Alias : Pickerman
Név : Németh Antal
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1978-07-29
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : bojlizás, feederezés
Kedvenc vízterületei : Sinkár-tó, Benta horgászpark,
Legnagyobb halai : ponty 12 kg, harcsa 9 kg, dévérkeszeg 1,5 kg
Mióta horgászik : 1988 óta

Szerző írásai

A legnagyobb elismerés

Németh Antal 2011-09-23 07:00:00
A bojlizás talán legszebb sajátossága, hogy saját magunk készíthetjük el csalijainkat. Nincs is nagyobb elismerés a bojlis horgászatban, mint halat fogni a saját ötletünk és megérzéseink alapján összeállított bojlival (illetve van, de ezt csak a cikk végén árulom el). Talán ez az a kiváltság, ami engem is a nagyhal-horgászok táborába csábított. Ma már a lehetőségek száma végtelen, szinte minden alapanyag beszerezhető a boltok polcairól a legegyszerűbb lisztektől az illóolajokon át a legdrágább attraktorokig, csak a pénztárcánk szabhat gátat fantáziánknak. A következőkben egy olyan bojlireceptet szeretnék veletek megosztani, amit a „kényszer” hívott életre, de mindenképpen megérte, hiszen sikeressége okán azóta is állandó része pontyozó csali arzenálomnak. Nem húzom tovább az időt, a lényegre térek. Jelen írásom a Haldorádó Fűszeres Hal etetőanyag „bojlisításáról” fog szólni, melynek főbb lépéseit próbálom bemutatni úgy, hogy a kezdők számára is érthető legyen.

Egy sikeres nap apropójából

Németh Antal 2011-08-10 07:00:00
Májusban egy olyan horgászatban volt részem, amit talán sosem felejtek el. A helyszín ismét Csővár, ahol kedvenc etetőkosaras technikámat vetettem be a pontyok ellen. Ennek történetét szeretném megosztani veletek. Hajnalban érkeztünk a tópartra, ahol tiszta égbolt és gyönyörű halak fordulásai fogadtak minket. A májusi nyárias idő ellenére a horgászat délutánjára erős lehűlést ígértek a meteorológusok, ami halfogás szempontjából jó esélyekkel kecsegtetett.

Bányatavi pontyok

Németh Antal 2011-07-22 07:00:00
A bányatavakon történő pontyozás mindig vegyes érzéseket kelt bennem. Sajnos nem sikerült még olyan horgászvizet találnom, ami külsőségeivel és hangulatával magával ragadott volna. Szinte védjegyük a sivárság, a buja növényzet hiánya és sok esetben még a munkagépek zaja is. Azonban sosem felejtkezem el arról, hogy egy-egy több 10 éve létesült tó halfogás szempontjából kivételes hely lehet. A számunkra kopár vidék a vízfelszín alatt teljesen más képet fest. A változatos mederalakulatoknak és a kristálytiszta víznek köszönhetően ezek a tavak rengeteg kapitális halnak adhatnak otthont. Ezért is fogadtam el István barátom invitálását egy közös horgászatra a Pest megyei 8 hektáros Bázis horgásztóra. Bíztam benne, hogy sikerül néhány szebb pontyot is matracra fektetni a nap során.

Újra egy nap a nyugalom szigetén

Németh Antal 2011-06-23 07:00:00
Szinte mindenkinek van egy kedvenc horgászvize, ahová mindig szeret visszatérni. Lehet ez egy kis csatorna vagy akár egy nagy bányató, igazából lényegtelen. A fontos az, ami odaköti a horgászt, egy szép fogás emléke, a gyönyörű környezet, de a szerencsésebbeket akár mindkettő. Számunkra ez a víz a Csővár melletti Sinkár-tó. Katával, a barátnőmmel megpróbálunk minden hónapban legalább egy horgászatot ide szervezni. Nem tudjuk, mi fogott meg minket ennyire ebben a vízben, talán a természetes vadsága, a gyönyörű, egészséges pontyok, esetleg a nyugalom, amit itt találunk meg, és ami nélkül a horgászat vajmi keveset ér.

Egy tavaszi nap a Sinkár-tavon

Németh Antal 2011-05-24 07:00:00
Március volt, mikor a „kockatavak” után végre igazi víz felé vettük az irányt barátnőmmel és Bambusz kutyával: újra meglátogattuk a Csővár mellett található Sinkár-tavat. Gyakran horgászom műtavakon is, de ez a tó a 88 hektáros vízfelületével egész más „műfaj”. Itt nincsenek hangoskodó, rádiót hallgató „kollégák”, nem kell attól félni, hogy valaki keresztbe dob, esetleg egy jobb hal összeszedi a mellettünk horgászó szerelékét. Ez a nyugalom szigete, ahol még a szomszéd horgászt is csak érkezésnél és indulásnál látja az ember.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.