Szerző írásai - 1.oldal

Videóval

By Döme TEAM FEEDER halvédelmi eszközök

Sipos Gábor 2024-03-15 06:00:00
A zsákmánnyal történő kíméletes bánásmód hál’ Istennek immár a horgászhétköznapok részét képezi. Köszönhető ez többek között annak is, hogy a legtöbb intenzíven telepített tavon, ahol akár napi egy tucat kapitális halat is meg lehet fogni, odafigyelnek erre és kötelezővé teszik a halkímélő eszközök használatát. A By Döme TEAM FEEDER palettán is immár több ilyen céllal készült eszköz található, így ebben az írásban és filmben szeretném ezeket bemutatni, valamint részletesen elmondani, hogy melyiket milyen helyzetekre ajánlom.
Videóval

Új By Döme TEAM FEEDER bottartó fejek érkeztek

Sipos Gábor 2024-03-10 06:00:00
A folyamatos fejlesztő munka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER paletta legújabb bottartó fej kollekcióját!
Videóval

A classic feeder 11. rész – Tavaszi finomszerelékes horgászat az RSD-n

Sipos Gábor 2024-03-09 06:00:00
Szerencsések vagyunk, mert számos olyan vízterület van az országban, ahol a hosszú előkés módszerrel igazán jókat lehet horgászni akár keszegfélékre, akár pontyra. E vizek közül is kiemelkedik a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág, amely elképesztően sok horgászati lehetőséget biztosít. Ezúttal én is ide látogattam el, méghozzá a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség vendéghorgászok számára fenntartott stégére, ahol bárki, bármikor horgászhat!
Videóval

Tavaszi fogós receptek felmelegedő vizekre 2024

Sipos Gábor 2024-03-04 06:00:00
A 2024-es Haldorádó újdonságok nemcsak a feedereseknek tartogat újdonságokat, hanem a nagyponty-horgászok számra is. Ahogy már megszokhattátok, a tavaszi receptek elsősorban az új termékekről szólnak, így azok felhasználási területei kerülnek középpontba. Ami eltér az eddigi receptajánlóktól, hogy ebbe az összeállításba kerültek pontyhorgászok számára készített csomagok is.
Videóval

Bemutatom az új Carp Fighter Feeder botokat

Sipos Gábor 2024-03-01 06:00:00
A Carp Fighter Feeder egy rendkívül kedvező árszabású, új feederbot család, amely főként a kezdő, illetve alacsonyabb költségvetéssel bíró ponty- és amurhorgászok számára kínál tökéletes alternatívát, miközben nem kell lemondani a By Döme TEAM FEEDER termékek kapcsán megszokott és elvárt minőségről. Ebben az írásban és videóban a 6 új tagot számláló botcsaládot szeretném bemutatni.
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Power Fighter Pro és Carp Fighter LCS Pro orsókat

Sipos Gábor 2024-02-27 06:00:00
A folyamatos fejlesztőmunka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsalád legújabb tagjait, a Carp Fighter és a Power Fighter Pro kollekciót! E típusok a palettánk egyik legnépszerűbb, legnagyobb darabszámban értékesített orsóinak, a Carp Fighternek és a Power Fighternek a továbbfejlesztett utódjai. Lássuk, mit érdemes tudni róluk, miben változtak ezek a szerkezetek!
Videóval

Method suli 34. rész – február

Sipos Gábor 2024-02-24 06:00:00
A legtöbb feederhorgász a tél végén már tűkön ülve várja, hogy újra a hajló rezgőspiccet leshesse. Szinte minden tavon van olyan hely, ahol a pontyok ebben az időszakban megfoghatók. Amennyiben ezt megtaláljuk, nagyon eredményes horgászatokban lehet részünk. De hol érdemes őket keresni, és milyen nehézségek adódhatnak egy átlagos horgásznapon? Ebben az epizódban egy igazán kemény diót foguk feltörni, melybe kis híján beletört a kalapácsom!

A szakértő válaszol! – 147. rész

Sipos Gábor 2024-02-21 06:00:00
Hamarosan beköszönt az igazi tavasz, és végre a fázósabb sporttársak is kiülhetnek a vizek partjaira. Ebben az időszakban a legtöbben az újdonságok próbálgatásának szentelik a horgászatokat, így ebben az írásban elsősorban ezekkel kapcsolatos kérdéseket gyűjtöttem össze, ugyanis bármennyi információt is adunk egy-egy termékről, mindig maradnak olyan dolgok, amelyekre nem térünk ki részletesen. Ebben az összeállításban remélem sikerül pontot tenni néhány ilyenre.
Videóval

Bemutatom az R&T Dupla halszámlálóval ellátott digitális stoppert

Sipos Gábor 2024-02-20 06:00:00
Kétség nem férhet hozzá, hogy az amatőr horgászversenyzés jelenleg virágkorát éli. Szinte minden hétvégén lehet találni 5-6 olyan versenyt, ahol a horgászok szervezett körülmények közt mérhetik össze tudásukat. Most nekik és persze a profi versenyzőknek kínálunk egy nagyon hasznos eszközt.
Videóval

Bemutatom az új TORNADO Feeder botcsaládot

Sipos Gábor 2024-02-18 06:00:00
A TORNADO Feeder botcsalád a legszélesebb körű felhasználhatóságot és kínálatot biztosítja a By Döme TEAM FEEDER botok között. A jelenkori feederhorgászat már rendkívül szerteágazó, így lehetetlen egyetlen bottal minden vízterületen helytállni, illetve minden módszert megfelelően kivitelezni. Nos, ebben a szortimentben garantáltan minden körülményhez, valamint technikához megtalálható a megfelelő pálca, legyen szó partközeli finom ponty- vagy keszeghorgászatról, csónakos feederezésről, methodozásról, távdobásról, valamint akár kapitális pontyok, amurok fárasztásáról, vagy épp folyóvizek kőkemény terepeinek a horgászatáról.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700 orsók bemutatása távdobás közben

Sipos Gábor 2024-02-13 06:00:00
A távdobó felszerelések folyamatos fejlesztése egyre nagyobb határokat feszeget, és a botok, orsók specializálása már elért arra a szintre, hogy kizárólag a horgászon, na meg a fizikán múlik, hogy milyen messzire veti be végszerelékét. Ebben az írásban a megújult By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700-as orsóit szeretném akció közben bemutatni.
Videóval

Method suli 33. rész – január

Sipos Gábor 2024-01-20 06:00:00
Míg gyerekkoromban a január a szakirodalom olvasgatásáról és a tervezgetésről szólt, addig manapság már csak nagyon ritkán borítja jég huzamosabb ideig a tavakat, így van lehetőség horgászni. Nyilván a halak teljesen másként viselkednek ilyenkor, mint az év többi időszakában, de azért horogra csalhatók, és ebben az epizódban meg is mutatom, hogyan érdemes nekiállni. Sőt! Nemcsak egy, hanem két módszert is mutatok nektek, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyenkor is élménydús horgásznapokat zárhassunk.

A szakértő válaszol! – 141. rész

Sipos Gábor 2024-01-04 06:00:00
Érthető módon a horgászok nagy része a téli időszakban kevésbé aktív. A hideg mellett a korlátozott horgászati lehetőségek és a nappali órák rövidsége is sok esetben elveszi a sporttársak kedvét a nekiindulástól. Valahol érthető ez is, de pont a sok bezártság miatt érdemes néha egy-egy napot a pecának szentelni, hiszen nagyon jólesik kiszellőztetni a karácsonyi nyüzsgés után a fejünket. Néhány levelet kaptam a téli horgászatokkal kapcsolatban, amelyek talán segítenek a nem csak elméletben pecázók számára, így az alábbiakban ezekre adott válaszaimat olvashatjátok.

Horgászkarácsony 2023

Sipos Gábor 2023-12-24 06:00:00
Tavaly karácsonyi írásom elsősorban a horgászat szeretetéről szólt, valamint arról, hogy mit adott nekem, nekünk ez a remek szabadidős tevékenység. Azóta eltelt egy év, és a megannyi vízparton töltött nap sok új élménnyel örvendeztetett meg, azonban most nem ezekről szeretnék beszámolni. Ez az írás sokkal inkább arról szól, hogy ez idő alatt mit tanultam. No, nem a pecáról! Sokkal inkább arról, ami a horgászaton túlmutat. Az emberségről és – sajnálatos módon – ennek egyre gyakrabban előforduló hiányáról. Mivel karácsony van, úgy gondolom, hogy az ilyen mélységű téma is belefér, és nem veszitek rossz néven.
Videóval

Téli fogós receptek lehűlt vizekre 2023-2024

Sipos Gábor 2023-12-04 06:00:00
Télen már korántsem vágyakoznak annyian a vízpartra, mint az év melegebb hónapjaiban. A rövid nappalok, a hűvös, nyirkos idő és a halak lassabb életvitele nem túl csábító, főleg, ha arra gondolunk, hogy otthon vár minket a meleg szoba. Ennek ellenére érdemes ilyenkor is kimerészkedni a vízpartra, még ha csak néhány órára is. Ebben az összeállításban elsősorban az ilyen jellegű horgászatokra találtok recepteket.
Videóval

Method suli 32. rész – november-december

Sipos Gábor 2023-11-25 06:00:00
Minden Method suli epizódot próbálok úgy elkészíteni, hogy informatív és tanulságos legyen. Azonban bármennyire is próbálkozom, mindig akad olyan téma, amely kimarad. Éppen ezért ebben a részben azokra a kérdésekre próbálok meg válaszolni, amelyeket főként az új, ismeretlen vízterületekre látogató horgásztársak fogalmaztak meg. Ahogy sokan, úgy én is szeretek új vizeket megismerni, ám ezek első vallatása általában kemény dió. Aztán, ha megtaláljuk a kulcsot, amely beleillik a zárba, onnantól nyitott könyvé válik számunkra az adott vízterület.
Videóval

A classic feeder 10. rész – Őszi dunai horgászat

Sipos Gábor 2023-11-15 06:00:00
A klasszikus módszer a legtöbb állóvízen háttérbe szorul a methoddal szemben, ám folyóvízen ez pont fordítva van. A gyorsan áramló vízben a hosszú előke sokkal eredményesebb, elsősorban a keszegfélék és a márna horgászatához. Ebben az epizódban a Duna szilaj halait veszem üldözőbe és mutatom be a folyami horgászat alapjait. Egy biztos, az előzőekben tapasztalt finomszerelékes horgászat ennél a módszernél egy kicsit „keményebb” lesz!

A szakértő válaszol! – 135. rész

Sipos Gábor 2023-11-05 06:00:00
A hűlő vizek horgászata mindig fejtörést okoz, ugyanis a nyári és kora őszi meleg után nehéz elfogadni, hogy rövidülnek a napok, hűvösebb van, ráadásul már a halak sem olyan intenzitással kapnak, mint azelőtt. Sajnos ezt el kell fogadni, és meg kell próbálni alkalmazkodni a körülményekhez. Legyen az áhított hal ponty, keszeg vagy más békés hal, van módja a megfogásuknak! Ehhez kapcsolódó kérdésekre próbálok meg most válaszolni.
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 3. rész – Tablettás busahorgászat

Sipos Gábor 2023-10-28 06:00:00
Az előző epizódban bemutattuk azokat az úszós végszerelékeket, amelyek alkalmasak a nagy etetőanyag gombócok megfelelő mélységben tartásához és ezzel a vízközti busahorgászathoz. Akkor egy árhullám után érkeztünk az öbölbe, magas és nagyon zavaros volt még a víz, ennek ellenére sikerült néhány planktonevőt fogni. Most viszont alacsony víz, stabil vízállás, letisztult Duna és gyönyörű, késő nyári idő fogadott minket Dénessel, így semmi sem állhatott útjába, hogy bemutassuk az úszós busahorgászat egy más módozatát.
Videóval

A classic feeder 9. rész – Nagy távolságú horgászat

Sipos Gábor 2023-10-25 06:00:00
Akár versenyeken, akár a hétköznapi horgászatokon, de egyre népszerűbb a keszeghorgászat azon válfaja, amelynek keretein belül nem a partközelben, hanem inkább távolabb kínáljuk fel a csalit. E módszer szépsége igazából pont a nehézsége. Komoly precizitást és nagyon pontos horgászatot igényel ez a technika, ám szerencsére mára minden olyan kiegészítő beszerezhető hozzá, amelyek segítségével ez is könnyedén elsajátítható.
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 2. rész – Úszós busahorgászat etetőanyaggal

Sipos Gábor 2023-10-14 06:00:00
A busa eredendően vízközt mozgó hal, így a fenéken történő horgászata valamennyire ellentmond a hal életmódjának. Célszerűbb lehet, ha az etetőanyag gombócot vízközt kínáljuk fel, és tulajdonképp a hal orra elé lógatjuk, így el sem tudja hibázni. Egyszerűen hangzik a dolog, de a valóságban sok olyan buktatója van ennek a technikának, hogy alig fog beleférni egy írásba!

Method suli 31. rész – szeptember-október

Sipos Gábor 2023-09-30 06:00:00
Mint mindig, most is gyorsan elsuhant a nyár, és újra becsengettek, de nemcsak az iskolákban, hanem itt a Method suliban is! Ősszel mi más is lehetne a téma, mint a céltudatos nagyhalas horgászat. Éppen ezért a budapestiek által gyakran látogatott, Dél-Pest környékén található kavicsbánya tavak közül ez úttal a Villantó Horgásztóra látogattam el, ami népszerű methodos vízterület. Tartsatok velem ezen a tartalmas, és mozgalmas horgászaton!
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 1. rész – A fenekező busahorgászat

Sipos Gábor 2023-09-23 06:00:00
Az előző, „A busa program” című írásomban és filmemben bemutattam, hogy hol tart most a sportszerű busahorgászat, és milyen eszközök, kiegészítők és csalogatóanyagok állnak annak rendelkezésére, aki szeretne a planktonevő halakra célzottan is horgászni. A film megjelenését követően több megkeresést is kaptam azzal kapcsolatban, hogy jó lenne egy olyan sorozat, amely lépésről-lépésre bemutat egy adott busafogó technikát. Én pedig, ahogy már megszokhattátok, megpróbálok eleget tenni a kéréseknek!

