A szakértő válaszol! – 138. rész

A szakértő válaszol! – 138. rész

A horgászmódszerek fejlődésével már jócskán kitolódott a horgászidény, megfelelő felszereléssel és csalogatóanyagokkal akár télen is tudunk pontyot fogni. Azonban sokan vannak, akik nem szeretnek hidegben pecázni, inkább a felszerelésük bővítését és az előkészületeket választják. E két tábor leveleiből válogattam most ki néhányat, amelyek úgy gondolom, hogy sokatoknak érdekesek lehetnek.

Török Attila
„Szia, Gábor! Tudnál egy fogós nagy pontyos keveréket ajánlani, amellyel késő ősszel és télen is eredményes lehetek? Method és Pellet Feeder kosárral egyaránt szeretnék horgászni. Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Attila!
Íme, egy összeállítás, ami számomra is bevált! Sok sikert hozzá!

  • HALDORÁDÓ 4S Method Pellet Groundbait - Ősz
  • HALDORÁDÓ 4S Method Pellet Mix - Ősz
  • HALDORÁDÓ MONSTER Pellet Box - Máj & Vér
  • HALDORÁDÓ MONSTER Gel Booster - Máj & Vér
 

Hideg vízi nagy pontyos csemegék

Orosházi Márk
„Szia, Gábor! A hideg vízi időszak elérkeztével szeretném megpróbálni a kapitális tokhalak horgászatát. Milyen felszerelést ajánlanál ehhez?”
Döme Gábor:
Kedves Márk!
2023-tól már nemcsak a feederhorgászathoz fejlesztett eszközökkel találkozhatnak a By Döme márkanév alatt az érdeklődők, hanem a nagyhal-horgászathoz fejlesztett eszközökkel is. Az új By Döme Black Edition botcsalád ennek zászlóshajója, amelyben 3-3,6, illetve 3,9 méteres verzió egyaránt található. Válaszd ki a számodra ideális méretet, garantáltan bírni fogja a strapát mindegyik! ;-)

2023-tól már nemcsak a feederhorgászathoz fejlesztett eszközökkel találkozhatnak a By Döme márkanév alatt az érdeklődők, hanem a nagyhal-horgászathoz fejlesztett eszközökkel is

Vörös Ádám
„Szia, Gábor! Az érdekelne, hogy Te hogy tárolod/szállítod összeszerelve a botokat? A bottáskában attól félek, hogy megsérül a bottest vagy a végszerelék menet közben…”
Döme Gábor:
Kedves Ádám!
A Haldorádó Gumis botpánt pontosan erre nyújt megoldást! E zseniális találmánynak mindkét vége egy szivacsos „kupak”, amelybe az egymás mellé rendezett bottagokat csak bele kell csúsztatni. Így az összecsukott bot spicc és nyél felőli vége is fokozottan védett. Ez különösen sokat ér feederbotoknál, ahol a spiccek védelme nagyon fontos. Továbbá még egy fontos kiegészítő került rá, mely nem más, mint a kosártartó, melybe bármelyik method kosár passzol. Ennek köszönhetően a botot felszerelt állapotban is tudjuk szállítani, nem kell attól félni, hogy a kosár összeveri a bottestet. A pánt két vége között egy gumiszalag van, amelynek a hossza állítható attól függően, hogy mekkora a bot szállítási hossza. A leghosszabb, 4,3 méteres feederbot is belefér.
Ez az apróság egyszerű és hálás kiegészítője lehet bárkinek, aki szeretné a felszerelését biztonságosan, rendezetten tárolni, illetve szállítani!

Ez az apróság egyszerű és hálás kiegészítője lehet bárkinek, aki szeretné a felszerelését biztonságosan, rendezetten tárolni, illetve szállítani!

Kántor József
„Szia, Gábor! Afelől érdeklődnék, hogy milyen újdonságok várhatók még idén, szeretnék előre tervezni a karácsonyi időszakra…”
Döme Gábor:
Kedves József!
Nem szeretnék előre ellőni minden meglepetést, de annyit elárulok, hogy rengeteg tervünk és fejlesztésünk zajlik jelenleg is, gőzerővel dolgozunk azon, hogy mihamarabb megmutathassuk őket, tökéletesre csiszolva. Íme, a két legújabb By Döme TEAM FEEDER termék!

Kétféle verziójú, 50 és 75 kg-os méréshatárral rendelkező, gyors reagálású halmérlegek. Garantáltan megbízható, precíz, kiemelkedően strapabíró eszközök, melyek beépített (típusonként eltérő) hőmérővel, mérőszalaggal, illetve rozsdamentes akasztóval rendelkeznek
Évek óta tesztelem ezt a prototípust, minden túrámon és nagy halam mérésekor tökéletesen megállta a helyét
Praktikus előketartó dobozok háromféle (S-M-L) méretben! Mindegyik közös jellemzője és előnye a kis helyigény, illetve a csekély súly, így vízbe ejtve nem süllyednek el

Laczkó Kornél
„Szia, Gábor! Őszi-téli ruházat kiválasztásához kérném a segítségedet! Szívesen látnék egy komplett összeállítást, akár rétegről rétegre. Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Kornél!
Ameddig el nem érkezik a thermoruhás időszak, a lehűlő, átmeneti őszi időben én ezeket használom, így Neked is nyugodt szívvel ajánlom őket!

A Haldorádó Fishing Action póló egy igazán praktikus, könnyű, dizájnos ruházat
A Haldorádó Black Edition kenguruzsebes pulcsi egy vadonatúj, fekete színvilágú, igényesen kidolgozott felső viselet. Ez egy kifejezetten kellemes, puha anyagú belebújós pulcsi. 65% pamut + 35% poliészter összetételének köszönhetően kellően rugalmas, de nem nyúlik, remekül megtartja a formáját
A Haldorádó Black Edition 3 in 1 Jacket a legújabb, átmeneti időszakra szánt ruházatunk. Igazán mutatós, egyedi és stílusos ruhadarab, mely jó választás egyaránt horgászat vagy utcai viselet során
A Haldorádó Carp Team Camouflage bélelt horgásznadrág tulajdonságaiban azonos, egyenértékű a már jól ismert Haldorádó EVO Horgásznadrág őszi-téli, bélelt változatával, ami most kiegészült egy új, különleges dizájnnal!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.