Egyedülálló POLYPHONIC kapásjelző szett a Prologictól

Egyedülálló POLYPHONIC kapásjelző szett a Prologictól

Végre kapható Magyarországon is az egyedülállóan sokoldalú Prologic Polyphonic kapásjelző szett. 16 különböző hangjelzés közül választhatunk, a szokásos hangjelzések mellett a természet hangjait, valamint emberi hangot is használhatunk kapásjelzésre. Természetesen széles tartományban állítható a készülék hangereje. A vevőegységen is van néma és rezgő üzemmód a vízpart nyugalmának megőrzése érdekében, így a termék számos lehetőséget ad arra, hogy a kapás jelzése mások zavarása nélkül jusson el hozzánk. A vevőegység tesztelt hatótávolsága 150-200 méter. A következő cikk, illetve videó segítségével szeretnénk bemutatni a Prologic Kapásjelző szettet.

A Prologic e kapásjelző szettet kétféle kiszerelésben hozza forgalomba. Mindkét kiszerelés tartalmaz 1 db vevőegységet, 4 db különböző színű, az éjszakai fény színét meghatározó panelt, a vevőegységhez 1 db felcsíptető zsinórt és a 3 + 1-es készletnél három, míg a 4 + 1-es készletnél 4 db kapásjelzőt.

Prologic Polyphonic kapásjelző szett

A kapásjelző oldalán található alsó gomb benyomásával kapcsolható be a készülék. Azonban ez a gomb nem csak a be- és kikapcsolásra szolgál: ennek segítségével be tudjuk programozni, hogy a felső LED milyen színben világítson kapás esetén.

Ha beállítottuk a kívánt színt, akkor nem árt lecserélni az alsó panelt is arra a színre, amelyiket az adott bothoz választottunk. Így ha éjszaka álmosan, a kapásjelzésére ébredve rohanunk ki a sátorból, akkor is biztosan tudjuk, melyik bothoz kell szaladnunk.

Az „S” gomb megnyomásával a kapásjelzőn beállíthatjuk, hogy milyen mértékű zsinórelmozdulást értékeljen kapásnak, azaz a szélerősséghez igazítható a jelző érzékenysége. Minél hangosabban jelez vissza az „S” gomb lenyomására a készülék, annál érzékenyebben reagál a jelző a zsinór húzására és ejtésére.

A „T” gomb megnyomásával kiválaszthatjuk a 16 különböző hangjelzésből a nekünk legjobban megfelelőt. A szokásos hangjelzések mellett a természet hangjait, valamint emberi hangot is használhatunk kapásjelzésre.

A „V” gomb megnyomásával a hangerő szabályozható több fokozatban, a néma üzemmódtól az egészen hangosig.

Kapásjelzőnk másik oldalán jackdugó-bemenet található, ide csatlakoztathatjuk a LED-es hang indicatort, ami ugyanarról a 9 V-os elemről kapja az energiát, mint a kapásjelzőnk.

Térjünk át a vevőegységre. Igen hasznos a vevőegység memória funkciója, ennek segítségével visszanézhetjük, melyik botunkon volt valami mozgás. A vevőegységen található 4 különböző színű LED szintén hasznos segítséget nyújt, melyik botunkhoz szaladjunk, vagy nyugalmasabb időszakban melyiken ellenőrizzük a csali állapotát. A vevőegység tesztelt hatótávolsága 200 méter normál vízparti körülmények között. A vevőegységen természetesen szintén állítható a hangerő, illetve a mobiltelefon-technológiából jól ismert rezgő üzemmódba is kapcsolható. A vevő és a kapásjelző időjárásálló, nem csúszós, kellemes tapintású burkolattal rendelkezik. A botok a kapásjelzőn lévő párnán stabilan fekszenek fel.

Ha feltűnésmentes, strapabíró és minden körülmények közt megbízhatóan működő kapásjelzőt szeretnénk, akkor tökéletes megoldás a Polyphonic szett. A néma üzemmód, illetve a matt fekete vagy terepszín külső feltűnésmentes használatot tesz lehetővé.

Az elektronika nagyon takarékos és megbízható, minden tagja 9 V-os elemmel működik, az elektromos világító kapásjelző fej is csatlakoztatható hozzá mind swingeres, mind normál kivitelben. Gyakran probléma, hogy a hátlap lecsúszik a kapásjelző egységről, erre is talált megoldást a Prologic, mivel ehhez az elemhez itt csak az alsó panel lecsavarozása után férünk csak hozzá, így biztosan nem fogjuk elhagyni a kapásjelzőnk hátlapját.

Kívánjuk, hogy gyakran hallják a jelző hangját, vagy rezegjen zsebükben a vevő! Szóval sok kapást és sok örömet kívánunk a használatához!

(X)
Prologic Team
Videó: Lanitex Kft.