Rendezés

A szakértő válaszol! – 89. rész

Döme Gábor 2021-10-06
Nagyon kedvelem az év ezen időszakát. Sajnos a nyárnak már vége, de még megörvendeztet minket a természet néhány napsütötte őszi nappal. Legyen szó akár a pontyok, akár más halfajok horgászatáról, talán most kínálkozik a legjobb és legtöbb lehetőség a megfogásukra. Szó szerint kitárul a vízi világ még a hidegek beállta előtt! Ha csak tehetitek, használjátok ki ezt minél többen, én pedig megpróbálok ismét néhány hasznos tippet adni hozzá a soron következő kérdés-válasz összeállításban.
Videóval

A szakértő válaszol! – 88.rész

Rokolya Péter 2021-09-12
A nyár véget ért, de itt az ősz, mely talán a legjobb időszak a horgászatra, főleg a nagyponty-horgászatra! Íme, néhány új kérdés, melyek a legérdekesebbnek bizonyultak, hogy ezen írássorozat keretein belül megválaszoljam őket.

A szakértő válaszol! – 87. rész

Sipos Gábor 2021-09-05
Hihetetlen, de újra ősz van, pedig még csak most volt tavasz! Úgy elrepült ez a nyár, hogy szinte észre sem vettem. Megannyi szép emlék, eredményes, izgalmas horgászat van mögöttem, mégis valahogy túl gyors volt ez most. No de attól, hogy szomorkodom, még nem jön vissza a forró nyár, viszont ebben az írásban összefoglalom azokat a kérdéseket, amelyek témája újra meg újra előkerül, és megválaszolásuk talán hasznos lehet az őszi feederbotos horgászatok során.

A szakértő válaszol! - 86. rész

Putz Tamás 2021-08-17
Újra körbeért a sorozat, ismét rajtam a sor, hogy válaszokat és néhány hasznos tippet adjak az érdeklődő horgászoknak. Igyekeztem ezúttal is érdekes témákat kigyűjteni a postaládából, amelyek egyben aktuálisak is az augusztusi időszakra, illetve remélhetőleg minél többetek számára kapóra jönnek majd! Nézzük, melyek ezek!

A szakértő válaszol! – 85. rész

Haskó Tamás 2021-08-08
Az augusztus számomra mindig egy szimpatikus hónap horgász szemszögből nézve, bár még a nappali hőmérséklet sokszor kánikula közeli, az éjszakák és a hajnalok egyre többször sugallják az ősz közeledtét, amit bizony a halak is érzékelnek. Egyre jobb fogási lehetőségeket kínál ez az idő, így nem véletlen, hogy a kérdések száma is ível felfelé, hiszen ha eddig nem sikerült az év folyamán a vágyott nagy halat megfogni, most egy jól felkészült horgász esélyei folyamatosan növekednek az előttünk álló két-három hónapban.
Videóval

A szakértő válaszol! – 84. rész

Döme Gábor 2021-07-06
Nyár van, méghozzá annak is a legjava! Amennyire hiányoltuk tavasszal a lassan érkező felmelegedést, talán most annyira enyhítenénk már a júliusi kánikulán. Sebaj, szerencsére a vízparton ez is elviselhetőbb! :-) A sorozatban megjelent legutóbbi írásom óta ezúttal is sokan érdeklődtetek és kerestetek meg kérdéseitekkel, de talán még soha nem fordult elő, hogy ennyien tegyetek fel szinte azonos kérdéseket! Nem volt tehát nehéz dolgom, a mai, újabb részben kiemelt kérdések kiválasztásánál elsősorban a téma gyakoriságát, illetve az aktualitást vettem alapul. Nézzük, melyek ezek!
Videóval

A szakértő válaszol – 83.rész

Rokolya Péter 2021-06-29
Eljött sokak számára a horgászatra legaktívabb időszak, a nyár. A szabadságok idején sokan indulnak horgászni, aktívan pihenni. Sok kérdést kaptam az utóbbi időszakban, így ezúttal is 5 kérdést válaszolok meg ezen írás keretein belül.

A szakértő válaszol! – 82. rész

Sipos Gábor 2021-06-13
Nyakunkon a nyár, holott igazi tavasz sem volt. Szép csendben, lassan melegedtek a vizek, néha több hetes megtorpanás közepette, de azért csak eljutottunk odáig, hogy békés halaink nagy része már leívott. Talán beáll a hőmérséklet is, és kezdődhet az igazi, nagybetűs szezon. Ebben az összeállításban olyan kérdésekre kaphattok választ, amely leginkább a nyári időszakban alkalmazott módszerekhez kötődnek.

A szakértő válaszol! – 81. rész

Putz Tamás 2021-06-06
Végre, itt a nyár! Amilyen szeszélyes és kiszámíthatatlan volt a tavasz, úgy a nagy reményekkel várt május is borzasztóan bolond, gyakran esős időjárást hozott. A tavalyihoz képest gyakorlatilag egy hónappal le van maradva a természet… Mindenesetre a június úgy tűnik, hogy azt hozza, amit kell, eddig igazán biztatóan alakul. Sok fiatal horgászpalántának elkezdődött a nyári szünidő, így még többen indulnak a vízpartokra a jó időben. Éppen ezért zömében az ő leveleik közül válogattam, viszont olyan témákat választottam, amelyek bárki számára adhatnak hasznos infókat az előttünk álló időszakra.

A szakértő válaszol! – 80. rész

Haskó Tamás 2021-05-26
Szerencsére nagyon sok kérdés érkezik hozzánk folyamatosan, vannak, akik egy-egy horgászhelyszínnel, míg mások bizonyos termékekkel kapcsolatban keresnek meg minket, és mi minden ilyen kérdésre igyekszünk kielégítő választ nyújtani. Ezekből szemezgettem egy újabb csokorral, hátha mások számára is vannak benne hasznos információk.

A szakértő válaszol! – 79. rész

Döme Gábor 2021-05-19
Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!
Videóval

A szakértő válaszol – 78. rész

Rokolya Péter 2021-05-09
Végre itt az igazi tavasz! Sok kérdést kaptam az elmúlt időszakban tőletek, íme közülük néhány érdekesebb, mely sokatok számára is hasznos lehet.

A szakértő válaszol! – 77. rész

Sipos Gábor 2021-04-23
Akármennyire is szeretnénk már a „pólós” időt, a tavasz első fele nem kényeztetett el bennünket. Hűvös volt, néha hideg, volt, hogy havazott, és sokszor a fejünket is letépte a szél. Inkább téli körülmények közt horgászhattunk, mint tavasziban. Aki azonban tudott alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez, ebben az időszakban is eredményes volt. Lássuk azokat a kérdéseket, amelyek a hideg, lassan melegedő vizekben történő horgászatokról szóltak!
Videóval

A szakértő válaszol! – 76. rész

Putz Tamás 2021-04-16
Bíztam benne, hogy mire ismét én leszek a soros a kérdezz-felelek stílusú sorozatunk folytatásában, már a kora nyári, kellemes, melegedő időjárás lesz jellemző, és ennek megfelelően egy másik időszak sajátosságaival számolhatunk a vízpartokon. Hát, ez sajnos nem így lett. A télies hideg makacsul tartotta magát az idei tavasszal, nagyon lassan akar(t) beindulni a természet, viszont mindenképpen alakul a dolog. Ebben az írásban igyekeztem olyan kérdéseket és témákat összegyűjteni, amik az átmeneti-tavaszi időszakra, valamint a kicsit később érkező, melegebb, nyár eleji körülményekhez is kínálnak hasznos infókat. Nézzük!

A szakértő válaszol! – 75. rész

Haskó Tamás 2021-04-09
Végre, ha lassan is, de közelít a valódi tavasz és vele együtt az év egyik legjobb horgászidőszaka, én magam is fokozott figyelmet fordítok erre az évszakra, mert nagyban nő a valószínűsége, hogy horogvégre kerül egy-egy nagy, öreg pikkelyes. Sajnos a vírushelyzet és a vele járó szabályok nem igazán könnyítik meg a horgászok életét sem, de alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez, és reméljük, hogy mihamarabb túl leszünk rajta.

A szakértő válaszol! – 74. rész

Döme Gábor 2021-03-28
Lassan, de biztosan érkezik már a tavasz! Ahogy az időjárása és a természet egyre kedvezőbb arcát mutatja, úgy indulnak egyre többen a vízpartra egy jó horgászat reményében. Ismét rajtam a sor, hogy a „Szakértő válaszol!” sorozatot folytassam, ezért a közelmúlt levelei közül újfent kiválasztottam néhány érdekes témát. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is találtok majd hasznos, aktuális infókat, nézzük is meg, hogy melyek ezek!

A szakértő válaszol! – 73. rész

Rokolya Péter 2021-03-16
Sajnos a kiállítások elmaradtak a télen, így sokakban még több kérdés vár megválaszolásra. Nekem is hiányoznak ezek a jó kis alkalmak, amik a legjobb lehetőségek eszmecserére. Igyekszem az „éhséget” néhány kérdés megválaszolásával csillapítani.

A szakértő válaszol! – 72. rész

Sipos Gábor 2021-02-17
Év eleje van, így nem csoda, hogy a legtöbb kérdést a 2021. évi új termékekkel és a felszerelések karbantartásával kapcsolatban kaptam. Érthető okból mindenki várja már a tavaszt és menne már horgászni, így előtérbe kerülnek a már kora tavasszal is működőképes csalik, etetőanyagok is.

A szakértő válaszol! – 71. rész

Putz Tamás 2021-01-23
2020 nagyon furcsa egy év volt… Hosszasan lehetne sorolni, mennyi minden volt másként, mint ahogy szerettük volna. Sok minden kimaradt, elmaradt, viszont voltak azért boldog pillanatok is mind a horgászatban, mind az élet más területein. Egy biztos, lapoztunk, és jobb esetben nem csak a naptárban! 2021-gyel egy új fejezet nyílik, ami rengeteg új lehetőséget kínál, és bízom benne, hogy sok-sok új élmény időszaka is lesz számunkra. Ezzel az írással megnyitom az idei „A szakértő válaszol!” évadot, ami immár a 4. esztendeje színesíti a Haldorádó Horgászportál felületét. A 71. rész fő témája a téli pontyhorgászat, csapjunk is bele!

A szakértő válaszol! – 70. rész

Haskó Tamás 2020-12-26
Az enyhe időjárásnak köszönhetően bizony sok horgász nem akasztotta még „szögre” a pontyozó felszerelését, bőven akadnak a kérdések között olyanok, amelyek a téli, lehűlt vizekben történő pontyhorgászatot is érintik. Ezek mellett próbáltam olyan kérdéseket összeválogatni, amelyek válasza más horgászok számára is hasznos, építő jellegű, így közérdekű lehet.

A szakértő válaszol! – 69. rész

Döme Gábor 2020-12-19
A horgászmódszerek fejlődésével már jócskán kitolódott a horgászidény, és megfelelő felszereléssel és csalogatóanyagokkal akár télen is tudunk pontyot fogni. Azonban sokan vannak, akik nem szeretnek hidegben pecázni, inkább a felszerelésük bővítését és az előkészületeket választják. E két tábor leveleiből válogattam most ki néhányat, amelyek úgy gondolom, hogy sokatoknak érdekes lehet.
Videóval

A szakértő válaszol! – 68. rész

Rokolya Péter 2020-11-17
A soron következő „A szakértő válaszol!” írásban néhány szerintem sokak számára igazán érdekes és izgalmas kérdés kerül megválaszolásra! Lássuk hát őket!

A szakértő válaszol! – 67. rész

Sipos Gábor 2020-11-04
Közösségi oldalamon nap, mint nap kapok különböző horgászmódszerekkel kapcsolatos kérdéseket, amelyeket próbálok a legjobb tudásom szerint megválaszolni. A Method Suli sorozat azonban sok „terhet” vesz le a vállamról, mert abban epizódról epizódra több olyan témát is boncolgatunk, ami a kezdő pecások számára kérdéseket vethet fel. Ebben az összeállításban olyan témák kaptak helyet, amellyel már foglalkoztam a korábbiakban, mégis maradtak velük kapcsolatban nyitott kérdések.

A szakértő válaszol! – 66. rész

Putz Tamás 2020-10-31
Ismét elérkezett az ősz, és lassan már a tél is a küszöbünk előtt kopogtat. Ebben az időszakban megváltozik a természet, megváltozik a halak viselkedése, és nekünk, horgászoknak is változtatnunk kell a praktikáinkon, módszereinken annak érdekében, hogy eredményesek legyünk. Ebben az írásban ezzel kapcsolatban szedtem össze néhány jó témát, illetve egyéb tippeket a hideg időszakban való horgászatokhoz.

A szakértő válaszol! – 65. rész

Haskó Tamás 2020-10-18
Az ősz beköszöntével megérkezett az év egyik legjobb nagy pontyos időszaka, én magam is nagyon szeretek ilyenkor a vízparton lenni, mert nagyon jó esély nyílik még a nappali órákban is egy-egy kapitális hal becserkészésre. Ennek megfelelően számos új kérdéssel találkozom napi szinten, ezek közül böngésztem párat.

A szakértő válaszol! – 64. rész

Döme Gábor 2020-09-04
Szeptemberbe léptünk, a meteorológiai nyárnak hivatalosan vége… Ugyanakkor nagyon meg lennék lepve, ha ez a valóságban is így lenne, hiszen az elmúlt évek során állandó tapasztalat volt, hogy az indián nyár még jócskán visszatekint a meleg hónapokra, visszaidézi azok horgászatát. Bízzunk benne, hogy ez nem lesz másként idén sem, és sok vízparti élmény vár még ránk az elkövetkező időszakban! A most következő kérdés-válasz összeállítás Neked is segíthet néhány ötlettel, hogy ezek a pecák eredményesebben teljenek!
Videóval

A szakértő válaszol – 63.rész

Rokolya Péter 2020-07-28
Ez az év más, mint a többi, de ezt mindenki tudja, tapasztalja, tapasztalta. A horgászatra is a nagy többségnek sokkal több ideje jut. Néhány érdekes kérdés megválaszolásával most is szeretnék segíteni Nektek, hogy sikeresebbek legyetek horgászataitok során!

A szakértő válaszol! – 62. rész

Sipos Gábor 2020-07-16
A Method Suli sorozat fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Bíztunk benne, hogy a methodozásba éppen belevágó horgásztársak számára hasznos segítség lesz ez az anyag, de valójában a haladó szintű horgászok is találtak az eddigi részekben olyan praktikákat, amelyekből meríthettek, és ezekkel eredményességüket tovább növelhették. Azonban bármilyen alapossággal is mutatunk be egy-egy témakört, maradnak nyitott kérdések, amelyek később felmerülnek, így ebben az írásban ezek közül szeretnék néhányat megválaszolni.

A szakértő válaszol! – 61. rész

Putz Tamás 2020-07-07
Kedvelem ezt a sorozatot. Valahányszor körbeérünk és „nálam pattog a labda”, szívesen állítom össze a következő részt, mert csupa olyan érdekes, aktuális infót oszthatok meg benne, ami sokak segítségére lehet, illetve egy kalap alatt, kollektíven választ tudok adni a hozzám érkező kérdésekre. Az egyetlen, amit ezt nehezíti, az talán a bőség zavara, bizony most is bőven volt miből válogatni. Nézzük, mik kerültek terítékre ezúttal!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.