Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Fine Carp Feeder botokat

Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Fine Carp Feeder botokat

Túlzás nélkül állítható, hogy a nevemmel fémjelzett feederbotok évek óta Magyarország legkeresettebb, legnagyobb számban eladott feederbotjai. De nemcsak hazánkban, hanem a környező országokban, sőt már a Dél-Afrikai Köztársaságban is az egyik legkedveltebb bottípus! Több évtizedes tapasztalat és rendkívül sok vízparton eltöltött óra testesül meg minden egyes botban, amelyhez korrekt ár társul. Ezúttal a By Döme TEAM FEEDER paletta legújabb, legérzékenyebb tagjai kerülnek részletes bemutatásra. Kattints az írásra és ismerkedj meg a Fine Carp szériával!

Az első Döme-botok több mint 10 éve kerültek forgalomba, és többségüket mind a mai napig nagy megelégedéssel használják. A speciális igényekhez hangolt fejlesztések, az egyre jobb anyagminőség, a folyamatosan fejlődő gyártástechnológia, úgy tűnik, nem ismer határokat, nem tűri a korlátokat! Így nem csoda, hogy évről évre egyre jobb, az adott igényhez passzoló professzionális eszközt adhatunk a horgászok kezébe, egyre kedvezőbb áron!

A By Döme TEAM FEEDER paletta legújabb tagja a Fine Carp Feeder botszéria

A meglévő botszériák közül hiányzott egy kellően lágy, kis gyűrűkkel és nagyon érzékeny spiccekkel szerelt, mégis végletekig terhelhető, finom feederbot. Az új By Döme TEAM FEEDER Fine Carp Feeder kifejezetten ajánlott a finom ponty- és keszeghorgászatot preferáló horgászok számára. Különösen jó választás lehet a versenyszerű feederezéssel ismerkedő horgászoknak is, akik nem tudnak egy alap felszerelés összeállítása során több százezer forintot kapásból elkölteni. Legyen szó hosszú előkés, klasszikus feederezésről, vagy finom methodozásról, ezek a botok mindenhol bevethetők és garantáltan helytállnak!

Ezek az érzékeny feederbotok kifejezetten ajánlottak a finom ponty- és keszeghorgászatot preferáló horgászok számára
Különösen jó választás lehet a versenyszerű feederezéssel ismerkedő horgászoknak…
… de a botok kellemesen lágy karaktere lehetővé teszi, hogy a hétköznapi, egyszerű keszeg- vagy kárászhorgászat is élvezetes legyen velük

Speciális karbon alapanyag
Az új botcsalád IMT-9 Power Carbon alapanyag felhasználásával készül. Ennek köszönhetően karcsúak, könnyedek és kellemesen lágyak lettek a botok, melyekben egyszerre testesül meg a finom keszeghorgászathoz szükséges érzékenység, illetve az a végletekig terhelhető, rugalmas karakter, ami akár egy termetes ponty hatékony és magabiztos fárasztását is lehetővé teszi. Ha kell, bármelyik Fine Carp Feeder akár nyélből görbülve őrli fel a menekülő hal erejét, miközben páratlanul közvetlen fárasztási élményt prezentál a horgász felé. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy rendeltetésszerű használat közben ezek a botok törhetetlenek! A tökéletesre hangolt karakterisztika előnyei megmutatkoznak a dobások során is, mivel kisebb lendítőerővel, könnyebben, pontosabban dobhatjuk végszerelékünket a kívánt távolságba. Ezekkel a botokkal nyugodtan használhatók akár a legkisebb horgok és legvékonyabb előkék, garantáltan nem kell attól félni, hogy ezek miatt esetleg halat veszítünk.

A botokat karcsúság és kecsesség jellemzi, a 3,6 méter hosszú modell nyéltag-átmérője nem éri el 12 mm-t sem!
Nemcsak érzékeny, hanem pillekönnyű is!

Kényelmes nyélkiképzés és strapabíró orsótartó
A repertoár minden tagja igényes kivitelű osztott nyelet kapott, melyekben a kiváló minőségű parafa és a modern EVA bevonat egyesül. Természetesen kényesen ügyeltünk a tervezés során arra, hogy a nyél optimális hosszúságú legyen. Ehhez a kecses nyélhez egy ízléses és erős orsótartót párosítottunk, mely a korábbi By Döme feederbotoknál már jól bevált és bizonyított. Ez nem más, mint az egyszerű, de igen strapabíró csavaros orsótartó, amit az erős kezű horgászok sem tudnak túlszorítani vagy megroppantani.

Minden bot igényes kivitelű osztott nyelet kapott, melyekben a kiváló minőségű parafa és a modern EVA bevonat egyesül
Jól bevált, csavaros orsótartó, ami minden esetben stabil tartást biztosít

Új horogbeakasztó fül
Szintén bevált kiegészítő a praktikus le- és felhajtható horogbeakasztó fül, mely a bottest elmaradhatatlan tartozéka. Ez csupán egy apróság, ám ez is jelzi, hogy a bot minden apró részletére ügyelünk.

Praktikus kiegészítő a le- és felhajtható horogbeakasztó fülecske

Gyűrűzés
A komplett bottesten igényes kivitelű, dobást segítő SiC gyűrűsor található. A gyűrűk elhelyezése precíz mérnöki munka eredménye, minden darabot úgy pozícionáltak, hogy a bot alapanyagából adódó akciót ne befolyásolják.

A vastagabb tagokra a bothoz illő kéttalpú SiC gyűrűk kerültek

Spiccek
Mindegyik modellhez 3 különböző erősségű karbon spicc jár. A legerősebb rezgőspicc 2 oz erősségű, a közepes 1,25 oz, míg a leglágyabb spicc ereje 0,75 oz-ban lett meghatározva. Ezek az érzékeny botvégek a legkisebb keszegek kapását is látványosan jelzik, ám szó sincs arról, hogy túlságosan „taknyosak” lennének az etetőkosarak pontos dobásához! Mindegyik spicc piros festést kapott, ami minden fényviszony között jól látható.

Mindegyik modellhez 3 különböző erősségű, leheletfinom spicc jár
A karbon spiccek erőssége: 0,75; 1,25; és 2 oz

Hány különböző változatban kapható?
A Fine Carp Feeder botszéria három különböző méretben kerül forgalomba. Ezek hossza 3,3, 3,6 és 3,9 méter.

Íme, egy kis segítség arra alapozva, hogy a melyik hosszt milyen dobástávhoz célszerű választani:

  • Dobótávolság: 10-30 m ---> 3,3 m
  • Dobótávolság: 20-40 m ---> 3,6 m
  • Dobótávolság: 30-60 m ---> 3,9 m
 

A Fine Carp Feeder botszéria három különböző méretben kerül forgalomba
A tökéletesre hangolt karakterisztika előnyei megmutatkoznak a dobások során is, mivel kisebb lendítőerővel, könnyebben, pontosabban dobhatjuk végszerelékünket a kívánt távolságba

Jó minőség megfizethető áron!
Biztosra vesszük, hogy a legújabb TEAM FEEDER botok precíz kidolgozottsága, igényes, szemet gyönyörködtető megjelenése, tökéletes paraméterezése sokak tetszését elnyeri majd, ráadásul mindezek mellé olyan rendkívül kedvező ár társul, amit sokan hitetlenkedve fogadnak majd, mégis igaz! Válaszd a jó minőséget megfizethető áron, megbízható gyártótól, a By Döme név a garancia arra, hogy azt kapod, amire valóban szükséged van!

Akárcsak bármelyik korábbi By Döme terméket, az új TEAM FEEDER Fine Carp Feeder botokat is nyugodt szívvel ajánlom, mert a név kötelez!

Fotók: Nagy Gábor, Csapi Károly, Putz Tamás

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.