Guru termékek céltudatos feederezőknek!

Guru termékek céltudatos feederezőknek!

A Guru termékek jó néhány darabja lett már a minőséget mindennél többre becsülő feederesek kedvence. Ha csak az eddig megismert szakáll nélküli horgaira gondolok, legyen az akár a QM1 vagy a Pellet Waggler széria darabja, engem a „teljes megelégedés” érzése kerít hatalmába. Az előkötött horgok között is megtaláltam a magamnak valót, annak ellenére, hogy idegenkedem a nem saját kézzel kötött horgoktól, sőt az MWG széria nélkül igen nehezen tudom elképzelni a monofil előkés method horgászatot. Az apróságok, kiegészítők is minden igénynek megfelelnek, sőt praktikumuk magasan az átlag fölött van. De hogy ne csak a már jól ismert holmik közt turkáljak, ideje belevágnom a közepébe és bemutatni a Guru újdonságait!

Ha már a bevezetőmben a horgokról beszéltem a legtöbbet, akkor először az újonnan elérhető horgok világába segítek egy kis betekintést nyerni.

Guru LWG

Formáját tekintve egy általános horogról van szó. Öble nem teljesen kerek, kicsit szögletesebb. Hegye hosszú, így az akadás nagyon mélyre hatol a hal szájában, de mivel szakáll nélküli modellről van szó, nem okoz fölösleges roncsolást. A horog vége füles kialakítású, ami kifejezetten jól jön hajszálelőkés megkötése esetén. Vékony anyaga ellenére bivalyerős, normál esetben nem hajlik ki és nem is törik el. Hegye strapabíró, nehezen csorbul ki. A 12, 14-es méreteket ajánlom a kisebb pelletek, esetleg SpéciCorn használatához, míg az egészen pici 16, 18, 20-as számozásúakat a kicsike csalikhoz. Kifejezetten ajánlottak szúnyoglárvás horgászathoz, hiszen a vékony horogtest és a szakállmentesség a legkisebb roncsolást végzi az amúgy sérülékeny állatkákban!

A Guru LWG barbless horgok kisebb méretben ideálisak élő csalis horgászathoz is

Bővebb információ: ugrás az áruházba

X-Strong Carp Spade

Egyre több olyan termék van a palettánkon, amelyeket a finom (angolos) feederezés szerelmeseinek ajánlunk. A már eddig is kapható X-Strong Carp Spade horgokból most kínálunk olyan méretezést, ami eddig nem volt elérhető. A 16, 18, 20 számozású pici horgok új dimenziót nyitnak a light pontyozásban. Óriási öblű modellek ezek, melyek egyedülálló tulajdonsága, hogy a száruk csak kevéssel hosszabb, mint a hegyük, így aztán rendkívül mélyre képesek akadni! Ajánlom egész apró soft pelletekhez, illetve élő csalikhoz. Természetesen szakállmentes horogról van szó!

Öblös és tűhegyes horog
Széles a méretválaszték

Bővebb információ: ugrás az áruházba

MWG előkötött horgok

A monofil előkés method horgászat legpraktikusabb eszközei. A merev előkezsinórt egyszerűen lehetetlen olyan precizitással megkötni, mint amit gyárilag csomózva kapunk. A lekerekített, hosszított formával bíró horog szakállmentes és nagyon hegyes! A hajszálelőke akkorára van kötve, ami pont elegendő! Kényelmesen elfér a felfűzött csali és a legcsekélyebb mértékben sem gátolja az akadást. Most új méretekben is kapható ez a termék, melynek „legfinomabb” tagja a 0,19 mm-es zsinórra kötött 16-os horog, míg a legdurvább az a 0,25 mm-s előkére kötött 10-es méretű vas. Pelletes horgászathoz különösen ajánlott, de minibojli (8 mm) felkínálására is kitűnően alkalmas!

