Gyerekek, horgásszunk együtt! - A pályázat második helyezettje - Tátosi András

Gyerekek, horgásszunk együtt! - A pályázat második helyezettje - Tátosi András

Ez év június első napjaiban jelent meg felhívásunk „Gyerekek, horgásszunk együtt!” címmel. Legnagyobb örömünkre a kiírásra több mint 100 pályázat érkezett be. A sok szép pályamű és bemutatkozó írás közül több tucatnyit is ki tudtam volna választani, akikkel örömmel horgásznék, mégis dönteni kellett… Másodiknak Tátosi András pályázatát választottam.

Egy olyan kis horgász került a második helyre, aki igazi nagyapai tanításból lett horgász! Következzen Tátosi András beszámolója…

András a balatoni horgász…

Szia, Gábor!

Engem Tátosi Andrásnak hívnak, 13 éves vagyok. Egy Balaton melletti városban lakom, Tapolcán.

2006-ban már eredményesen kergette a halakat András

A horgászatba már egész kis koromban, kb. 5 évesen kóstoltam bele. A nagypapám elvitt horgászni és elsőre bele is szerettem. Nekem a horgászatban legjobban a halfárasztás tetszett meg.

Egy évvel később még mindig a vízparton, tehát csak szeret horgászni ez a kissrác…

Nagypapám tanított meg a horgászat rejtelmeire. A különféle csomókra, kötésekre, a bedobásra. Úgy tanultam meg bedobni, hogy a papám kivitt a birtokra, kijelölt egy támpontot, amit el kellett találnom… ez így is lett, 3. dobásra már el is találtam.

A 2008-as május elseje is horgászattal telt Andrának
Hal mögé bújva
Na így már Andris is látszik

A horogkötést nagyon hamar megtanultam. Először csak a hal szákolásában vettem részt, majd később a horgászatban is. Amint szabadidőm engedte, mindig elmentem horgászni, még ha az a tanulás rovására is ment.

Egy balatoni horgászat

Horgászni leggyakrabban a Balatonon Szigligetre és Badacsonyba szoktam járni, de szívesen látogatom a horgásztavakat, mint amilyen pl. a Széki-tó vagy a pápa-borsosgyőri Strandi Horgásztó. A Strandi horgásztavat külön kiemelném, mert életem legnagyobb halát ott fogtam a Döme Gábor Special Pellet Feeder 360H botommal, ami egy 12,15 kg-os tükörponty volt.

Úgy látszik, a május 1 környéki időpont horgászattal telik Andriséknál minden évben, ez egy idei horgászat képe
Egy termetes tükrös András szép fogása

A nagyapai tanítás meghozta gyümölcsét, hiszen András szebbnél szebb halakat fog azóta is.

Gratulálunk hozzá!

Írta: Döme Gábor

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: