Solti Kisduna

DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE ÉS A SOLTI KISDUNA

A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete szeretettel várja a vadregényes vizeket és gyönyörű halakat kedvelő horgászokat és családjukat.

1946-ban alakult mintegy 1000 főt számláló tagsággal rendelkező egyesületünk működése két részre osztható, hiszen egyrészt a Solti Mellékágat másnéven Solti Kisdunát üzemeltetjük és próbáljuk vonzóvá tenni saját és a vendéghorgászok részére is, másrészt a helyben és környéken keletkező horgászattal kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátását is megkönnyítjük tagjainknak azzal, hogy Dunaföldváron egész évben nyitva tartó irodát működtetünk.

A szintén 1946-óta a kezelésünkben álló 35 hektáros csodálatos természeti környezetben található vadregényes mellékág megőrizte vadvíz jellegét és érintetlenségét.

A vízpart megközelíthető gépjárművel, sátorozni is lehet, de a kihelyezett padokon, szeméttárolókon és WC-ken kívül más mesterséges építmény nem található a partján.

Van viszont egy minden igényt kielégítő horgásztanyánk, ahol egész évben üzemel női és férfi vizesblokk, zuhanyzóval, szálláshelyekkel, főzési és parkolási lehetőséggel.

Tevékenységünk túlmutat egy helyi szervezet feladatain, amit jól bizonyít, hogy az egyesület tagsága és mostani vezetősége az elmúlt 15 évben folyamatosan azon dolgozott, hogy a helyi és ide látogató vendég horgászok, kirándulók, túrázók és kerékpárosok megtalálják a megfelelő horgászati, kikapcsolódási és szabadidős lehetőségeket!

Ennek érdekében több mint 100 millió Ft értékben hajtottunk végre értéknövelő és elsősorban turisztikai, horgászati lehetőségeket javító fejlesztéseket, melyek közül a legfontosabbak a következők:

•          horgásztanya épületének felújítása

•          horgászszállás és konyha kialakítása

•          csónakkikötő mólók felújítása, újak beszerzése

•          honlap és facebook oldal kialakítása, folyamatos működtetése

•          szabadtéri rendezvények lebonyolítására alkalmas terület és előtető kiépítése

•          horgászhelyek padokkal és szemetesekkel történő felszerelése

•          bérelhető kerékpárok, csónakok beszerzése

•          horgászversenyek rendszeres megszervezése

•          szabadidős (családtagoknak is szóló) rendezvények szervezése (horgásztábor, horgászbál, horgászjuniális, disznóvágás)

•          közlekedési utak karban tartása, kőzúzalékos burkolattal történő ellátása

•          karbantartó gépek, eszközök beszerzése (kistraktor, fűkaszák, fűrészek, stb.)

•          horgász egyesületi iroda egész éves működtetése

•          nagy nevű horgász szakírók, versenyhorgászok vendégül látása, előadásainak megszervezése (dr. Hunyady Attila, Bokor Károly, Koós Ferenc, Döme Gábor, Papp József, Erdei Attila, Walter Tamás, stb.)

 

A vízterület az 52-es főúton a nagydunai hídon átkelve Dunaföldvártól mintegy 2 km-re található, megközelíthető még az 51-es és 52-es útról Solt irányából is.

És ami a horgászokat a legjobban érdekli az a halállomány

A KISDUNA intenzíven telepített horgászvíznek minősül. Az évente kihelyezett halmennyiség meghaladja a 100 mázsát, aminek a jelentős része ponty. A kihelyezéseket tavasztól-őszig a vízállás függvényében folyamatosan hajtjuk végre. A halállomány és a fogási lehetőségek bővítése érdekében rendszeresen telepítjük az 5 kg-os megtartható méretnél nagyobb pontyokat, amik a saját állomány mellett azt eredményezik, hogy szinte minden nap akadnak a horogra 8-10 kg-os vagy akár még ennél is nagyobb rekordlistás példányok.

Fantasztikus a védett compó állományunk, melyből nem ritkák a 2 kg feletti példányok sem, emellett a rengeteg bodorka, dévér és karika keszeg is szórakoztató fehér halas horgászatot tud biztosítani. A rendszeres, nem ritkán 10 kg feletti amur fogások mellett érdemes süllőre, kősüllőre, csukára és feketesügérre is pergetni. A törpeharcsa gyakorlatilag hiánycikk, amit nem is bánunk, lakják viszont termetes szürkék a part menti akadókat.

A mellékág hossza 5,6 km, átlagos vízmélysége 3 m. A meder rendkívül változatos 1-7 m-es vízmélység váltakozik szabad és főként a part mellett akadós részekkel.

A vízen a csónakos horgászat és közlekedés megengedett, de kizárólag kézi vagy elektromos meghajtású hajókat lehet használni. A behordás és az etető hajók használata nincsen korlátozva, viszont egész évben tilos a halradar használata.

A horgásztanyán Garda László halőrünk szinte mindenkinek segíteni tud, ha valamilyen kérdés merül fel. A halőrzésről pedig társadalmi és hivatásos halőreink gondoskodnak.

Reméljük felkeltettük az érdeklődésedet és hamarosan meglátogatod szeretett és féltett horgászvizünket egy jó pecára vagy igénybe veszed egyesületünk szolgáltatásait.

Sporttársi üdvözlettel valamennyi tagtársam és a vezetőség nevében!

Kiss Lajos Csaba

HE elnöke

Kedvcsinálónak érdemes megtekinteni Rokolya Peti filmjét:


Térkép betöltése…
Solti Kisduna

Általános információ a vízről

A mellékág hossza 5,6 km, átlagos vízmélysége 3 m, területe 34 ha. 
A meder rendkívül változatos 1-7 m-es vízmélység váltakozik szabad és akadós részekkel. A vízterület az évenként behelyezett halmennyiség és a hatályos jogszabályok alapján intenzív horgászvíznek tekinthető. Azonban nem állandóan zárt területről van szó (3,5 m-es Budapesti vízállásnál a terület összeköttetésbe kerül az élő Dunával), aminek következtében gyakran jönnek be ívó halak az élő Dunáról is, akik általában itt akadnak a sporttársak horgára.

Megközelítés

A vízterület az 52-es főúton a hídon átkelve Dunaföldvártól mintegy 2 km-re található, megközelíthető még a 51-es és 52-es útról Solt irányából is.

Napijegy árak

Jegyárak, napijegy váltási lehetőségek 2024-ban
Felnőtt Ifjúsági Megnevezés Ára Ft Megnevezés Ára Ft
Tagdíj
5 000
Tagdíj
2 500
Állami horgászjegy (EÁH)
5 000
Állami horgászjegy (EÁH)
5 000
Emelt díjas állami horgászjegy
10 000
Emelt díjas állami horgászjegy
10 000
Egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH)
5 500
Egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH)
5 500
Fogási napló
500
Fogási napló
500
Turista állami horgászjegy időszaki díja
3 500
Turista állami horgászjegy időszaki díja
3 500
Kis Duna éves területi jegy 30 db ponty elvitelre jogosit
42 000
Kis Duna éves területi jegy 15 db ponty elvitelre jogosít
16 500
Kis Duna éves területi jegy 70
év feletti 20 db ponty elvitelre jogosít
27 500
Éves többlet halelviteli kiegészítő jegy
15 db ponty elvitelre jogosít
32 000
Kis Duna Gyermek horgászjegy éves (havi 1 db nemes hal megtartható)
1 300
Éves közösségi munka (18.évtől–70.évig)
6 000
Mederhasználati díj 7 000 Felnőtt napijegyek Ifjúsági napijegyek
Kis Duna Napijegy
5 500
Kis Duna Napijegy
1 900
Kis Duna 24 órás jegy
6 500
Kis Duna Háromnapos jegy
3 900
Kis Duna Sport napi jegy
4 500
Kis Duna Hét napos jegy
7 500
Kis Duna Háromnapos jegy
11 000
Kis Duna Hét napos jegy
20 000
Napijegy váltási lehetőség:
Horgásztanya Garda László gondnok Tel.: 06 30 /240-4754 Halfanatik Nikl Béla horgászbolt 7020.Dunaföldvár Kossuth tér 8. Tel.: 06 30/ 552-7953
Sky Fishing Horgász Szaküzlet 6320 Solt, Kecskeméti út 70. Tel.: 70/586-8106
Állati Fincsi Kft 6320 Solt, Béke tér 9. Tel.06-30/654-5488
Horgász iroda, 7020.Dunaföldvár, Duna utca 2. Tel.: 06-30/252-06-09
horgaszjegy.hu + 36-59/ 324 432 (munkanapokon 8:00-16:30-ig)

Helyi kiemelt horgászati szabályok

DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE

7020. Dunaföldvár, Duna utca 2.

www.soltikisduna.hu

SOLTI KISDUNA HELYI HORGÁSZRENDJE

(VÍZTÉR KÓD: 1701611)

Érvényes: 2024. január 1-től.

A horgász a horgászat megkezdése előtt köteles megismerni és a horgászat során betartani a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.) és a végrehajtására kiadott 133/2013. (XII.29.) VM rendelet (Vhr.) rendelkezéseit, valamint az Országos Horgászrend és a helyi horgászrend szabályait.

A horgászat gyakorlásának alapvető feltételei közé tartozik az érvényes horgászokmányok megléte és azok horgászhelyen történő mindenkori biztosítása.

A horgászokmányok közül a helyi horgászrend hatálya alá tartozó területi jegy vásárlásával a horgász polgárjogi szerződést is köt a jegy kiadójával, s ennek keretében hozzájárul adatai szabályoknak megfelelő, célhoz kötött kezeléséhez. A horgász köteles a területi jegy elidegeníthetetlen mellékleteként a helyi horgászrendet vagy annak kivonatát magánál tartani, illetve online vásárlás esetén a területi jegyet és a horgászrendet kinyomtatás nélkül erre alkalmas készülék (pl.tablet, okostelefon) képernyőjén a horgászat időtartama alatt ellenőrzésre bemutatni.

Tilalmi idők és méretkorlátozások:

- az országos horgászrend szerint, kivéve:

- Pontytelepítés után tilalom van érvényben ugyanazon nap 24 óráig. Ezen időszak alatt békés halra horgászni lehet, de a kifogott halat megtartani TILOS, mely alól a csalihal céljára fogott kishal az egyedüli kivétel maximum 1 kg vagy 10 db-os mennyiségig!

Csak másnap 0 órától lehet megtartani a kifogott

pontyot és egyéb nem csalihal célú békés halat!

Pontytelepítések után a tilalom lejártát követően nap 0 órától következő hét vasárnap 24 óráig összesen 4 db ponty tartható meg!

Mennyiségi és egyéb korlátozások, szabályok:

- nemes halból naponta 5 db tartható meg, ebből fajtánként 2-2 darab kivéve az amur,

amiből 1 db maximum 10 kg-os, valamint a süllő és a csuka, amiből összesen kettő db az elvihető napi mennyiség, compó megtartása tilos

- egyéb őshonos halból a megtartható maximális mennyiség 4 kg.

(az invazív, idegenhonos fajok korlát nélkül foghatók.)

-Pontyból a 35 cm-nél kisebb és az 5 kg-nál nagyobb példányokat nem lehet megtartani, mérleg használata kötelező,

-Éves szinten elvihető ponty mennyiség felnőtt teljes árú jeggyel 30 db, 70 év feletti kedvezményezett jeggyel 20 db, ifjúsági területi jeggyel 15 db tartható meg. Kiegészítő éves többlet halelviteli jegy 15 db ponty elvitelre jogosít.

- 24 órás területi jeggyel összesen egy napra meghatározott mennyiségű hal fogható ki.

- 24 órás sportcélú területi jeggyel halat megtartani tilos.

- Legkisebb kifogható méretek: csuka 50 cm, süllő 40 cm ezekből a fajokból a legnagyobb elvihető méret 5 kg

- Szemetes helyen horgászni, a horgászatot megkezdeni és befejezni tilos.

- Horgászfelszerelés csónakkal, etetőhajóval történő behordása engedélyezett a többi horgász zavarása nélkül.

DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE

7020. Dunaföldvár, Duna utca 2.

www.soltikisduna.hu

- A közlekedési utakat elzárni bármi módon (járművel, sátorral, horgászbottal stb.) tilos

- Parti fenekezős horgászat esetén törekedni kell a horgászhely optimális elfoglalására, kihasználására, A két végszerelék egymás közötti távolsága a partra merőleges irányból nézve maximum 20 m lehet

- Gyermek horgász bármelyik megyében váltott érvényes éves jeggyel horgászhat a

Kis Dunán és fenekező szereléket is használhat. Kisdunai gyermek területi jeggyel havi 1 db nemeshal megtartható.

- Egész évben tilos a halradar, valamint a balin, - szivar ólom és pilker használata ilyen csali a horgásznál nem lehet.

- Robbanómotor használata TILOS. Az evezővel és elektromos motorral hajtott csónakok a dunaföldvári oldalon közlekedhetnek. A parti és csónakos horgászokat 10 méternél kisebb távolságra nem közelíthetik meg.

- Csónak használata, csak éves mederhasználati díj megfizetése után engedélyezett a vízen.

Alkalmilag használt csónakokra is kötelező mederhasználati díjat fizetni.

- Hal sebfertőtlenítő használata nemes halak és compó visszaengedése esetén kötelező. A pontymatrac használata kötelező, kivéve a parti cserkelős pergető horgászatot!

- Partról horgászni fenekező és kikötözős módszerrel csak lesüllyesztett zsinórral lehet!

- A halállomány védelme érdekében békés hal horgászata esetén fonott zsinór csak horog és dobóelőkeként használható maximum a bot hosszának háromszoros méretéig.

- A megváltott és érvényes területi engedély jogosít a vízparton történő sátorozásra és a horgásztanyán használható vizesblokkok és kültéri konyha használatára!

- A területi jegy megvásárlásával a horgász hozzájárul a következőkhöz!

A kihelyezett kamerák felvételt készíthetnek róla!

A hivatásos és a társadalmi halőrök kérésére a felszerelését, a csomagjait és indokolt esetben a járművének a csomagtartóját megmutassa!

A területi jegy kiadója, illetve a halgazdálkodási hasznosító horgászszervezet, mint jogi személy az általa kezelt területeken bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal, egyben kártérítési kötelezettségét kizárja. A horgászok a vízparton, horgászterületeken elhelyezett berendezési tárgyakat, horgászati- és vízilétesítményeket kizárólag a saját felelősségükre használhatják.

A horgászrend a területi engedély részét képezi, ismerete kötelező!

A fegyelmi szabályzat, mely megtekinthető egyesületünk honlapján vagy az irodában és a horgásztanyán megismerése és tudomásul vétele kötelező!

Cikkek, filmek

Rokolya Peti cikke egy hamisítatlan tavaszi horgászatról szól, ötletekkel, praktikákkal, hogyan érdemes megfejteni egy olyan izgalmas vizet, mint a Solti-Kisduna:

Versenynaptár


DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE
7020 Dunaföldvár Duna u. 2. 06 (30) 252 06 09
www.soltikisduna.hu
DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE
2024. ÉVI VERSENY ÉS RENDEZVÉNY NAPTÁRA
RENDEZVÉNY MEGNEVEZÉSE
VÁRHAT IDŐPONT *
RENDEZVÉNY, VERSENY TÍPUSA
INFORMÁCIÓ
Disznóvágás
január 27.
szombat
Közösség erősítő, szabadidős
Kiss Lajos Csaba, Garda László
HORGÁSZBÁL
Február 24.
szombat
Buli hajnalig
Kiss Lajos Csaba
Horgászelőadás
Február vége, március eleje
Előadás, ismeret bővítés
Kiss Lajos Csaba, Müller Attila,
Társadalmi munka
Március 23.
szombat
Környezetünk szépítése, természet védelme
Kiss Lajos Csaba, Garda László, Müller Attila
FEEDER verseny
Április 14.
vasárnap
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
III. SOLTI KISDUNAI VADVÍZI BOJLIS VERSENY
Április 23.-24.-25.-26.-27. kedd-szombat
Békés halfogó
Kiss Lajos Csaba, Reichert János, Garda László
Gyermek és ifjúsági horgászverseny
Május 26.
vasárnap
Békés halfogó
Müller Attila, Dorkó Károly
JÚNIÁLIS horgász
családi nap
Június 15.
szombat
Szórakozás, családi, közösség erősítő, szabadidős
Kiss Lajos Csaba, Müller Attila, Garda László
HORGÁSZTÁBOR
Június 26.- június 30. szerda- vasárnap
Közösség erősítő, szabadidős
Kiss Lajos Csaba, Úr Tibor, Pogány Gábor,
18 órás Feeder verseny
augusztus 3. szombat 17 óra - augusztus 4. vasárnap 11 óra
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
Nagy Sándor Egyesületi Emlékverseny
Szeptember 1. vasárnap
Békés halfogó
Dorkó Károly, Garda László
72 órás pontyfogó verseny
Szeptember 5-6-7-8.
csütörtök-vasárnap
Békés halfogó
Kiss Lajos Csaba, Reichert János, Garda László
Őszi FEEDER bajnokság I. forduló
Szeptember22. vasárnap
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
Őszi FEEDER bajnokság II. forduló
Október 6.
vasárnap
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
Rablóhal fogó verseny
November 3. vasárnap
Ragadozóhal fogó
Dorkó Károly, Garda László
Páros csónakos pergető verseny
November 17. vasárnap
Ragadozóhal fogó
Dorkó Károly, Garda László
* a versenyek időpontja az időjárás és vízállás függvényében változhat
Részletes kiírás kb.: 3 héttel a versenyek időpontja előtt megjelentetésre kerül a környékbeli horgászboltokban, az egyesület hirdetőtábláin és .honlapján www.soltikisduna.hu és https://www.facebook.com/SoltiKisduna
Dunaföldvár, 2024. január 1. Vezetőség


Kezelő

Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete
Székhely: 7020 Dunaföldvár Duna u. 2.
Telefon +36-30/ 252 0609
Iroda:7020 Dunaföldvár Duna u. 2.
Antal Henrietta irodavezető
Horgásztanya: Garda László gondnok Tel.:+36 30 2404754

Nagysága

34 ha

Általános információ a vízről

A mellékág hossza 5,6 km, átlagos vízmélysége 3 m, területe 34 ha. 
A meder rendkívül változatos 1-7 m-es vízmélység váltakozik szabad és akadós részekkel. A vízterület az évenként behelyezett halmennyiség és a hatályos jogszabályok alapján intenzív horgászvíznek tekinthető. Azonban nem állandóan zárt területről van szó (3,5 m-es Budapesti vízállásnál a terület összeköttetésbe kerül az élő Dunával), aminek következtében gyakran jönnek be ívó halak az élő Dunáról is, akik általában itt akadnak a sporttársak horgára.

Megközelítés

A vízterület az 52-es főúton a hídon átkelve Dunaföldvártól mintegy 2 km-re található, megközelíthető még a 51-es és 52-es útról Solt irányából is.

Parkolási lehetőség

Horgásztanyán és a vízparton. 
Közlekedő utakat sem gépjárművel, sem sátorral és egyéb akadállyal elzárni tilos.

Halállomány

A vizet gyönyörű pontyok, amúrok és harcsák lakják, kiváló a csuka és balin állomány is, valamint szép süllők és fekete sügerek is horogra akadnak. Őket általában pergetve és élő kishallal mártogatva lehet horogra csalni. 
Akik az egyéb halakra szeretnének horgászni, azoknak sem kell elkeserednie, hiszen csapatostól járnak a különböző keszegek, a kárász és a védett (rendkívüli állománnyal rendelkező) compó, ezen kívül hatalmas busák is forognak a vízben.
Rekordok: pont 17,5 kg, amur 23 kg, harcsa 50 kg, süllő 11 kg, csuka 12 kg, compó 3,5 kg, feketesügér 2 kg, dévér 4,5 kg.

Telepítések

A tervszerű gazdálkodásnak köszönhetően a telepítés rendszeres.
2-3 nyaras pontyból éves szinten általában 80 q kerül a vízbe, 2-2 alkalommal tavasszal és nyáron, 3 alkalommal az ősz folyamán.
Ősszel 2 nyaras csuka és süllő, valamint egyéb hal telepítés történik.
Előnevelt ivadék csuka és ponty is komoly darab számban kerül a Solti Kisdunába.

Fajlagos tilalom

VÍZTÉR KÓD: 1701611
Tilalmi idők és méretkorlátozások:az országos horgászrend szerint, kivéve: pontytelepítések után tilalom van érvényben ugyanazon hét péntek 24 óráig.
Békés halra horgászni ezen időszak alatt tilos. Csak szombat 0 órától lehet megtartani a kifogott pontyot (a hirdetőtáblára és az egyesület honlapjára felkerül a hirdetmény).
Pontyból az 5 kg-nál nagyobb példányokat nem lehet megtartani, kifogást, fényképezést követően kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.
Compó megtartása tilos.
A csuka legkisebb kifoghatóü mérete 45 cm.
20 kg feletti harcsát kifogó horgász a következő évre ajándék területi jegyet kap!

Napijegy árak

Jegyárak, napijegy váltási lehetőségek 2024-ban
Felnőtt Ifjúsági Megnevezés Ára Ft Megnevezés Ára Ft
Tagdíj
5 000
Tagdíj
2 500
Állami horgászjegy (EÁH)
5 000
Állami horgászjegy (EÁH)
5 000
Emelt díjas állami horgászjegy
10 000
Emelt díjas állami horgászjegy
10 000
Egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH)
5 500
Egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH)
5 500
Fogási napló
500
Fogási napló
500
Turista állami horgászjegy időszaki díja
3 500
Turista állami horgászjegy időszaki díja
3 500
Kis Duna éves területi jegy 30 db ponty elvitelre jogosit
42 000
Kis Duna éves területi jegy 15 db ponty elvitelre jogosít
16 500
Kis Duna éves területi jegy 70
év feletti 20 db ponty elvitelre jogosít
27 500
Éves többlet halelviteli kiegészítő jegy
15 db ponty elvitelre jogosít
32 000
Kis Duna Gyermek horgászjegy éves (havi 1 db nemes hal megtartható)
1 300
Éves közösségi munka (18.évtől–70.évig)
6 000
Mederhasználati díj 7 000 Felnőtt napijegyek Ifjúsági napijegyek
Kis Duna Napijegy
5 500
Kis Duna Napijegy
1 900
Kis Duna 24 órás jegy
6 500
Kis Duna Háromnapos jegy
3 900
Kis Duna Sport napi jegy
4 500
Kis Duna Hét napos jegy
7 500
Kis Duna Háromnapos jegy
11 000
Kis Duna Hét napos jegy
20 000
Napijegy váltási lehetőség:
Horgásztanya Garda László gondnok Tel.: 06 30 /240-4754 Halfanatik Nikl Béla horgászbolt 7020.Dunaföldvár Kossuth tér 8. Tel.: 06 30/ 552-7953
Sky Fishing Horgász Szaküzlet 6320 Solt, Kecskeméti út 70. Tel.: 70/586-8106
Állati Fincsi Kft 6320 Solt, Béke tér 9. Tel.06-30/654-5488
Horgász iroda, 7020.Dunaföldvár, Duna utca 2. Tel.: 06-30/252-06-09
horgaszjegy.hu + 36-59/ 324 432 (munkanapokon 8:00-16:30-ig)

Éjszakai horgászat

Egész évben engedélyezett.

Napijegy váltási helyek

Horgásztanya 
Garda László gondnok tel. 06 30 /240-4754

Nikl horgászbolt 
Dunaföldvár Kossuth tér 8. tel. 06 30/ 552-7953

Pásztor horgászbolt 
Dunaföldvár Sóház út 1. tel. 06 20/ 363-6940

Állati Fincsi állateledel és horgászbolt 
Solt, Béke tér 9.

Tápbolt 
Dunaegyháza Náhlich Pálné Mikszáth utca 11.

Horgász iroda: Duna u 2. 75/343-239

Napijegy már a neten is váltható:

Helyi kiemelt horgászati szabályok

DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE

7020. Dunaföldvár, Duna utca 2.

www.soltikisduna.hu

SOLTI KISDUNA HELYI HORGÁSZRENDJE

(VÍZTÉR KÓD: 1701611)

Érvényes: 2024. január 1-től.

A horgász a horgászat megkezdése előtt köteles megismerni és a horgászat során betartani a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.) és a végrehajtására kiadott 133/2013. (XII.29.) VM rendelet (Vhr.) rendelkezéseit, valamint az Országos Horgászrend és a helyi horgászrend szabályait.

A horgászat gyakorlásának alapvető feltételei közé tartozik az érvényes horgászokmányok megléte és azok horgászhelyen történő mindenkori biztosítása.

A horgászokmányok közül a helyi horgászrend hatálya alá tartozó területi jegy vásárlásával a horgász polgárjogi szerződést is köt a jegy kiadójával, s ennek keretében hozzájárul adatai szabályoknak megfelelő, célhoz kötött kezeléséhez. A horgász köteles a területi jegy elidegeníthetetlen mellékleteként a helyi horgászrendet vagy annak kivonatát magánál tartani, illetve online vásárlás esetén a területi jegyet és a horgászrendet kinyomtatás nélkül erre alkalmas készülék (pl.tablet, okostelefon) képernyőjén a horgászat időtartama alatt ellenőrzésre bemutatni.

Tilalmi idők és méretkorlátozások:

- az országos horgászrend szerint, kivéve:

- Pontytelepítés után tilalom van érvényben ugyanazon nap 24 óráig. Ezen időszak alatt békés halra horgászni lehet, de a kifogott halat megtartani TILOS, mely alól a csalihal céljára fogott kishal az egyedüli kivétel maximum 1 kg vagy 10 db-os mennyiségig!

Csak másnap 0 órától lehet megtartani a kifogott

pontyot és egyéb nem csalihal célú békés halat!

Pontytelepítések után a tilalom lejártát követően nap 0 órától következő hét vasárnap 24 óráig összesen 4 db ponty tartható meg!

Mennyiségi és egyéb korlátozások, szabályok:

- nemes halból naponta 5 db tartható meg, ebből fajtánként 2-2 darab kivéve az amur,

amiből 1 db maximum 10 kg-os, valamint a süllő és a csuka, amiből összesen kettő db az elvihető napi mennyiség, compó megtartása tilos

- egyéb őshonos halból a megtartható maximális mennyiség 4 kg.

(az invazív, idegenhonos fajok korlát nélkül foghatók.)

-Pontyból a 35 cm-nél kisebb és az 5 kg-nál nagyobb példányokat nem lehet megtartani, mérleg használata kötelező,

-Éves szinten elvihető ponty mennyiség felnőtt teljes árú jeggyel 30 db, 70 év feletti kedvezményezett jeggyel 20 db, ifjúsági területi jeggyel 15 db tartható meg. Kiegészítő éves többlet halelviteli jegy 15 db ponty elvitelre jogosít.

- 24 órás területi jeggyel összesen egy napra meghatározott mennyiségű hal fogható ki.

- 24 órás sportcélú területi jeggyel halat megtartani tilos.

- Legkisebb kifogható méretek: csuka 50 cm, süllő 40 cm ezekből a fajokból a legnagyobb elvihető méret 5 kg

- Szemetes helyen horgászni, a horgászatot megkezdeni és befejezni tilos.

- Horgászfelszerelés csónakkal, etetőhajóval történő behordása engedélyezett a többi horgász zavarása nélkül.

DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE

7020. Dunaföldvár, Duna utca 2.

www.soltikisduna.hu

- A közlekedési utakat elzárni bármi módon (járművel, sátorral, horgászbottal stb.) tilos

- Parti fenekezős horgászat esetén törekedni kell a horgászhely optimális elfoglalására, kihasználására, A két végszerelék egymás közötti távolsága a partra merőleges irányból nézve maximum 20 m lehet

- Gyermek horgász bármelyik megyében váltott érvényes éves jeggyel horgászhat a

Kis Dunán és fenekező szereléket is használhat. Kisdunai gyermek területi jeggyel havi 1 db nemeshal megtartható.

- Egész évben tilos a halradar, valamint a balin, - szivar ólom és pilker használata ilyen csali a horgásznál nem lehet.

- Robbanómotor használata TILOS. Az evezővel és elektromos motorral hajtott csónakok a dunaföldvári oldalon közlekedhetnek. A parti és csónakos horgászokat 10 méternél kisebb távolságra nem közelíthetik meg.

- Csónak használata, csak éves mederhasználati díj megfizetése után engedélyezett a vízen.

Alkalmilag használt csónakokra is kötelező mederhasználati díjat fizetni.

- Hal sebfertőtlenítő használata nemes halak és compó visszaengedése esetén kötelező. A pontymatrac használata kötelező, kivéve a parti cserkelős pergető horgászatot!

- Partról horgászni fenekező és kikötözős módszerrel csak lesüllyesztett zsinórral lehet!

- A halállomány védelme érdekében békés hal horgászata esetén fonott zsinór csak horog és dobóelőkeként használható maximum a bot hosszának háromszoros méretéig.

- A megváltott és érvényes területi engedély jogosít a vízparton történő sátorozásra és a horgásztanyán használható vizesblokkok és kültéri konyha használatára!

- A területi jegy megvásárlásával a horgász hozzájárul a következőkhöz!

A kihelyezett kamerák felvételt készíthetnek róla!

A hivatásos és a társadalmi halőrök kérésére a felszerelését, a csomagjait és indokolt esetben a járművének a csomagtartóját megmutassa!

A területi jegy kiadója, illetve a halgazdálkodási hasznosító horgászszervezet, mint jogi személy az általa kezelt területeken bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal, egyben kártérítési kötelezettségét kizárja. A horgászok a vízparton, horgászterületeken elhelyezett berendezési tárgyakat, horgászati- és vízilétesítményeket kizárólag a saját felelősségükre használhatják.

A horgászrend a területi engedély részét képezi, ismerete kötelező!

A fegyelmi szabályzat, mely megtekinthető egyesületünk honlapján vagy az irodában és a horgásztanyán megismerése és tudomásul vétele kötelező!

Bojlis horgászat

Horgászfelszerelés csónakkal, etetőhajóval történő behordása a többi horgász zavarása nélkül engedélyezett.
A halradar használata viszont tilos!

Etetési korlátozások

Nincs.

Csónak használat

Engedélyezett (bérelhető)

Lékhorgászat

Csak saját felelősségre.

Pergetés

Egész évben engedélyezett.

Sátorozási lehetőség

Vízparton, a horgásztanyánál, ahol vizes blokk is van (a parti horgászhelyeknél kiépített padok, asztalok és szemetesek).

Szállás

Kék Duna Camping 
7020 Dunaföldvár, Hősök tere 26. Tel/Fax: (75) 541 107

Látnivalók, szórakozási lehetőségek a környéken:
Dunaföldvári vár és környéke (Fafaragó galéria, Vármúzeum) (2 km)
Duna parti sétány (2 km)
Dunaföldvári Gyógy és Termál Fürdő (2 km)
Solti puszta program (2 km)
Bölcskei pincefalu (8 km)
Kerékpár kölcsönzés (5 db 20-28 col), gyerekeknek játszótér a horgásztanyán és a dunaegyházi gátnál.

Cikkek, filmek

Rokolya Peti cikke egy hamisítatlan tavaszi horgászatról szól, ötletekkel, praktikákkal, hogyan érdemes megfejteni egy olyan izgalmas vizet, mint a Solti-Kisduna:

Versenynaptár


DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE
7020 Dunaföldvár Duna u. 2. 06 (30) 252 06 09
www.soltikisduna.hu
DUNAFÖLDVÁRI SPORTHORGÁSZOK EGYESÜLETE
2024. ÉVI VERSENY ÉS RENDEZVÉNY NAPTÁRA
RENDEZVÉNY MEGNEVEZÉSE
VÁRHAT IDŐPONT *
RENDEZVÉNY, VERSENY TÍPUSA
INFORMÁCIÓ
Disznóvágás
január 27.
szombat
Közösség erősítő, szabadidős
Kiss Lajos Csaba, Garda László
HORGÁSZBÁL
Február 24.
szombat
Buli hajnalig
Kiss Lajos Csaba
Horgászelőadás
Február vége, március eleje
Előadás, ismeret bővítés
Kiss Lajos Csaba, Müller Attila,
Társadalmi munka
Március 23.
szombat
Környezetünk szépítése, természet védelme
Kiss Lajos Csaba, Garda László, Müller Attila
FEEDER verseny
Április 14.
vasárnap
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
III. SOLTI KISDUNAI VADVÍZI BOJLIS VERSENY
Április 23.-24.-25.-26.-27. kedd-szombat
Békés halfogó
Kiss Lajos Csaba, Reichert János, Garda László
Gyermek és ifjúsági horgászverseny
Május 26.
vasárnap
Békés halfogó
Müller Attila, Dorkó Károly
JÚNIÁLIS horgász
családi nap
Június 15.
szombat
Szórakozás, családi, közösség erősítő, szabadidős
Kiss Lajos Csaba, Müller Attila, Garda László
HORGÁSZTÁBOR
Június 26.- június 30. szerda- vasárnap
Közösség erősítő, szabadidős
Kiss Lajos Csaba, Úr Tibor, Pogány Gábor,
18 órás Feeder verseny
augusztus 3. szombat 17 óra - augusztus 4. vasárnap 11 óra
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
Nagy Sándor Egyesületi Emlékverseny
Szeptember 1. vasárnap
Békés halfogó
Dorkó Károly, Garda László
72 órás pontyfogó verseny
Szeptember 5-6-7-8.
csütörtök-vasárnap
Békés halfogó
Kiss Lajos Csaba, Reichert János, Garda László
Őszi FEEDER bajnokság I. forduló
Szeptember22. vasárnap
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
Őszi FEEDER bajnokság II. forduló
Október 6.
vasárnap
FEEDER verseny
Dorkó Károly, Garda László
Rablóhal fogó verseny
November 3. vasárnap
Ragadozóhal fogó
Dorkó Károly, Garda László
Páros csónakos pergető verseny
November 17. vasárnap
Ragadozóhal fogó
Dorkó Károly, Garda László
* a versenyek időpontja az időjárás és vízállás függvényében változhat
Részletes kiírás kb.: 3 héttel a versenyek időpontja előtt megjelentetésre kerül a környékbeli horgászboltokban, az egyesület hirdetőtábláin és .honlapján www.soltikisduna.hu és https://www.facebook.com/SoltiKisduna
Dunaföldvár, 2024. január 1. Vezetőség


10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.