Tökéletesen megkötött methodos előke

Bővebb információ: ugrás az áruházba

X-Safe System Method Feeder kosár

A method kosarak közt is különleges helyet foglalnak el a gumival ellátott modellek. Ezek kialakításuknak köszönhetően tartalmaznak egy beépített erőgumit, amely a védekező hal gyors fejrázásait kivédve a horog biztos tartását segíti. E kosár immár elérhető 36 és 45 grammos méretekben is! A külön megvásárolható töltőszerszám segítségével mindig azonos mennyiségű etetőanyagot tudunk bedobni vele. A gondos gyártóknak köszönhetően külön kínálnak X-Safe System névre keresztelt „javító csomagot”, amely nem más, mint a kosár közepén elhelyezkedő műanyag cső és a benne lévő gumiszál. Így egy mozdulattal megjavíthatjuk a sérült, esetleg elszakadt gumis kosarunkat, így azt nem kell kidobnunk!

A kosár közepén van a csalitányér
Külön vásárolható meg a kosárhoz való töltőszerszám

Ha már van horgunk, de nincs mibe tennünk az előre megkötött előkéket, akkor a következő két, nagyon ötletes előketartó doboz segítségünkre lehet!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Rig Box

Forradalmian új előketartó doboz, amely nem megtörve, hanem szépen feltekerve képes tárolni az előre megkötött előkéinket. Különösen ajánlott a hosszú előkék tárolására. A nagyon tetszetős doboz tartalmaz tíz EVA szivacsból készült dobot, melybe az első horgot beletűzve, majd az előke hurkába a következő horgot beleakasztva láncszerűen halmozhatjuk az előkötött horgainkat. Az utolsó hurkot a csomaghoz tartozó 20 db tű egyikével fixálhatjuk. Nagyon praktikus boksz ez, melyben rengeteg előkét tudunk előkészítve magunkkal hordani anélkül, hogy sérülnének vagy összegubancolódnának. Ha esetleg nem elég a dobozban lévő 10 szivacs dob, akkor külön garnitúra Spare EVA Rig Spools névre keresztelt tekercseket is tudunk vásárolni! Egy ilyen csomag 5 szivacsdobot tartalmaz.

Remek találmány a Guru előketartó doboza!
Ezekre a szivacsdobokra kell rátekerni az előkéket

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Rig Case

A mágnesesesen záródó, nagyon ízlésesen kivitelezett dobozka főleg a method horgászat kedvelőinek lehet hű társa. Kemény fedeles a doboz, ami mindenféle mechanikai hatástól óvja az előkéinket. Nagyon erős pántokkal van összeillesztve a box két fedele, így garantáltan nem fog szétesni még akkor sem, ha leejtjük. Belsejében a gyártók néhány centinként helyezték el azokat a műanyag tüskéket, amelyekbe a horgokat, illetve az előkehurkokat kell akasztanunk. Egyik oldalon öt, míg a másik oldalon hat „retesz” található, így számos előkének helyet adhat a Rig Case. Igényes methodosoknak ajánlom ezt a dobozkát, akik mindent precízen szeretnek rendszerezni!

Remek methodos előketartó kazetta
Kiváló anyagból készült a dobozka!
Szépen rendszerezhetővé teszi fegyverarzenálunkat

Lássuk azokat a nehezékeket és a kiegészítőket, melyekkel újragondolhatjuk az eredményes végszerelékek elkészítésének menetét!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

In Line Spare Tail Rubbers

Ez egy speciális gumiharang, melyet az különböztet meg a bojlis horgászatban már ismert típusoktól, hogy a feederhorgászathoz finomított a mérete, ezáltal az in-line method kosarakhoz is bátran használhatjuk.

Aprócska gumiharang
Feeder szerelékek elkészítésénél használatos

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Snap Link & Swivel

11-es, azaz a feederezés során pont jó méretben kapható Guru forgókapocs ez, mely alkalmas bármilyen kosár vagy nehezék rögzítésére. Jó minőségű kiegészítő, ami matt fekete külsőt kapott, így egyáltalán nem csillog.

A finomszerelékes horgászathoz ideális méretű forgókapocs
A Guru rendszerében mindennek meg van a maga helye

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Rig System Swivel

Erős kis forgó, mely a feeder végszerelékek elkészítésénél tehet jó szolgálatot. Méretét tekintve a 11 számozású pont megfelelő a rezgőspicces módszerhez. Matt fekete külseje miatt egyáltalán nem csillog, így nem kelt gyanakvást a halban.

Kicsi, de erős forgó
Egyik lehetséges felhasználási módja

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Speed Beads

Ez nem más, mint egy gyors előkecserét lehetővé tevő apróság. A gumiból készült ütköző belseje rejti a forgót, amelynek egyik vége részlegesen nyitott. Abba kell akasztani az előkehurkot, majd az egészet visszatolva a harangba (melyen átvezettük a főzsinórt) rögzíthetjük a berendezést!

Gyors és precíz előkecserét tesz lehetővé a Speed Bead
Használata hasonló a piacon található többi gyorskapocséhoz

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Micro Lead Clip

Ezt az ólomkapocs kifejezetten a finom feederhorgászathoz méretezték, melynek köszönhetően nem kell eldurvítanunk szerelékünket. Ugyanúgy használhatjuk, mint nagyobb testvéreit: csak fel kell akasztani rá a kiválasztott méretű ólmot vagy etetőkosarat, majd a gumihüvely rátolásával rögzítjük azt.

A kisméretű „nehezék kapocs” jó szolgálatot tesz a finom végszerelékek elkészítésénél
Minden egyes kiegészítő magában hordozza a minőség jegyeit

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Leads

„Leads”, azaz „ólmok” - ez a nehezékek csoportosító neve: több méretet és formát találunk a Guru kínálatában. A Square Lead nevéből is eredően kocka formájú. Alakja mellett másik fontos tulajdonsága, hogy nagyon picike, eddig itthon nem is használt méretekben is megtalálható! Három súlyban, 1, 2/3 és 1/3 oz (28, 18,7 és 9,4 gramm) kapható!

A Pear Lead egy csepp formájú modell, amely ugyanakkora méretekben található meg a kínálatban, mint az előbb említett nehezék.

A kocka alakú kicsi ólmok szinte hangtalanul érnek vizet
A körteforma pontosan dobható, és olyan helyek meghorgászására való, ahol a csöndben kell lenni!

Square Lead

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Pear Lead

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Inline X-Safe lead - Square Pear

Ez a lekerekített élű kocka alakú, belső zsinórvezetésű nehezék olyan kicsi méretekben áll rendelkezésünkre, mint 2/3, 1,1, 1,5 és 2 oz! A legkisebb méretű modellekkel szinte hangtalanul horgászhatjuk meg a kívánt helyet. Nagyon fontos információ, hogy ez a nehezék kompatibilis a többi X-Safe termékkel, így az X-Safe method kosarakkal is. Ennek eredményeként akár a kosár gumizott csövét is beletehetjük a kicsi ólomba!

Belső zsinórvezetésű kisméretű ólmok is vannak a szortimentben
Kompatibilisek a többi X-Safe rendszerű kiegészítővel

Bővebb információ: ugrás az áruházba

A Guru nemcsak az eredményesség növelését tekinti céljának, hanem a horgászok kényelmét is előtérbe helyezi. A bemutatandó „guruságok” sorát két olyan eszközzel zárom, melyek talán minden pecásnál megtalálhatóak, csak más formában.

Rod Bands

Nagyon sok cég dobott már piacra botösszefogó pántokat, de az általam látottak közül kétségkívül ez a legimpozánsabb: szépen, igényesen kivitelezett, tépőzárral működő, anyagában gumis-szivacsos pánt. Egy csomagban 2 db, kétféle szélességű pánt található. Minden igényt kielégítő és nagyon hasznos kiegészítő!

Kiváló minőségű anyagból készülnek a Guru botpántok
A széles pánt alulra, míg a vékonyabb felülre való

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Hand Towel

A 60 x 40 cm méretű, nagyon látványos, narancssárga színű, Guru logóval ellátott kéztörlő felszerelésünk hasznos kiegészítője lehet. Minden horgász tudja, hogy törölköző nélkül nem szabad vízpartra menni, hiszen a kényelmetlen pecából előbb-utóbb bosszankodás lesz.

Rendkívül látványos a Guru kéztörlője

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Írta: Sipos Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.