Rekordlistás ponty Merenyéről

Rekordlistás ponty Merenyéről

A nyár végéhez közeledve, 5 felejthetetlen napot töltöttem a Merenyei-víztározón. A csodálatos és kapitális halakban gazdag víz, hozzám is kegyes volt és néhány „apró” kíséretében, több gyönyörű halat is sikerült kifognom. Csak tömören vázolva, pontyok: 9,5 kg, 10 kg, 11 kg, 11,35 kg, 13,65 kg; amurok: 6 kg, 7 kg, 9,5 kg. A mozgalmas és érdekes horgászatról, egy későbbi beszámolóban részletesen tájékoztatom a Haldorádó olvasóit. Ezt a rekordlistás bejelentést, amelyben eddigi legnagyobb pontyom szerepel, kedvcsinálónak szántam.

A hal kifogójának neve: Bodnár Zsolt
Egyesülete Nagybudapesti HE
A fogás helye Merenyei-víztározó
Ideje 2004. 08. 20.
A fogott hal tükörponty
Súlya 13,65 kg
Hossza és kerülete A hal kerületét ill. a hosszát azért nem tudom, mert bojlis horgászatban általában arra törekedünk, hogy a hal minél előbb visszakerülhessen a vízbe, ezért csak a súlyát szoktuk lemérni!

Eddigi legnagyobb pontyomat sikerült szákba terelni Merenyén

Az alkalmazott szerelék leírása: 4-es Drennan Special Boilie Hook, 15 lb Rod Hutchinson előke, 110 grammos ólom, Pelzer 1 mm-es gubancgátlócsővel. SPRO Strategy Carp 2.75-3 lb bot, BANAX Untouchable 5600-as orsó + 0,31-es FOX főzsinór

A fogás körülményei: A hal 14:30-kor folyamatos húzással jelentkezett és a túravezetőnk, Regős György 5-10 perces fárasztás végén szákolta meg az egyéni csúcsomat jelentő halat! A csali 24 mm-es Trigga bojli volt DT Milch Plus zseléporral kezelve!

Bodnár Zsolt /BlackTigerTuning/

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.