Szerző írásai - 1.oldal

Videóval

Gamakatsu horgok method horgászathoz hangolva

Sipos Gábor 2021-05-07 06:00:00
Methodozás során a sikert legtöbbször az etetőanyagnak és a csalinak tulajdonítják, pedig a végszerelék legalább olyan fontos, mint a csalogatóanyagok. A körülményeknek megfelelő etetőkosár, előke vagy éppen horog kiválasztásán is sok múlik. Ebben a cikkben kifejezetten a method technikához ajánlott Gamakatsu horgokból mutatok be néhány olyan modellt, amelyek a legnépszerűbb csalikhoz mind méretben, mind formában illenek.
Videóval

Bemutatom a TEAM FEEDER Gold Serie feederbotokat

Sipos Gábor 2021-05-01 06:00:00
2021-ben elérkezett az ideje annak, hogy a By Döme TEAM FEEDER botszéria egy igazán prémium minőségű botcsaláddal bővüljön, ez a Gold Serie. Ezek a botok joggal viselhetik a „World Champion” fémjelzést, ugyanis a botok megalkotója, Döme Gábor és jómagam is a 2019. évben világbajnoki címet szerző Magyar Feeder Válogatott tagjai voltunk. Úgy gondolom, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ezek a botok még a világbajnokok igényeinek is megfelelnek.
Videóval

Tavaszi keszegezés az RSD-n

Sipos Gábor 2021-04-27 06:00:00
A feederbotos keszeghorgászatnak – ahogy a methodnak is – számos válfaja van, a gubancgátló csöves legegyszerűbb módszertől egészen a profi, versenyszerű, villámgyors pecáig. Ebben az írásban és a hozzá tartozó videóban az általam legegyszerűbbnek ítélt, eredményesen űzhető tavaszi módszert szeretném bemutatni. Gyorsan elkészíthető keverék, könnyen beszerezhető csalik, sok kapás és aktív horgászat az, amely ezt a technikát jellemzi. Remélem, a cikk és a film végére érve kedvet kaptok egy kis keszeghorgászathoz Ti is!

A szakértő válaszol! – 77. rész

Sipos Gábor 2021-04-23 06:00:00
Akármennyire is szeretnénk már a „pólós” időt, a tavasz első fele nem kényeztetett el bennünket. Hűvös volt, néha hideg, volt, hogy havazott, és sokszor a fejünket is letépte a szél. Inkább téli körülmények közt horgászhattunk, mint tavasziban. Aki azonban tudott alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez, ebben az időszakban is eredményes volt. Lássuk azokat a kérdéseket, amelyek a hideg, lassan melegedő vizekben történő horgászatokról szóltak!
Videóval

Method suli 16. rész – Egy tavaszi stratégia

Sipos Gábor 2021-04-03 06:00:00
A haladó szintű method horgászatok abban is különböznek a kezdőtől, hogy immár céltudatosan is próbálkozhatunk a halfogással, nemcsak úgy bedobunk a vakvilágba és várjuk a kapást. Ebben a részben a Robinson-szigetek egyik tavára látogattam el, ahol azt szeretném nektek bemutatni, hogyan lehet szisztematikusan felállítani egy taktikát, és hogyan lehet azt a lehető legeredményesebben kivitelezni. Tartalmas epizód lesz, ahol sok mindenre szükség lesz, amit a korábbi részekben elsajátítottunk!

Tavaszváró tippek

Sipos Gábor 2021-03-06 06:00:00
Az elmúlt tél különösen kegyetlen volt a horgászokhoz, hiszen szinte végig jégpáncél fedte a tavakat, de annyira azért nem volt hideg, hogy lehetőség nyíljon léki horgászatra. Így aztán nem csoda, hogy a legtöbben már türelmetlenül várják az első horgászatot. A kora tavaszi időszak azonban még nem a maratoni túrákról szól, hiszen jégveszte után, a csípős hidegben a néhány órás methodozások még bőven kielégítik a peca iránti sóvárgást. Putz Tomival mi sem bírtunk már magunkkal és kiugrottunk az Ezüst-tóra egy villámlátogatásra.
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2021

Sipos Gábor 2021-03-01 06:00:00
Az idei év rendhagyóan indult, ugyanis soha annyi újdonság még nem volt a Haldorádó kínálatában, mint 2021-ben. Így aztán nem véletlen, hogy az alábbiakban összeállított receptekben ezek az új termékek gyakran előfordulnak, hiszen kiválóan alkalmasak arra (is), hogy a már megszokott szortiment tagjait kiegészítsék, még jobbá tegyék. A már megszokott módon az alábbi írásban a method és a finomszerelékes pecások, sőt a kifejezetten nagytestű pontyokra horgászók is megtalálhatják a számukra megfelelő összeállítást, természetesen részletes „használati útmutatóval”!

A szakértő válaszol! – 72. rész

Sipos Gábor 2021-02-17 06:00:00
Év eleje van, így nem csoda, hogy a legtöbb kérdést a 2021. évi új termékekkel és a felszerelések karbantartásával kapcsolatban kaptam. Érthető okból mindenki várja már a tavaszt és menne már horgászni, így előtérbe kerülnek a már kora tavasszal is működőképes csalik, etetőanyagok is.
Videóval

Method Suli 15. rész – Egy szinttel feljebb!

Sipos Gábor 2021-01-31 06:00:00
Több mint egy éve annak, hogy belevágtunk a Method Suli sorozat elkészítésébe. Nem titkolt célunk volt, hogy elsősorban a kezdő, method technikával horgászó sporttársak kedvébe járjunk és nekik mutassuk be azt, hogyan is lehet ezzel a módszerrel eredményesen pecázni. Sokan vannak, akik részről részre követték az útmutatásom és csiszolták a saját tudásukat mind elméleti, mind gyakorlati síkon, és lépésről lépésre haladtak a cél felé. Hogy mi is ez a cél, és ha megvan, hogyan érdemes továbbmenni? Ez az írás és film erről szól!
Videóval

Bemutatom az R&T Dupla halszámlálóval ellátott digitális stoppert

Sipos Gábor 2021-01-29 06:00:00
Kétség nem férhet hozzá, hogy az amatőr horgászversenyzés jelenleg virágkorát éli. Szinte minden hétvégén lehet találni 5-6 olyan versenyt, ahol a horgászok szervezett körülmények közt mérhetik össze tudásukat. Most nekik és persze a profi versenyzőknek kínálunk egy nagyon hasznos eszközt.
Videóval

Akcióban a By Döme TEAM FEEDER Royal Method Carp feederbot 2. rész

Sipos Gábor 2020-12-14 06:00:00
Az első részben bemutattam használat közben a Royal Method Carp 390MH és 420H botokat, azonban a család négytagú, így a második részben immár a 330L és a 360M pálcákat veszem górcső alá. Ehhez nem is választhattam volna jobb helyszínt, mint a hazai method horgászat egyik fellegvárát, a Préri tórendszert. Finom botok, szép halak, eseménydús horgászat, ez az igazi hideg vízi methodozás!
Videóval

Rotary Box használata praktikus kiegészítőkkel

Sipos Gábor 2020-12-10 06:00:00
Önmagában, akár horgász székként is funkcionálhat egy Rotary Box, azonban különböző adapterekkel felvértezve nyújt igazi komfortérzetet. Tulajdonképpen márkától, típustól függetlenül bármilyen 36 mm vastag lábú versenyládára való kiegészítő használható ehhez a székhez. Ezeknek a részletes bemutatását ebben az írásban és kisfilmben fogom szemléltetni.
Videóval

Bemutatom az új Rotary Boxot

Sipos Gábor 2020-12-03 06:00:00
A nagysikerű By Döme TEAM FEEDER Rotary Box megújult és visszatért, újra kapható a kínálatunkban! A folyamatos fejlesztések eredményeként sikerült szintet lépnünk és egy, az eddiginél magasabb minőségi kivitelben létrehoznunk a TEAM FEEDER Rotary Box új generációját! Ebben a filmben e praktikus eszköz legfőbb paramétereit, valamint használatát szeretném bemutatni.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2020-2021

Sipos Gábor 2020-12-01 06:00:00
A hideg vízi horgászatok sikere a helyválasztáson kívül a jól eltalált etetőanyagon is múlik. Azok, akik hajlandók télen is nekivágni a vízpartnak, érthető módon szeretnék eredményesen zárni a kirándulást, ha már végigfagyoskodták a napot. Ebben az összeállításban olyan receptek találhatók, amelyek lehűlt vízben is jó hatással vannak a pontyok és egyéb halak étvágyára. Amíg a vizeket nem fedi jégpáncél, ezekkel a mixekkel a táskában érdemes kilépni a fűtött lakásból ebben az időszakban is.
Videóval

