Alias : Gyuszi13
Név : Válint Gyula
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1981-06-30
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : picker, feeder, hagyományos fenekezés, rablóhalas fenekező, pergetés
Kedvenc vízterületei : Duna fővárosi szakasza, Ráckevei-Soroksári Duna, Pest környéki kockatavak(„edzeni”).
Legnagyobb halai : harcsa 12 kg, ponty 8,5 kg, márna 3,2 kg, menyhal 1,3 kg, dévérkeszeg 1,3 kg óta
Mióta horgászik : 2007 óta

Szerző írásai

Emlékezetes horgászataim 2010-ben

Válint Gyula 2011-01-22 07:00:00
Az előző évhez hasonlóan újra arra adtam a fejem, hogy írjak egy kis évértékelőt a tavalyi horgászszezonomról. A Ráckevei (Soroksári)-Duna mellett a fővárosi szakaszon ugyancsak sokat horgásztam. Ezeken a helyszíneken kívül meglátogattam még jó pár más vízterületet is az országban, így utólag elmondhatom, hogy mozgalmas, sokszínű és valóban élménydús pecákat tudhatok magam mögött. Új horgásztársakkal ismerkedtem meg, akikkel jókat dumáltunk, nevettünk, és nem utolsósorban még halakat is fogtunk közben. Időrendi sorrendben összeszedtem róluk néhány fényképet és néhány sorral kommentálom őket. Remélem, tetszeni fog mindnyájatoknak!

Örömpeca a kánikulában

Válint Gyula 2010-09-11 07:00:00
Az idei első igazán eredményesen végződő horgászatomon találkoztam Gáborral és Brigivel a taksonyi holtágban. Ezt követően összefutottam Velük ugyanott máskor is. Meghívtak Duna-parti otthonukba egy közös horgászatra. Természetesen éltem a lehetőséggel, hiszen már az első peca is emlékezetes volt. Két hónapja rendszeresen járok hozzájuk, mert rendkívül szép és nyugis az RSD azon szakasza, ahol élnek. Hiába volt harmadfokú hőségriasztás, s javasolta a tévé, hogy mindenki maradjon hűvös, napfénytől védett helyen, én mégis vállaltam a napszúrást lehetőségét. A kánikula miatt a halak ezúttal nem kápráztattak el túlságosan minket, azonban - a szinte már kibírhatatlan hőség ellenére - újabb fantasztikus napot töltöttem a Kis-Duna partján.

Tavaszi vizit a Kis-Dunán

Válint Gyula 2010-05-05 07:00:00
Nagy ímmel-ámmal, csigamód indult be számomra az idei kis-dunai szezon. Az év eleji fogcsikorgató fagyok és a kedvenc szakaszomról érkező kedvezőtlen hírek semmiképp nem serkentettek egyébként mindennél jobban szeretett kedvtelésem gyakorlására. Mint minden évben - bár ezúttal kissé megkésve - eljött a várva várt tavasz. Az első hat helyszínen nem szegődött hozzám a szerencse. Többek közt a csőhídin, a csatornán próbálkoztam, de még a Kvassay-nál sem sikerült kapásra bírni a halakat. A hetedik horgászatom azonban már sikeresnek bizonyult. Igaz, hogy az csak egy hétköznapi, viszonylag rövidke peca volt, de kellő lökést adott ahhoz, hogy a hétvégén is hódoljak szenvedélyemnek. Aznap hajnalban ébredtem, és álmomban sem mertem volna arra gondolni, hogy milyen csodás nap vár rám. Keszegezni indultam, de szerencsémre egészen másképpen alakultak az események.

Nagy kalandok a Kis-Dunán

Válint Gyula 2010-03-16 06:00:00
A februári fagyos estéken visszagondoltam az elmúlt horgászszezonra. Rendezgettem a képeimet és közben arra gondoltam, hogy néhány szép emléket megosztanék Veletek. Bár otthonomhoz a legközelebb, néhány száz méterre csupán a Duna fővárosi szakasza esik, mégis úgy döntöttem, hogy a 2009. évben a „kistesóra” váltom ki az éves területi engedélyemet. Úgy éreztem, hogy ez az a hely számomra, ahol igazán kikapcsolódhatok és feltöltődhetek. És nem csalódtam benne! Ezért szeretném bemutatni Nektek a Ráckevei (Soroksári)-Duna Pest környéki horgászhelyeit és - természetesen - szebbnél szebb halait.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.