Újabb SBS termékek az áruházban

Újabb SBS termékek az áruházban

Az SBS termékek nyugat-európai hódításuk után, úgy néz ki, Magyarországon is véglegesen befutnak, tért nyernek. Manapság már alig látni a vízparton olyan bojlis horgászt, aki ne próbálta volna ki valamelyik SBS terméket. Az SBS termékpaletta rendkívül széles, mindegyik többször bizonyította már a fogósságát, de mégis akad köztük igazi, frekventált termékcsoport. Ez pedig a híres M-es széria. Vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről ezeket a termékeket és a hozzájuk tartozó kiegészítőket!

SBS M1, M2, M3, AV1 mixek

Az SBS mixek, már több versenyen is bizonyították rendkívüli fogósságukat, elég, ha csak a pontyfogó világbajnok jugoszláv csapatról, az SBS SZiKo Teamről vagy a világcsúcstartó román csapatokról van szó. Az M-es szériát több éven keresztül fejlesztették, majd fokozatosan vezették be a piacra, s ennek köszönhetően ma kiváló termékkel szembesülhetnek a vásárlók. Minden évszakra kínálnak ezek a mixek valamilyen megoldást, használatuk esetén szinte lehetetlen fogás és fárasztási élmény nélkül távozni a vízpartról.

SBS M1 QUEST BASE MIX

Az SBS M-es bojlis termékek egyik legnépszerűbb és egyben legfogósabb tagja az M1-es mix. Ennek a mixnek az alapja egy könnyen megemészthető hal-őrlemény, amely már sok helyen bizonyította a fogósságát. Fűszeres jellegű keverék, melynek az egyik fontos alkotóeleme a Robin Red. Figyelem! Ha egy normál, átlagos mixhez, Robin Redet adagolunk, az még nem egyenlő azzal, hogy kézhez is kaphatunk egy M1-es mixet. Az M1-es mix valódi sikerének a kulcsa az azonnali siker! Rövid, akár egy hétvégi horgásztúra során is hatásos, pillanatok alatt behozza az etetésre a pontyokat, biztosítván ezáltal a felhőtlen szórakozást a vízparton.

Az M1-es Mix szinte minden évszakban, helyzetben, vízen nyerő lehet

SBS M2 QUEST BASE MIX

Miután az SBS megalkotta az M1-es mixet, s látta a rendkívüli sikerét, azonnal elkezdte kifejleszteni az M2-t. A cég szakemberei azzal tisztában voltak, hogy a ponty szereti a vér alapú csalikat, ezért csaknem 9 hónapot töltöttek el olyan csalik tesztelésével, kipróbálásával, melyek ezt tartalmazzák. Miután Wayne Dunn angol teszthorgász átadta az SBS-nek a saját, titkos vérkeverékét, megnyílt az út az M2-es mix elkészítéséhez. Ez a mix sokkal sötétebb, és egyáltalán nem hasonlít semmiféle más vér-alapú csalikra, amelyek hajlamosak az ízeket magukba zárni, s nem tudják kibocsátani azt. Az M2-es mix azonnal kibocsátja az íz-anyagot, amint érintkezésbe kerül a vízzel. Az M2-es mix még csak pár éve van a piacon, de Wayne Dunn már közel 10 éve használja eredményesen. Ha olyan csalit akarunk kézhez kapni, mely azonnal hat, akkor forduljunk az M2-hez.

Az M2-es halas jellegű bojlival akár még harcsákhoz is szerencsénk lehet

SBS M3 QUEST BASE MIX

Az M3-as mix a hideg vízi, akár a téli bojlik egyik fő alapanyaga lehet. A hideg vízben a pontyok táplálkozási kedve lényegesen lecsökken, éppen ezért fontos, hogy olyan csalit hozzunk létre, melynek a tápláléktartalmát alacsony szinten lehet tartani, de halcsalogató képességét magas szintre lehet emelni. Az M3-as mix erre a célra tökéletesen megfelel. Az M3-as mix messze eltávolodott az M1-től és az M2-től, s mégis azonos mértékben emészthető. Hideg vízben, főleg télen, a fogási eredmények lényegesen lecsökkenek, s ilyenkor hozhat kimagasló eredményt az M3-as mix. Bár ennek a mixnek a lényege a halőrleményben kereshető, de a tejes mag keverékek és édes ízesítők nagyszerű plusz hatással látják el a mixet. Ez a mix fogós akkor is, amikor már más csalik hatástalanok, amikor a hőmérséklet drasztikusan lecsökken. Az M3-as mix érdekessége, hogy két alapmixből áll, a csomagolás kétfajta mixet tartalmaz. Az egyik az M1-es, a másik pedig egy olyan édes jellegű mix, melyet vajkaramellás ízesítéssel kell elkészíteni (old english toffe). A két mixet külön-külön kell kigyúrni, de a kinyomó pisztolyba egyszerre kell betölteni. Ennek köszönhetően olyan bojlit kaphatunk kézhez, mely határozottan kétfelé tagozódik. Egy vöröses-barna és egy fehéres árnyalatra.

