III. Mišel Zadravec Carp Baits Kupa - 2011 - Merenye

III. Mišel Zadravec Carp Baits Kupa - 2011 - Merenye

2011 őszén harmadízben kerül megrendezésre extrém pontyfogó versenyünk, a Mišel Zadravec Carp Baits Kupa. Az előző évben bevezetett új versenyszabályokkal egy nagyon kiegyenlített és az utolsó pillanatokban is nyílt versenyt sikerült kialakítanunk, melynek köszönhetően a tó egész területén elhelyezkedő csapatok szinte egyenlő esélyekkel nézhettek szembe a nem hétköznapi megpróbáltatásokkal. A 2009-ben és a 2010 októberében sikeresen lezajlott versenyen is sok tapasztalatot, élményt gyűjtöttek a versenyzők és a szervezők egyaránt. A 2010. évi versenyünk szervezésekor is magasra tettük a lécet, ám a rendezvényt megpróbáljuk még magasabb színvonalúvá tenni az idei évben. Ennek érdekében további változtatásokat vezetünk be a verseny szervezésében és a verseny szabályzatában. Hogy melyek ezek az apróbb, mégis fontos változtatások? Az írásból kiderül!

Összesen 33 db csapatot tudunk fogadni versenyre, amelyre a nevezés teljesen nyílt, bárki benevezhet rá! A verseny összdíjazása (pénzdíj + szponzori termékek) 2.060.000 Ft értékű!!! *A versenyről írásos anyagok (nyomtatott sajtóban és Internetes portálokon megjelenő cikkek), valamint videók (Magyar Televízióban, F&H tévében és Internetes portálokon megjelenő filmek) is készülnek, amiket névre szóló DVD-n minden csapatnak eljuttatunk!

A verseny időpontja: 2011. október 10-15.

A verseny helyszíne:

A közkedvelt, Baranya megye gyöngyszemének titulált Merenyei-víztározó, mely méltán érdemelte ki ezt a jelzőt legendás nagyhal-állományának köszönhetően! A víztározó nemcsak itthon, hanem az ország határain kívül is nagy ismertségnek és népszerűségnek örvend.

A Mišel Zadravec Carp Baits Kupa helykiosztása - 2011

Megközelíthetőség:

Szigetvár után 11 km-re Barcs felé, a 6-os úton haladva, Görösgalpuszta után közvetlenül jobbra fordulva. Innen mintegy 5 km-es betonozott úton - Merenye falun keresztül - érhető el az utolsó elágazás, ahol jobbra fordulva már láthatóvá válik a tó.

A Mišel Zadravec Carp Team Hungary csapata
A Prologic DD Baits Team csapata
Az Energo Team csapata

Díjazás:

Csapatverseny lévén a csapat két tagjának a verseny időtartama (115 óra) alatt kifogott halainak összes tömegét vesszük alapul az alábbiak szerint a megfelelő pontszámok kialakításához. A versenybe kizárólag a 8 kg-nál nagyobb PONTYOK számítanak bele!

8 kg - 8,99 kg között a szorzó 1 - példa: 8,55 kg-os ponty esetében 8,55 pont

9 kg - 9,99 kg között a szorzó 1,1

10 kg - 10,99 kg között a szorzó 1,2

11 kg - 11,99 kg között a szorzó 1,3

12 kg - 12,99 kg között a szorzó 1,4… és így tovább felfelé…!!!

A 2010-es versenyen kiosztásra váró kupák távolról…
… és közelről

A lehető legnagyobb esélyegyenlőség kialakításának érdekében 3 részre/szektorra osztottuk fel a tavat, a három szektor I. helyezett csapatai közül kerül majd ki az első, második és harmadik helyezett csapat, amelyek díjazása az alábbiak szerint alakul:

Összesen 1.000.000 Ft pénzdíjazás!!!

I. helyezett csapat - 500.000 Ft + nagy értékű kupák

II. helyezett csapat - 300.000 Ft + nagy értékű kupák

III. helyezett csapat - 200.000 Ft + nagy értékű kupák

Azonos pontszám esetén az adott csapatok által kifogott legnagyobb hal dönt!

