IV. Haldorádó Fórum Találkozó és Kupa

IV. Haldorádó Fórum Találkozó és Kupa

Ha április, akkor fórumtalálkozó! Lassan ez lehetne a jelmondata az évről évre megrendezésre kerülő versenyünknek. A megmérettetésre az ország minden tájáról Kiskunhalasra sereglenek a Haldorádó Fórum aktív tagjai, hogy baráti hangulatban mérjék össze horgásztudásukat, ki mennyit változott az elmúlt évhez képest. Sokan várták már a 2006-os versenykiírást, hát íme…

A rendezvény célja

Nem is tűzhettünk ki más célt a rendezvény elé, mint, hogy Fórumunk aktív tagjai személyesen is megismerjék egymást. A múlt évi szabálymódosítás is még inkább e célt szolgálta, és utólag kijelenthetjük, osztatlan sikert aratott. Míg az első két évben egyéni verseny volt, melyen a fenekező és úszós kategória versenyzői egyszerre horgásztak, és az ismerkedésre igen kevés idő jutott, 2005-ben már csapatversennyé és kétnapossá nőtte ki magát a rendezvény. Ezzel a változtatással elértük, hogy a nem horgászó csapattárs segíthette a versenyzőtársát, vagy beszélgethetett, ismerkedhetett a többiekkel.

A jó hangulat kötelező kellék


A Találkozó időpontja

2006. április 15-16. szombat-vasárnap


A verseny szabályai

A versenyen csak 2 fős csapatok indulhatnak, egyéni nevezéseket nem fogadunk el! A csapat egyik tagja az első napon horgászhat fenekező készséggel, míg másnap a csapattársa horgászik úszós felszereléssel. A nem horgászó társ segítheti csapattársát a felszerelése szállításában, összeállításában, az összegubancolódott szerelék kibogozásában stb. De nem etethet, nem dobhat be, és nem szákolhat csapattársa helyett!

A fenekező kategóriát választó versenyzők horgászhatnak hagyományos fenekező készséggel, feeder, picker vagy bojlis felszereléssel is. Az úszós kategóriában induló versenyzők választhatják a spicc-, rakós-, bolognai vagy matchbotot egyaránt.

Áprilisban Haldorádó-kék lesz a vízpart
A Men in black után szabadon…

A verseny szabályai
1.
Kizárólag regisztrált felhasználóink indulhatnak a versenyen!
2.
Kitűző használata kötelező! Ezen mindenki, jól láthatóan a nick-nevét tüntesse fel.
3.
Egy időben, egyszerre kizárólag egy készséggel lehet horgászni.
4.
Készségenként (legyen az úszós vagy fenekező) csak egy horgot lehet használni.
5.
Maximálisan felhasználható etetőanyag mennyisége (bekevert, megnedvesített állapotban) 17 liter. Ez magában foglalja a szemes (kukorica, búza stb.) csalikat is.
6.
Maximálisan felhasználható élő anyag mennyisége: 2 liter.
7.
Szúnyoglárva (legyen az élő vagy mű) használata TILOS!
8.
A kifogott halat kizárólag (min.: 2 méteres) karikás haltartó szákba lehet belehelyezni, hogy mérlegelésig garantáltan életben maradjanak.
9.
A lemért halat vissza kell helyezni a vízbe. Aki mégis szeretné megtartani, az aktuális napi áron megvásárolhatja.


Verseny helyszíne

Kiskunhalas - Tóth-tó

A verseny helyszíne a Kiskunhalas határában elterülő, Tóth Sándor tulajdonában levő intenzíven telepített magántó.

A patkó alakú vízfelület egyenlő esélyeket biztosít minden versenyzőnek
Zsolli próbálja megfejteni a tó rejtélyét

Hol található a Tóth-tó?

Megközelítése a város É-i feléről (Budapest, Soltvadkert irányából): az 53. számú főútvonalon Kiskunhalasra érkező vendég elsőként a baloldalt elterülő Sóstóban gyönyörködhet, de amint elhagyta a nagy tavat, hamarosan (táblák jelzik majd az irányt!) el kell fordulnia jobbra, egy használtautó-kereskedés sarkán. A főútról jó minőségű aszfaltút vezet a tóhoz. Ezen körülbelül 500 métert (nyílegyenesen) haladva érkezik meg a látogató a Tóth-tóhoz.

Megközelítés a város D-i feléről (Baja, Tompa, Szeged irányából): rá kell térni a várost átszelő 53. sz. főútvonalra. Ez nyílegyenesen vezet át a városon. A város É-i határa felé közelítve elsőként a Renault-szalon, majd a városi Tűzoltóság épülete (amely a jobb oldalon található) fog biztos támpontot nyújtani. A Tűzoltóság épülete és sportpályája mellett elhaladva már érdemes lassítani, mert hamarosan el kell fordulni balra. Ennek pontos helyét táblák jelzik, egy használtautó-kereskedés sarkánál kell elfordulni. Egy jó minőségű aszfaltútra rákanyarodva, körülbelül 500 méter megtétele után lehet elérni a tavat.

Grasscarphunter a telefonos segítséget vette igénybe az edzésnapon


A verseny lebonyolítása

A horgászok számára megnyitott víz 3,5 ha alapterületű, patkó alakú tó. Átlag szélessége 50-55 méter. Itt egymástól 9-10 méter távolságba leülve - teljesen egyenlő feltételek mellett horgászva - 50 versenyző fér el.

Sok szép pontyot foghatnak a szerencsések


A tó jellemzői

A tó átlagos vízmélysége: 2,5-3 m. A meder akadómentes, a víz sötét színű (tőzegbánya tó). Jellemző halai: ponty (átlagsúlyuk 1-3 kg), amur (1-5 kg), kárász (20-80 dkg). A tóban él harcsa és süllő is, de annak igen kicsi az esélye, hogy versenyen bárki is fogjon belőlük.


Mire van a legnagyobb esély a versenyen, mivel lehet nyerni?

Aki eredményesen szeretne horgászni, annak mindenképp pontyot kell fognia. Mellesleg erre van a legnagyobb esély is. A nagy létszámú pontyállomány bármilyen időjárási viszonyok között táplálkozik. Az elmúlt évben fenekező kategóriában Drozdik Ottó 11.950 grammal, úszós kategóriában Papp József 14.500 grammal nyert!


A verseny részletes programja

2006. április 15. szombat - Fenekezők versenye
7:20-7:50
regisztráció a tóparton
7:50-8:20
megnyitó, sorsolás
8:20-8:50
helyek elfoglalása, felkészülés, ismerkedés az ellenfelekkel
08:50:00
alapozó etetés megkezdése
09:00:00
horgászat megkezdése
13:00:00
horgászat vége
13:00-14:00
mérlegelés
14:00-tól
ebéd - zúzapörkölt galuskával, savanyúsággal, üdítővel

A délutáni szabadedzésen mindenki szabadon tovább horgászhat (ha a kedve úgy tartja), illetve az úszósok is tréningezhetnek.

20 órától közös vacsora a napi izgalmak, tapasztalatok megbeszélésére, másnapi taktika kidolgozására

20:00 Ismerkedési est a Montgomery Lovagi Étteremben. Természetesen vacsorával, amely a következő:

 • Újházi tyúkhúsleves
 • Vegyes Montgomery sültes tál + savanyúság
 • Desszert
 • Egy pohár sör, bor, vagy üdítő

2006. április 16. vasárnap - Úszósok versenye
7:00-7:30
regisztráció a tóparton
7:30-8:00
megnyitó, sorsolás
8:00-8:50
helyek elfoglalása, felkészülés, ismerkedés az ellenfelekkel
08:50:00
alapozó etetés megkezdése
09:00:00
horgászat megkezdése
13:00:00
horgászat vége
13:00-14:00
mérlegelés
14:00-tól
ebéd - pacal és marhalábszár pörkölt savanyúsággal, üdítővel
15:00-tól
eredményhirdetés

Délután mindenki horgászhat tovább, ha van még kedve hozzá.


Nevezési díj

17.000 Ft/csapat (8.500 Ft/fő), amely tartalmazza napijegyet szombatra és vasárnapra, ebédet két napra, vacsorát a Lovagi étteremben szombaton.)

A fennmaradó összeget díjak vásárlására fordítjuk.

Kísérők számára a három étkezés (ebéd szombaton a tóparton, vacsora az étteremben, ebéd vasárnap a tóparton) 5.000 Ft. Ezt a csapatok nevezési díjával, a kísérők létszámának pontos megjelölésével együtt kell feladni.


Nevezési határidő

A nevezések sorrendjében az első 50 csapat nevezését tudjuk elfogadni, végső határidő:

2006. április 7.

Döme Gábortól sok hasznos tanácsot kaphatnak a résztvevők


Nevezés

Nevezni lehet a letölthető [.doc|.pdf] nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj egyidejű feladásával. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailban visszajelzünk. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszaküldjük a nevezési díjat. Azonban ennek elkerülése érdekében, a létszám pontos alakulásáról és a csapatok nevezéséről, ehhez az íráshoz kapcsolódó topicban adunk majd rendszeresen hírt.

A jelentkezési lapot a horgaszbolt@haldorado.hu címre kell visszaküldeni.

A nevezési díjat rózsaszínű postai utalványon kérjük feladni a következő címre:

Haldorádó Horgászbolt
6400 Kiskunhalas
Kárpát utca 2-4.

A hátuljára kérjük ráírni:

IV. Haldorádó FTK
Csapat neve + kísérők száma
Bankszámlán történő átutalást nem fogadunk el!


Fontos tudni!

A versenyezni eleve nem kívánó vagy a regisztrációs hajrában lemaradt fórumozókat, természetesen ugyanúgy szeretettel várjuk a kétnapos rendezvényre! Számukra a részvételi díj a kísérőkhöz hasonlóan 5.000 Ft (ennek befizetése nem kötelező, csak akkor, ha velünk étkeznek).


Értékelés és díjazás

A Találkozó elsődleges célja nem a „vérre menő” verseny. De természetesen az egymással megküzdők teljesítményét értékeljük, így kategóriánként az első három helyezett versenyzőt külön-külön is díjazzuk. Továbbá ez első három legeredményesebb csapat tagjait is díjazzuk. A díjak értékes serlegek.

2005 díjazottjai

Mindkét kategóriában a legtöbb (hal)súlyt produkáló versenyző lesz ez első. Az őt követő a második, majd a harmadik. Ha esetleg azonos súlyú a két rivális versenyző zsákmánya, akkor a darabszám dönt. Ha az is azonos, akkor meg kell nézni, hogy zsákmányukban melyiküknek van a legnagyobb egyedsúlyú hal.

A csapatversenyben minden horgász az adott fordulóban elért helyezési számát viszi magával. Az igazságosabb értékelés érdekében (teltház esetén) 5 db 10 fős szektorra osztjuk a mezőnyt. (A szektorok létszámát a verseny előtt pontosítjuk.) Így mindenki egy szektorhelyezési számot és egy hozzá tartozó súlyt fog begyűjteni. Az a csapat nyeri a versenyt, amelynek mindkét tagja a lehető legkevesebb helyezési számmal fog rendelkezni.

Tehát, például a csapat egyik tagja nyert, míg a másik versenyző másnap második lett szektorában, ez összesen 3 pontot jelent a csapatnak. Ha nincs ettől kevesebb ponttal rendelkező csapat, akkor ők nyerik a versenyt. Pontegyenlőség esetén a két horgász által kifogott összes halmennyiség dönt. Akiknek együtt nagyobb volt a zsákmányuk súlya, azok nyernek.


Különdíjak

A két különböző kategória eredményeit figyelembe véve, a legtöbb halat kifogó versenyző elnyeri a IV. HALDORÁDÓ FÓRUM TALÁLKOZÓ ÉS KUPA vándorserlegét. Ezt végleg az viheti haza, aki egymás után háromszor vagy az évek folyamán ötször elnyeri.

Elmúlt évben ezt Papp József az úszós kategóriában nyerte.

A vándorkupát Papp Józseftől kell idén elnyerni

A verseny házigazdája a Tóth-tó tulajdonosa, Tóth Sándor úr felajánlott egy kupát, amelyet egyetlen horgász vihet haza. Ezért nem kell mást tenni, mint a legnagyobb halat kifogni!

Az elmúlt évi versenyről és eredményekről részletesen itt olvashat.


Szálláslehetőségek

A nevezési díj nem tartalmazza a szombat éjszakai szállás díját. Kiskunhalason 3 olyan szálláslehetőség van, amely említést érdemel.

Halas Hotel (itt található a Montgomery Lovagi étterem is!)

 • 6400 Kiskunhalas, Kárpát u. 2-4
 • Telefon: 77/422-822; Fax: 77/422-763
 • e-mail: hotelhalas@emitel.hu
 • Szobaárak: 5.900 Ft és 8.000 Ft-ig komfort fokozattól és ágyszámtól függően változnak (2-3 ágyas szobák vannak) plusz 300 Ft/fő IFA (idegenforgalmi adó) és 690 Ft/fő a svédasztalos reggeli (ha valaki nem kér reggelit, ez akkor is jár, az árát felszámítják).

Csipke Hotel

 • 6400 Kiskunhalas, Semmelweis tér 16.
 • Telefon: 77/421-455; Fax: 77/421-205
 • www.csipkehotel.hu
 • e-mail: recepcio@csipkehotel.hu
 • Szobaárak: 10.400 Ft-tól 17.700 Ft-ig komfort fokozattól és ágyszámtól függően változnak (1-2-3 ágyas szobák vannak). Az ár a reggelit tartalmazza!
  Hitelkártyával vagy átutalással történő fizetés esetén +10% felár.

Sóstó Motel

 • 6400 Kiskunhalas, Sóstói Szőlők 0.
 • Telefon: 77/521-400; Fax: 77/521-403
 • e-mail: gpok@freemail.hu
 • Szobaárak: 5.200 Ft (2-3 ágyas szobák, faházakban)
  Az ár a reggelit nem tartalmazza!


Edzéslehetőség

A verseny előtt bármely nap lehetőség van a tavon edzeni. Ezt azonban előtte a tógazdával, Tóth Sándor úrral egyeztetni kell telefonon: 30/955-4605. A napijegy ára: 1.000 Ft.


Csali és etetőanyag beszerzés

Horgászboltunk, a Haldorádó Horgászbolt természetesen szívesen segít azoknak, akik számára gondot jelent a megfelelő mennyiségű és minőségű etetőanyag, valamint élő anyag beszerzése. Ezt igény szerint szombaton és vasárnap a helyszínre szállítjuk.

Előzetes rendelés leadására lehetőség van


Egyéb, fontos információk

A nevezések elfogadása után, minden csapatnak és résztvevőnek a verseny előtti héten levélben elküldjük a regisztrációs kártyáját.

A regisztrációs kártya tulajdonosa 10 % kedvezményt kap a Halas Hotel szállás díjaiból (de a reggeliből és az idegenforgalmi adóból további kedvezmény már nem jár), valamit a Montgomeri Lovagi étteremben elfogyasztott egyéb ételek végösszegéből. Továbbá 10 % vásárlási kedvezményre jogosít fel a Haldorádó Horgászboltban! Ez a kártya csak a rendezvény időtartama alatt érvényes!

A Találkozó az időjárástól függetlenül megrendezésre kerül. Az ebéd a tóparton felállított sátrakban, akár szakadó esőben is gond nélkül elfogyasztható.

Mivel a kitűző használata kötelező, ezért letölthető egy sablon, amire csak a nick-nevet kell felírni!

Kitűző (jpeg, 239k)
Kitűző - úszós (jpeg, 242k)
Kitűző - fenekező (jpeg, 244k)

A rendezvény „sajtósa”, Tóth Feri figyeli, Csabió vajon átdobja-e a tavat az úszóval???

Ha bármilyen kérdés, észrevétel felmerül, kérem, jelezzétek.

Szeretettel várunk mindenkit!

Írta: Takács Péter és Döme Gábor
Fotók: Origó

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: