Bemutatkozik a Shimano TX5 bot

Bemutatkozik a Shimano TX5 bot

Mindig is a Shimano botok, orsók elkötelezett híve voltam, nincs ez másképp manapság sem! Hogy miért a Shimano? A válasz egyszerű, a legmagasabb minőséget képviseli ez a márka, amit a célzott nagypontyhorgászat egész egyszerűen megkövetel. A legnagyobb pontyok ellen csak a legjobb minőségű felszereléssel érdemes harcba szállni.

A Shimano:

Nincs olyan horgász, aki ne ismerné ezt a nevet és a legtöbben elismerően vélekednek róla, sőt! Viszont van egy réteg, akik azt vallják megfizethetetlen. Valóban nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni. Jó hír, hogy manapság és az utóbbi években a Shimano cég meglehetősen nyitott a pénztárca barát remek ár-érték arányú konstrukciókra, így számos olyan termék is napvilágot látott melyek az átlag magyar horgászok számára is kedvező, és elérhető.” Minden Shimanonak meg van a maga pénztárcája! ”
Mint írtam mindig is Shimano párti voltam, így eléggé naprakész vagyok az újdonságok terén is. Elsőként a Haldorádó Pontyhorgász Napokon vettem kézbe a Shimano TX5 botot. Szerelem volt első látásra, tapintásra. Tudtam Ő kell nekem!
Alig vártam, hogy beszerezzek három darabot ebből a csodából és a pontyok nyomába eredve tesztelhessem! Nem csalt a megérzésem, nagyon egyben van ez a bot. De előbb nézzünk róla néhány száraz technikai adatot.
Az egyik gyakran olvasott szlogen a botról, hogy a TX-5 pontyozó bojlis bottal 150 méter fölé dobni sem jelent akadályt. Ez egyáltalán nem meglepő, ugyanis a bot távdobó gyűrűkkel van felszerelve, melyek növelt méretűek. Az általam bemutatott bot hossza 366cm és 350gramm a súlya, ez mutatja a minőségét van benne „anyag”. Közelről megnézve észrevehető az új generációs keresztszövésű Shimano carbon technológia. Fárasztás során felkeményedik, így bátran terhelhető a legvadabb halakkal szemben is! Hatalmas ereje mellett mégis finoman tudjuk irányítani a nagyobb pontyokat, amurokat is.

Tulajdonságai:

  • Méret: 366 cm
  • Szállítási hossz: 187 cm
  • Súly: 330 gramm
  • Tagok száma: 2 részes
  • Dobósúly: 3lb
  • 50 mm keverőgyűrű
  • 16 mm spiccgyűrű
  • Gyűrűk száma: 6 db 
  • Osótartó: Fuji DPS
 

Nyél: EVA+WINN grip (csúszásmentes bevonat)

  • Anyaga: HPC High Pressure Carbon+Biofibre szövés
 

Alig vártam, hogy a kezemben legyenek!
Tekintélyt parancsoló fekete sereg
A Shimano garancia a minőségre
Néhány technikai adat, mint például mekkora az optimális ólom méret a bothoz
Anyaga megújult HPC Carbon+ Biofibre
50mm-es keverőgyűrűkkel van ellátva a bot
A véggyűrű is 16mm átmérőjű
Nagyon egyedi csúszásmentes nyél
Az ikonikus Tribal logó sem hiányozhat
Nagyméretű távdobó orsókkal van igazán összhangban a bot

Vízparton:
Az éles bevetések több mint jóra sikeredtek. Elképesztő erő van a botban és végtelen tartalékok, de mégsem durung pálca. A kisebb halak fárasztása is élvezetes, de végig érzi az ember, hogy sokkal több van a botban.
Számomra a legmeglepőbb a dobások voltak a bottal. Játszi könnyedséggel dob vele az ember 100 méter fölé. Na, nem mintha ez manapság olyan nagy eredmény lenne, de sok embernek az, pláne ilyen csekély erőfeszítéssel! Nem vagyok egy dobó bajnok, de kis gyakorlással a 130-150 méter közti távok is elérhetőek. Gyakorlottabb dobók pedig 150 méter fölé is tudnak vele dobni és ez csak a kistesó nem pedig a 3,96-os kivitel. 

Esztétikailag is csodás botok
Élesben a vízparton

 

Az illesztések is rendkívül erősek
Természetesen viharban legyünk vele is óvatosak!
A már jól ismert kiváló Fuji orsó tartót kapta ez a széria is
Apró figyelmesség, hogy oldalsó zsinór klipszet is kapott a bot
Minden részlete tökéletesen kidolgozva
Érdemes megjegyezni! TX5
Szépek vagytok! 
Ennek a kisebb, de harcias halnak a fárasztása is nagyon élvezetes volt a bottal
De a nagyobbakra és az igazi nagyokra van tervezve

Összegzés:
Összegezve gondolataimat, őszintén ajánlom ezt a pálcát minden igényes pontyhorgász társamnak, aki teheti vegye kézbe próbálja ki! Nálunk a Haldorádó Centrumban is bármikor megteheti, és éljen a lehetőséggel, hogy boldog Shimano TX5 tulajdonos legyen!

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Kieta Bettina, Google

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.