Method Suli 14. rész – Őszi, téli finomítás

Sipos Gábor 2020-11-29 06:00:00
Közeleg a tél! Az elmúlt évek sikersorozatának elcsépelt mondata ez, de most éppen aktuális, hiszen már az ősz nagy része mögöttünk van, és nemsokára a naptár szerint is tél lesz. A vizek hűlnek, és nekünk, horgászoknak alkalmazkodni kell a halak lelassuló életműködéséhez. Hogy érthetőbb legyek, ideje finomítani mind a végszerelékünkön, mind pedig a csalogatóanyagok terén, ha továbbra is szeretnénk szép pontyokat fogni. Ebben a részben egy kicsit visszatérünk a kezdetekhez és kötözgetünk kicsit, de azért horgászatra is sor kerül majd!
Videóval

Akcióban a By Döme TEAM FEEDER Royal Method Carp feederbot 1. rész

Sipos Gábor 2020-11-25 06:00:00
A By Döme TEAM FEEDER kollekció nagy részét eddig is a method horgászathoz optimalizáltuk, azonban az új Royal Method Carp botcsalád magasabb szintre emeli a method feeder bot jelentését. Ez a legmodernebb gyártástechnológiával készült botot ugyanis olyan új, eddig sehol nem tapasztalt tulajdonságokkal vérteztük fel, amelyek 100%-ban a precíz, pontos, eredményes horgászatot szolgálják. Ha kíváncsi vagy rá, hogy melyek ezek, tarts velem!
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Bottartó készletet

Sipos Gábor 2020-11-19 06:00:00
A rendkívüli népszerűségnek örvendő By Döme termékek köre folyamatosan bővül. Ebben az írásban és kisfilmben a Bottartó készletet szeretném részletesen is bemutatni. Egyszerűség, gyorsaság és stabilitás. Ha ezek az elvárásaid egy bottartóval szemben, akkor tarts velem!
Videóval

„Open End” kosarak a Haldorádó kínálatában – 2. rész, folyóvízi kosarak

Sipos Gábor 2020-11-16 06:00:00
Az előző epizódban bemutattam azokat a kosarakat, amelyek állóvízi körülményekre valók, ebben a részben pedig a folyóvízi horgászatra alkalmas „open end” típusú kosarakat tekintjük át. Folyóvíz esetén nagy jelentősége van annak, hogy mekkora tömegű kosarat érdemes a karabinerbe akasztani annak érdekében, hogy az áramlási viszonyok mellett is stabilan horgászhassunk. Ebből az írásból és kisfilmből ez is kiderül.
Videóval

BIG RIVER, a komplett folyóvízi rendszer 2. rész

Sipos Gábor 2020-11-11 06:00:00
Ahogy ígértem, már bemutattam azt, hogy „mit, mivel és hogyan” érdemes használni a Big River családból ahhoz, hogy eredményesek lehessünk folyóvízen. Azonban ezek az eszközök csak akkor válnak egy eredményes horgászat zálogaivá, ha a megfelelő módon használni is tudjuk őket. Így aztán visszatértem a Duna-partra, hogy bemutassam a horgászat technikáját, ami legalább annyira fontos, mint az, hogy mit is tartunk a kezünkben.
Videóval

„Open End” kosarak a Haldorádó kínálatában – 1. rész, állóvízi kosarak

Sipos Gábor 2020-11-08 06:00:00
A hosszúelőkés feederezés merőben különbözik a method horgászattól, így természetesen a kosárigénye is más. A Haldorádó kínálatában már jó ideje elérhetőek ehhez használatos eszközök, ám eljött az ideje annak, hogy megújítsuk ezt az eszköztárunkat is. Ebben az írásban és filmben szeretném nektek megmutatni azokat a régi és új „open end” típusú Haldorádó kosarakat, amelyek a hosszúelőkés technikánál szóba jöhetnek.

A szakértő válaszol! – 67. rész

Sipos Gábor 2020-11-04 06:00:00
Közösségi oldalamon nap, mint nap kapok különböző horgászmódszerekkel kapcsolatos kérdéseket, amelyeket próbálok a legjobb tudásom szerint megválaszolni. A Method Suli sorozat azonban sok „terhet” vesz le a vállamról, mert abban epizódról epizódra több olyan témát is boncolgatunk, ami a kezdő pecások számára kérdéseket vethet fel. Ebben az összeállításban olyan témák kaptak helyet, amellyel már foglalkoztam a korábbiakban, mégis maradtak velük kapcsolatban nyitott kérdések.
Videóval

BIG RIVER, a komplett folyóvízi rendszer 1. rész

Sipos Gábor 2020-10-26 06:00:00
A Big River termékcsoport tagjai egy olyan komplex rendszer elemei, amelyek együttes használata eredményesebbé teszi a folyóvízi horgászatot. Mert mit ér egy jó nagy kosár, ha nincs olyan botunk, amivel azt be lehet dobni, de ha be is tudjuk vetni, megfelelő csalogatóanyag nélkül az eredmény elmarad. Annak érdekében, hogy felkészülten lehessen nekivágni a folyóvízi horgászatoknak, ebben az írásban és videóban részletesen is megmutatom, hogy mit, mivel és hogyan érdemes használni.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER táska újdonságok

Sipos Gábor 2020-10-16 06:00:00
A By Döme TEAM FEEDER kollekcióban már nagyon sok hasznos és praktikus kiegészítő kapott helyet, ám mi folyamatosan azért dolgozunk, hogy olyan termékek testesülhessenek meg, amelyek még kényelmesebbé tehetik a vízparti tartózkodást, na és persze még eredményesebbé a horgászatot. Ebben a videóban bemutatjuk azokat a táska újdonságokat és védőeszközöket, amelyek segítségével még rendezettebben és persze még nagyobb biztonságban tarthatjuk felszereléseinket.
Videóval

Method suli 13. rész – Kíméletes bánásmód

Sipos Gábor 2020-10-05 06:00:00
Minden halat megillet a kíméletes bánásmód, azonban az öreg, nagytestű pontyok különös odafigyelést igényelnek. Ezen a Method Suli órán rövid betekintést nyújtok abba, hogyan is lehet method módszerrel nagytestű halakra horgászni, valamint hogyan kell ezekkel a nemes ellenfelekkel bánni a parton annak érdekében, hogy sértetlenül ússzák meg a kalandot. Ha szeretnél Te is egy igazán nagy halat fényképezőgép elé tartani, akkor tarts velem ebben az epizódban is!
Videóval

5 év alatt 4x a MOHOSZ Feeder ranglista élén!

Sipos Gábor 2020-10-02 06:00:00
A profi horgászversenyzés – még, ha sokan ezt nem is tudják – ugyanolyan sport, mint a többi. Komoly felkészültséget, sok gyakorlást és még több koncentrációt igényel. Azok, akik bármilyen sportot űztek valaha, tudják, hogy mindennek a csúcsa az, ha az ember magára húzhatja a címeres pólót és képviselheti hazáját szerte a világban. Nos, nekünk, versenyhorgászoknak előbb a hazai ranglistán kell minél előkelőbb helyezést elérnünk. De hogy mi is az a MOHOSZ ranglista, és miért olyan fontos ez nekem? Az alábbi írásból ez is kiderül!
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Komplett szerelékes dobozt

Sipos Gábor 2020-09-13 06:00:00
A horgászfelszerelések vásárlásakor manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap az esztétika és a praktikum összhangja. Előbbi számomra csak formalitás, inkább az utóbbival foglalkozom. Ezzel a szemlélettel igyekszem bemutatni azokat a felszereléseket, amelyeket magam is előszeretettel viszek a vízpartra. Ezeknek a bemutatóknak az első részében a By Döme TEAM FEEDER Komplett szerelékes dobozt szeretném részletesebben is megmutatni.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2020

Sipos Gábor 2020-09-01 06:00:00
A nyári receptúrákkal ellentétben az őszi összeállítások sokkal szélesebb skálán mozognak. Ugyanis, míg szeptemberben akár 30 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála, addig november végén már kemény éjszakai fagyok is borzolhatják a pecások idegeit. Így aztán a még meleg, lassan hűlő, és a már hideg időszakra is felsorakoztatunk recepteket ebben az írásban.

A szakértő válaszol! – 62. rész

Sipos Gábor 2020-07-16 06:00:00
A Method Suli sorozat fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Bíztunk benne, hogy a methodozásba éppen belevágó horgásztársak számára hasznos segítség lesz ez az anyag, de valójában a haladó szintű horgászok is találtak az eddigi részekben olyan praktikákat, amelyekből meríthettek, és ezekkel eredményességüket tovább növelhették. Azonban bármilyen alapossággal is mutatunk be egy-egy témakört, maradnak nyitott kérdések, amelyek később felmerülnek, így ebben az írásban ezek közül szeretnék néhányat megválaszolni.
Videóval

Method suli 12. rész – Csiszold a dobótechnikád!

Sipos Gábor 2020-07-06 06:00:00
Az előző részben már említettem, hogy megfelelő dobótechnika elsajátítása amolyan önálló feladat, de azért vannak olyan módszerek, amelyek bemutatása talán segítséget nyújthat. Ezeket szeretném ebben a részben megmutatni, ugyanis a nagy dobások kivitelezésének egyik meghatározó eleme a megfelelő dobótechnika. A parttól távoli helyek meghorgászásán kívül szóba kerül a kiakasztott zsinórklipszes módszer is. Tartsatok velem ismét, hiszen eseménydús rész lesz ez is!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.