Jászkeszeg bojlira, és nem is az apraja!

Jászkeszeg bojlira, és nem is az apraja!

Egy nem hétköznapi hal akadt Fülöp Antal horgára. A fogás érdekessége, hogy a nagypontyoknak és amuroknak felkínált 20 mm átmérőjű bojlit vette fel a rekordlistás jászkeszeg. Ráadásul a folyóvizek jellegzetes hala, egy holtágon kebelezte be az új csemegét.

A hal kifogójának neve: Fülöp Antal

Horgászegyesülete: Dobó Ferenc HE, Köröstarcsa

Fogás helyszíne: Félhalmi-holtág, azon belül a „beépített”, 3-as szakasz

Fogás időpontja: 2004.06.09. 18:00 óra

Fogott hal: jászkeszeg

Súlya: 1.670 gr

Hossza: 38 cm

Kézben a szép, vörös uszonyos jászkeszeg

A fogás körülményei: napos, frontmentes idő, gyenge K-i széllel. Néhány szemes, aznapi bojlis etetés után - horgásztársunk a helyét rendszeresen eteti - jelentkezett erős kapással a nap első, és egyben utolsó hala. Pár perces fárasztás után került merítőbe, majd kis kitérőt téve, vissza a holtágba a szép jászkeszeg. A mérlegelésnél egyébiránt még kisebb huzavona ment, hogy a fogott hal bodorka-e, avagy jászkeszeg. Hamar kiderült, hogy ez utóbbiról van szó esetünkben!

Rendszeresen etetetett helyen akadt horogra

Használt felszerelés: Halunk egy Energo Team Prestige Boilie 3,6 m-es, 3 librás boton, Okuma Coronado CD 50-es orsón, 0,30 mm-es Berkley Ultra Slin zsinórón felkínált, gubancgátló csövön csúszóra szerelt 80 g-os ólommal bevetett, Kryston Snake Skin előkén (20 lbs) pihentetett saját készítésű, őszibarack ízű bojlin vesztett rajta. A bojli 20 mm-es volt, s 4-es Drennan Boilie horgon volt felkínálva.

Csalibojlihoz használt folyékony aroma: Mosella - Pelzer őszibarack

Etetőbojli: saját készítésű, feketeribizli és banán ízű Ladányi Tamás aromával készített

A 20 mm-es bojlit könnyedén felhörpintette a hal


Horgásztársunk megjegyzése: pár nappal a rekorder kifogása előtt érdekes módon jött néhány 30-50 dkg-os jászkeszeg. Ezek után jelentkezett a legnagyobb, mely jelenleg is a holtág kifogható halait gazdagítja, a horgász ugyanis igen sportszerűen visszaengedte éltető elemébe.

Gratulálunk!

Kíméletes visszaengedés, amelyet tanítani kellene!
Ússz csak!
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.