Alias : crome
Név : Őry István
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1985-05-05
Lakhely : Komárno, Szlovákia
Kedvenc horgászmódszerei : Feeder, bojlizás
Kedvenc vízterületei : Vad vizek ,folyók, tavak
Legnagyobb halai : ponty 5,5 kg, csuka 4,7 kg, paduc 3 kg, márna 3 kg,
Mióta horgászik : 2011 óta

Szerző írásai

Vadpontyok a Zsitva-tóból

Őry István 2013-03-30 07:00:00
Az elmúlt évben, a szezon vége felé lehetőségünk nyílt egy nem hétköznapi vízterületen horgászni, ahol nem kevés kihívás várt ránk és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Manapság a modern pontyhorgászatban gyakran nagyobb trófeának számít, ha olyan kapitális egyedet sikerül fognunk, ami még soha nem találkozott horoggal. Ez vadvizeken természetes, hiszen erről is szól a bojlizás, hogy megfogjuk az öreg, rafinált vadpontyokat, de napjainkban egyre többen látogatják a telepített magántavakat, itt keresve kapitális fogásaikat. Ilyen túlhorgászott vizeken már-már túlságosan is óvatosak a nagyobb példányok, és ha sikerül is fognunk párat, hát sajna elég megviseltek a helytelen horogkiszedéstől, számtalan akasztástól.

Szeptemberi bojlizás bányatavon

Őry István 2012-11-23 07:00:00
Az ősz beköszöntével az időjárás napról napra romlik, nem ritka hogy szabadnapjainkat, hétvégénket nem tudjuk kedvenc hobbinknak szentelni zuhogó eső vagy szélvihar miatt. Többségünk azért próbál még kihozni valamit az idei szezonból, még akkor is, ha nem épp legkedvezőbbek a körülmények. Írásaimban szeretném bemutatni azokat a módszereket, felszerelést és etetőanyagokat, amelyeket egynapos horgászat alatt különböző vizeken és körülmények közt eredményesen használok. Ez sokszor rövid idő, hogy kihozzunk a maximumot egy adott vízterületből, de mindig az adott helyzethez próbálok igazodni és lehetőleg kapásra bírni valahogy a pontyokat.

NAGYhalas praktikák idegen vizeken

Őry István 2012-10-15 07:00:00
Sok finomszerelékes horgász számára nagy kihívást jelent egy-két kapitális hal kifogása, egyéni rekordjának megdöntése. Bojlis vetélytársaink nagyobb előnyben vannak többnapos non-stop horgászattal a behordásos, radaros helykereséses módszereikkel, nagyobb mennyiségű etetéssel és méretes csalijaikkal. E horgásztúrámnak egy teljesen új elképzeléssel vágtam neki egy számomra ismeretlen vízterületen, ahol csakis a kapitális egyedeket vettem célba feederbottal. A CARPODROM horgásztó 80 éves, de csak 2 éve került magánkézbe. Kőhídgyarmaton (Kamenný Most) helyezkedik el, nem messze a határváros Párkánytól.

Tüzes támadás

Őry István 2012-07-17 07:00:00
A nyár beköszöntével úgy döntöttünk csapattársaimmal, hogy Szlovákián kívül ellátogatunk magyarországi tavakra is szerencsét próbálni. Választásunk a városunkhoz közeli Almásfüzitői AKT kavicsbányára esett, ami rejtegetett némi meglepetést számunkra.

Márciusi pontyozás feederbottal

Őry István 2012-04-22 07:00:00
Az írást azon stílus kedvelőinek készítettem, akik a mozgalmas pecákat szeretik, de nem éppen apró halakkal. Bolognai botos tapasztalataimat összevetve a bojlis technikát kísérő érdeklődésemmel dilemmában voltam botválasztáskor! Mi lenne a megfelelő, de mégis finomra hangolt pontyokra kora tavasszal?! Itt az egyértelmű választás a FEEDER. Kimondottan „nagyhalas” szereléket állítottam össze vékonyabb zsinórokat, előkéket használva, de nem olyan egyszerű a dolog, ahogy azt sokan hinnék, ezt a következő sorokban részletezni fogom…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.