Új kapásjelző teszt!

Új kapásjelző teszt!

Sporthorgász társamtól kaptam az új fejlesztésű láncos swingereket a következő kísérőmondattal: „Ezt próbáld ki, mert ez korszakalkotó lesz a fenekező sporthorgászok körében!” Megköszöntem és elindultam célállomásom felé, a gyékényesi kavicsbánya tavakhoz. Alig vártam, hogy megérkezzek, és próbára tehessem dr. H jelzéssel ellátott, rozsdamentes acélból készült új swingereimet. Úton Gyékényes felé, az autópályán lehetőségem volt arra, hogy közelebbről és részletesen megvizsgáljam a tesztelésre kapott ajándékot…

Kétórányi utazás után megérkeztem, és első dolgom volt, hogy megmérjem a víz hőmérsékletét, de az eredmény nem csigázott fel túlzottan. A víz 9,4 Celsius-fok volt, 15-20 cm-re a vízszint alatt. Ezt igen kevésnek találtam a jó fogáshoz… Nem adtam fel az elején, tettem a dolgomat, nagyon vártam már, hogy akció közben miképp viselkedik az új kapásjelző! Összekészítettem a horgászatomhoz szükséges alapvető eszközöket (csónak, halradar, sátor stb.). A vízen megkerestem a jónak vélt helyeket, és elhelyeztem a bójáimat. Majd a buzzbarra rátettem a swingereket és az elektromos jelzőket, ezután nem maradt más hátra, mint a behordás.

Az új kapásjelzők bevetésre kész állapotban

Ahogy végeztem a csalik pontos elhelyezésével, beállítottam a botjaimat az állványon és felcsíptettem az új swingereimet. Első nekifutásra úgy tűnt, hogy elég passzentos a golyós résznél, de hamar rájöttem, hogy egy egyszerű mozdulattal tudom nyitni, illetve szorítani a zsinór vastagságától függően. Kipróbáltam 12-es monofil, illetve 35-ös fonott zsinórnál is, és bátran állíthatom, tökéletesen működött! A gyártó nagy figyelmet fordított a kapásjelző érzékenységére! Ez azért fontos, hogy minden mozdítást (húzást illetve ejtést) precízen nyomon követhessünk. Azt kell, hogy mondjam, ez tökéletesen sikerült. Az első nap (halaszthatatlan dolgom miatt), rövid időre otthagytam a parton a felszerelésemet. Amikor visszaértem, láttam, hogy a jobb szélső botomon volt egy kisebb ejtés. Ez új volt nekem, mert idáig merevkaros MKII swingert használtam és az ilyen információ közlésére nem volt alkalmas.

Ízlés szerinti kivitelben és sok különböző színben kapható a dr. H láncos swinger

Egy dolog még aggasztott a lánccal kapcsolatban. A szél.

Imádkoztam az égiekhez, hogy erős északi szélben is tesztelhessem a jelzőt. Ez másnap meg is érkezett. Igaz, csak a hidegfront előszele volt, de elegendő volt ahhoz, hogy eloszlassam kétségeimet afelől, hogy szélben nem rendeltetésszerűen működik a kapásjelző. Az egyre erősödő szélben is tökéletesen pontos és koncentrált maradt a „nehéz” láncnak köszönhetően.

A „nehéz” láncnak köszönhetően viharos szélben is tökéletesen használható

Ekkor már elégedett voltam, és részletesen átnéztem töviről hegyire, hogy valójában milyen minőséget képvisel a termék. Arra a megállapításra jutottam, hogy lelkiismeretes és tisztességes munka eredményét tartom a kezemben. Rozsdamentes acél, ezáltal elnyűhetetlen, a szerelékes dobozba befér - nem úgy, mint a merevkaros jelzőm -, rendkívül pontos, lekövethető információkat ad a hal horognál végzett cselekedeteiről, bevágásnál nem repül el, mint a régről ismert műanyag csipesz stb.. Akik már használtak merevkaros swingereket, azok tudják, hogy megszorulhat a forgórészénél, és akkor nem jelzi a kapást - ez a hibajelenség a láncosnál nem fordulhat elő!

Szállítás közben minimális helyet foglal!

Összegezve: meggyőzött a kapásjelző használhatósága, pontossága, tartóssága, információs szolgáltatása és egyszerűsége. Ezután tettem fel a kérdést: „Mennyibe kerül?”

Tudtam, hogy neves brit gyártóknak léteznek hasonló termékei, amiket eddig azért nem vásároltam, mert 3 db 30-40.000 forintba került volna. Kezembe vettem a telefonomat és felhívtam sporthorgász társamat (akitől a jelzőket kaptam), majd feltettem neki is a kérdést: „Mennyibe kerül?”

Erre azt a meggyőző választ kaptam: „Nem több, mint tíz doboz cigi vagy tíz dobozos sör!”

A rozsdamentes acél alapanyagnak köszönhetően örök darab!

Ezt - összesítve a kapásjelző előnyeit - bomba árnak tartom, legfőképpen azért, mert örök életű, és azon kevés horgászcikkek közé tartozik, amit az embernek csak egyszer kell megvennie! Kicsi helyet foglal, egyáltalán nem sérülékeny. Használható a fenekező horgászat minden formájában (hagyományos pontyozás, bojlizás, süllőzés stb.).

A teszt és használat közben szerzett pozitív tapasztalatok engem meggyőztek! Nyugodt szívvel ajánlom minden sporthorgász társamnak!

Igényes és szép!


További információ és közvetlen kapcsolat a termék forgalmazóival

Molnár István és Halász Péter
Mobil: +36 (20) 338-1973
Fax: +36 (1) 404-04-26
e-mail: halasz.peter@textop.hu
e-mail: ponty1977@freemail.hu

(X)
Molnár István

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.