A Sikeres Sporthorgász 2018. októberi tartalmából

A Sikeres Sporthorgász 2018. októberi tartalmából

  • Pont(y) került az i-re
  • Hármasban
  • Dunai amurok nyomában
  • Amurhorgászat a Nagy-Dunán
  • Kompakt horgászbottal hazai vizeken „szálwagglerrel”
  • Az olasz módi
  • Kalandok a nagy halak birodalmában

Pont(y) került az i-re
Kár lenne tagadni, hogy Gombás Gábort mindig is jobbnál jobb feederbotokkal szerelte fel a Balzer, legyen szó akár a legkeményebb dunai márnázásról vagy éppen a legfinomabb keszegezést feltételező velencei-tavi horgászatról. Mindez pedig arról tanúskodik, hogy a Michael Zammataro nevével fémjelzett botcsalád minden darabja csúcsminőségű, és a legjobbak közé tartozik a kategóriájában. Ennek ellenére a Balzer mérnökei a legkevésbé sem tétlenkedtek az elmúlt időszakban, mert a fejlődés még ezen a szinten sem állhat meg. Egyebek mellett olyan új anyagokat kezdtek használni a bottestek gyártásához, mint a High Modulus IM-12 CNT. (Szarka László)

Hármasban
Éppen elhagyjuk a fatörzset, amikor az elemelt csalim furcsán ellibben oldalra. Ezt teljesen egyértelműen érzem, és azonnal jelzem is Ritának, hogy valami komoly hal startolt el a csalim mellől. „Nagyon figyelj, mert lehet, hogy a te gumid kell neki!” Ebben a pillanatban látom is, ahogy páromnak egy irdatlan nagy erejű kapás jön, és meglepetésében hatalmasat odahúz a kemény akcióba. Botjának spicce a vízbe vágódik, megakasztott hala a csónak alatt átstartolva eszeveszett vágtába kezd, mindeközben én gyorsan felorsózom a kint lévő csalimat és az elektromos motor segítségével próbálom elfordítani a ladikot, hogy párom szabaduljon a szorult helyzetéből. Rita arcán enyhe rémület, és azonnali segítséget kér, mert úgy érzi, hogy nem fog bírni a nagy erejű hallal. (Oláh Csaba)

Dunai amurok nyomában
Szabadi Róbert horgászbarátommal évek óta tervezgettük, hogy egyszer majd akár több napot is horgászunk együtt az élő Dunán. Azonban vagy a vízállás, vagy az időjárás nem volt kedvező, vagy csak egyszerűen nem értünk rá, és nem tudtuk kivitelezni a közös túrát. A nyár vége felé közelítve azonban úgy tűnt, hogy végre minden nekünk kedvez! A vízállás extrém kicsi és tartós volt, a víz hőmérséklete magas, 26 Celsius-fok, az időjárás is stabil, kellemesen melegnek ígérkezett, és ami a legfontosabb, hogy mindketten ráértünk. Így nem volt kérdés, hogy belevágunk! (Döme Gábor)

Amurhorgászat a Nagy-Dunán
Amint beköszönt a kánikula, és tartósan 25 Celsius-fok fölé emelkedik vizeink hőmérséklete, eljön az amurhorgászat ideje. Ilyenkor az amurok anyagcsere folyamatai felgyorsulnak, és emiatt nagy mennyiségű táplálékot vesznek magukhoz. Ebben az időszakban a legkönnyebb becsapni őket, mert a folyamatos evési kényszerük miatt óvatlanná válnak. (Jankovich Krisztián)

Kompakt horgászbottal hazai vizeken „szálwagglerrel”
A mai divatos, teret hódító horgászmódszerek mellett van nagyon sok, számtalan esetben jóval hatékonyabb és eredményesebb technika. Ilyen a szál waggleres úszózás is. Megfelelő bottal és összeállítással egy kapástalan időszakban is foghatunk temérdek halat! (Kocsis László)

Az olasz módi
Tisztességgel felkészültünk a pergetős harcsahorgászatra, már új, spéci „fegyverekkel” érkeztünk Cesoléba, a La Motta panzióba, ahol ismerős „gájd” fogadott bennünket. Nem voltunk feldobva a hallottaktól: a folyó piszkosul árad, talán a tervezett túra utolsó két napján állapodik meg annyira, hogy lesz esély harcsát fogni. Szerettem volna már közelebbről is látni a folyót, azért lementem a panziótól alig pár száz méterre lévő Po di Goróhoz, ez az egyik mellékága a Pó folyónak. Itt van a csónakkikötő is, ahonnan csak néhány száz métert kell motorozni, hogy becsatlakozhassunk a folyóba. A Po di Goro csábító kis mellékág, olyan, mint egy tiszai morotva, csak másféle halak is vannak benne. (Zákonyi Botond)

Kalandok a nagy halak birodalmában
Nyáron, két év kihagyás után sikerült eljutnom újra Harsányba, a nagy halak birodalmába. Nagyon izgalmas és eseménydús horgászat elé néztünk, a tó ugyanis rengeteg varázslatos pontyot rejt magában, de bizony nem adja könnyen a rejtett kincseit. A víz egész évben nagy nyomás alatt van, a halak „kiokosodtak” az évek alatt, és bizony sokszor keményen meg kell dolgozni egy-egy szebb, kiemelkedő fogásért. (Haskó Tamás)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.