Szerző írásai - 1.oldal

A szakértő válaszol! – 159. rész

Sipos Gábor 2024-07-17 06:00:00
Kétségkívül a nyár a legmozgalmasabb időszak, ami a horgászatot illeti. A meleg vízben a halak intenzíven táplálkoznak és jól foghatók, sőt, mivel sokat mozognak, több megoldást is kínál a horgászatuk. Ebben az összeállításban igyekszem a felmelegedett vizeken történő horgászatokhoz tippeket adni.

Spiccbotos amurhorgászat

Sipos Gábor 2024-07-06 06:00:00
Mióta megjelent a spiccbotos busahorgászatról szóló filmem és írásom, többen is jeleztétek, hogy jó lenne ezt a fajta horgászatot amur- és pontyhorgászat során is bemutatni. Természetesen engem nem kell sokat győzködni, ha egy számomra új és izgalmas módszerről van szó, így a megfelelő hely felderítése után már be is terveztük a forgatást. Tisztában vagyok vele, hogy ez a távolról jött technika megosztja a hazai pecásokat, de az aggályokat ezzel az írással és filmmel szeretném most kicsit szétoszlatni.
Videóval

Bemutatom az új TORNADO Feeder botcsaládot

Sipos Gábor 2024-06-21 06:00:00
A TORNADO Feeder botcsalád a legszélesebb körű felhasználhatóságot és kínálatot biztosítja a By Döme TEAM FEEDER botok között. A jelenkori feederhorgászat már rendkívül szerteágazó, így lehetetlen egyetlen bottal minden vízterületen helytállni, illetve minden módszert megfelelően kivitelezni. Nos, ebben a szortimentben garantáltan minden körülményhez, valamint technikához megtalálható a megfelelő pálca, legyen szó partközeli finom ponty- vagy keszeghorgászatról, csónakos feederezésről, methodozásról, távdobásról, valamint akár kapitális pontyok, amurok fárasztásáról, vagy épp folyóvizek kőkemény terepeinek a horgászatáról.

Owner horgok a feederhorgászathoz hangolva

Sipos Gábor 2024-06-17 06:00:00
Az Owner horgokat a világ legjobbjai között tartják számon. Mind minőségben, mind gyártástechnológiában olyan szintet képviselnek, ami a prémium kategóriába sorolja az Owner termékeket. A japán horoggyártás művészete évtizedekre vezethető vissza, így a minőség garantált! Ebben az írásban a feederhorgászathoz optimalizált változatokat mutatjuk be.
Videóval

A Busa program

Sipos Gábor 2024-06-13 06:00:00
Annak idején, mikor először horgásztam célzottan busára, még nem gondoltam, hogy e hal sportszerű horgászata ilyen szintre fejlődik. Manapság a népszerű busázó vízterületeken majdhogynem több olyan pecást látni, aki planktonevőre horgászik, mint aki pontyozik. Minek köszönhető ez a robbanásszerű érdeklődés a busa iránt, és hogyan érdemes elkezdeni e hal horgászatát? Ebből a cikkből és filmből kiderül!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700 orsók bemutatása távdobás közben

Sipos Gábor 2024-06-10 06:00:00
A távdobó felszerelések folyamatos fejlesztése egyre nagyobb határokat feszeget, és a botok, orsók specializálása már elért arra a szintre, hogy kizárólag a horgászon, na meg a fizikán múlik, hogy milyen messzire veti be végszerelékét. Ebben az írásban a megújult By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700-as orsóit szeretném akció közben bemutatni.
Videóval

Haldorádó ernyők, avagy mindig légy felkészült!

Sipos Gábor 2024-06-09 06:00:00
A horgászatban sokszor nem is a halfogás okozza a legtöbb gondot, hanem az, hogyan tudunk alkalmazkodni az időjárás viszontagságaihoz. Aki biztosra akar menni, annál mindig van esőruha, legalább egy váltás meleg ruha, száraz bakancs, gumicsizma, és ami mindig jól jön, egy megbízható ernyő! Ebben az írásban a Haldorádó ernyőket veszem górcső alá. Melyiket, hogyan, mikor és milyen technikával horgászóknak érdemes használni? Az alábbiakban kiderül!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER horgok bemutatója

Sipos Gábor 2024-06-04 06:00:00
A horog felszerelésünk utolsó és egyben az egyik legfontosabb alkotóeleme! Az új By Döme TEAM FEEDER horogcsaládba összegyűjtöttük azokat a legnépszerűbb és „legfogósabb” modelleket, amelyek kialakítása, formája, hegykiképzése évtizedek óta bizonyítja megbízhatóságát. Van ezek között mikro szakállas és szakáll nélküli változat is, valamint keszeg- és pontyhorgászathoz egyaránt alkalmas modell. És ez csak a kezdet, a választékot folyamatosan bővítjük majd!
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2024

Sipos Gábor 2024-06-03 06:00:00
A nyári csalogatóanyagok zászlóshajóját kétségkívül a FermentX termékcsalád tagjai alkotják. Ezek az ellenőrzött környezetben erjesztett magvak és etetőanyagok meleg vízben verhetetlenek! Azonban nemcsak a fermentált eledelek nyújtanak megoldást ebben az időszakban, hanem többek közt olyan termékek is, amelyek az idei évben debütáltak a Haldorádó palettán. A methodos pecások mellett találnak ötleteket a bordás kosarat preferáló és a nagypontyos horgászok is!
Videóval

Method suli 37. rész - május – június

Sipos Gábor 2024-06-01 06:00:00
A céltudatos amurhorgászat legalább olyan eredményesen művelhető method technikával, mint a pontyozás, igaz, kicsit máshogy kell nekiállni! Egy-egy torpedót ugyan pontyozás közben is nyakon lehet csípni, de ahhoz, hogy több ilyen halat is szákba tereljünk, bizony néhány dolgot eltérő módon kell alkalmaznunk. Ebben az írásban és filmben most egyik kedvenc amuros vizemen, a Kápolnásnyéki-tavon mutatom be a methodos amurhorgászat csínját-bínját.
Videóval

Új By Döme TEAM FEEDER bottartó fejek érkeztek

Sipos Gábor 2024-05-20 06:00:00
A folyamatos fejlesztő munka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER paletta legújabb bottartó fej kollekcióját!
Videóval

Hasznos aprócikkek nemcsak a spiccbotos horgászatokhoz

Sipos Gábor 2024-05-15 06:00:00
A spiccbotos horgászat már önmagában is rendkívül különleges módszer, nem is beszélve arról, ha kifejezetten nagy halak megfogásának céljával történik mindez. A bivalyerős Kaiwo botok exkluzív élményt biztosítanak már önmagukban is, de ebben az írásban szeretném bemutatni azokat az eredeti, Kínából érkezett praktikus kiegészítőket, melyek új szintre emelik a spiccbotos horgászatot!
Videóval

A spiccbotos busahorgászat alapjai

Sipos Gábor 2024-05-11 06:00:00
Sokan vannak, akik horgászpályafutásukat spiccbottal a kézben kezdik, majd ahogy komolyabb zsákmányra vágyik a pecás, úgy kerül háttérbe az orsó nélküli bot. Ennek oka, hogy a nagy halakat elsősorban orsós bottal lehet megfogni. Vagy mégsem? A modern gyártástechnológiának és a különleges alapanyagoknak köszönhetően immár rendelkezésre állnak olyan hosszú spiccbotok, melyek ámulatba ejtően erősek, így aztán alkalmasak arra, hogy akár több 10 kilós halakat is legyűrjünk a segítségükkel!
Videóval

Bemutatom az új Carp Fighter Feeder botokat

Sipos Gábor 2024-05-05 06:00:00
A Carp Fighter Feeder egy rendkívül kedvező árszabású, új feederbot család, amely főként a kezdő, illetve alacsonyabb költségvetéssel bíró ponty- és amurhorgászok számára kínál tökéletes alternatívát, miközben nem kell lemondani a By Döme TEAM FEEDER termékek kapcsán megszokott és elvárt minőségről. Ebben az írásban és videóban a 6 új tagot számláló botcsaládot szeretném bemutatni.
Videóval

A classic feeder 12. rész – Hosszú előkével intenzíven telepített tavon

Sipos Gábor 2024-04-27 06:00:00
Gyakran tapasztaltam már, hogy olyan tavakon, ahol elsősorban method módszerrel vagy más pontyos technikával horgásznak, ott a por állagú etetőanyagok, sőt, még az élő csali sincs olyan hatással a bajszosokra, mint a micro pellet. Nyáron, melegebb víz esetében ezt ki lehet váltani csemegekukoricával, de ilyenkor, tavasszal attól még túlságosan gyorsan eltelnének a halak. Így aztán nincs más lehetőségünk, ha ilyen helyzetben pontyot szeretnénk fogni, akkor az open end kosarakat is pellettel kell megtölteni.

A szakértő válaszol! – 153. rész

Sipos Gábor 2024-04-21 06:00:00
Sokszor hangzik el az a mondat, hogy „felgyorsult világban élünk”. Minden percről percre változik, és nagyon nehéz naprakésznek lenni, bármilyen témáról legyen is szó. A horgászatban is tapasztalható ez a tempó, és gyakran érezhetjük azt, hogy ömlik ránk az új információ, de kezelni ezeket nehéz, mindet befogadni szinte lehetetlen. Ebben az összeállításba olyan újdonságok kerültek, melyek nem csak megkönnyítik, de eredményesebbé is tehetik a horgászatunkat, ha nyitottak vagyunk az újdonságok iránt.

Method suli 36. rész – április

Sipos Gábor 2024-04-13 06:00:00
A nagy távolságban történő horgászat megosztó technika. Vannak, akik hallani sem akarnak róla, és vannak, akik csak ezt művelik. Vannak, akik állításuk szerint ülve dobnak 100 méter fölé, és olyan is van, aki ha megfeszül, sem tudja beküzdeni 80 méternél beljebb a végszerelékét. Ebben a részben megpróbálok nem elrugaszkodni a valóságtól és igyekszem egy jól működő taktikát bemutatni itt, a Törökbálinti Horgászparkban.
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 4. rész – Kora tavaszi horgászat a Busázó Fenekező Szettel

Sipos Gábor 2024-04-06 06:00:00
Jó néhány év telt már el azóta, hogy a fenekező busázó technikát bemutatattuk. E módszer kivitelezése az egyik legegyszerűbb, ha a planktonevők horgászatáról van szó, ám azon túl, hogy igyekszünk eredményes kiegészítőket és technikákat bemutatni, mindenképp próbáljuk egyre egyszerűbbé is tenni a horgászok dolgát. Így aztán 2024-ben egy olyan újdonságot is felvettünk a Busa programba, mely megreformálja a fenekező módszert!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS Pro és Power Fighter Pro orsók terhelés alatt

Sipos Gábor 2024-04-02 06:00:00
A címben szereplő orsók paramétereinek bemutatása már egy korábbi írásban és videóban megtörtént, így most inkább a használati értéküket szeretném prezentálni. Az általános horgászatokhoz ideális orsókat természetesen egy hétköznapi feederezés során mutatom meg, kiemelve, hogy mely tulajdonságok miatt érdemes egy kezdő vagy éppen haladó horgásznak e szerkezeteket választani.
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Fine Max botcsalád új tagjait

Sipos Gábor 2024-03-29 06:00:00
A Fine Max botcsaládunk a Fine Carp szériánkat követte a szortimentben, és elsősorban a finomszerelékes feeder, valamint a finomszerelékes method horgászok számára nyújt remek lehetőségeket. Már az eddigi tagok is biztosították a sokféle felhasználhatóságot, ám a három legújabb változat tovább szélesíti a Fine Max széria bevethetőségének határait.
Videóval

Bemutatom az új Haldorádó QC Method Feeder kosarakat

Sipos Gábor 2024-03-26 06:00:00
A method horgászathoz kiegészítőket, kosarakat vásárolni manapság nem könnyű. A bőség zavarában ugyanis könnyű elveszni. Mind formában, mint kivitelezésben, mind pedig anyaghasználatban számos változat érhető el. A most bemutatásra kerülő termékcsalád különlegessége, hogy e kosarak használatával nagyon könnyen tudunk alkalmazkodni az eltérő víztípusokhoz, dobástávolsághoz, sőt, valamilyen szinten még a fárasztás hatékonyságához is!
Videóval

Method suli 35. rész – március

Sipos Gábor 2024-03-23 06:00:00
A kora tavaszi horgászatok helyszínéül sokan választják a kis kiterjedésű tavakat, mivel ezek gyors melegedése kedvez a pontyok kapókedvének. E vizek meghorgászása nem tűnik bonyolult feladatnak, hiszen sem a dobótávolság, sem pedig a mederszerkezet nem gördít túl nagy akadályokat elénk, és az is valószínűsíthető, hogy pontyok is bőséggel élnek a vízben. Ebben a részben egy ilyen könnyed, egyszerű pecát szeretnék bemutatni, mely inkább kedvcsináló, mintsem tanulságos horgászbemutató lesz. Persze, azért 1-2 érdekesség lesz az írásban, úgyhogy érdemes velem tartani most is!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER halvédelmi eszközök

Sipos Gábor 2024-03-15 06:00:00
A zsákmánnyal történő kíméletes bánásmód hál’ Istennek immár a horgászhétköznapok részét képezi. Köszönhető ez többek között annak is, hogy a legtöbb intenzíven telepített tavon, ahol akár napi egy tucat kapitális halat is meg lehet fogni, odafigyelnek erre és kötelezővé teszik a halkímélő eszközök használatát. A By Döme TEAM FEEDER palettán is immár több ilyen céllal készült eszköz található, így ebben az írásban és filmben szeretném ezeket bemutatni, valamint részletesen elmondani, hogy melyiket milyen helyzetekre ajánlom.
Videóval

A classic feeder 11. rész – Tavaszi finomszerelékes horgászat az RSD-n

Sipos Gábor 2024-03-09 06:00:00
Szerencsések vagyunk, mert számos olyan vízterület van az országban, ahol a hosszú előkés módszerrel igazán jókat lehet horgászni akár keszegfélékre, akár pontyra. E vizek közül is kiemelkedik a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág, amely elképesztően sok horgászati lehetőséget biztosít. Ezúttal én is ide látogattam el, méghozzá a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség vendéghorgászok számára fenntartott stégére, ahol bárki, bármikor horgászhat!
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2024

Sipos Gábor 2024-03-04 06:00:00
A 2024-es Haldorádó újdonságok nemcsak a feedereseknek tartogat újdonságokat, hanem a nagyponty-horgászok számra is. Ahogy már megszokhattátok, a tavaszi receptek elsősorban az új termékekről szólnak, így azok felhasználási területei kerülnek középpontba. Ami eltér az eddigi receptajánlóktól, hogy ebbe az összeállításba kerültek pontyhorgászok számára készített csomagok is.
Videóval

Method suli 34. rész – február

Sipos Gábor 2024-02-24 06:00:00
A legtöbb feederhorgász a tél végén már tűkön ülve várja, hogy újra a hajló rezgőspiccet leshesse. Szinte minden tavon van olyan hely, ahol a pontyok ebben az időszakban megfoghatók. Amennyiben ezt megtaláljuk, nagyon eredményes horgászatokban lehet részünk. De hol érdemes őket keresni, és milyen nehézségek adódhatnak egy átlagos horgásznapon? Ebben az epizódban egy igazán kemény diót foguk feltörni, melybe kis híján beletört a kalapácsom!

A szakértő válaszol! – 147. rész

Sipos Gábor 2024-02-21 06:00:00
Hamarosan beköszönt az igazi tavasz, és végre a fázósabb sporttársak is kiülhetnek a vizek partjaira. Ebben az időszakban a legtöbben az újdonságok próbálgatásának szentelik a horgászatokat, így ebben az írásban elsősorban ezekkel kapcsolatos kérdéseket gyűjtöttem össze, ugyanis bármennyi információt is adunk egy-egy termékről, mindig maradnak olyan dolgok, amelyekre nem térünk ki részletesen. Ebben az összeállításban remélem sikerül pontot tenni néhány ilyenre.
Videóval

Bemutatom az R&T Dupla halszámlálóval ellátott digitális stoppert

Sipos Gábor 2024-02-20 06:00:00
Kétség nem férhet hozzá, hogy az amatőr horgászversenyzés jelenleg virágkorát éli. Szinte minden hétvégén lehet találni 5-6 olyan versenyt, ahol a horgászok szervezett körülmények közt mérhetik össze tudásukat. Most nekik és persze a profi versenyzőknek kínálunk egy nagyon hasznos eszközt.
Videóval

Method suli 33. rész – január

Sipos Gábor 2024-01-20 06:00:00
Míg gyerekkoromban a január a szakirodalom olvasgatásáról és a tervezgetésről szólt, addig manapság már csak nagyon ritkán borítja jég huzamosabb ideig a tavakat, így van lehetőség horgászni. Nyilván a halak teljesen másként viselkednek ilyenkor, mint az év többi időszakában, de azért horogra csalhatók, és ebben az epizódban meg is mutatom, hogyan érdemes nekiállni. Sőt! Nemcsak egy, hanem két módszert is mutatok nektek, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyenkor is élménydús horgásznapokat zárhassunk.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.