Rendezés

A szakértő válaszol! – 77. rész

Sipos Gábor 2021-04-23
Akármennyire is szeretnénk már a „pólós” időt, a tavasz első fele nem kényeztetett el bennünket. Hűvös volt, néha hideg, volt, hogy havazott, és sokszor a fejünket is letépte a szél. Inkább téli körülmények közt horgászhattunk, mint tavasziban. Aki azonban tudott alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez, ebben az időszakban is eredményes volt. Lássuk azokat a kérdéseket, amelyek a hideg, lassan melegedő vizekben történő horgászatokról szóltak!
Videóval

A szakértő válaszol! – 76. rész

Putz Tamás 2021-04-16
Bíztam benne, hogy mire ismét én leszek a soros a kérdezz-felelek stílusú sorozatunk folytatásában, már a kora nyári, kellemes, melegedő időjárás lesz jellemző, és ennek megfelelően egy másik időszak sajátosságaival számolhatunk a vízpartokon. Hát, ez sajnos nem így lett. A télies hideg makacsul tartotta magát az idei tavasszal, nagyon lassan akar(t) beindulni a természet, viszont mindenképpen alakul a dolog. Ebben az írásban igyekeztem olyan kérdéseket és témákat összegyűjteni, amik az átmeneti-tavaszi időszakra, valamint a kicsit később érkező, melegebb, nyár eleji körülményekhez is kínálnak hasznos infókat. Nézzük!

A szakértő válaszol! – 75. rész

Haskó Tamás 2021-04-09
Végre, ha lassan is, de közelít a valódi tavasz és vele együtt az év egyik legjobb horgászidőszaka, én magam is fokozott figyelmet fordítok erre az évszakra, mert nagyban nő a valószínűsége, hogy horogvégre kerül egy-egy nagy, öreg pikkelyes. Sajnos a vírushelyzet és a vele járó szabályok nem igazán könnyítik meg a horgászok életét sem, de alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez, és reméljük, hogy mihamarabb túl leszünk rajta.

A szakértő válaszol! – 74. rész

Döme Gábor 2021-03-28
Lassan, de biztosan érkezik már a tavasz! Ahogy az időjárása és a természet egyre kedvezőbb arcát mutatja, úgy indulnak egyre többen a vízpartra egy jó horgászat reményében. Ismét rajtam a sor, hogy a „Szakértő válaszol!” sorozatot folytassam, ezért a közelmúlt levelei közül újfent kiválasztottam néhány érdekes témát. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is találtok majd hasznos, aktuális infókat, nézzük is meg, hogy melyek ezek!

A szakértő válaszol! – 73. rész

Rokolya Péter 2021-03-16
Sajnos a kiállítások elmaradtak a télen, így sokakban még több kérdés vár megválaszolásra. Nekem is hiányoznak ezek a jó kis alkalmak, amik a legjobb lehetőségek eszmecserére. Igyekszem az „éhséget” néhány kérdés megválaszolásával csillapítani.

A szakértő válaszol! – 72. rész

Sipos Gábor 2021-02-17
Év eleje van, így nem csoda, hogy a legtöbb kérdést a 2021. évi új termékekkel és a felszerelések karbantartásával kapcsolatban kaptam. Érthető okból mindenki várja már a tavaszt és menne már horgászni, így előtérbe kerülnek a már kora tavasszal is működőképes csalik, etetőanyagok is.

A szakértő válaszol! – 71. rész

Putz Tamás 2021-01-23
2020 nagyon furcsa egy év volt… Hosszasan lehetne sorolni, mennyi minden volt másként, mint ahogy szerettük volna. Sok minden kimaradt, elmaradt, viszont voltak azért boldog pillanatok is mind a horgászatban, mind az élet más területein. Egy biztos, lapoztunk, és jobb esetben nem csak a naptárban! 2021-gyel egy új fejezet nyílik, ami rengeteg új lehetőséget kínál, és bízom benne, hogy sok-sok új élmény időszaka is lesz számunkra. Ezzel az írással megnyitom az idei „A szakértő válaszol!” évadot, ami immár a 4. esztendeje színesíti a Haldorádó Horgászportál felületét. A 71. rész fő témája a téli pontyhorgászat, csapjunk is bele!

A szakértő válaszol! – 70. rész

Haskó Tamás 2020-12-26
Az enyhe időjárásnak köszönhetően bizony sok horgász nem akasztotta még „szögre” a pontyozó felszerelését, bőven akadnak a kérdések között olyanok, amelyek a téli, lehűlt vizekben történő pontyhorgászatot is érintik. Ezek mellett próbáltam olyan kérdéseket összeválogatni, amelyek válasza más horgászok számára is hasznos, építő jellegű, így közérdekű lehet.

A szakértő válaszol! – 69. rész

Döme Gábor 2020-12-19
A horgászmódszerek fejlődésével már jócskán kitolódott a horgászidény, és megfelelő felszereléssel és csalogatóanyagokkal akár télen is tudunk pontyot fogni. Azonban sokan vannak, akik nem szeretnek hidegben pecázni, inkább a felszerelésük bővítését és az előkészületeket választják. E két tábor leveleiből válogattam most ki néhányat, amelyek úgy gondolom, hogy sokatoknak érdekes lehet.
Videóval

A szakértő válaszol! – 68. rész

Rokolya Péter 2020-11-17
A soron következő „A szakértő válaszol!” írásban néhány szerintem sokak számára igazán érdekes és izgalmas kérdés kerül megválaszolásra! Lássuk hát őket!

A szakértő válaszol! – 67. rész

Sipos Gábor 2020-11-04
Közösségi oldalamon nap, mint nap kapok különböző horgászmódszerekkel kapcsolatos kérdéseket, amelyeket próbálok a legjobb tudásom szerint megválaszolni. A Method Suli sorozat azonban sok „terhet” vesz le a vállamról, mert abban epizódról epizódra több olyan témát is boncolgatunk, ami a kezdő pecások számára kérdéseket vethet fel. Ebben az összeállításban olyan témák kaptak helyet, amellyel már foglalkoztam a korábbiakban, mégis maradtak velük kapcsolatban nyitott kérdések.

A szakértő válaszol! – 66. rész

Putz Tamás 2020-10-31
Ismét elérkezett az ősz, és lassan már a tél is a küszöbünk előtt kopogtat. Ebben az időszakban megváltozik a természet, megváltozik a halak viselkedése, és nekünk, horgászoknak is változtatnunk kell a praktikáinkon, módszereinken annak érdekében, hogy eredményesek legyünk. Ebben az írásban ezzel kapcsolatban szedtem össze néhány jó témát, illetve egyéb tippeket a hideg időszakban való horgászatokhoz.

A szakértő válaszol! – 65. rész

Haskó Tamás 2020-10-18
Az ősz beköszöntével megérkezett az év egyik legjobb nagy pontyos időszaka, én magam is nagyon szeretek ilyenkor a vízparton lenni, mert nagyon jó esély nyílik még a nappali órákban is egy-egy kapitális hal becserkészésre. Ennek megfelelően számos új kérdéssel találkozom napi szinten, ezek közül böngésztem párat.

A szakértő válaszol! – 64. rész

Döme Gábor 2020-09-04
Szeptemberbe léptünk, a meteorológiai nyárnak hivatalosan vége… Ugyanakkor nagyon meg lennék lepve, ha ez a valóságban is így lenne, hiszen az elmúlt évek során állandó tapasztalat volt, hogy az indián nyár még jócskán visszatekint a meleg hónapokra, visszaidézi azok horgászatát. Bízzunk benne, hogy ez nem lesz másként idén sem, és sok vízparti élmény vár még ránk az elkövetkező időszakban! A most következő kérdés-válasz összeállítás Neked is segíthet néhány ötlettel, hogy ezek a pecák eredményesebben teljenek!
Videóval

A szakértő válaszol – 63.rész

Rokolya Péter 2020-07-28
Ez az év más, mint a többi, de ezt mindenki tudja, tapasztalja, tapasztalta. A horgászatra is a nagy többségnek sokkal több ideje jut. Néhány érdekes kérdés megválaszolásával most is szeretnék segíteni Nektek, hogy sikeresebbek legyetek horgászataitok során!

A szakértő válaszol! – 62. rész

Sipos Gábor 2020-07-16
A Method Suli sorozat fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Bíztunk benne, hogy a methodozásba éppen belevágó horgásztársak számára hasznos segítség lesz ez az anyag, de valójában a haladó szintű horgászok is találtak az eddigi részekben olyan praktikákat, amelyekből meríthettek, és ezekkel eredményességüket tovább növelhették. Azonban bármilyen alapossággal is mutatunk be egy-egy témakört, maradnak nyitott kérdések, amelyek később felmerülnek, így ebben az írásban ezek közül szeretnék néhányat megválaszolni.

A szakértő válaszol! – 61. rész

Putz Tamás 2020-07-07
Kedvelem ezt a sorozatot. Valahányszor körbeérünk és „nálam pattog a labda”, szívesen állítom össze a következő részt, mert csupa olyan érdekes, aktuális infót oszthatok meg benne, ami sokak segítségére lehet, illetve egy kalap alatt, kollektíven választ tudok adni a hozzám érkező kérdésekre. Az egyetlen, amit ezt nehezíti, az talán a bőség zavara, bizony most is bőven volt miből válogatni. Nézzük, mik kerültek terítékre ezúttal!
Videóval

A szakértő válaszol! – 60. rész

Haskó Tamás 2020-06-25
Ha az időjárás lassan is fordítja felénk szebbik arculatát, azért erősen haladunk a nyárba, véget ér ez a rendhagyó tanév az iskolákban, és a frissen felszabadult diákok is végre nyugodtan hódolhatnak kedvenc hobbijuknak. Érkeznek is a kérdések szép számmal, ezekből gyűjtöttem ki egy „csokorra” valót, melyek talán a legaktuálisabbak lehetnek.

A szakértő válaszol! – 59. rész

Döme Gábor 2020-05-12
Lassan, de biztosan melegszik az idő, élénkülnek a vizek, és hamarosan már a kora-nyári horgászatokról beszélhetünk, ha a vízpartra indulunk. A jelenlegi, gondterhelt időszakban elképesztően népszerűvé vált a horgászat mint szabadidős tevékenység, sokan kaptak kedvet és váltották ki az állami horgászengedélyt, mert ebben találták meg az örömöt, a kikapcsolódás lehetőségét a koronavírus árnyékában. Sokféle kérdés közül válogathattam a mostani írás összeállítása során, végül azokat választottam, amik a leginkább ismétlődtek a postaládámban. Nézzük!

A szakértő válaszol – 58. rész

Rokolya Péter 2020-05-02
Mint minden hónapban, most is kaptam néhány érdekesebb kérdést, melyeket szokásunkhoz híven e cikksorozatunk keretein belül válaszolok meg. Nézzük a legérdekesebbeket!

A szakértő válaszol! – 57. rész

Sipos Gábor 2020-04-25
Tavasz derekán járunk, így elsősorban azokat a kérdéseket válogattam össze, amelyek a felmelegedő vízben történő horgászatokat érintik. Igyekeztem úgy szortírozni, hogy mind a keszeghorgászok, mind a method technika iránt érdeklődők számára legyen 1-1 érdekes téma az alábbi írásban. Érdemes tehát tovább kattintani!

A szakértő válaszol! – 56. rész

Putz Tamás 2019-12-27
A téli időszak (habár a december még nem kényszeríti feltétlenül pihenőre a horgászokat, mert a vizek nem fagytak be…) a horgászok többségének egyet jelent a felszerelés szögre akasztásával és a szezon zárásával. Ennek is megvan a maga előnye, mivel ilyenkor kicsit mindenki lelassul, lenyugszik és még több időt, figyelmet fordít a különféle szakmai források tanulmányozására, újabb információk, tippek, trükkök, praktikák begyűjtésére, amikkel még eredményesebb lehet majd a következő év kezdésekor. Akár számukra is hasznos lehet az a kérdés-válasz gyűjtemény, amit a mai írásomban összeszedtem, ám igazán azoknak lesz aktuális, akik ilyenkor is kitartanak és feederbottal veszik üldözőbe kedvenceinket, a pontyokat!
Videóval

A szakértő válaszol! – 55. rész

Haskó Tamás 2019-12-19
Az ünnepek közeledtével a kérdések legtöbbje érthető módon a karácsonyi ajándékok felé irányul, kicsit hátrébb szorítva az aktív horgászatot, de ebben az időszakban szerintem ez így is van rendjén. Ezekből csemegéztem kicsit, hátha másoknak is érdekesek lehetnek e témák.

A szakértő válaszol! – 54. rész

Döme Gábor 2019-11-19
Bár szokatlanul hosszan tartott az idei indián nyár, már visszafordíthatatlanul megérkezett az ősz és ezzel a lehűlő, egyre hidegebb vizek horgászata. Most ismét rajtam a sor, hogy a „Szakértő válaszol!” sorozatot folytassam, ezért a közelmúlt levelei közül újfent kiválasztottam néhány érdekes témát. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is találtok majd hasznos infókat, aktuális hideg vízi praktikákat, nézzük is meg, hogy melyek ezek!

A szakértő válaszol – 53. rész

Rokolya Péter 2019-11-14
Mint minden hónapban, most is kaptam néhány érdekesebb kérdést, melyeket szokásunkhoz híven e cikksorozatunk keretein belül válaszolok meg. Nézzük őket!

A szakértő válaszol! – 52. rész

Sipos Gábor 2019-11-09
Ősszel miről is szólhatna a legtöbb kérdés, mint a folyóvízi horgászatról? Mivel a dunai pecások mellett én is előszeretettel látogattam meg az „emberes” hónapokban a folyót, a legtöbb kérdést is erre vonatkozóan választottam ki. Olyan kérdések ezek, amelyek megválaszolása sok esetben nem fér bele egy-egy cikkbe vagy filmbe, de fontosak, így itt és most erre is sort kerítek!

A szakértő válaszol! – 51. rész

Putz Tamás 2019-10-29
Mintha az időjárás nem akarna tudomást venni róla, hogy a nyárnak már vége (legalábbis a naptár szerint), hiszen elképesztően enyhe októberünk van az idei évben. Nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen hosszúra nyúló indián nyár ebben az időszakban… No, nem mintha baj lenne, főleg a horgászat szempontjából! A legtöbben arra voltatok kíváncsiak, hogy milyen etetőanyag és csali praktikákkal érdemes készülni ilyenkor, illetve az előttünk álló hidegebb időre, ezért elsősorban ezekből szedtem össze párat, illetve néhány technikai infót. Nézzük, melyek ezek!

A szakértő válaszol! – 50. rész

Haskó Tamás 2019-10-22
Az ősz beköszöntével a hozzám érkező kérdések is egyre inkább a lehűlő vizeken történő pontyhorgászattal kapcsolatosak, ami érthető, hiszen az ősz talán az év legjobb időszak a nagyponty-horgászatban. Ezek közül ragadtam ki most egy csokorral, amelyek szerintem sok horgász számára is érdekesek lehetnek.

A szakértő válaszol! – 49. rész

Haszilló István 2019-10-15
A „szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért készül, hogy a vásárlók igényeit, kérdéseit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni. Az itt megválaszolt kérdések más horgászok számára is tanító és építő jellegű megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél, a Haldorádó Carp Team oldalon bármikor megteheted!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.