Felső-Tiszai kalandok XXXIII. rész – Kis hal is lehet rekorder… de komolyan!!!

Takács Péter 2018-07-08
Igen, kicsi hallal is fel lehet kerülni egy rekordlistára, pláne ha az embernek figyelmes kollégái, barátai vannak. Nos, ezt mesélném most el.

Szilvaorrú keszeg „matuzsálem”

Csevár Gergely 2012-04-16
A folyóvizek különlegessége abban rejlik, hogy bármilyen halfajt és akármekkora nagyságút kifoghatunk. Elég sokszor meglepetés éri a horgászt, mert vagy valami szebb halat fog, vagy valami érdekesség akad a horgára pl.: konzervdoboz, táska és még sorolhatnám… Szerencsére az én esetemben egy nem hétköznapi halfogásról számolhatok be.

Jászkeszeg bojlira, és nem is az apraja!

Csákó Gábor 2004-07-21
Egy nem hétköznapi hal akadt Fülöp Antal horgára. A fogás érdekessége, hogy a nagypontyoknak és amuroknak felkínált 20 mm átmérőjű bojlit vette fel a rekordlistás jászkeszeg. Ráadásul a folyóvizek jellegzetes hala, egy holtágon kebelezte be az új csemegét.

Rekordlistás jászkeszeg

Csákó Gábor 2003-12-02
A folyásiránnyal szemben dobott, szinte nem is verető TE-7 SD Rapalára éhezett meg a rekordlistás jász. Néhány vad kirohanás után a meder felé tört, majd a szokásos jaszkós felszíni veretésbe kezdett. Merítő híján, többször kézzel próbáltam megragadni az egyre csak csapkodó halat, sikertelenül. Féltem, hogy az erős fonott zsinór miatt lemarad. A kiemelésben a mellettem dobáló Csákó Gábor segített. Köszönet érte!

Rekordlistás leánykoncér

Döme Gábor 2002-11-27
Egy ritka és ettől az évtől szigorúan védett(!) dunai hal akadt Pintér Zoltán horgára. A gyors és kíméletes mérlegelés után, készült egy remek fotó is a halról, amely bizonyítja a fogás tényét. Ezután kifogója, visszahelyezte éltető elemébe a gyönyörű halat. A rekordlistát áttanulmányozva kiderült, hogy ez a hal 8 dekával nagyobb, mint Pénzes István 1996-ban kifogott koncérja. Tehát új magyar rekordról van szó!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.