A tavalyi győztesek: Mišel Zadravec Carp Team Hungary
A tavalyi második helyezett: Fish Hunter Team
A tavalyi harmadik helyezett: Prince Carp Team

A három szektor II. helyezett csapatainak sem kell búslakodniuk, mert ők adják majd a negyedik, ötödik és hatodik helyezett csapatot, akik nagyon értékes szponzori ajándékcsomagot kapnak majd!

Összesen 330.000 Ft a szponzori díjazás!!!

IV. helyezett csapat - 150.000 Ft értékű díj + nagy értékű kupák

V. helyezett csapat - 100.000 Ft értékű díj + nagy értékű kupák

VI. helyezett csapat - 80.000 Ft értékű díj + nagy értékű kupák

Azonos pontszám esetén az adott csapatok által kifogott legnagyobb hal dönt!

A tavalyi negyedik helyezett: Master Carp Baits Team
A tavalyi ötödik helyezett: Carp Fishing Team
A tavalyi hatodik helyezett: EnergoTeam

A három szektor III. helyezett csapatainak szintén értékes ajándékcsomagok járnak, közülük kerül ki a hetedik, nyolcadik és a kilencedik helyezett csapat, számukra összesen 130.000 Ft a szponzori díjazás!!!

VII. helyezett csapat - 60.000 Ft értékű díj + nagy értékű kupák

VIII. helyezett csapat - 40.000 Ft értékű díj + nagy értékű kupák

IX. helyezett csapat - 30.000 Ft értékű díj + nagy értékű kupák

Azonos pontszám esetén az adott csapatok által kifogott legnagyobb hal dönt!

A tavalyi hetedik helyezett: Prologic DD Baits Team
A tavalyi nyolcadik helyezett: Hypred Team
A tavalyi kilencedik helyezett: Silverbaits Comp Cafe Team

Minden résztvevő csapat igényes emléktárggyal, valamint a 10. helyezett csapattól egészen az utolsóig mindenki 25.000 Ft értékű ajándékcsomaggal (24 csapat összesen 600.000 Ft értékű ajándékcsomagot kap) tér majd haza…

A legnagyobb Pontyot fogó csapat külön díjazásban (kupa) részesül!

A 2010-es verseny legnagyobb hala: 21,43 kg

A verseny tervezett programja - 2010. október 10-15.

2011. október 10. (hétfő)

07:30-09:00-ig Gyülekező, regisztráció a parton (közben közös reggeli elfogyasztása)

09:00-kor Megnyitó, sorsolás

10:00-tól A horgászhelyek elfoglalása, tábor kialakítása, felszerelés és csalik előkészítése stb. (ezen időintervallum alatt csak a felsorolt tevékenységekre és a velük kapcsolatosan felmerülő feladatok elvégzésére van lehetőség, vízre menni, bójázni vagy etetni, horgászni SZIGORÚAN TILOS!!!)

15:00-tól Verseny kezdete (a verseny konkrét megkezdését puskalövés jelzi!)

2011. október 15. (szombat)

10:00-kor Verseny befejezése (a verseny befejezését puskalövés jelzi)

12:00-14:00-tól Ünnepélyes eredményhirdetés, díjak átadása (teljesen pontosan nem meghatározható időpont, a verseny végén végig kell mérlegelnünk az összes csapat fogásait a pontos végeredmény megállapításához, valamint sokban függ a pillanatnyi időjárási körülményektől,- útviszonyoktól… minden csapatnak ki kell érkeznie a büféhez, csak akkor kezdjük el az eredményhirdetést!)

A verseny egész napjain naponta listázzuk a verseny aktuális állását (a reggeli mérlegeléskor az előző napi eredményt, a délutáni mérlegeléskor pedig az aznap délelőtti eredményt osztjuk ki), amelyet eljuttatunk a csapatoknak, valamint az esti mérlegelés összesítése után fényképekkel kiegészítve feltöltjük a www.zadravecbaits.hu Hírek/Cikkek rovatába is, hogy a nem a helyszínen tartózkodó érdeklődők is nyomon tudják követni az eseményeket!

