Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Fine Max feederbotokat

Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Fine Max feederbotokat

Megérkeztek a By Döme TEAM FEEDER botok legújabb modelljei, a Fine Maxok! Ez az új széria a modern botgyártás szinte minden paraméterét magán hordozza. A méltán híres előd, a Fine Carp feederbotok továbbfejlesztett, erősített, gerincesebb változatai ezek, ugyanakkor finom, lágy spiccekkel és végletekig terhelhető, rugalmas karakterisztikával. Ezeket az újdonságokat fogom most részletesen bemutatni.

Sajnos a 2020-as év sok olyan fordulatot hozott, amire egyikünk sem számított… A koronavírus járvány miatt szó szerint minden bizonytalanná vált, így azoknak az újdonságoknak a beérkezése, hivatalos megjelenése is jócskán csúszott, amelyeket már az idei év tavaszán szerettünk volna forgalomba hozni. Ezek közé tartozik a Fine Max botcsalád is. Nos, ahogy a mondás tartja: „Jobb később, mint soha!”. Örömmel mutatom most be a legújabb fejlesztésű feederbotjainkat!

Örömmel mutatom most be a legújabb fejlesztésű TEAM FEEDER Fine Max feederbot szériánkat, mely a modern botgyártás szinte minden paraméterét magán hordozza!

Gondoltátok volna, hogy már 45 különböző a By Döme TEAM FEEDER bot közül válogathattok? Nyilván ez egy nagyon hosszú folyamat eredménye, amelynek köszönhetően ebben a márkában a leheletfinom keszeghorgászathoz kifejlesztett feederbottól a legerősebb, bivalyerős feederbotig tulajdonképpen minden megtalálható. Amire különösen büszke vagyok, hogy minden egyes új botcsaláddal, minden egyes új modellel, mindig egy kicsit magasabbra sikerül emelni azt a képzeletbeli mércét, amelyet magunknak állítottunk.

Büszkén mondhatom, hogy ezekkel a botokkal ismét sikerült egy újabb, még magasabb szintre tenni a képzeletbeli mércét!

Mi is ez a Fine Max? Nem más, mint a legnépszerűbb, finom pontyhorgászathoz fejlesztett feederbotunk, a Fine Carp továbbfejlesztett, maximalizált, erősített változata. Ha egymás mellett nézzük az elődöt és az utódot, első ránézésre is szembetűnő, hogy mennyire különbözőek ezek. Nemcsak a küllemben, nemcsak a dizájnban, hanem a paraméterekben is. Ha már a dizájnról, a megjelenésről beszéltem, akkor hadd emeljem ki és mutassam meg azt, hogy szerintem a By Döme TEAM FEEDER botok legszebb tagjai jelen pillanatban ezek!

Szerintem a By Döme TEAM FEEDER botok legszebb tagjai jelen pillanatban ezek a pálcák!

Egy biztos, nekem ők most a kedvenceim. Bár tudom jól, hogy ez a dizájnkérdés rendkívül szubjektív. Az, ami nekem tetszik, az nem biztos, hogy másnak is… A leendő vevő, hogyha nem tud azonosulni a bot megjelenésével, magyarul, hogyha nem tetszik neki, akkor onnantól kezdve a bot paraméterei, a tulajdonságai se fogják meggyőzni. Bár szerintem első ránézésre ez mindenkit megnyer. A legérdekesebb és legjobb visszajelzéseket egyébként a kollégáimtól kaptam, akik meglátva e botokat mindjárt azt kérdezték, hogy mikor lehet megvásárolni őket, tehát maguknak is szívesen vettek volna ilyet. Illetve a Facebook-oldalamon, amikor megjelent e botok első bemutatója, pedig csak egy kép volt elrejtve egy fotóalbumban, már ott nagyon sok pozitív visszajelzést kapott. Élőben, kézbe véve egy biztos: gyönyörű!

Japán karbon technológiával készül a botcsalád, melynek IMT-10 Power Carbon az alapja

Összeszámolni se tudnám, hogy hány munkaóra van egy ilyen bot kifejlesztésében. Mennyi tesztpéldányt kellett kézbe venni, hány darabot kellett eltörni szándékosan és mennyit kellett azon dolgozni, hogy minden apró részlete ilyen megjelenésű, ilyen kidolgozott, kiforrott legyen és végül a boltok polcain megjelenhessen, ahol a vevő eldöntheti, hogy szeretné-e magának, vagy sem. Szerencsére olyan profi, meghatározó, nagyon jó minőséget jelentő gyártókkal tudok az utóbbi években együtt dolgozni, akik maximális partnerek ebben és minden kívánságomat, minden igényemet a lehető legjobban szeretnék teljesíteni! Jól látszódik ez e botok esetében is. A nyéltől egészen a spiccig minden átgondolt és tökéletesre munkált. A nyél egy parafa záróelemet kapott, ezt követi egy EVA markolat, amely ráadásul lapított. Ennek köszönhetően az alkarral megtámasztott, akár nedves bot is sokkal nehezebben tud fárasztás során elforogni a kezünkben, tehát lényegesen stabilabban, kényelmesebben tartható. Sokan mind a mai napig a minőségi bot szinonimájával azonosítják a parafa nyelű botokat, ezért nyilván az ő kérésüket szem előtt tartva, ezt meghagytuk, a boton prémium minőségű parafa borítás található.

A vásárlói igényeket figyelembe véve a boton nagyrészt prémium minőségű parafa borítás található
A parafa és a nyél zárása közé került egy EVA markolat, mely ráadásul lapított…
… ennek köszönhetően az alkarral megtámasztott, akár nedves bot is sokkal nehezebben tud fárasztás során elforogni a kezünkben, tehát lényegesen stabilabban, kényelmesebben tartható
A nyél egy parafa záróelemet kapott

A különböző módszerekben jártas horgászoknak feltűnhet az, hogy ez a kialakítás, ez az orsótartó a profi pergető botokon is megjelenik. Nem titok, onnan vettük az ötletet. Az esztétikum mellett nagyon fontos szempont volt egyébként az – mivel ez egy mozgalmas, pörgős horgászathoz kifejlesztett botszéria –, hogy ha kézbe vesszük, akkor mindig nagyon kényelmes és kézre simuló legyen a fogása. Ez a megoldás ezt garantálja.

Egy gyönyörű, professzionális, modern orsótartó került a botokra, ami ismerős lehet a pergető botokról, hiszen ezt a stílust vettük alapul
Az esztétikum mellett fontos szempont volt az is – mivel ez egy mozgalmas, pörgős horgászathoz kifejlesztett botszéria –, hogy ha kézbe vesszük, akkor mindig nagyon kényelmes és kézre simuló legyen a fogása

Szinte már adja is magát a következő kérdés, hogy milyen orsó való ezekhez a botokhoz? Ugye ne feledkezzünk meg arról, hogy ez egy finom pontyhorgászathoz fejlesztett botszéria, így a legnagyobb, legrobusztusabb orsók talpa igazából nem is fér bele ebbe az orsótartóba. Én elsősorban a Fine Carp, illetve Pro Method orsókat javaslom, de egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik legjobban ezekhez a botokhoz.

Ez egy finom pontyhorgászathoz fejlesztett botszéria…
… ezért én elsősorban a Fine Carp, illetve Pro Method orsókat javaslom hozzájuk, de egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik legjobban

Továbbhaladva a bottesten egy nagyon exkluzív dizájnelem látható. Ez nekem nagyon tetszik, nagyon feldobja a botot. Az elem lezárásaként jön a horogbeakasztó fül. A testen található feliratok mindent elárulnak a botról. Ha ez esetleg nem egyértelmű, akkor átfordítva jól látható, ez egy japán karbon technológiával készült botcsalád, melynek IMT-10 Power Carbon az alapja. Itt a bot cikkszáma, a hossza, a dobósúlya és az általam javasolt maximális dobótávolsága látható. A bottest megnövelt átmérőjű, kéttalpú gyűrűket kapott egészen a harmadik tagig. Itt azért kellett a 2 talpú gyűrűket 1 talpúra váltani, hogy a kötések ne durvítsák el a bottestet, illetve jobb legyen a bot görbületi íve és akciója.

A bottest megnövelt átmérőjű, kéttalpú gyűrűket kapott egészen a harmadik tagig

Elérkeztünk a bot jelző rendszeréhez, a spiccekhez. 3 különböző erősségű jár mindegyik bothoz. A 3,3-as, 3,6-os, illetve 3,9 méteres botok spiccei 1 oz, 1,75 oz, valamint 2,5 oz erősségűek, míg a 4,2 méteres bot rezgőspiccei 1,5 oz, 2 oz, illetve 3 oz terhelhetőséggel rendelkeznek. A jobb láthatóság érdekében a rezgőspiccek utolsó 3 szekciója piros színezetet kapott, így a görbülő botspicc remekül jelzi majd a kapást minden fényviszony mellett. Ami nagyon fontos még, hogy bár ezek finom, de erős pontyozó feederbotok, a spiccgyűrű 2 pici talppal meg van támasztva. Nem volt egyszerű megtalálni ezt a jó minőségű spiccgyűrűt, mert releváns kritérium volt, hogy ne nehezítse, ne durvítsa el ezeket a finom spicceket, ugyanakkor egy nehezebb végszerelék bedobása közben se kelljen attól félni, hogy lekonyulnak, legörbülnek. Ezeknél ilyen nem fordulhat elő.

