Alias : lachazii
Név : Lacházi István
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1977-02-18
Lakhely : Budapest (Zugló)
Kedvenc horgászmódszerei : feeder, picker, match
Kedvenc vízterületei : Pest feletti Duna-szakasz, Balaton déli partja, Nógrád megyei tavak
Legnagyobb halai : ponty 10,5 kg, csuka 4 kg, márna 2,5 kg, compó 1 kg, jászkeszeg 1 kg, paduc 0,5 kg
Mióta horgászik : 1986-óta kisebb nagyobb megszakításokkal, 2004-óta folyamatosan

Szerző írásai

Húsvét? Nekem horgászat! - 3. rész

Lacházi István 2012-05-03 07:00:00
Mint már megannyiszor, most is igyekeztem horgászattal tölteni a húsvéti ünnepek egy részét. Az idei húsvéton a horgászat sajnos csak egy napra korlátozódott. Vasárnapra tudtam időzíteni a pecát, és a helyszín is - az előző éveknek megfelelően - a Nógrád megyei Alsópetény határában fekvő Cser-tóra korlátozódott. A horgászatom nemcsak arról szólt, hogy a hosszúra nyúlt és a végére igen kemény fagyokat hozó tél után végre újra halas legyen a kezem, de néhány olyan problémára is megoldást kerestem, amivel az elmúlt évben szembesültem. Persze, hogy semmi se legyen tökéletes, az időjárás ismét közbeszólt, mert ugyan húsvét előtt gyönyörű, napos idő volt, de ez szombatra egy markáns hidegfrontnak köszönhetően megváltozott: erőteljes lehűlésen következett, sőt vasárnapra a több fokos lehűlés mellé már viharos szelet is jósoltak.

Ez történt velem 2011-ben

Lacházi István 2012-02-17 07:00:00
Hobbipecás vagyok, versenyeken egyáltalán nem indultam, és ezt a jövőben sem tervezem. Horgászataim a saját pihenésemről és szórakozásomról szólnak, nekem ez kell ahhoz, hogy a város zajától és a munkahelyi stressztől egy kicsit megfeledkezzek. A tavalyi esztendő igen vegyes képet mutat, de azt kell mondanom, korábban soha nem voltam ennyire eredményes. Hogy minek köszönhető ez? Erre próbálok választ találni évértékelő írásomban. Szeretném továbbá megmutatni a kedves olvasónak azt a négy etetőanyag keveréket, ami tavaly a legtöbb halat adta, remélem, hogy a jövőben másokat is legalább olyan élményekhez juttatnak, mint engem.

Egy szép nyári nap

Lacházi István 2012-01-28 07:00:00
Hideg van. Gyakoriak az éjszakai fagyok és a nappali hőmérséklet is alig éri el a 0-5 fokot. Jólesik ilyenkor visszanézni a nyári horgászatokon készült képeket, segítenek újra átélni az élményeket. Van olyan, hogy minden összejön, van olyan, hogy semmi. A mostani beszámolóm egy olyan horgászatról fog szólni, melynek alkalmával olyan új élményekkel lettem gazdagabb, ami - ha lehet ilyet mondani - még a minden összejön kategóriát is felülmúlja. Erre nem számítottam, és ezt az alkalmat a történtek mindenképpen az nyár egyik legemlékezetesebb horgászatává tették. Írásomban ezt az élményt szeretném megosztani a kedves olvasókkal. A kockázatok és mellékhatások elkerülése végett már a bevezetőben jelzem, hogy horgászatom alkalmával heavy feederekkel, Haldorádó etetőanyagokkal és csalikkal egy kavicsbánya tavon vettem üldözőbe a halakat.

Hatszor hat, harminchat

Lacházi István 2011-08-23 07:00:00
Már csaknem másfél hónapja nem voltam horgászni, és amikor voltam, akkor is csak a vihar kapott el, igen eredményesen. Viharban, villámlásban nem nagy élmény karbon botokkal horgászni, egy villámcsapás könnyen a horgász pályafutásának végét jelentheti, ezért ilyen esetekben inkább menekülőre fogom a dolgot. Közben beköszöntött a nyár, sőt július második hétvégéjére kánikulát, megdőlő melegrekordokat ígértek a meteorológusok. Mindez persze nem érdekelt, mindenképpen horgászni akartam, méghozzá olyan helyen, ahol nagy eséllyel elkerülöm a betlit. Horgászatom helyszínéül ismét a Sinkár-tórendszer nagyobbik, „bojlis” tavát választottam. Horgászatomnak volt még egy apropója, kíváncsi voltam, mit tud ezen a pályán az új, Döme Gábor nevével fémjelzett Spro Special Pellet feeder.

Péntek 13 - Balszerencsés horgászat?

Lacházi István 2011-08-13 07:00:00
Az emberek jelentős része hisz abban, hogy ha egy hónap tizenharmadik napja péntekre esik, az balszerencsét jelent. Felmérések szerint ez a világ egyik legismertebb és legelterjedtebb babonája. Mit tehet a magamfajta horgász, ha a szabadnapja is pont erre a napra esik? Otthon marad? Esetleg elmegy horgászni? Én ez utóbbi változat mellett döntöttem. Hogy horgászatom garantáltan emlékezetes legyen, egy olyan helyszínt választottam ki, ahol azelőtt még soha nem horgásztam, viszont hallottam róla eleget ahhoz, hogy igazi kihívásnak tartsam. Ezért választottam a Csővár község mellett található Sinkár-tavat aktuális horgászatom célpontjául.

Húsvét? Nekem horgászat! - 2. rész

Lacházi István 2011-05-16 07:00:00
Nagy lelkesedéssel indultam neki újra a horgászatnak, bizonyosságot akartam kapni arról, hogy valóban igazak-e azok az állítások, miszerint mindössze egy kiló jól megválasztott etetőanyaggal az ember igazán sikeres horgászatot könyvelhet el. Előző nap igen elégedetten távoztam, reméltem, hogy második húsvéti horgászatom sem zárul rosszabb eredménnyel.

Húsvét? Nekem horgászat! - 1. rész

Lacházi István 2011-05-15 07:00:00
Számomra már hagyomány, hogy a húsvéti ünnepeket, de legalábbis egy jelentős részét horgászattal töltöm. Nem volt ez idén sem másként, ráadásul még az időjárás is kedvezett ezen elképzelésemnek. A helyszín sem volt kérdéses, hiszen egyrészről kedvesem szüleinek meglátogatása, másrészről előző írásomban tett ígéretem miatt is a Nógrád megyei Cser-tóra esett választásom. Nem tudtam az akkor átélt gyenge fogást elfogadni, eljött az idő, hogy végre elégtételt vegyek.

Tavaszváró pontyhorgászat, avagy egyszer lent, másnap fent

Lacházi István 2011-04-08 07:00:00
Végre visszavonulót fújt a hosszú, hideg tél, a tavak felszínéről eltűnt a jégpáncél. Az első tavaszi napsugarak engem is a vízpartra csábítottak, kapóra jött a négynapos hosszú hétvége, eldöntöttem, hogy a négy napból legalább kettőt horgászattal fogok tölteni. Elsősorban pontyot szerettem volna fogni, mindenképpen pellettel csalizva, ezért a feederbotos horgászat mellett döntöttem.

Így horgászom feederbottal

Lacházi István 2011-04-07 07:00:00
Első írásomban néhány olyan dolgot és hasznos kiegészítőt szeretnék bemutatni, amit gyakran és eredményesen használok feederbotos horgászataim során. Ezen, számomra bevált és fontos eszközök alkalmazása, remélem, nem csak a kezdő feederesek, hanem a már tapasztalt és rutinos horgászok segítségére is lehetnek. Írásomban igyekszem olyan témákra is választ keresni, melyek gyakori kérdésekként időről időre felbukkannak horgászati fórumokon.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.