King Baits Team
Silverbaits Comp Cafe Team
Carp Fishing Team
Team CarpFanatyc SK

Sorsolás menete:

A versenyző csapatok regisztrálása után első körben (a nevezések sorrendjében) a sorsolás sorrendje kerül megállapításra, majd ezt követően a kialakult sorrendben húznak a csapatok a felsorszámozott horgászhelyek közül. A megnyitót és a sorsolást pontban 09:00-kor megkezdjük, a később érkező csapatok csak a megmaradt sorszámokból húzhatnak majd!

Versenyszabályzat:

 • A versenyen két főből álló csapatok indulhatnak (összesen 33 csapat), azonban minden csapatot segíthet egy harmadik személy, akinek személyét a jelentkezéssel egy időben jelezni kell a jelentkezési lapon. A harmadik csapattag a csapat teljes jogú tagja!!! Mivel a nagy távolságok meghorgászása miatt a behúzás engedélyezett, a nagy fizikai megterhelés miatt előnyös 1 fő segítő jelenléte.
 • A horgászhelyeket gépkocsival (lakókocsi, lakóautó) meg lehet közelíteni.
 • Sátrak, lakókocsi, lakóautó és személyes dolgok elhelyezése közvetlenül a horgászhelyeken lehetséges.
 • Csapatonként maximum 4 db bója elhelyezése engedélyezett olyan formában, hogy azok sem a szemben lévő, sem pedig az oldalsó szomszédokat nem zavarhatják! Vita esetén a Versenybizottság dönt. A bójákat, valamint a parti irányadó fényforrásokat folyamatos vagy villogó fénnyel el kell látni! Reflektorok, erős fényű keresőlámpák használata TILOS a versenytársak megzavarásának elkerülése érdekében!
 • A verseny idején személyenként 2 db horgászbot használata engedélyezett (2 versenyző = 4 db bot), előkészítve azonban bármennyi bot rendelkezésre állhat!
 • A horgászhelyen a bevetett készségeknél a csapatból 1 főnek mindig ott kell lennie!
 • Csónakhasználat (saját felelősségre): Etetésnél, a bóják elhelyezésénél, behordásnál és a hal fárasztásánál lehetséges. Éjszakai behordás vagy fárasztás esetén a csónakot ki kell világítani, azonban újra felhívjuk a horgászok figyelmét arra, hogy a csónakok használatát mindenki saját felelősségére végzi! Az esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk! Mentőmellény használata erősen ajánlott!
 • A radar, GPS használata engedélyezett.
 • A csónak mellett az etetőhajó használata engedélyezett.
 • Horgászbotonként maximum 1 horog használata engedélyezett.
 • A verseny idején horgászni (csalizni) lehet bojlival, pellettel, szemes takarmánnyal stb., de kizárólag hajszálelőkére fűzve (horogra tűzött csalival tilos horgászni); az élő csalik használata nem megengedett.
 • A verseny ideje alatt etetni bojlival, pellettel, tigrismogyoróval és más szemes terménnyel (kukorica, búza, csicseriborsó, konzervkukorica stb.) lehet.
 • A csalizás és etetés versenyszabályzatban rögzített szabályainak betartását a Versenybizottság és a mérlegelők ellenőrizhetik.
 • FIGYELEM: a mérlegelés naponta kétszer (reggel és délután) történik. A kifogott halakat a következő mérlegelésig biztonságosan kell eltárolni! Külön mérlegelés kérhető a következő esetekben:
  - az adott csapatnak a versenykiírás szerinti összes (minimum 8 db) pontyzsákja megtelt, és már nem tudja helyesen eltárolni a halait a következő mérésig,
  - a versenyben addig kifogott legnagyobb hal díjára esélyes fogás esetén rövid időn belül.

  Egyéb esetekben - mondjuk, mérethatáros hal, pl.: 8,10 kg - nem kérhető külön mérlegelés, a halakat el kell tárolni a következő mérlegelésig! Minden csapat rendelkezik halmérő eszközökkel - ezért, kérjük, hogy a mérethatár alatti halakat ne tárolja el senki, pl. a 7,9 kg vagy annál kisebb súlyú egyedeket!

 • A versenybe csak a PONTY számít (értékelhető 8 kg-tól)!
 • A mérlegelésnél jelen kell lennie:
  - 1 fő csapattagnak,
  - mérlegelőnek,
  - a szomszéd csapat tagjának (amennyiben elfoglaltsága engedi).
 • Halfogás esetén a kifogott halat mérlegelésig sértetlenül kell tárolni megfelelő vízmélységben, nagyméretű pontyzsákban (1 pontyzsákban maximum 2 db ponty tárolható mérettől függően), majd a mérlegelés, bejegyzés és fotózás után vissza kell engedni!
 • A megakasztott hal sikeres kiemelésében segítség igénybe vehető! A segítség lehet a csapattárs, segítő, vagy a szomszéd csapat valamelyik tagja (amennyiben elfoglaltsága engedi és vállalja).
 • Egy pontyzsákban maximum 2 db hal tárolható! Csak élő halat áll módunkban értékelni! Azt a csapatot, amely saját hibájából több hal pusztulását okozza, a szervezők a versenyből kizárhatják!
 • A verseny idején kötelező eszköz a halak védelmének érdekében:
  - csapatonként min. 8 db pontyzsák,
  - minimum 1 m-es merítő,
  - pontymatrac (2 db),
  - fertőtlenítő.
 • A mért adat - ami minden esetben a hal NETTÓ súlya - hitelességét a mérlegelők és a versenyzők aláírása igazolja a versenylapon.
 • A pontozást a Versenybizottság végzi a versenykiírásban szerepeltetett pontszámítási séma alapján.
 • Harcsafogás esetén jelezni kell a szervezőknek a fogást. A kifogott halról a tógazda dönt.
 • A szabályzat be nem tartása vagy más sportszerűtlen, etikátlan magatartás azonnali kizárást von maga után!
 • Bármilyen más jellegű probléma, kérdés felmerülése esetén a Versenybizottság a helyszínen ad választ, illetve dönt!
 • Amennyiben a szabályzattal vagy bármi mással kapcsolatosan kérdés merülne fel, írjatok a zadraveckupa@gmail.com, a zoltan.jankovics@gmail.com címre vagy érdeklődjetek telefonon a +36-30/985-9559-es telefonszámon.

Starbaits Team
A Pelikán Team egyik…
… és másik gyönyörű fogása

Nevezési díj:

A nevezési díj 150.000 Ft/csapat. Amennyiben kedvet éreztek vagy esetleg már döntöttetek részvételi szándékotokról, és nevezni szeretnétek, kérjük, töltsétek ki a mellékelt jelentkezési lapot (III.MZCB_Kupa.doc) és küldjétek el a zadraveckupa@gmail.com címre, vagy juttassátok el postai úton a H-6000 Kecskemét, Szent-Györgyi Albert u. 3. 3. em. / 9. címre, a borítékot címezzétek a Zadravec Teamnek! Minden csapattól pontosan és helyesen kitöltött nevezési lapokat (*telefonos és e-mailes elérhetőségekkel valamint lakcímmel) várunk! FONTOS: a befizetéseknél minden esetben fel kell tüntetni a csapat nevét is a könnyebb beazonosíthatóság érdekében! A nevezési díj 50%-át (75.000 Ft) kell átutalnotok a Zadravec Team Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett 10400528-77574856-51541003 számú számlájára. A nevezési díj első felének befizetése biztosít jogot a versenyen való részvételre, amelynek megérkezését követően e-mailen vagy telefonon visszaigazoljuk a nevezést. A nevezési díj második felét (75.000 Ft) legkésőbb 2011. augusztus 10-ig kell befizetni. Amely csapat(ok) ezt nem teljesíti(k), az(ok) a versenyen való részvétel jogát automatikusan elveszíti(k) az előleg befizetéssel (nem áll módunkban visszafizetni) együtt!!!

FIGYELEM!!! Kizárólag a nevezések, valamint az azokhoz tartozó befizetések megérkezését követően tudjuk rögzíteni a csapatok jelentkezését, tehát ennek függvényében alakul ki a végső nevezési sorrend!!!

Prince Carp Team
Fish Hunter Team
A 2010-es verseny díjazottjai, valamint a szervezők

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és versenyzőt 2011-ben is!

Mindenkinek eredményes, tisztességes és sportszerű versenyzést kívánunk!

Zadravec Team
Információ:
Jankovics Zoltán
Tel.: +36-30/985-9559
E-mail: zoltan.jankovics@gmail.com

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: