By Döme TEAM FEEDER horgok bemutatója

By Döme TEAM FEEDER horgok bemutatója

A horog felszerelésünk utolsó és egyben az egyik legfontosabb alkotóeleme! Az új By Döme TEAM FEEDER horogcsaládba összegyűjtöttük azokat a legnépszerűbb és „legfogósabb” modelleket, amelyek kialakítása, formája, hegykiképzése évtizedek óta bizonyítja megbízhatóságát. Van ezek között mikro szakállas és szakáll nélküli változat is, valamint keszeg- és pontyhorgászathoz egyaránt alkalmas modell. És ez csak a kezdet, a választékot folyamatosan bővítjük majd!

A megfelelő horog kiválasztása nagy lépés az eredményes horgászat felé!
A horog kiválasztása nehezebb, mint sokan gondolnák! Ebben az írásban és filmben megpróbálok egy kis segítséget nyújtani!

Method Carp
Formáját tekintve merőben eltér a megszokott, hagyományos horgok felépítésétől. Ez a különleges, erősen ívelt horoghegy a tesztek során meglepő eredményekkel szolgált. Kialakításuk révén – méretüket meghazudtolva – a család legkisebb tagjaival is sikerült gond nélkül a legnagyobb matuzsálemeket partra terelni, a halvesztést lecsökkenteni. A speciális teflonbevonat segít megőrizni a horgok hegyét és egyúttal meg is növeli azok élettartamát.

A Method Carp horgokat a method módszerhez optimalizáltuk
Elérhető mikro szakállas és szakáll nélküli változatban is

Hátrahajló füle lehetővé teszi, hogy akár vastagabb monofil zsinórra is megköthessük. Ideális választás csalitüskés csali-felkínáláshoz! Mivel vastaghúsú horog, jól fog a hal szájában, nem szakad tovább a lendületes fárasztások során sem. Remek választás pontyhorgászathoz, de akár amurok célzott horgászata során is jól teljesít! Mivel hegye enyhén befelé hajlik, nem kell attól félni, hogy köves, kavicsos aljzaton kicsorbul.

A horogfül kissé hátra van hajtva, így ez a horog ideális a vastagabb monofil horogelőkékhez is

A legnépszerűbb és methodozás során leggyakrabban használt csaliméretekhez optimalizáltan, 6-8-10-12-es méretekben található meg a kínálatban.
Ez a modell elérhető mikro szakállas és szakállmentes változatban is. Utóbbi azok számára lehet jó alternatíva, akik horgászversenyeken is részt vesznek, vagy gyakran járnak olyan sporttavakra, ahol csak ez a kivitelű horog a megengedett.

Erős, de nagyon „éles” hegy jellemzi
Fontos, hogy a horog méretét mindig a csalihoz igazítsuk!
Szintén fontos, hogy a méreten túl, a csali lebegtető képességét is vegyük figyelembe, hogy mekkora horog mellett és milyen csalitüskén kínáljuk fel
A bal oldali egy wafter, míg a jobb oldali egy pop-up csali, ugyanakkora méretben!

Method Power
A Method Power horog egy hosszú hegyű és viszonylag rövid szárú modell, kifejezetten csalitüskés, valamint hagyományos hajszálelőkés csali-felkínáláshoz. E forma tulajdonsága, hogy mélyre akad és csak nagyon ritka esetben engedi el a halat, ugyanis rövid szára miatt stabilan fogja a húst, így fárasztás során nem „lötyögősödik” ki. Főleg közepes méretű, gyorsan irányt váltó halak (pontyok, amurok, márnák) horgászatánál alkalmazott horog. Mivel vastaghúsú, nagyon jól balanszírozható, lent tartja még a nagy felhajtóerejű csalikat is, valamint rendkívül erős, nem hajlik ki nagy megterhelés esetén sem. Álló- és folyóvízi horgászatokhoz egyaránt alkalmazható!

A Method Power vastaghúsú, és viszonylag nehéz horog, így nagyon jól balanszírozható
A méretkínálat itt is a leggyakrabban használt method csalikhoz igazodik
Ideális nagy felhajtóerejű csalikhoz

Hátrahajló füle lehetővé teszi, hogy akár vastagabb monofil zsinórra is megköthessük. A legnépszerűbb és methodozás során leggyakrabban használt csaliméretekhez optimalizáltan, 6-8-10-12-es méretekben található meg a kínálatban.

Jó méretű csali + megfelelő méretű horog = tökéletes csali-felkínálás
Erős, acélos horog
Akár a kisebb méretek is lehetővé teszik a nagyhalas horgászatokat

Method Pro
Ha egy olyan horgot keresünk, amely garantáltan megállja a helyét akár versenykörülmények között is, akkor ez a verzió a legalkalmasabb számunkra. Erős, ívelt és az átlagnál nagyobb öböllel rendelkező változat. A horog füle enyhén ívelt, amely lehetővé teszi, hogy a fonott zsinór mellett akár vastagabb monofil zsinórral is eredményesen használni tudjuk. Szakáll nélküli változat, így a nemzetközi és a hazai Method Feeder szabályzatnak is megfelel!

Ha egy olyan horgot keresünk, amely garantáltan megállja a helyét akár versenykörülmények között is, akkor a Method Pro a jó választás
Monofil zsinórral kötve is tökéletesen áll

Mivel vastaghúsú horog, jól fog a hal szájában, nem szakad tovább a lendületes fárasztások során sem. Remek választás pontyhorgászathoz, de akár amurok célzott horgászata során is jól teljesít! Mivel hegye enyhén befelé hajlik, nem kell attól félni, hogy köves, kavicsos aljzaton kicsorbul.

Kifejezetten ajánlott finomszerelékes method horgászok számára
Ideális csali-felkínálás

A legnépszerűbb és methodozás során leggyakrabban használt csaliméretekhez optimalizáltan, 6-8-10-12-es méretekben található meg a kínálatban.

Method Special
E változat megalkotása során szerettünk volna egy univerzálisan felhasználható horogtípust létrehozni. Kis mérete ellenére is rendkívül erős, remek hegytartó képességű és masszív. Tökéletesen megfelel a mai, modern kor kihívásainak. Akadós, köves terepen sem kell attól tartatunk, hogy a hegyét idő előtt elveszítené. Legyen szó álló- vagy folyóvízi horgászatról, ez a horog kiváló választás.

A Method Special egy univerzálisan felhasználható horogtípus
A legnépszerűbb és methodozás során leggyakrabban használt csaliméretekhez optimalizáltan, 6-8-10-12-es méretekben található meg a kínálatban

Élő csalik használata során is jól alkalmazható, de akár csalitüskével kombinálva is bevethető, sőt ez a forma az egyik legjobb, ha hajszálelőkés, kukoricás horgászatról van szó. Ennek oka, hogy nagyon könnyű, így a hal nem érzi meg, csak ha már megszúrta a száját a horog!

Könnyű horog, így akár élő csalis horgászatokhoz is megfelelő
A Method Special az egyik legjobb forma, ha kukoricás horgászatról van szó

A legnépszerűbb és methodozás során leggyakrabban használt csaliméretekhez optimalizáltan, 6-8-10-12-es méretekben található meg a kínálatban.

Power Carp
„Kicsi a bors, de erős” – ismerős lehet számunkra ez a közmondás. Ez hatványozottan igaz erre a szériára. Erős, szakállas, füles horog, amely a már jól megszokott, hagyományos formával rendelkezik. A legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználásával készült, bátran ajánljuk olyan horgászmódszerekhez, ahol nagy távolságban kell felkínálni a csalit.

A Power Carp monofil, de fonott zsinóros horgászathoz is ideális
Erős, szakállas, füles horog, amely a már jól megszokott, hagyományos formával rendelkezik

Mivel a horog füle egy síkban van a szárával, elsősorban a fonott zsinóros felkínáláshoz érdemes használni. Ideális választás csalitüskés csali-felkínáláshoz! Mivel vastaghúsú horog, jól fog a hal szájában, nem szakad tovább a lendületes fárasztások során sem. Remek választás pontyhorgászathoz, de akár amurok célzott horgászata során is jól teljesít!
Hegye enyhén befelé hajlik, így nem kell attól félni, hogy köves, kavicsos aljzaton kicsorbul.

Egy csalihoz, de akár csalifüzérekhez is megfelelő ez a típus
Mindkét felkínálási mód tökéletes

A legnépszerűbb és methodozás során leggyakrabban használt csaliméretekhez optimalizáltan, 6-8-10-12-es méretekben található meg a kínálatban.

Ha szeretnél még többet tudni a megfelelő horog kiválasztásáról, akkor érdemes megnézned az alábbi filmet

Írta: Sipos Gábor
Fotó, videó: Bank Bálint

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.