Alias : donald
Név : Hajagos-Tóth Tamás
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1983-04-06
Lakhely : Jászszentlászló
Kedvenc horgászmódszerei : spicc, rakós, match, kishalas rablóhalazás
Kedvenc vízterületei : természetes vizek, holtágak, csatornák
Legnagyobb halai : amur 17 kg, ponty 9 kg, süllő 3 kg, csuka 7 kg, harcsa 7 kg, dévér 1 kg

Szerző írásai

Mixer 12. rész - „Karnyújtásnyira” matchbottal

Hajagos-Tóth Tamás 2009-11-21 07:00:00
Csalóka már az idő, könnyű lebetegedni. Engem is sikeresen becsapott. Napok óta megfázással küszködöm. Hol köhögök, hol az orrom fújom. „Normális” ember ilyenkor otthon marad és kikúrálja magát a bacikból, de nem a horgász! Ha esik, ha fúj, a vérbeli pecás akkor is kint érzi jól magát. Magam sem tudok pihe-puha ágyamban meleg teát kortyolgatva pihenni. Hol máshol is gyógyulhatnék a legjobban, mint a halaktól hemzsegő vizeink partján?

Közel és távol

Hajagos-Tóth Tamás 2009-10-26 07:00:00
Bajnokaink idén is hosszú, és fárasztó évet tudhatnak maguk mögött, hiszen április végétől szeptemberig rendszeres hétvégi program volt a versenyekre való felkészülés és az azokon való részvétel. Az egyéni bajnokság döntője után azonban „lazul” a szigorú ütemterv, jöhet a megérdemelt pihenés. Mi mással is lehetne kipihenni a szigorú és komoly megmérettetéseket, ha nem egy kis örömhorgászattal, esetleg néha hozzá kapcsolódó kis versenyekkel? Egy ilyen pihentető feederezésre indult el Erdei Attila és Ambrus Tibor, melyre én is elkísértem őket. Hogy miként végződött ez a kis kaland? Tartsatok velünk és legyetek részesei ti is!

Mixer 11. rész - Kárászparadicsom

Hajagos-Tóth Tamás 2009-09-13 07:00:00
Hetek óta elviselhetetlen meleg tartott börtönében minket, melytől mi, emberek különböző praktikákkal próbáltunk szabadulni. Halaink azonban nem ilyen szerencsések, mivel vizeink hőháztartása lényegesen stabilabb, mint a levegőé. Nem is csoda, hogy egyre nehezebb megfogni őket, és hogy napról napra szegényebb zsákmánnyal térhetünk haza. Látni ugyan látjuk őket, szákjaink mégis üresek maradnak. Sokan csak legyintenek: „ilyenkor nem eszik a hal”, míg mások azon gondolkodnak, miként is lehetne horogra csalni őket.

Újdonságok a Maros Mixnél IX. - Bolognai mestertitkok 1. rész

Hajagos-Tóth Tamás 2009-07-31 07:00:00
Napjainkban egyre nagyobb népességűvé válik a finomszerelékes horgászok tábora, s közöttünk is egyre népesebb az a réteg, akik a folyóvizeink gazdag keszegállományát veszik üldözőbe. A többség rakós vagy feederbottal vallatja kisebb-nagyobb folyóinkat, de növekszik azok száma, akik hosszabb-rövidebb bolognaival érnek el irigylésre méltó sikereket.

Mixer 10. rész - pontyozzunk rakós bottal!

Hajagos-Tóth Tamás 2009-06-29 07:00:00
„Mikor lesz pontytelepítés? Vagy volt már?”, hangzik el a kérdés oly sokszor… és nem véletlenül! Kis hazánkban a ponty a legkedveltebb, ennek köszönhetően a leggyakrabban telepített halunk. A telepítés nagy esemény! Várják is a horgászok, s az időpontokat előre feljegyzik a naptárba. „Megtörtént! Telepítettek! Hétvégén szabadul a víz!”, terjednek a hírek, majd a „szabadulás napján” megtelik a part pontyra vágyó horgászokkal, azonban sokan szinte egyetlen kapás nélkül megússzák e napot, míg mások tele szákkal mennek haza. Vajon mi lehet a sikerük titka?

Mixer 9. rész - Tavaszi keszeges portya

Hajagos-Tóth Tamás 2009-05-10 07:00:00
„Végre itt a tavasz!”, gondoltuk február közepe táján. Az időjárás azonban szeszélyesre fordult, és bizony még igen keményen „megmutatta erejét” a tél. A következő hetekben a hideg idő és a szél - gyakran együtt - tette próbára a szabad levegőre és a kapásokra igencsak kiéhezett horgászok türelmét. Március közepére azonban Tavaszanyó végre elcsábította Télaput, így beköszöntött a várva várt jó idő.

A kukoricamálé

Hajagos-Tóth Tamás 2009-02-26 07:00:00
Tizenéves horgászképeket nézegetve pihenek a szobámban. Gyermekhorgász voltam még. „Mennyi minden változott az évek alatt!”, gondoltam magamban. Akkoriban csak gilisztát, különböző ízesítésű málékat, valamint kukoricát használtunk a halak megfogására. A parton sétálgatva a szemfülesebbek észrevehetik, hogy az idősebb horgászok közül még ma is sokan ezeket használják. A modern horgász azonban már mással pecázik. Különböző pelletek, bojlik és ízesített kukoricák szerepelnek a listán, pedig a málé egy kifejezetten olcsó és nagyon fogós pontycsali. De mi is az a málé, és hogyan készül?

Apróhalas kikapcsolódás

Hajagos-Tóth Tamás 2008-10-01 07:00:00
Napjainkban egyre többen választjuk kikapcsolódásnak a horgászatot. Távol a várostól, a hétköznapi gondoktól, a szabadban, a friss levegőn pihenhetjük ki fáradalmainkat. A horgászat azonban ma már igen szerteágazó sportág, ezért van, akinek a pontyozás, van, akinek a rablóhalazás és van, akinek a keszegezés okoz örömet. Jómagam szívesebben választom a sok kapással járó apróhalazást…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.