Alias : avicii
Név : Rokolya Péter
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1991-08-05
Lakhely : Kiskunhalas
Kedvenc horgászmódszerei : bojlizás, pergetés
Kedvenc vízterületei : Balaton, Bledi-tó, Pécsi-tó
Legnagyobb halai : ponty 25.20 kg, amur 22.20 kg, tokhal 34.10 kg, dévérkeszeg 5.10 kg, compó 2 kg
Mióta horgászik : 1995 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Videóval

Szilveszteri pontyok

Rokolya Péter 2023-01-09 06:00:00
Az időjárás-előrejelzés télhez képest enyhe időt jósolt egy erőteljes felmelegedéssel, így nem volt kérdés, ki kellett használni ezt a ritka alkalmat, és barátaimmal áthorgászni magunkat az óévből az újévbe. Erre tökéletes lehetőség nyílt a Dunavarsány határában elterülő egyesületi vízen, a Petőfi-tavon. Tartsatok velünk erre a különös szilveszterre!

Hideg vízi pontyhorgászatom

Rokolya Péter 2022-12-28 06:00:00
A hideg vízi, elsősorban téli horgászat, kiváltképp a pontyhorgászat nehéz kenyér! Számos tényező van, amit nem árt észben tartani, ha ilyenkor is vállalkozunk a pontyozásra. Személyes tapasztalataimat gyűjtöttem most össze ebbe a nem hétköznapi írásba.

Csukarekordom története

Rokolya Péter 2022-12-22 06:00:00
A pontyhorgászat mellett nagyon szeretek ragadozóhalakra is horgászni. A hagyományos fenekező süllőző peca a kedvencem, de most egy emlékezetes pergetett csukám történetét osztom meg Veletek.

Bledi születésnap

Rokolya Péter 2022-11-29 06:00:00
Nincs év Bled nélkül, így újfent elutaztam kedvesemmel e szlovén gyöngyszemre kirándulni és horgászni. Ezúttal augusztusban jött el az idő, hogy újra ellátogassunk Bledre, ami köztudottan nem a legjobb időszak a pecára itt, de nézzük, hogyan is oldottuk meg ezt a cseppet sem terhes feladatot!
Videóval

Tarcal kincsei 2. rész – Kengyel-tó

Rokolya Péter 2022-11-19 06:00:00
A tarcali kaland folytatásaként egy legendás, de feledésbe merült vízterületre látogattunk el. A Kengyel-tó egy tekintélyt parancsoló tározó a Tokaj-hegy lábánál, mely változatos halfaunának ad otthont és igazi kihívás elé állítja az ide érkező horgászokat. A vízben kapitális harcsák, szép pontyok és parádés amurállomány található. Utóbbiak voltak most célkeresztben.

Rokolya Péter – A szakértő válaszol! – 108. rész

Rokolya Péter 2022-11-08 06:00:00
Javában tart az őszi nagyhalas szezon. Sokan kíváncsiak, milyen módszer, csali lehet ilyenkor sikeres, illetve mely felszereléseket szerezzék be hosszú távra horgászataikra. E közelmúltban kapott kérdéseket válaszolom meg legújabb írásomban.

Györöki pontyok

Rokolya Péter 2022-10-20 06:00:00
A tavalyi fenomenális balatoni pecánkat, úgy döntöttünk, megismételjük Benő barátommal Balatongyörökön. A pontos helyszín a Becehegy alatt található Györöki 1-es stég volt. Titkon bíztunk egy hasonló sikeres pecában, sőt még egy jobban azonban ember tervez a Balaton pedig a Balaton…
Videóval

Tarcal kincsei 1. rész – A Citrom-bányató

Rokolya Péter 2022-10-08 06:00:00
Egy különleges lehetőséget kaptunk, hogy a tarcali bányatavon horgászhassunk Hunyadi Ádám barátommal. A cél egy közös álom megvalósításán túl a csekély halállomány felmérése volt, illetve egy nem hétköznapi film készítése. A sors kegyes volt hozzánk, gyönyörű őslakos fekete nyurgapontyokat sikerült fognunk. Tartsatok velünk erre a páratlan vadvízi kalandra!
Videóval

Növeljük a hatótávot! – Deeper jelerősítő

Rokolya Péter 2022-10-02 06:00:00
Az okos halradarok világában már nagyon sok horgász táskájában lapul egy-egy parti halradar, melyek zászlóshajója a Deeper. Viszont sajnos van egy gyenge pontja is a technikának: a jelet gyakran ledobják, elvesztik a mobil készülékek külső antenna híján, megszakítva ezzel a meder pontos feltérképezését, vagyis radarozásunkat. Jómagam is tapasztaltam ezt, maximum 50 méterig tudtam biztonságosan használni halradaromat, viszont van egy hasznos megoldás!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 8. rész – Kedvenc stick mix receptem

