Megjelent a Magyar Horgász 2020. augusztusi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2020. augusztusi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász augusztusi száma!

Szövetségi hírek – Megújult az UVB helyszíne 6. oldal

Szövetségi hírek – HUNOP pályázat nyertesei 7. oldal

Bokor Károly – Harcsakaland 8. oldal
Ragadozóhalaink kapásának, aktivitásának elemzésekor a napszakok jelentősége is számtalanszor terítékre kerül. Amikor úgy érezzük, hogy már biztos megfigyelések, törvényszerűségek birtokában vagyunk, akkor gyakran a feje tetejére áll minden.

Walter Tamás – Advantage Baits 12. oldal
Több mint 20 éve foglalkozom horgászcikk-kereskedelemmel, -gyártással és természetesen versenyzéssel is. Időközben kis cégeink nagyra nőttek, feladataink szerteágazóvá váltak, de munkám kedvenc területe sosem változik, örökké a termékfejlesztés marad. Legyen szó botról, orsóról, kiegészítőkről vagy éppen etetőanyagokról, ez az a terület, ahol leginkább hasznosnak érzem magam, és amit a legjobban élvezek. Ezért volt különösen jó érzés, amikor iparágunk egyik legnagyobb szereplője, a Daiwa kért fel arra, hogy működjek közre egy teljesen új etetőanyag és csali szortiment létrejöttében, majd gyártásában.

Farkas Csaba – Dél-alföldi rekordkörkép 18. oldal

Balog Attila – A süllő természetes szaporodása… 22. oldal

Timár Mix – Magos gondolatok 26. oldal
Hagyományos, mégis kortalan. Mellőzött, mégis kikerülhetetlen. A szelektív horgászatok elengedhetetlen csalogatóanyagai: a szemes magok.

Hamvasi Miklós – A Balaton tükrében 30. oldal

Sztahovits Péter – A műcsalik jellege 34. oldal

Szarvas Zoltán – Nyári balatoni pergetés 38. oldal

Energo Team – Villámportya Sliderekkel 40. oldal
Szívesen teszek eleget annak, hogy a különféle horgászcikkeket használhatóságuk, eredményességük miatt teszteljem. Ez a „munka” számomra örömteli, mert mi van jobb, mint azt csinálni, amit nagyon szívesen teszünk. Ezekhez a feladatokhoz az elmúlt években leginkább a Bokor Spin, manapság a Pro Spin botjai, orsója, fonott és monofil zsinórjai tartoznak. Az eredeti, immár több mint ötéves pergető botok után már kaphatók a Pro Spin széria újdonságai is. A megszületett termékekkel a pudingpróba folyamatos. 

Kovács Ákos Pilismaróti busák – 46. oldal
A busahorgászat napjainkban reneszánszát éli. A 90-es években komoly kultusza volt, ekkor sikerült felismerni, hogy horoggal, szabályosan is megfogható ez a hal. Komplett program indult a planktonevők becserkészésére. Az idő múlásával ez a „trend” kissé feledésbe merült, most viszont újra egyre többet hallani róla.

Danicsek Fanni, Pintér László – Harcsázás a szomszédban 50. oldal

F&H Tévéműsor 54. oldal

OVHB – Matchbotos meccs 56. oldal

OVHB – Szegedi pontyparádé 60. oldal
Szegeden, a felújított, jelentős fejlesztésen átesett új evezőspályán első alkalommal rendeztünk veterán–masters–mozgáskorlátozott országos bajnokságot. Volt néhány komolyabb verseny már előttünk, hiszen tavaly a klubcsapat és tagszövetségi OB is itt zajlott. Ezek tapasztalataiból sejteni lehetett, hogy fogásokban bővelkedő bajnokság lesz a bemutatkozásból. A kérdés az volt, hogy a tavalyi évhez képest mennyire változott meg a pálya halösszetétele. Az új pálya új halakkal új kihívások elé állította a mezőnyt, hiszen az intervenciós haltelepítésnek köszönhetően 100 mázsa hallal gazdagodott az evezőspálya állománya.

OVHB – Minden gramm aranyat ér 64. oldal

OVHB – Kukoricás (method)mánia 68. oldal

OVHB – Csendes siker 72. oldal

OVHB – Megmozgatott állóvíz 74. oldal

OVHB – Woolly bugger zseníliafejjel 78. oldal

OVHB – Szeszélyes pisztrángok 80. oldal

OVHB – 2020. évi versenynaptár 82. oldal

Pecatúra – Horgászunk és védünk 83. oldal

Monos Tibor – Domik a növények között 84. oldal

Kovács Zsigmond – A hónap legye 87. oldal

Telinger Katalin – A legerősebb kapocs 88. oldal

Varga Vilmos – A szegény ember tarponja 90. oldal

Dovit Team – Amikor minden összeáll 92. oldal
Szeretek a Mária-csatornán, vagy ahogyan a helyiek hívják, az „Árkon" horgászni, de a vírushelyzet miatt az élet úgy hozta, hogy idén az általam leginkább várt feeder kupának a szívemhez közelebb álló Deseda adott otthont.

Kovács Márk – Part alól 94. oldal

KIRAKATNÉZŐ 98. oldal

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 100. oldal

REKORDFOGÁSOK 102. oldal

Farkas Csaba – Festékhiányos harcsa a Tiszából 104. oldal

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász augusztusi száma!