Big Carp újdonságok éles bevetésen I. rész - A vérbojli

Big Carp újdonságok éles bevetésen I. rész - A vérbojli

Egy május végi napon meglátogattam Gábor barátomat Dunavarsányban, az egyesületi vizükön. Testvérével horgászott és panaszkodtak, hogy nem tudnak pontyot fogni már órák óta. Beszélgetésünk közben arra figyeltünk fel, hogy egy jókora harcsa forog az etetésen. Remek lehetőség kínálkozott a Big Carp legújabb fejlesztésű termékeinek éles bevetésére! A vérbojlit és a vér liquidet pont az ilyen helyzetek megoldására fejlesztették ki. A termékeket forgalomba hozatalát többéves tesztelés előzte meg. A „hivatalos” információk alapján a teszthorgászok megdöbbentő eredményeket produkáltak mind a ponty, mind a harcsa horgászatánál, ugyanis a csali mindkét halfaj termetes egyedire egyaránt vonzó hatással van! Nem hétköznapi lehetőség kínálkozott hát az új „csodacsali” kipróbálására.

Gábor a zacskó bojlit egy vödörbe tette, majd lelocsolta a liquiddel. Jó félórát hagyta állni, amíg a bojli a folyadék jelentős részét magába szívta.

A 20 mm-es golyók igazán étvágygerjesztők
A legjobb csalit is lehet turbózni…
Vér liquidben áznak a golyók
Félóra alatt teljesen magukba szívták a rájuk locsolt folyadékot
A csali

Egy szem került a horogra, a többi etetésként a vízbe. Mivel bizakodtunk, hogy a csali eredményt fog hozni, mind a négy végszerelék horgára ez került. Gábor és Zoltán feszült csendben figyelte kapásjelzőit. Talán mindössze fél órát pihentek a vízben háborítatlanul a csalik, és éppen ránk sötétedett, mikor Zoli kapásjelzője visítva adta tudtunkra: vendég érkezett! Jó félórás fárasztás után egy 165 cm-es, 36 kg-os harcsa került partra! Megdöbbenve néztünk egymásra… a néhány másodperces csendet Zoli törte meg lényegre törő kijelentésével: „ez tényleg megette a csalit!”.

A Big Carp vérbojlira kapott!

Álmélkodva néztük, hogy az egy szem bojlival csalizott horog mélyen a hal torkában akadt meg. Tehát félreértésről, véletlenszerű akadásról szó sem volt! A gubancgátló csőből tíz-tizenöt centi kivételével semmi sem látszódott ki a hatalmas szájból. Talán még a fotózást be sem fejeztük, mikor Gábor botja is „elsült”, és egy hét kilogrammos nyurgaponty jelezte, hogy az ő érdeklődését is felkeltette az ínyencség. Természetesen a fotózást követően ez a hal is visszanyerte szabadságát.

Miután a harcsát lefogtuk az etetésről, azonnal megjelentek a pontyok is. A különleges csali ennek a gyönyörű pontynak is megtetszett

Tudjuk jól, hogy „csodacsalik” nincsenek, a vérbojli azonban azon az estén duplán bizonyította rendkívüli fogósságát, ráadásul két különböző halfajnál!

Ha majd többnapos etetés után ráfekszenek az etetésére a harcsák, és nem lehet tőlük pontyot fogni, jusson eszébe ez a csali! A harcsa vizeink legnagyobb ragadozóhala, az öregebbje okos, kitanult élőlény, de a kalóriadús, könnyen megszerezhető eleségnek ő sem ellensége. Nem véletlen, hogy többen fognak vagy akasztanak bojlizás közben (hagyományos golyókkal vagy halibut pellettel is) nagybajuszúakat. Így ne csodálkozzunk rajta, hogy a felturbózott vérbojlinak sem tud majd ellenállni!

Eredményes kísérletezést kívánok!

(X)
Fenyvesi Attila