Sikeres pontyhorgászat Carp Academy Pop Up bojlik segítségével

Sikeres pontyhorgászat Carp Academy Pop Up bojlik segítségével

A mai modern pontyhorgászat hozzám közelálló műfaja, a bojlizás számomra elképzelhetetlen a csalik minél többrétű, széleskörű alkalmazása nélkül. Számtalan csalizási módszer létezik, ám a bojli csalik könnyítéséhez nélkülözhetetlen segítség a pop up bojlik használata. Kiemelném közülük a Carp Academy Pop Up családot. Ismerjük meg a terméket és a végtelen felhasználási módok egy részét együtt!

Az igazi pontyhorgászok táskájából nem hiányozhat a Carp Academy Pop Up bojli!

CARP ACADEMY Pop Up bojlik

A Carp Academy lebegő bojlik a legjobb minőségű, válogatott alapanyagokból és a cég teszthorgászainak receptjei alapján készülnek. Különleges összetételüknek köszönhetően a pontyok azonnal észreveszik őket a vízfenéken. Nagy töménységű aromájuk csalogató hatását hosszú ideig kifejti. Már a tesztidőszak alatt nagy mennyiségű kapitális pontyot fogtak ezekkel a különleges csalikkal. Ízek tekintetében szinte minden megtalálható a kínálatban - az édestől a büdösön át léteznek belőle fűszeresek és van fluo pop up is.

Ízesítés:

 • White Spice
 • GLM
 • Strawberry
 • Megafruit
 • Monster Liver
 • Robin Red Fish
 • Scopex
 • Squid & Octopus
 • Royal Honey
 • Tuna Halibut
 • Monster Crab
 • Pineapple & Banana

Kiszerelés: 100 g
Átmérő: 16-20 mm
Gyártja: Marcel Van Den Eynde - Belgium

Ízek tekintetében nincs hiány
Léteznek belőlük édes…
… és büdös jellegűek…
… és van belőlük Fluo Pop up is

Bojlis túráim során többször megtörtént velem, hogy a korábban bevált, kiválóan működő golyókkal a hagyományos felkínálási módok egyikével sem jutottam el kapásig.

Változtassuk meg a felkínálási módot - készítsünk hóembert! Első lépésként fűzzük fel a bojlikat, ügyelve arra, hogy először a pop up kerüljön a fűzőtűre
Húzzuk rá az előre elkészített bojli előkére
Elkészült a fogós szerelék, bevetésre kész
Elméletileg így fog állni a víz alatt
Győződjünk meg róla! Jól látható, hogy a pop up nagy felhajtóerejének köszönhetően felemeli a csalinkat. Így nem lesz jó!
Tegyünk a bojli és a horog közé egy sörétólmot
Nyomjuk össze fogóval
A végeredmény magáért beszél

Tapasztalhattuk már, hogy a horgászatban nincs két egyforma év, hónap vagy napszak sem. Előfordulnak olyan szélsőséges körülmények, amikor az előző percben hibátlanul működő taktika sikerének egy pillanat alatt vége. A pontyok kapókedvét is több tényező befolyásolja - az évszak, napszak, az időjárás változása és még sok egyéb. Teljesen más stratégiát kell alkalmaznunk sikeres halfogás érdekében tavasszal a felmelegedő és ősszel a lehűlő vízben, illetve nyáron, amikor sokszor meggondolatlanul habzsolnak halaink, mert a feltételek ideálisak. A kapástalanság bekövetkezhet időjárás-változás, frontok közeledése vagy a légnyomás ingadozása esetén. Ilyenkor eredménytelenné válhatnak a jól begyakorolt, bevált módszerek.

Kedvenceink sok esetben táplálkoznak eltérő intenzitással, és nem csak a kedvezőtlen körülmények miatt. A külső tényezőket nem áll módunkban megváltoztatni, azonban egy jól megválasztott csalikombinációval csökkenteni tudjuk a kapástalan órák számát. Halaink mozgása hideg vízben, frontok közeledtével szinte teljesen lelassul. Ezen időszakokban is vesznek magukhoz táplálékot, különben legyengülnének vagy akár hosszabb éhezés esetén elpusztulnának. Táplálkoznak, csak nagyon óvatosan. Egy „nehéz” süllyedő golyót a csökkent étvágyukkal már nem próbálnak szájukba szívni. Ha azonban a csalit könnyített vagy súlytalan (balanszírozott) állapotban helyezzük a „terített asztalra”, nagy sikereket könyvelhetünk el.

A balanszírozáshoz használjunk két megfaragott bojlit
Felfűzhetjük hosszabb hajszálelőkére is, csak akkor nem lesz tökéletes! Könnyen lehet finomítani
A horgon található rögzítő gumigyűrűt…
… toljuk fel a horog tövéhez
Tekerjünk annyit a hajszálelőkéből a horogra, hogy…
… meglegyen a kívánt távolság, majd rögzítsük
Elkészült a végletekig balanszírozott csali, melyet a horog súlya tart fenék felett

Carp Academy Pop Up bojlik használatával közelebb kerülhetünk bajuszos ellenfeleinkhez. Legyőzésük után engedjük őket szabadon! Barátaink ők, nem ellenségek. C&R!

Aki a kicsit nem becsüli…
Nem kapitális pontyok, viszont kapástalan időszakban csaltuk ki őket a Balatonból
Viszlát, pajti…
… köszönjük, hogy itt voltál!

(X)
Nagy Csaba