Rendezés

A szakértő válaszol! – 116. rész

Putz Tamás 2023-03-31
A kellemes tavaszi idő sok horgászt csábít a vízpartra, mindenki arra vágyik, hogy átadhassa magát az éledő természet nyugalmának és egy jó peca közben kikapcsolódhasson. Ugyanakkor nemcsak ez az érzés vonzza a sporttársakat, hanem a kíváncsiság is, hogy a télen begyűjtött újdonságokat kipróbálhassák. A legtöbb kérdést ezek kapcsán küldtétek nekem, én pedig próbáltam a levelek közül egy olyan összeállítást készíteni, amely bárki számára kapóra jöhet, hogy tavasszal szép pontyokat foghasson. Lássuk!

A szakértő válaszol! – 115. rész

Haskó Tamás 2023-03-24
Végre megérkezett az igazi tavaszi időjárás egy kellemes felmelegedéssel, amelynek köszönhetően horgászvizeink hőmérséklete is látványosan emelkedni kezdett, így nem lehet kérdés, ha van egy kis szabadidő, irány a vízpart! Nézzünk is ehhez néhány aktuális kérdést!
Videóval

A szakértő válaszol! – 114. rész

Döme Gábor 2023-02-23
A „Szakértő válaszol” sorozat immár 6. esztendeje színesíti a Haldorádó Horgászportál felületét. Ismét rajtam a sor, hogy folytassam, a 114. rész fő témája pedig a téli - kora tavaszi pontyhorgászat lesz. Csapjunk is bele, induljon a 2023-as szezon!

A szakértő válaszol – 113. rész

Rokolya Péter 2023-02-15
Itt a tél, a nyugalom időszaka. A legtöbb horgász számára ez a tervezés ideje. A kérdések is szép számmal „futnak be” hozzám is napi szinten, így itt az ideje a legérdekesebbeket egy újabb szakértő válaszol írás keretein belül megválaszolni!

A szakértő válaszol! – 112. rész

Sipos Gábor 2023-02-07
Meglepően enyhe, de annál csapadékosabb januáron vagyunk túl. A horgászat lehetősége adott volt, hisz nem volt jég a tavakon, de pont a változékony időjárás miatt sokszor inkább kedv nem volt kimenni a partra. Ettől függetlenül a kötelező téli tevékenységek közé befért egy kis „terepgyakorlat” is, és ahogy látom a hozzám érkezett kérdések alapján, a legtöbben pont ugyanígy élték meg ezt az időszakot. Lássuk hát, milyen kérdések merültek fel legtöbbször!

A szakértő válaszol! – 111. rész

Putz Tamás 2023-01-26
Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy a 2023-as szezont megnyissam és a „Szakértő válaszol” c. cikksorozat legújabb részével folytassam. Nem meglepő módon a legtöbb kérdést az idei újdonságaink kapcsán kaptam az elmúlt időszakban, ezért többnyire ezek közül válogattam, de az is találhat aktuális, hasznos témát, aki a tavasz előtt még a ragadozóhalakat célozná meg.

A szakértő válaszol! – 110. rész

Haskó Tamás 2022-11-24
Az őszi nagy pontyos szezon sajnos a végéhez közeledik, a vizek folyamatosan hűlnek, így a még aktív horgászoknak is a megváltozott körülményekhez kell igazodniuk. Egyre többen már a karácsonyi ajándék témakörében érdeklődnek vagy kérnek tanácsot, ami így, az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabb lesz, de vannak, akik már a jövő évi horgásztúráikat tervezik és ezzel kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Ezek közül válogattam ki néhányat, amely szerintem másoknak is tartogathatnak hasznos információkat.

A szakértő válaszol! – 109. rész

Döme Gábor 2022-11-13
A horgászat az örök tanulásról és tapasztalásról szól. Akármennyit is horgászom, mindig akadnak új kihívások vagy olyan szituációk, amelyek megoldásra várnak. Ha mindig ugyanarra a vízterületre jár az ember, akkor egy idő után ellaposodik a dolog, így keresem az új helyeket vagy új módszereket, amelyek gondolkodásra késztetnek. A kérdések, amelyeket ide gyűjtöttem, olyanok, amelyekre a választ az utazásaim során maguk a halak és a helyzet adta.

Rokolya Péter – A szakértő válaszol! – 108. rész

Rokolya Péter 2022-11-08
Javában tart az őszi nagyhalas szezon. Sokan kíváncsiak, milyen módszer, csali lehet ilyenkor sikeres, illetve mely felszereléseket szerezzék be hosszú távra horgászataikra. E közelmúltban kapott kérdéseket válaszolom meg legújabb írásomban.

A szakértő válaszol! – 107. rész

Sipos Gábor 2022-11-02
Az őszi időszak sokak számára egyet jelent a munkába való visszaállással és a nyári szezon szomorkás lezárásával. Horgászati szempontból viszont közel sem ennyire tragikus a helyzet, ugyanis mind az állóvizeken, mind pedig a folyókon ilyenkor is jókat lehet pecázni. Az eredményesség – mint mindig – csak attól függ, hogy mennyire tudunk a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni. Ebben az írásban az ilyen jellegű kérdéseket válogattam össze.

A szakértő válaszol! – 106. rész

Putz Tamás 2022-10-27
Nagyon kedvelem az év ezen időszakát. Sajnos a nyárnak már vége, de még megörvendeztet minket a természet néhány napsütötte őszi nappal. Legyen szó akár a pontyok, akár más halfajok horgászatáról, talán most kínálkozik a legjobb és legtöbb lehetőség a megfogásukra. Szó szerint kitárul a vízi világ még a hidegek beállta előtt! Ha csak tehetitek, használjátok ki ezt minél többen, én pedig megpróbálok ismét néhány hasznos tippet adni hozzá a soron következő kérdés-válasz összeállításban.

A szakértő válaszol! – 105. rész

Haskó Tamás 2022-10-06
Feltartóztatatlanul köszöntött be az ősz és vele együtt az év egyik legjobb nagyhalas időszaka, amit vétek lenne nem kihasználni. A kérdések is egyre inkább ezzel kapcsolatosan érkeznek, legyen szó csaliról vagy akár felszerelésről. Ezek közül ragadtam ki néhányat, hiszen a válaszok szélesebb körben is hasznosak lehetnek.

A szakértő válaszol! – 104. rész

Döme Gábor 2022-09-29
Nagyon kedvelem az év ezen időszakát. Sajnos a nyárnak már vége, de még megörvendeztet minket a természet néhány napsütötte őszi nappal. Legyen szó akár a pontyok, akár más halfajok horgászatáról, talán most kínálkozik a legjobb és legtöbb lehetőség a megfogásukra. Szó szerint kitárul a vízi világ még a hidegek beállta előtt! Ha csak tehetitek, használjátok ki ezt minél többen, én pedig megpróbálok ismét néhány hasznos tippet adni hozzá a soron következő kérdés-válasz összeállításban.

A szakértő válaszol! – 103.rész

Rokolya Péter 2022-09-20
Itt az ősz, a legjobb nagyhalas időszak. Sokan kíváncsiak, milyen módszer és csali lehet ilyenkor a legjobb és leghatékonyabb. Pár érdekes kérdést az utóbbi időben is kaptam, ezekre adok most választ A szakértő válaszol legújabb részében.

A szakértő válaszol! – 102. rész

Sipos Gábor 2022-07-06
Tombol a nyár! A vizek melegek, a halak pedig úgy esznek, mint a sáskák! Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ebben az időszakban a legtöbben amurhorgászattal kapcsolatban teszik fel a kérdéseiket, hiszen ezek a torpedók ilyenkor foghatók meg a legkönnyebben. Az alábbiakban e hal horgászatára is találhattok néhány hasznos gondolatot.

A szakértő válaszol! – 101. rész

Putz Tamás 2022-06-21
Végre, itt a nyár! Sok fiatal horgászpalántának elkezdődött a nyári szünidő, így még többen indulnak a vízpartokra a jó időben. Éppen ezért zömében az ő leveleik közül válogattam, viszont olyan témákat választottam, amelyek bárki számára adhatnak hasznos infókat az előttünk álló időszakra.

A szakértő válaszol! – 100. rész

Haskó Tamás 2022-06-07
Belecsöppentünk a tartós jó időnek köszönhetően a szezon közepébe, pikkelyes barátaink jelentős része már eleget tett a fajfenntartás ösztöneinek, így az eközben felhasznált energiát szükséges pótolniuk, ami kiváló lehetőséget biztosít, hogy megküzdjünk néhány igazi matuzsálemmel.

A szakértő válaszol! – 99. rész

Döme Gábor 2022-05-24
Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!

A szakértő válaszol! – 98.rész

Rokolya Péter 2022-05-05
Itt a tavasz, a legtöbb horgász számára legjobban várt időszak. A kérdések is szép számmal „futnak” be hozzám is napi szinten, így itt az ideje a legérdekesebbeket egy újabb szakértő válaszol írás keretein belül megválaszolni!

A szakértő válaszol! – 97. rész

Sipos Gábor 2022-04-05
Végre megérkezett az igazi tavasz, ilyenkor minden természetszerető ember a szabadba vágyik. Így vannak ezzel a horgászok is, és míg télen, a fagyoskodásban szinte létkérdés volt, hogy legyen kapás, ha már kimerészkedik a pecás, addig tavasszal a spicc megrezdülése már csak amolyan hab a tortán. Nyilván mindenki a lehetőségekhez mérten a legtöbbet teszi azért, hogy eredményes legyen a peca, sőt, ha kell, akkor kérdeznek is, én pedig megpróbálok segíteni. Ezekből a kérdésekből állítottam össze az alábbi írást.

A szakértő válaszol! – 96. rész

Putz Tamás 2022-03-29
A kellemes tavaszi idő sok horgászt csábít a vízpartra, mindenki arra vágyik, hogy átadhassa magát az éledő természet nyugalmának és egy jó peca közben kikapcsolódhasson. Ugyanakkor nemcsak ez az érzés vonzza a sporttársakat, hanem a kíváncsiság is, hogy a télen begyűjtött újdonságokat kipróbálhassák. A legtöbb kérdést ezek kapcsán küldtétek nekem, illetve az új, Facebookon futó csalizási tippes videó sorozatom témái s azok részletei felől érdeklődtetek. Próbáltam a levelek közül egy olyan összeállítást készíteni, ami bárki számára kapóra jöhet, hogy tavasszal szép pontyokat foghasson. Lássuk!

A szakértő válaszol! – 95. rész

Haskó Tamás 2022-03-16
Még ha az időjárás csak lassan is akar engedni a tél szorításából, de bizony feltartóztathatatlanul közeledik a tavasz, és vele együtt az igazi horgászszezon is kezdetét veszi, amit már nagyon várnak a horgászok a beérkező kérdések alapján. Ezekből ragadtam ki néhány populárisabb témájú kérdést, hátha nem csak a levél írójának, hanem mások számára is hasznos lehet egy-egy itt leírt válasz.
Videóval

A szakértő válaszol! – 94. rész

Döme Gábor 2022-03-09
Lassan, de biztosan érkezik már a tavasz! Ahogy az időjárás és a természet egyre kedvezőbb arcát mutatja, úgy indulnak egyre többen a vízpartra egy jó horgászat reményében. 2022-ben rajtam a sor, hogy a „Szakértő válaszol!” sorozatot elsőként folytassam, illetve az új „évadot” megnyissam. A közelmúlt levelei közül igyekeztem azokat a témákat kiválasztani, amelyek iránt a legtöbben érdeklődtetek. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is találtok majd hasznos, aktuális infókat, nézzük is meg, hogy melyek ezek!
Videóval

A szakértő válaszol! – 93.rész

Rokolya Péter 2021-12-22
Itt a tél, a pihenés, elmélkedés, tervezés időszaka. A legtöbben ilyenkor a tavaszi pecákra készülnek már vagy nosztalgiáznak. Jómagam sem vagyok másként, bár ha már nagyon bizsereg a tenyerem, télen is megejtek pár pontyos pecát, ha az időjárás is partner. Íme, az utóbbi időszak legérdekesebb kérdései, melyeket ebben az írásban válaszolok meg.

A szakértő válaszol! – 92. rész

Sipos Gábor 2021-12-04
Az év végén mindenki összesíti magában az óév eseményeit, fogásait, és persze újra felmerülnek azok a kérdések, amelyekkel ilyenkor már van idő foglalkozni. Persze, olyan is akad, aki ebben az időszakban is a horgászati lehetőségeket keresi, de olyan is, aki nosztalgiázás helyett már az új szezonra fókuszál és készül. Így aztán az elmúlt időszakban felmerülő kérdések is sokrétűek, de megpróbálok mindenkinek alapos választ adni. Ezek közül hoztam most magammal néhányat.

A szakértő válaszol! – 91. rész

Putz Tamás 2021-11-11
Az őszi időszakban egyre inkább felértékelődnek az apróbb finomságok, trükkök, praktikák mind a csalogatóanyagok, mind pedig a felszerelések, végszerelék-elemek terén. Éppen ezért nem is meglepő, hogy az elmúlt hetekben a legtöbb kérdést a fentiekkel kapcsolatban küldtétek nekem, illetve az ősz egyéb jellemző aktualitásai felől érdeklődtetek. Ezeknek megfelelően próbáltam ismét összeállítani egy kérdés-válasz sort, melyből reményeim szerint sokan találtok majd néhány kapásra váltható hasznos infót. Lássuk!
Videóval

A szakértő válaszol! – 90. rész

Haskó Tamás 2021-10-23
Megérkezett az ősz és vele együtt a szezon talán legjobb nagypontyos időszaka, ezért is érdemes minden szabadidőt kihasználni és a vízparton tölteni, hiszen jó esély van rá, hogy azokkal a „nagy öregekkel” is összefussunk, akikkel még eddig nem sikerült. A kérdések zöme is ebbe az irányba tendál, de szerepelt olyan is, ami már kicsit előrelátóan a következő szezonra irányult, ami teljesen érthető, mivel lassan megkezdődnek a népszerű tavakon a foglalások a 2022. évi időpontokra.

A szakértő válaszol! – 89. rész

Döme Gábor 2021-10-06
Nagyon kedvelem az év ezen időszakát. Sajnos a nyárnak már vége, de még megörvendeztet minket a természet néhány napsütötte őszi nappal. Legyen szó akár a pontyok, akár más halfajok horgászatáról, talán most kínálkozik a legjobb és legtöbb lehetőség a megfogásukra. Szó szerint kitárul a vízi világ még a hidegek beállta előtt! Ha csak tehetitek, használjátok ki ezt minél többen, én pedig megpróbálok ismét néhány hasznos tippet adni hozzá a soron következő kérdés-válasz összeállításban.
Videóval

A szakértő válaszol! – 88.rész

Rokolya Péter 2021-09-12
A nyár véget ért, de itt az ősz, mely talán a legjobb időszak a horgászatra, főleg a nagyponty-horgászatra! Íme, néhány új kérdés, melyek a legérdekesebbnek bizonyultak, hogy ezen írássorozat keretein belül megválaszoljam őket.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2023 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.