Zsinórt cserélnél pergető orsódon? Íme, a javaslatunk!

Zsinórt cserélnél pergető orsódon? Íme, a javaslatunk!

Legyen szó bármilyen horgászmódszerről, az adott technikához használt főzsinórnak mindig kulcsfontosságú szerepe van! A pergetés kapcsán a zsinór minősége, strapabírósága különösen felértékelődik, mivel ez a stílus fokozottan igénybe veszi a felszerelésünk ezen elemét. Ha épp orsófeltöltés előtt állsz, érdemes az írásra kattintanod, mert a következőkben megmutatjuk azokat a fonott pergető főzsinórokat, melyeket kezdő és gyakorlott pergetőknek egyaránt nyugodt szívvel ajánlunk!

SUFIX 131 G-Core X13 Braid Green 150 m
A Sufix 131 szakítószilárdság, valamint méretpontosság tekintetében a legmegbízhatóbb fonott zsinórok között szerepel a piacon. Speciális eljárással, tizenhárom szálból készül - 1 darab GORE® Performance szál körbeszőve 12 darab HMPE szállal – mely a zsinór teljes hosszán ugyanazt a homogén összetételt, terhelhetőséget és csomótűrést garantálja. Nincs tehát gyenge pont, vagy a többitől eltérő tulajdonságú szakasz. A rendkívül lágy HMPE körszövés miatt a Sufix 131 tökéletes kör átmérőjű, mely azt eredményezi, hogy simábban és csendesebben fut a gyűrűkön, emellett pontosabb és hosszabb dobásokat tesz lehetővé.

A Sufix 131 szakítószilárdság, valamint méretpontosság tekintetében a legmegbízhatóbb fonott zsinórok között szerepel a piacon
Tizenhárom szálból készül - 1 darab GORE® Performance szál körbeszőve 12 darab HMPE szállal – mely a zsinór teljes hosszán ugyanazt a homogén összetételt, terhelhetőséget és csomótűrést garantálja

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SUFIX Nano Braid Aqua Camo 100 m
100% Dyneema fonott zsinór. Wide Angle Braiding technológiájának köszönhetően a zsinór gyártása során sűrűbb szövésű, így magasabb szakítószilárdságú lesz. Az eredmény pontosabb átmérő, magasabb szakítószilárdság, nagyobb kopásállóság és háromszor magasabb csomótűrő képesség. Kiváló választás az ultra light pergető horgászok, a finomszerelékes horgászok és a bolognai horgászok számára egyaránt.

100% Dyneema fonott zsinór
Wide Angle Braiding technológiájának köszönhetően a zsinór gyártása során sűrűbb szövésű, így magasabb szakítószilárdságú lesz

Bővebb információ: ugrás az áruházba

L&K Fine Braid 8 Dark Green
A Fine Braid egy tovább finomított, még magasabb minőségi szinten képviselő típus az L&K zsinórcsaládban. Ez az újdonság 8 szálból szőtt szerkezettel rendelkezik, ami sokkal precízebb, egyenletesebb keresztmetszetet ad számára, ezért a súrlódási adatai is sokkal kedvezőbbek. Ebből adódik az, hogy ezzel a zsinórral könnyedén érhető el nagyobb dobástávolság, hiszen úgy surran ki a bot gyűrűi között, mintha csak a szél fújna át rajtuk! Ennek megfelelően természetesen halkabb is a zsinór használat közben, kifejezetten ajánlott azoknak, akik erre érzékenyek. Sok horgászt zavar, hogy a színes zsinórok pár dobás után elveszítik bevonatukat és teljesen kifehérednek. Nos, ez a Fine Braid-re egyáltalán nem jellemző, nem kopik, nem fehéredik ki! Hosszú használat során is legfeljebb csak kifakul és a speciális bevonatok sem kopnak olyan gyorsan róla, mint a többi zsinórnál. Széles méretválasztékának köszönhetően, a zsinór sokrétűen használható, a legvékonyabb változat ajánlott a feederhorgászoknak is, míg a legvastagabb a harcsapergetőknek is hű társa lehet.

A Fine Braid magas minőségi szintet képviselő típus az L&K zsinórcsaládban
8 szálból szőtt szerkezettel rendelkezik, ami sokkal precízebb, egyenletesebb keresztmetszetet ad számára, ezért a súrlódási adatai is sokkal kedvezőbbek

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Innovative Textiles Inc. POWER PRO zöld 135 m
Talán a legnagyobb megbecsülésnek örvendő, az idők próbáját maximálisan kiálló, kifejezetten pergető horgászok számára készített, rendkívül nagy kopásállóságú, eredeti amerikai fonott zsinór. Tízszer tartósabb, mint bármilyen egyéb vetélytársa! A kopásálló réteg nemcsak kívülről, hanem az elemi szálakat belülről is védi, így garantáltan nem vesz fel vizet, nem dagad meg. A zsinór természetbarát, a környezetbe észrevétlenül beleolvadó zöld színt kapott.

Sokak által ismert és elismert pergető horgászzsinór a Power Pro
Széles méretválasztékban kapható, minden módszerhez megtalálható az ideális méret
A zsinór speciális kopásálló rétege nemcsak kívülről teszi ellenállóvá, hanem az elemi szálakat belülről is védi

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAIWA J-Braid X8 Green 150 m
A Daiwa új J-Braid zsinórja egy 8 szálból készülő fonott zsinór, mely megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak és igényeknek függetlenül attól, hogy nagytestű tengeri ragadozókra, óriás laposhalra, tőkehalra megy, vagy épp sügérre, süllőre készül könnyűpergető módszerrel. A J-Braiddel mindig meglesz a közvetlen kontaktus a célhallal. A J-Braidből minden horgászstílushoz találhat megfelelő átmérőt, mindegy, hogy tengerre, folyóra vagy tóra készül, hiszen ezek kompromisszummentes, erős és megbízható zsinórok. A J-Braid ezzel együtt nagyon lágy és sima, hangtalanul siklik át a gyűrűkön, még könnyű csalikkal is optimális dobótávot érhet el vele peremfutó és baitcaster multiorsókkal egyaránt. Hihetetlen ár-érték arány jellemzi!
A Daiwa J-Braid X8 zsinórok főbb jellemzői:

  • 8-szoros fonás
  • Körszövött
  • Magas szakítószilárdság
  • Magas kopásállóság
  • Nincs nyúlása
  • Made in Japan
 

A Daiwa J-Braid X8 zsinórok megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak és igényeknek
A sötétzöld színű zsinór remekül beleolvad a környezetbe

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAIWA J-Braid X4E 135 m
Az új, 4 szálból font J-Braid a Daiwa igazi nagy teljesítményű fonott zsinórja, kiváló ár/teljesítmény arányt képvisel. A zsinór a legmagasabb japán minőségi standard szerint, nagyon szoros fonással készül, minden szempontból meggyőző. Rendkívül magas szakítószilárdsági mutatókkal rendelkező fonott zsinór, amelynek csomótűrése kimagasló. Magas kopásállósága alkalmassá teszi a nehéz terepeken történő horgászathoz, ahol a zéró nyúlással még a legnagyobb halak is erélyesen irányíthatóak. Japán minőség, egyenesen Japánból!

A J-Braid X4E a Daiwa új, nagy teljesítményű fonott zsinórja
Ez a zsinórcsalád kiváló ár/teljesítmény arányt képvisel
Rendkívül magas szakítószilárdsági mutatókkal és klasszikus zöld színnel rendelkezik

Bővebb információ: ugrás az áruházba

NEVIS Secure Braid 100 m
Ezt a típusú zsinórt rendkívül finom, extra vékony Dyneema szálakból, speciális szövési technikával készítették, ezért tökéletes kör keresztmetszetet tudtak létrehozni. Ez magasabb szakítószilárdságot és nagyobb dobásokat tesz lehetővé. De a sűrű szövésnek köszönhetően vízzel sem szívja meg magát. Felületét kopásálló réteggel látták el, így az akadós terep sem tesz benne kárt. Különlegessége viszont abban rejlik, hogy ezek ellenére mégis lágy maradt. Mivel nincs nyúlása, mindig kontaktusban tudunk lenni a megakasztott hallal. Vékonyabb méretei feederezéshez és pergetéshez, a vastagabb pedig harcsahorgászathoz ajánlottak. A széles méretválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a neki tetsző méretet.

A Nevis Secure fonott zsinórok jeles példái annak, hogy nem csak drága pénzért lehet jó minőségű pergető zsinórt vásárolni!
Széles méretskáláján a finom pergető módszerektől a harcsázásig mindenhez megtalálhatjuk az ideális zsinórt
Ezt a hínár zöld zsinórt rendkívül finom, extra vékony Dyneema szálakból, speciális szövési technikával készítették

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.