A szakértő válaszol! – 129. rész

Sipos Gábor 2023-09-14 06:00:00
Ismét őszre fordult az idő, ami a nyár végi, már-már elviselhetetlen kánikula után felfrissülést jelentett nemcsak nekünk, de a halaknak is. Visszatekintve, egy nagyon pörgős, kissé néha zsúfolt, de mindenképp eredményes nyáron vagyok túl, amely nemcsak nekem, de nektek, olvasóinknak, követőinknek is tartogattak jó híreket, kellemes meglepetéseket, és érdekességeket egyaránt. No de hogy melyek voltak a leggyakrabban feltett kérdések? Ebben az írásban ezek kaptak helyet!
Videóval

Busahorgászat ősszel, télen

Sipos Gábor 2023-09-07 06:00:00
Gyakori kérdés, hogy mely időszakokban lehet legeredményesebben busázni? Nos, talán nem meglepő, hogy elsősorban a nyári időszakokban lehet ezt a halat megfogni, sőt, ha jókor vagyunk jó helyen, akkor akár egy tucat planktonevőt is terítékre lehet hozni. No de mi van ősszel és télen, amikor hűl a víz? Ennek próbálok utánajárni és kideríteni, hová tűnnek a meleg vízben aktív busák? És ha ez még nem lenne elég, bemutatok egy olyan eszközt, amely segítségünkre lehet e halak becserkészésében.
Videóval

Őszi fogós receptek hűlő vizekre 2023

Sipos Gábor 2023-09-04 06:00:00
Az ősz egyértelműen a nagy pontyok és az évszak második felében a folyóvízi márnázások időszaka. Az e pecákhoz szükséges keverékek természetesen helyet kaptak ebben az összeállításban, de nem feledkeztünk meg azokról sem, akik elsősorban az időszaknak megfelelő method etetőanyagot szeretnének bevetni. Érdemes tehát szétnézni a kínálatban, mert a pontos keverési útmutató mellett nagyon kedvező árak is várnak rátok!
Videóval

Method suli 30. rész – augusztus

Sipos Gábor 2023-08-12 06:00:00
Olyan sokféle érdekes és különleges method módszer prezentáltunk már, hogy elérkezettnek láttam időt, hogy bemutassak egy versenyre felkészülést is. Az úgynevezett „lógatós” vagy partszéli, kukoricás horgászat annyira különbözik a többi töltögetős módszerrel végzett horgászattól, hogy megérdemel egy önálló epizódot. Ennek aktualitása pedig az volt, hogy az Abért-tavon megrendezett Method Feeder Országos Bajnokság középdöntőjén ez a technika kikerülhetetlennek tűnt, így az első tréningnapot mindjárt e módszer gyakorlásának szenteltük.

Hogyan lettünk újra feeder világbajnokok?!

Sipos Gábor 2023-08-10 06:00:00
Mikor tizenévesként elkezdtem horgászversenyekre járni, álmomban sem gondoltam arra, hogy egyszer majd a világ élvonalában horgászhatok, és hogy a világbajnokságon képviselhetem a hazámat. Akkoriban az újságokból visszaköszönő híres versenyzők képeit és versenybeszámolóit olvasgatva ámultam, hogy milyen összetett is a profi horgászversenysport. Aztán teltek-múltak az évek, próbáltam az életem olyan mederbe terelni, hogy minél több kötődés legyen szeretett hobbimhoz, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy 2019-ben a Dél-afrikai Köztársaságban nyakamba akasztottak egy aranyérmet, majd 2021-ben Maconkán még egyet, 2022-ben ismét Afrikában még egyet, és elérkezett a 2023-as feeder világbajnokság!
Videóval

Haldorádó és By Döme TEAM FEEDER versenyláda kiegészítők használat közben!

Sipos Gábor 2023-08-04 06:00:00
A Haldorádó és By Döme TEAM FEEDER termékek már így is nagyon széles szortimentben állnak a horgászok rendelkezésére, és most egy újabb szegmens is lefedésre került. Ez nem más, mint a versenyláda kiegészítők termékcsoportja. Ezekkel a hasznos adapterekkel bármilyen láda, szék, Rotary Box vagy más kerek lábú ülőalkalmatosság saját stílusunkra szabható! Ebben az írásban és filmben ezek alkalmazási lehetőségeit mutatom be.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.