Horgásztábort rendez! Mikor lesz, és mit lehet tudni róla? Az írásra kattintva minden infót megtudhattok!
Videóval

Megjelent a Haldorádó 2020 termékkatalógus, lapozz bele!

Haldorádó Team 2020-01-24
A 2019 év végén, illetve a 2020 év elején folyamatosan filmekben, írásokban mutattuk be a Haldorádó 2020-ban debütáló újdonságait. A katalógusunkban az újdonságok mellett az összes "régi" termék is megtalálható. A megszokott módon, idén is igazán interaktív kiadványt nyújtunk át most virtuálisan mindenkinek. Ne hagyd ki, lapozz bele!
Videóval

Mi se mindig vagyunk normálisak, avagy Haldorádó bakiparádé 2019

Haldorádó Team 2019-12-31
A 2019-es év se volt zökkenőmentes, ezek közül gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.
Videóval

VI. Balatoni Horgász Konferencia

Haskó Tamás 2019-12-28
November 14-én Gyenesdiás adott otthont a VI. Balatoni Horgász Konferenciának, ahol számos érdekességet közöltek a meghívott vendégek részére hazánk legnagyobb tavának működésével és fejlődésével kapcsolatosan a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. képviselői.

Gyermek horgásztábor Kiskunhalason

Haldorádó Team 2019-04-11
Talán nem is telik el úgy nap, hogy ne érkezne hozzánk érdeklődő levél azzal kapcsolatban, hogy lesz-e lehetőség valamilyen Haldorádó táborban részt venni? E megkeresések többnyire lelkes fiatal horgászpalántáktól vagy épp szüleiktől származnak, ezért ezt az írásunkat az ő figyelmükbe ajánljuk! 2019-ben a SÓSTÓ SHE és a Haldorádó Horgászcentrum közös szervezésben gyermek Horgásztábort rendez! Mikor lesz és mit lehet tudni róla? Az írásra kattintva minden infót megtudhattok!
Videóval

Nyári emlék „télvíz” idején

Temesváry Gyula 2019-02-26
Lassan-lassan elkezdődik a horgászat így, az év elején, de a folyton visszatérő fagyok még valószínűleg kitolják az első peca napját… A meleg szobából kitekintve a komor, télies tájra jóleső érzéssel gondolok a 2018. évi horgászidényre. Sok időt töltöttem el barátaimmal a Kiskunsági-főcsatorna és a Duna folyó szebbnél szebb részein, így rengeteg horgászkalandban volt részem. Sőt, tavaly részt vettem halfogó versenyeken is több-kevesebb sikerrel.
Videóval

Mi se mindig vagyunk normálisak, avagy Haldorádó bakiparádé 2018

Takács Péter 2018-12-31
A 2018-as év is a humor jegyében zárul, bizonyítandó azt, hogy „mi se mindig vagyunk normálisak”. Talán már megszokottnak mondható, hogy összegyűjtjük az év végére azokat a humoros képsorokat, amik az év közbeni forgatások során készültek, de - érthető okokból - a végleges filmekből kimaradtak. Reméljük, ismét örömet, mosolyt és pár örömteli percet okozunk nektek ezzel a kisfilmmel, így jó kedvvel vágtok neki ti is a 2019-es esztendőnek!
Videóval

Elindult a Magyar Horgászkártyák legyártása, Te regisztráltál már? – Segítünk!

Haldorádó Team 2018-11-16
Örömmel értesültünk róla, illetve adjuk hírül, hogy hamarosan kézbe vehető lesz az új horgászokmány, a Magyar Horgászkártya! Sőt, ha időben, azaz pontosan 2018. december 4-ig regisztrálunk és igényeljük a kártyát, akkor a tekintélyes összdíjazású nagy nyereményjátékban karácsonyra még nyerhetünk is vele! Az alábbi írásban a MOHOSZ közleményét olvashatjátok a témáról, melyhez készítettünk egy képes segédletet is, amiben lépésről lépésre követhető a regisztráció menete!

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?

Haldorádó Team 2018-09-11
A Magyar Országos Horgász Szövetség Választmányának egyhangú döntése alapján a horgász regisztráció teljesítésével egyidejűleg, már 2018. szeptember 1-jétől elérhető lesz a Magyar Horgászkártya, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgászigazolványt. E kiadvány keretében most az elsődleges információkat, tudnivalókat adja közzé MOHOSZ, miközben részletes, érthető választ ad leggyakoribb kérdésekre is.

Megint Balaton – VI. NBBH

Szamosi Attila 2018-01-31
Horgász pályafutásom hajnalán, amikor a Hármas-Körösön bolóztam, nem gondoltam volna, hogy valaha bojlis versenyt fogok szervezni. Arra meg végképp nem, hogy mindezt a Balatonon…

Haldorádó - Matula Horgásztábor 2017. Tisza-tó Sarud Élményfalu

Temesváry Gyula 2018-01-07
Ebben az évben ismételten az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem az Élményfalu gyermek horgásztáborának vezetésében, mely a megszokotthoz hűen Sarudon került megrendezésre. Ez a már évek óta tartó táborozási forma több horgászati szekciót tartalmaz, mint a „nagyhal-vadász”, pergető és finomszerelékes (elsősorban úszós) módszerek. Jómagam az utóbbi halfogási módot szerető gyermekeket tanítgattam és vezettem be a horgászat szépségeibe. Erről szeretnék most pár sorban beszámolni.

II. Haldorádó - horgászkuckó Homokmégyen 2017

Holler Imre 2017-10-29
A 2017. évi homokmégyi falunap alkalmával ismét kiváló lehetőségem nyílt arra, hogy néhány kezdő és gyermek horgászt a Haldorádó horgászkuckóba invitáljak, ahol a vidám és jó hangulatú időtöltés keretein belül az alapvető horgászattal kapcsolatos praktikákat ismertethettem a látogatókkal. Természetesen az ajándékok sem maradhattak el, melyekkel máris elkezdhették horgász pályafutásukat.

II. Gyermek és ifjúsági horgásztábor a Vadkerti-tavon

Holler Imre 2017-10-22
A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület által szervezett gyermek és ifjúsági horgásztábor második turnusához érkeztünk. Alig három hét telt el az első felvonás óta, máris új horgásznövendékek várnak arra, hogy benépesítsék a horgászok táborát. A július 24-től 28-ig tartó turnusban 16 gyermek vett részt, köztük olyan is, aki még sohasem fogott horgászbotot a kezébe. Mindezidáig.

I. Gyermek és ifjúsági horgásztábor a Vadkerti-tavon

Holler Imre 2017-09-17
A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület fennállásának 50. évfordulója alkalmából két turnusból álló gyermek és ifjúsági horgásztábort szervezett a Vadkerti-tó partján. A Haldorádó közbenjárásával és az egyesület vezetőinek megkeresésére természetesen örömmel vállaltam, hogy segítek a gyermekeknek elsajátítani a horgászattal kapcsolatos alapvető tudnivalókat. Az első turnus 2017. július 3-7. között zajlott, melynek legutolsó napján, egy horgászversenyen mutathatták meg a megszerzett tudást az ifjú táborlakók.

Ünnepi ajándékcsomagok a Haldorádótól, díszcsomagolásban.

Haldorádó Team 2016-11-29
A karácsonyi ajándékozás sosem egyszerű dolog. Vannak, akik már hónapokkal az ünnep előtt bevásárolnak, mások az utolsó pillanatra hagyják a beszerzést. Sokak már hónapokkal december előtt azon gondolkodnak, hogy kinek milyen ajándékkal kedveskedjenek, míg mások a hétköznapok kuszaságából ki sem látnak. Akik az utóbbi táborhoz tartoznak, tegyék fel a kezüket! Ugye, elég sokan vannak ezzel így? Mi talán segíthetünk ajándékot választani, hiszen ha van horgász a családban, akkor ajándékcsomagjaink kiváló ajándék alternatívát jelenhetnek számukra. Egyetlen kattintás, és házhoz megy az ajándék, ráadásul ünnepi díszcsomagolásban!

I. Haldorádó - horgászkuckó Homokmégyen 2016

Holler Imre 2016-09-04
A mai modern kor rohanó világában gyermekeinket nagyon nehéz kimozdítani a számítógépek, videojátékok és okostelefonok elől, melyektől sajnos sokan függővé válnak. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy a Haldorádó segítségével azt a régi álmom váltom valóra, hogy néhány gyermeket megpróbálok a horgászat világába csábítani, és segítek számukra elsajátítani a szükséges kezdő lépéseket. Erre a 2016. évi homokmégyi falunap kiváló lehetőség volt, melynek során számos gyermek léphetett be a horgászok népes táborába.

A legenda folytatódik!

Jéger Szabolcs 2016-02-23
Április 24-én rajtol a II. IBCC, amelyet mára méltán emlegetnek a világ legnagyobb bojlis versenyei között. A szervezés gőzerővel zajlik, hogy április végén a most már mintegy 130 km hosszú versenypályán elindulhasson a Balaton történetének legnagyobb pontyhorgász versenye. Az előkészületek közepette kérdeztem a szervezőket, hol tart most a munka.

Válasz a kapitánynak

Döme Gábor 2016-01-21
A Horgászklub Horgászportálon megjelent Walter Tamás levelére szeretnék röviden válaszolni. Előre bocsájtom, rendkívül sajnálatos dolog az, hogy ily módon kell a közvéleményt tájékoztatni egy olyan hírről, amely sokak számára talán érthetetlen és szükségtelenül módon megosztja a horgásztársadalmat.

Haldorádó Matula Horgásztábor élménybeszámoló 1. rész - Kérészrajzás és hal mozi a hallépcsőbenTisza-tó; Sarud - az Élményfalu

Haldorádó Team 2015-07-09
Az utolsó írásom óta elindultak Sarudon Haldorádó Matula Táborok. Azt gondoltam, sokkal több időm lesz írni, hiszen a kis horgászaink majd jól elfáradnak esténként a friss levegőtől, a kerékpározástól és sok újdonságtól, sporttól… tévedtem! Mi fáradtunk el, de ők képesek lennének éjjel-nappal, esőben, sárban, szélben (mert csak ez jutott az első két hétben) a vízparton ülni.

Nagykövetek, diplomácia: magyar horgász-csúcstalálkozó Maconkán

Haldorádó Team 2015-06-30
Magyarország legnagyobb civil szervezete, a több mint 300 ezer tagot, 1000 egyesületet és 25 tagszövetséget számláló Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és a házigazda Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) kiemelt rendezvényén, június 26-án a Magyar Horgászat Nagyköveteinek III. Találkozóján és Horgászversenyén találkoztak a szabadidős- és sporthorgászatban, a horgászturizmusban és annak népszerűsítésében érdekelt szervezetek, cégek, hivatalok, valamint a média képviselői is.

Haldorádó - Matula Gyerek Horgásztábor II. rész - Beetetés

Haldorádó Team 2015-06-06
…! Ó!, IÓ!, CIÓ!, ÁCIÓ!, AKÁCIÓ!, VAKÁCIÓ! Lassan felkerülnek a tanév végét jelző várva várt betűk a táblára, s az iskola falait a szerencsés diákok felcserélhetik a természet szabadságára, a pihenésre, a kikapcsolódásra - talán közületek többen sok-sok horgászásra.

A halak otthon érzik magukat az ökológiai folyosóban

Haldorádó Team 2015-05-19
A halak szívesen használják a Komplex Tisza-tó Projekt keretében megépült - országosan egyedülálló méretű - kiskörei ökológiai folyosót, amely a duzzasztóművet megkerülve biztosítja a folyóban és a tóban élő vízi állatvilág folyamatos közlekedését. Az eddig elvégzett biológiai vizsgálatok szerint a tavaly októberben átadott hallépcső nemcsak az átjárhatóság feltételeit teremtette meg, de hosszabb távon halak élőhelyeként is funkcionál majd - hangzott el a május 7-én Kiskörén tartott sajtótájékoztatón.

Dunaparty összefogás2015. május 16. 9:00

Haldorádó Team 2015-03-22
„Dunaparty összefogás”… Mostanában egyre többször akadhatunk bele ebbe a szókapcsolatba a média nyomtatott vagy elektronikus csatornáit böngészve. Legutóbb egy hétvégi kirándulás során hallottam ki a mögöttünk sétáló idegen emberek beszélgetéséből ezt a néhány, számomra oly fontos szót. De mit is jelent ez?

Haldorádó - Matula Gyerek Horgásztábor

Haldorádó Team 2015-03-05
Manapság a gyerekeket annyi információ veszi körül, hogy a legfontosabb dolgokat egész egyszerűen nincs idejük észrevenni. Pedig a világ, amelyben élnek, tele van értékekkel, csodákkal, melyek nélkül a gyerekkor elszürkül. Az Internet és a kábeltelevízió korában nagyon egyszerű információt gyűjteni a természetről és annak lakóiról, de megismerni azokat csak személyes tapasztalatok alapján lehet. Nincs mese, meg kell tanítani a srácokat arra, amit nekik őrzünk, számukra óvunk, hogy ők is értékelhessék és őrizhessék a természet csodáit! Erre vállalkozott Kücsön Gyula, a Haldorádó - Matula Gyerek Horgásztábor megálmodója is, akit most arról faggatunk, mi inspirálta arra, hogy belevágjon egy ilyen hatalmas vállalkozásba.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.