Rokolya Péter 2022-09-27 06:00:00
Nagy titkok nincsenek már a modern pontyhorgászatban, de mindig van egy-egy apró trükk vagy kicsi plusz, ami hozzásegíthet minket a sikerhez. Kapástalan időkben a stick mixek használata is jelentősen növeli esélyeinket, főleg hideg vízi körülmények között. Ebben az írásban kedvenc stick mix receptemet fogom megosztani Veletek.
Videóval

Vadvízi amurhorgászatom

Rokolya Péter 2022-09-22 06:00:00
Régóta vágytam már egy igazi vadvízi kapitális amur megfogására, aminek ideje most jött el! A Kiskunsági Nemzeti Park szívében eredtünk a csatornalakó amurok nyomába. Kedves cimborámmal, Sziszek barátommal horgásztam, aki egy igazi megszállott vadvízi horgász. A vadvízi amurhorgászat nem egyszerű műfaj, ezért sokakat érdekel, milyen praktikákkal lehet sikeres az ember. Hasznos tapasztalatainkat osztjuk meg Veletek ebben a nem hétköznapi írásban és filmben.

A szakértő válaszol! – 103.rész

Rokolya Péter 2022-09-20 06:00:00
Itt az ősz, a legjobb nagyhalas időszak. Sokan kíváncsiak, milyen módszer és csali lehet ilyenkor a legjobb és leghatékonyabb. Pár érdekes kérdést az utóbbi időben is kaptam, ezekre adok most választ A szakértő válaszol legújabb részében.

Kákafoki kalandok 1. rész

Rokolya Péter 2022-09-03 06:00:00
Szeretem a vadvizeket, itt teljesedhet ki igazán egy horgász. Gyakorta ezek a horgászatok nem a kapitális halakról szólnak, mégis mindig tanul, tapasztal az ember valami újat. Különleges horgászhelyek kis hazánkban is sokfele vannak, azonban van egy, amely régóta mozgatta a fantáziám. Szarvason – és az itt található, páratlan szépségű mocsári ciprusok alatt – mindenképp szerettem volna horgászni és egy pontyos képpel gazdagítani albumom. Hogy ez megvalósult-e? Tartsatok velem a nem hétköznapi kaland első részére a „Jurassic Parkba”, és minden kiderül!

Először Serházzugon

Rokolya Péter 2022-08-29 06:00:00
A holtágak a legnehezebb vizek közé tartoznak. Rendszerint minden holtág erősen törpeharcsás, ezért nehéz a peca, pedig szép halakat rejtenek melyek különleges trófeák. Egy újabb helyről írok most, ahol eddig még nem jártam, idén azonban ez is lekerült a bakancslistámról: nézzük, milyen is volt elsőre Serházzug!

Diana-tavi torpedók

Rokolya Péter 2022-08-20 06:00:00
Régóta dédelgetett tervem volt a Diana-tóra ellátogatni és méltán híres amurállományát becserkészni. A tó ritka kincse a fekete amur, mely persze az én kívánságlistámon is első helyen szerepelt. Ember tervez, a körülmények viszont döntenek. Be kellett érnem egy fehér amur parádéval és bónuszként egy tórekord ponttyal. Tartsatok velem erre a mozgalmas nyári kalandra!

Kis-balatoni nyár

Rokolya Péter 2022-08-17 06:00:00
A Kis-Balaton egy páratlan varázsú vadvíz-ország, ezt tavaly testközelből is megtapasztaltam. Kedvesemmel idén is úgy döntöttünk, visszatérünk nyaralni Zalakarosra és beiktatunk egy „szokásos” pecát is a programtervezetbe.

Kiskorpádi álompeca

Rokolya Péter 2022-08-08 06:00:00
Somogyország angolos horgászvize az, ahova mindig jó szívvel érkezem és széles mosollyal távozom. Egy víz, melynek halállománya messzi földről vonzza a horgászokat. Olyan különlegességek akadhatnak itt horogra, mint koik, spanyol mintás pontyok és fekete amurok is. Ez a horgászat viszont a nagy pontyoktól vált igazán emlékezetessé, melyek megtiszteltek minket!
Videóval

Rokolya Péter – Koiország

Rokolya Péter 2022-06-29 06:00:00
Alig vártam, hogy barátaimmal visszatérhessek Koiországba és üldözőbe vehessem a tó méltán híres koi pontyait. Nem volt egyszerű dolgunk a tó rafinált halaival szemben, de kitartásunk és a tó nem hazudtolta meg magát, gyönyörű halak kerültek lencsevégre. Tartsatok velünk erre a fantasztikus kois kalandra Somogy megye szívébe, a Kiskorpádi Szigetestóra!
Videóval

Kiskorpád rafinált pontyai

Rokolya Péter 2022-05-27 06:00:00
Sokszor tapasztalom, hogy a vizek nehézsége nem feltétlenül függ össze a nagysággal. Egy kisebb tavon gyakran sokkal nehezebb becsapni a pontyokat, mint egy nagy kiterjedésű vízen. A halak sokkal érzékenyebbek a külső tényezőkre, sokkal óvatosabbak, ezáltal a kapókedvük is visszafogottabb. A Haldorádó 2021-es újdonságainak teszteléséhez jó pálya volt a Kiskorpádi Szigetestó is, ahol nagyon nem volt könnyű becsapni a tó rafinált pontyait!

A szakértő válaszol! – 98.rész

Rokolya Péter 2022-05-05 06:00:00
Itt a tavasz, a legtöbb horgász számára legjobban várt időszak. A kérdések is szép számmal „futnak” be hozzám is napi szinten, így itt az ideje a legérdekesebbeket egy újabb szakértő válaszol írás keretein belül megválaszolni!
Videóval

Ahová el kell menni…

Rokolya Péter 2022-04-20 06:00:00
A Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága. Aki egyszer eljut ide, azonnal megérti, miért özönlenek erre a helyre a turisták a világ minden pontjáról. Havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, ódon vár, aprócska sziget fogadja az ide érkezőket, azonban a pontyhorgászok számára is egy igazi bakancslistás helyszín. Csodálatos, egyedi pontyokat rejt ez a különleges tó, melyekért megéri minden befektetett energia.

Rokolya Péter – Az okos halradarok világa

Rokolya Péter 2022-02-27 06:00:00
Napjainkban a technika világát éljük, mindenben egyre újabb és jobb fejlesztések látnak napvilágot, nincs ez másként a horgászatban sem. A halradarok közt is számos, egyre könnyebben és gyorsabban használható eszköz kerül piacra, ezek egyik ékköve a Deeper halradar.
Videóval

A szakértő válaszol! – 93.rész

Rokolya Péter 2021-12-22 06:00:00
Itt a tél, a pihenés, elmélkedés, tervezés időszaka. A legtöbben ilyenkor a tavaszi pecákra készülnek már vagy nosztalgiáznak. Jómagam sem vagyok másként, bár ha már nagyon bizsereg a tenyerem, télen is megejtek pár pontyos pecát, ha az időjárás is partner. Íme, az utóbbi időszak legérdekesebb kérdései, melyeket ebben az írásban válaszolok meg.
Videóval

A szakértő válaszol! – 88.rész

Rokolya Péter 2021-09-12 06:00:00
A nyár véget ért, de itt az ősz, mely talán a legjobb időszak a horgászatra, főleg a nagyponty-horgászatra! Íme, néhány új kérdés, melyek a legérdekesebbnek bizonyultak, hogy ezen írássorozat keretein belül megválaszoljam őket.
Videóval

A szakértő válaszol – 83.rész

Rokolya Péter 2021-06-29 06:00:00
Eljött sokak számára a horgászatra legaktívabb időszak, a nyár. A szabadságok idején sokan indulnak horgászni, aktívan pihenni. Sok kérdést kaptam az utóbbi időszakban, így ezúttal is 5 kérdést válaszolok meg ezen írás keretein belül.
Videóval

A szakértő válaszol – 78. rész

Rokolya Péter 2021-05-09 06:00:00
Végre itt az igazi tavasz! Sok kérdést kaptam az elmúlt időszakban tőletek, íme közülük néhány érdekesebb, mely sokatok számára is hasznos lehet.

Kora tavaszi sikerek

Rokolya Péter 2021-04-20 06:00:00
Kora tavasz a legszeszélyesebb horgászatok ideje. Habár a ponty bizonyítottan télen, hideg vízben is táplálkozik, megfogható táplálkozása annyira csekély, anyagcseréje annyira lelassul, hogy alaposan feladja a leckét a tél után pontyfogásra kiéhezett horgásznak, így ez a téma mindenképp megér egy „misét” ezen írás keretein belül.

Az Öreg Töves

Rokolya Péter 2021-04-17 06:00:00
Minden pontyhorgásznak vannak tervei, céljai, álmai, legyen szó az adott vízterület legnagyobb vagy éppen legkülönlegesebb halának, halainak megfogásáról. Nálam sincs ez másként. Mindig vannak konkrét célhalaim az adott vízben, ahol épp horgászom, melyekért mindent megteszek, hogy előbb vagy utóbb a fotóalbumomba kerülhessenek.

A szakértő válaszol! – 73. rész

Rokolya Péter 2021-03-16 06:00:00
Sajnos a kiállítások elmaradtak a télen, így sokakban még több kérdés vár megválaszolásra. Nekem is hiányoznak ezek a jó kis alkalmak, amik a legjobb lehetőségek eszmecserére. Igyekszem az „éhséget” néhány kérdés megválaszolásával csillapítani.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2023 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.