FOX termékek az áruházban - 3.részFOX MATCH újdonságok a finomszerelékes horgászoknak

FOX termékek az áruházban - 3.részFOX MATCH újdonságok a finomszerelékes horgászoknak

Ha valaki meghallja azt a nevet, hogy FOX, rögtön a professzionális bojlis szerelékek jutnak eszébe. Kevesen tudják, hogy a FOX a finomszerelékes horgászoknak is megalkotta termékpalettáját FOX MATCH néven, ami a rakózástól a feederig minden módszerhez kínál felszereléseket, kiegészítőket. A megfelelő kiegészítők kiválasztása legalább olyan fontos lehet, mint kiválasztani a megfelelő botot vagy orsót. A FOX MATCH termékek a legjobb anyagokból készülnek azért, hogy minden körülmény között megbízhatóan helyt álljanak, és hogy használóik számára kimagasló értéket képviseljenek.

RAKÓS BOTOS HORGÁSZAT KELLÉKEI


Conical Pole Pots - Kúp alakú csészék

Ezt a különleges, kúp alakú csészét speciálisan az etetőanyag gombócoknak a szállítására tervezték. A csésze eleje egy kicsit magasabb, mert a készítők figyelembe vették a bot hajlását, amikor nagy gombócokat tolunk befelé. A kúpos kialakítás miatt kisebb annak az esélye, hogy a gombóc beleszorul a csészébe. A hagyományos csészénél általában az etetőanyag gombóc a középvonalánál (ahol a súlypontja is van) érintkezik a csésze falával. Ennél a csészénél ez az érintkezési felület jóval lejjebb van, emiatt ha megfordítjuk, a kiborításnál nehezebben szorul bele a gombóc.

A magasított első rész védi a gombócot a kieséstől, miközben meggörbül a bot. A piros vonal a vízszintest jelöli.

A különleges alaknak köszönhetően könnyebben tolható a vízen a csésze, ha valaki nem bízik a botja erejében.

Jó hír a Drennan Polemaster etetőcsészét használóknak, hogy a Fox Match Conical Pole Pot ugyanolyan menettel van ellátva, mint a hagyományos Drennan csészék, emiatt nem kell új etetőcsészés topsetet készítenünk, hanem egyszerűen belecsavarható a meglévő menetbe.

A többi csészekészlettől eltérően ebben a csomagban 4 méretet talál a vásárló: 50 ml, 100 ml, 150 ml és 250 ml.

A négy méretet tartalmazó készlet teljesen kompatibilis a Drennan Polemaster csészék menetével


Toss Pot - Pellet csésze

A botra tehető hagyományos etetőcsészék legsikeresebb fajtája a Toss-Pot. A speciális talprész elvékonyodó kiképzésének köszönhetően szilárdan rögzíthető a botra, ami megakadályozza a használat közbeni véletlen kiborulást. Ezt a csészetípust ellátták egy levehető peremmel, ami betolás közben megvédi a szállítmányt a kihullástól; ezt levéve könnyebb az újratöltés.

A botra rögzített csésze bevetésre készen

A pelletcsésze 3 méretben kapható
Toss-Pot
Match tip
2,8 mm - 3,4 mm
Toss-Pot
Power tip
4,2 mm - 4,8 mm
Toss-Pot
Mega tip
6,0 mm - 6,4 mm
A megfelelő méret kiválasztásához tolómérővel mérje le a spicc vastagságát.

A készletben 2 különböző csésze és 2 eltérő méretű perem található


Sprinkle Pots - Csonti csészék

A legokosabb találmány a botra szerelhető etetőcsészék közül a Sprinkle Pot. Ez a botra szerelhető Toss-Pot továbbfejlesztett változata. A csészét egy perforált, levehető tetővel látták el, aminek több előnye van. Első, hogy nem kell félnünk a csali idő előtti kiszóródásától, miközben toljuk be a botunkat. Második, hogy a csali nem egyszerre, egy kupacban hullik ki belőle. Harmadik, hogy amennyiben élő anyagot rakunk bele, az folyamatosan mászik ki belőle és hullik a vízbe. A készletben 2 különböző csésze és 2 eltérő lyukméretű tető található, amivel a csonti vagy pinki kihullási sebességét lehet szabályozni. Ritkább hulláshoz, lassabb etetéshez válasszuk a 3 mm-es lyukakkal perforált tetőt, gyorsabbhoz az 5 mm-est. A csontikat célszerű használat előtt a szennyeződésektől megtisztítani és rostán átmászatni, hogy csak élő csontikat rakjunk a csészébe.

Fontos, hogy a csészét a spicc vékonyabb vége felől csúsztassuk fel a tagra, és sose próbáljuk rápattintani, vagy lepattintani róla, mert az a spicc töréséhez vezethet.

Sprinkle Pots - Egy ötletes találmány a folyamatos csontieső eléréséhez

A csonticsésze 3 méretben kapható
Sprinkle Pot
Match tip
2,8 mm - 3,4 mm
Sprinkle Pot
Power tip
4,2 mm - 4,8 mm
Sprinkle Pot
Mega tip
6,0 mm - 6,4 mm
A megfelelő méret kiválasztásához tolómérővel mérje le a spicc vastagságát.


Tensioner System Pole Bung

A FOX MATCH termékpalettájáról sem hiányozhat a profi rakós bot gumizási rendszer. A tekerhető gumitárolóval ellátott végdugó jóval nagyobb biztonságot és szabályozhatósági lehetőséget nyújt a számunkra, mint a hagyományos társai. A könnyű, ugyanakkor merev kúp alakja a biztosíték arra, hogy mindig teljes hengerpalást felületen felfekszik a botunk belső falára.

A gumitároló egyszerű elfordításával gyorsan szabályozható a botunkban lévő gumi feszessége.

Bajonettzáras mechanika és merev kúp emeli ki a többi típus közül. Fontos, hogy használatkor a tekerhető létra mindig az ábrán jelzett állásban legyen, különben a kihúzó nem fér be a kúp és a létra közé

Két méretben készül, ami minden gumiméretet lefed, az extra vékony Nr. 1-től a nagyon vastag Nr. 20-as méretig. Így attól sem kell félnünk, hogy nem tudjuk feltekerni a vastagabb gumikat.

A kicsi 9 mm-től 18 mm-ig vágható méretre a topsetnek megfelelően, a nagy pedig 13 mm-től 22 mm-ig. A készletben 2 egyforma gumirögzítő kúp és egy kihúzó található.

Fontos, hogy a gumit a megfelelő feszesség beállítása után akasszuk át a fülön, így amikor kihúzzuk, nem tud magától letekeredni


FEEDER BOTOS HORGÁSZAT KELLÉKEI

Az új etető-, és csontikosarak bevezetése egy új dimenziót nyitott a feeder botos horgászatban. Nem kell többé kompromisszumot kötnünk a feeder érzékenysége és a horgászati távolság között. Az új termékekkel jóval nagyobb távolságra tudunk horgászni, mint hagyományos társaikkal, ugyanakkor nem vesztünk semmit a felszerelésünk érzékenységéből.


Távdobó csontikosár

A feeder botos horgászatnál általános probléma volt, hogy nem lehetett nagyobb távolságokra horgászni. Ha valaki, pl. szivacsos csontikosárral akart horgászni, akkor ez a távolság tovább csökkent. Erre a problémára kínál megoldást a FOX MATCH távdobó csontikosár.

A terelőszárnyaknak és a csúcsban elhelyezett ólomnak köszönhetően kimagasló repülési tulajdonsággal bír
A csúszó szerelék még érzékenyebb horgászatot tesz lehetővé

Az új és különleges FOX MATCH csontikosár - a tradicionális formáján túl - számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik:
- kimagasló repülési tulajdonsággal bír a terelőszárnyaknak és a csúcsban elhelyezett ólomnak köszönhetően;
- megerősített záró fedéllel rendelkezik, hogy a dobáskor fellépő erő ellenére se tudjon leesni;
- fixen rögzített és csúszó változatban is készül.

A fix kosáron erőgumi védi a kupakot a leeséstől
A csúszó kosáron egy meghosszabbított gubancgátló cső segíti a megtöltést

FIX végszerelékhez
Típus
Test méret
Súly
Swivel
Medium
14gramm (1/2 oz)
Swivel
Medium
28gramm (1 oz)
Swivel
Large
14gramm (1/2 oz)
Swivel
Large
28gramm (1 oz)
Csúszó végszerelékhez
Típus
Test méret
Súly
In-Line
Medium
14gramm (1/2 oz)
In-Line
Medium
28gramm (1 oz)
In-Line
Large
14gramm (1/2 oz)
In-Line
Large
28gramm (1 oz)

A csontikosár jó repülési tulajdonságainak egyik titka a végében elhelyezett ólom


Compact Carp feeder etetőkosár

Ezek az etetőkosarak a legsikeresebb pontyos FOX modellek miniatűr változatai. Kis méretük és központi csúszó zsinórvezetésük teszi őket a legérzékenyebb pontyhorgászat nélkülözhetetlen kellékeivé. Eredményesen használhatók picker és feeder botokon egyaránt. Két méretben, 14 és 28 grammos változatban forgalmazzuk.

A Compact Carp feeder etetőkosár nem hiányozhat egyetlen finomszerelékes horgász kelléktárából sem
Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: