Bányatavi kalandozások 1. rész - A Napsugár Horgásztavon

Bányatavi kalandozások 1. rész - A Napsugár Horgásztavon

Először látogattam a Kiskunlacháza hátárában lévő Napsugár 2 Horgásztóra. Egy bő 24 órás horgászatra érkeztem, így megpróbáltam a legtöbbet kihozni ebből a rövid túrából. Reméltem, hogy sikerül minél több pontyot becserkésznem. Amint megérkeztem, gyorsan elkezdtem kipakolni és felállítottam a sátrat, mindent előkészítettem. Már alig vártam, hogy vízre szállhassak és feltérképezzem az előttem elterülő vízterületet…

Táborállítás után megkezdtem a helykeresést, találtam is egy pár ígéretesnek tűnő helyet, meg is etettem ezeket és elkezdtem behúzni a szerelékeket. Hamar meg is volt az első jelentkező egy 7,5 kg-os tőponty személyében. Ezután hosszabb csend következett. Pont mikor frissítéshez készülődtem, egy erős, húzós kapásra lettem figyelmes, melyet egy 9 kg-os töves okozott.

Horgászhelyem
Az első vendég
9 kg-os erőgép

Az időjárás folyamatosan változott, frontok jöttek-mentek, hol zuhogott az eső, hol pedig verőfényes napsütés volt. E változatos időjárásnak köszönhetően a kapások intenzitása folyamatosan nőtt, és szebbnél szebb halakat szákolhattam. Viszont a halak zöme a sekély part menti vízből érkezett, a mély víz egyelőre nem hozott túl sok sikert. Az etetést nem vittem túlzásba, csak keveset és csakis bojlit szórtam. Az egyik bottal keresőhorgászatot folytattam, minden alkalommal máshová helyeztem a szereléket, semmit sem etettem, csak PVA hálóba pár szem egész és felezett Black Squid bojlit.

Két csalikombináció, amely számomra meghozta a várt eredményt
Bevált csalogatóanyagok

Az éjszaka beköszöntével a mély víz is elkezdte adni a halakat, ugyanakkor a sekély víz is jól muzsikált. A halak többsége a FermentX bojlira és Halibut pelletre érkezett, viszont a 10 kg feletti példányokat a Black Squid bojlival sikerült horogra csábítani. A Black Squid bojli szelektáló képessége számomra megkérdőjelezhetetlen!

Egymást követték a szebbnél szebb példányok
15 kg-os gyönyörűség
Kapásra várva
A sekély vízből érkezett
Búcsúzóul egy kisebb, de gyönyörű tükörponty

E túrámon is hihetetlen élményekkel lettem gazdagabb, nem is gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt ezt az eredményt tudom majd felmutatni. Ide még mindenképpen visszatérek!

Molnár János

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: