Mozgássérültek Horgászversenye 2008.

Mozgássérültek Horgászversenye 2008.

Idén is megrendezésre került a Szabadkai Rokkant Egyesületek horgászversenye, amelyet a szervezők szerettek volna egy meghívott magyarországi csapattal együtt nemzetközivé tenni. Idén összesen 5 csapat 15 versenyzője mérte össze tudását a Palicsi-tó partján. Izgalmas, ám igen kevés halat hozó versenyen vagyunk túl. De lássuk, hogyan is zajlottak az események!

A verseny színhelye

Minden évben összejönnek a Palicsi-tó partján a szabadkai és környékbeli mozgássérült horgászok, hogy ismételten összemérjék tudásukat és erejüket a halfogás terén. Na, persze jól esik újból találkozni is! 2008-ban szerettük volna, ha részvételével megtisztel bennünket egy magyarországi, mozgáskorlátozottakból álló csapat is, de sajnos egyéb fontos elfoglaltság miatt nem tudtak megjelenni. Reméljük, ősszel sikerül eljönniük, és jelenlétükkel rangosabbá teszik majd a halvadász versenyt. Ezzel remélhetőleg új barátságok is köttetnek majd!

Érkeznek a résztvevők. A versenybíró már körmöl…

Az időjárás is nagyban befolyásolta a szervezést, mivel a néhány nappal korábban igen esősre váltott az addig gyönyörű napos, meleg nyári idő. Még a verseny megtartása is kétségessé vált! De a nagy napra megkegyelmeztek az égiek, és szép napsütéses idő fogadta az érkezőket.

Az idén 5 csapat 15 versenyzője mérte össze tudását és szerencséjét. Sorsolás után mindenki elfoglalta helyét a pályán, és megkezdődtek az előkészületek.

A sorsolás pillanatai

A Palicsi-tó igen nehéz pálya a horgászok számára, még az igazi profi sporthorgászokat is meg szokta izzasztani. Sokszor van, hogy nagyon nehéz a horog közelébe csalogatni a halnépet, és ha sikerül is, fogni közülük csak nagyon finom szerelékkel lehet.

Akik nem a fent említett szerelék valamelyikével próbálkoztak, azok igencsak bosszankodhattak, mivel a halacskák elkerülték horgaikat. Ha sikerült is egy-két kárászt a szákba terelni, az kevés volt a győzelemhez.

Na de nézzük sorjában!

Miután elfoglalták helyüket a versenyzők, és elhangzott a sípszó, mindenki elkezdte beszórni az etetőanyagját - remélve, hogy mielőbb jön majd a várva várt halsereg. A második sípszóra már repültek befelé a felcsalizott horgok! Megkezdődött a kétórás verseny.

A víz az gyönyörű, de vajon hol vannak a halak?
Emlékmű a parton
Lehet, hogy ma nem ad halat a Palics???
Voltak, akik a rakósban bíztak. De vajon, mi lesz a nyerő?
Még senkinél nem görbül a bot
Vajon ki fog ma itt halat???
A verseny első órájában csak egy-két kapás érkezett

A verseny első órájában a 15 versenyző közül mindössze 1-2 horgásznak volt pár apró hala! Már sokan azt hitték, hogy ezt a napot jól kifogták, és zsákmány nélkül fejezik be a versenyt, ám a második óra meghozta a várakozás gyümölcsét. Sorra jöttek a kapások. Kezdett visszatérni a remény, és a küzdelem szelleme az első helyért.

Ez már a szákban van!

A verseny utolsó félórája volt a legizgalmasabb. Mindenki, aki csak bírt, fárasztott és szákolt. A végét jelentő sípszó után nagy várakozás előzte meg a mérlegelést. Mindenki tudta, hogy nem fog kiakadni a mérleg mutatója a kis fogások miatt…

Az eredmény kihirdetéshez minden résztvevő elvonult a helyi kis vendéglőbe, ahol jólesett legurítani pár pohárkával, majd megérkeztek a finom falatok is.

Eredményhirdetés… és ebéd, ami finom volt!

A verseny jegyzőkönyve: 2008. június 7. szombat

CsapatokVersenyzőkKifogott súly (gramm)PontÖssz-pontHelyezésszektor
Distroficari 1Baté Nándor1320183.A
Takács György2605
Piukovič Tibor9202
Distroficari 2Buljovčić S.06155.B
Tikvicki T.2804
Pomenji Norbert5405
Distroficari 3U?umović A.06114.C
Glončak G.10201
?andor Ema8404
Deč Paral 1Burzan J.1200261.D
Ćiplić Ilonka3203
Szabó Piroska13001
Paraplegič 1Mezei G.900382.E
Mihajović V.9202
Me?kov O.9003
Egyéni győztesek:
1. Baté Nándor (Bagoj) és segitöje, Molnár Adrián1320 gramm
2. Szabó Piroska1300 gramm
3. Burazin Josip1200 gramm
Csapathelyezések:
Deč Paral. 1: első hely
Paraplegič 1: második hely
Distroficari 1: harmadik hely
JEGYZÖKÖNYV
Sa takmičenja od?anog dana 07.06.2008. na pisti meterolo?ka - Palić, u organizaciju Udr. Distrofičara Severnobačkog Okruga iz Subotice

A boldog győztesek

A 2008-as Palicsi mozgássérült horgászverseny egyéni győztesei Baté Nándor és öccse, Molnár Adrián 1320 grammal.

Jó volt találkozni és versenyezni a Palicsi-tó gyönyörű környezetében. Reméljük, hogy a következő horgásztalálkozó is ilyen kellemes körülmények között fog zajlani.

Köszönjük a szervezőknek és a segítőknek a jól megszervezett napot!

Szeptemberben újra találkozunk!

Szöveg: Baté Nándor („BAGOJ”),
Szekeres Valentin
Fényképek: Molnár Csaba és Piukovics Edit

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.