3 különböző erősségű rezgőspicc jár mindegyik Fine Max bothoz
A 3,3-as, 3,6-os, illetve 3,9 méteres botok spiccei 1 oz, 1,75 oz, valamint 2,5 oz erősségűek…
… míg a 4,2 méteres bot rezgőspiccei 1,5 oz, 2 oz, illetve 3 oz terhelhetőséggel rendelkeznek
A jó láthatóság érdekében a spiccek utolsó 3 szekciója piros színezetet kapott, valamint a spiccgyűrű 2 pici talppal meg van támasztva, hogy a nehezebb végszerelék bedobása közben se kelljen attól félni, hogy lekonyulnak, legörbülnek
Ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek kifejezetten érzékeny, egyben sérülékeny eszközök, így fordítsunk figyelmet a védelmükre! Tehetjük ezt külön szállítva, tárolva…
… és összeszerelt állapotban is!

A By Döme TEAM FEEDER Fine Max feederbotok 4 különböző változatban: 330M, 360MH, 390H és 420H változatokban érhetők el. Úgy gondolom, hogy ezek között bárki megtalálja a számára ideális változatot.
Íme, egy kis segítség, hogy melyik hosszt célszerű választani:

  • Dobótávolság: 30-60 m, dobósúly: 20-55 g --> 3,3 m
  • Dobótávolság: 40-70 m, dobósúly: 40-80 g --> 3,6 m
  • Dobótávolság: 50-80 m, dobósúly: 50-100 g --> 3,9 m
  • Dobótávolság: 70-100 m, dobósúly: 50-120 g --> 4,2 m
 

A By Döme TEAM FEEDER Fine Max 330M egy feszes, gyors kis pálca
Ez a rövid(ebb) távra végzett pontyhorgászat ideális eszköze
Az egyik gyönyörű compó, amit partra segítettem vele. Nem kell, hogy óriás hal akadjon a horogra ahhoz, hogy szuper élményben legyen részünk!
Íme, a By Döme TEAM FEEDER Fine Max 360MH verzió, ami egy univerzális méret, bármilyen közepes távolságra végzett finom pontyos módszerhez ajánlom!
Minden másodpercben közvetlenül és jól érezhető a megakasztott hal mozgása, fantasztikus élmény vele a fárasztás
Csodaszép spanyol pikkelyes ponty
Fine Maxos compó a matracon
Imádok ezekre a halakra horgászni, s ehhez kiváló társ a Fine Max 360MH bot
A By Döme TEAM FEEDER Fine Max széria legkedveltebb methodos mérete a 390H
Ezzel a bottal 80 méter körüli távot is meg tudunk horgászni, méghozzá hajszálpontosan, amelyet a bot karaktere tökéletesen kiszolgál
Egy termetes compó a Lupa-tóból, ehhez épp egy kis plusz távolság kellett, amit ezzel a bottal könnyedén el tudtam érni
Végül következzen a család leghosszabb, legerősebb tagja, a By Döme TEAM FEEDER Fine Max 420H
Amikor számít a gyorsaság, amikor az átlagosnál nagyobb távra, akár 100 méterre kell hajszálpontosan bejuttatni a felcsalizott horgot, amikor a legfinomabb végszerelékkel kell horgászni, miközben a megakasztott hal akár egy kapitális ponty is lehet, mégis tökéletes kontrollra van szükség, akkor kell ezt a botot kézbe venni!

E botok bármelyike különösen jó választás lehet a versenyhorgászok számára is, akik nem a kompromisszumot, hanem a legjobb felszerelést keresik. Legyen szó hosszú előkés, klasszikus feederezésről vagy finom methodozásról, mindenhol bevethető

Biztos vagyok benne, hogy aki bizalmat szavaz valamelyiknek, az szeretni fogja. Eredményes horgászatot és sok vízparti élményt kívánok hozzájuk!

Természetesen az új Fine Max botokhoz készítettünk egy bemutató filmet is, amiben még látványosabban és részletesebben ismerhetitek meg ezt a botszériát, íme:

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Takács Péter, Pechnyó Gergely
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.