Az M3-as bojli kétféle, harmonikusan egymáshoz igazított ízt tartalmaz

SBS AV1 QUEST BASE MIX

Az AV1-es mix a tesztelés folyamatában már a tavalyi évben hihetetlen eredményeket produkált Magyarországon is. Tavaly, a 2005-ös május maconkai bojlis versenyen győztes román csapat ezzel a mix-el döntötte meg a 100 órás pontyfogó világrekordot! Itt tesztelte először ugyanis a román csapat az SBS cég új termékét, az AV1-et. Mivel igen jól sikerült a versenyen a teszt, (világrekord) az SBS azonnal piacra is dobta. Az AV1-es mix összetételét nagy titok és misztikum övezi, de fogósságáról már sokan meggyőződtek. Ezt a mixet tulajdonképpen az M3-as mix édes feléből fejlesztették tovább, és vajkaramella aromával lehet ízesíteni.

Az AV1-es bojlik már fényesen bizonyították fogósságukat, amikor 2005. májusában ezzel az anyaggal megdöntötték a 100 órás pontyfogás világcsúcsát


SBS pelletek

Az SBS pelletek egyik fő előnye és egyben erénye a változatosságukban rejlik. A párperces oldódástól kezdve, egészen a többórás oldódásig találkozhatunk SBS pellettel, tehát a horgászati taktikánkat tökéletesen fel lehet építeni ezeket a tényezőket figyelembe véve. A méretben is rendkívül változatos képet mutatnak az SBS pelletek, mivel 3 mm-től 16 mm-ig szinte minden méret található a palettán.

Az M-es mixekhez igazítva teljesen megegyező ízesítésben pelletek is forgalomba kerültek
A pelletek vödrös, 5 kg-os kiszerelésben is kaphatóak
Az M1, M2, M3-as pelletek színe megegyezik az M-es bojlik színével

SBS M1 6 mm-es PELLET

Ezeknek a pelleteknek 4 óra a lebomlási idejük, ennyi időn keresztül szivárogtatják ki a nagyszerű és gazdag M1-es illatot a vízbe. Az állagukat is sokáig megőrzik, sőt 4 óra elteltével felpuhult formában, még vonzóbbak lehetnek a pontyok számára. Az M1-es pellet betainnal, halőrleménnyel és számos más egyedi táplálékingerlővel látták el, a fűszeres, pikáns íz pedig tovább növeli a csali vonzerejét. A hagyományos etetésen kívül felhasználható PVA tasakokhoz, hálókhoz is.

SBS M2 6 mm-es PELLET

Az M2-es pellet szinte nélkülözhetetlen etetőanyag a felmelegedő, nyári vizekben. Ezeknek a pelleteknek 1-2 órás a lebomlási idejük, ennyi ideig szivárogtatják ki a vízbe a nagyszerű, gazdag M2-es illatot, amely betainnel, halőrleménnyel és számos más egyedi táplálékingerlőkkel lett kiegészítve. A rövid ideig tartó horgászatok során a pontyok minél gyorsabb etetésre csábítása érdekében az M2-es pellet használata szinte elengedhetetlen. A halas, véres jellegű ízesítése fantasztikus hatást gyakorolhat a halakra.

Ezek a 6 mm-es pelletek hosszú ideig bocsátják ki magukból az illat és ízanyagokat

SBS M3 6 mm-es PELLET

Az M3-as pellet érdekessége, hogy kétféle színű és ízesítésű pelletből áll, melyek egymást tökéletesen kiegészítik. Az egyik az M1-es, a másik pedig egy édes jellegű pellet, melyet vajkaramellás ízesítéssel készítettek el (old english toffe).

SBS 5 és 16 mm-es CSL PELLET /ajándék 500 ml-es kukoricacsíra likőrrel/

Nyugat-Európában az egyik legkedveltebb SBS pellet a CSL pellet. Ennek a pelletnek a jelentőségét már Magyarországon is kezdik felismerni, egyre többen használják a horgászataik során, az etetéseik alkalmával. Gyors oldódásukkal pillanatok alatt felkeltik az etetés környékén tartózkodó halak figyelmét. A gyors oldódás bekövetkeztével még órákon keresztül az etetésen, a fenéktől számítva 10-15 cm vastagságban egy csábító íz és illatfelhőt hoz létre ez a pellet. A pontyokat szinte megőrjíti ez a vékony illatréteg, mohón turkálnak benne a táplálék után. A CSL pellet sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csak az etetésre bejuttatva érhetünk el vele sikereket, hanem PVA tasakokban, hálókban koncentrálva is fantasztikus hatást gyakorolhat a halakra.

A vödörben ajándék 500 ml-es kukoricacsíra likőr is található, mellyel belocsolva a pelletet, tovább fokozhatjuk annak csalogató hatását.

A CSL és Multimix pelletek szintén kaphatóak 5 kg-os kiszerelésben

SBS Multimix Proactive Pellet - vegyes pellet /ajándék 500 ml-es kukoricacsíra likőrrel/

Az SBS Multimix Proactive Pellet egy nagyhatásfokú, alacsony olajtartalmú keverék, amely a következő pelleteket tartalmazza:

 1. rendkívül gyors oldódású CSL pelletet 3 és 5 mm-es méretben
 2. Hemp 100-as (kender) pellet, mely tiszta kendermagból készült
 3. magas betain tartalmú pellet
 4. egy rendkívül lágy, gyors lebomlású pontypellet
 5. speciális, fűszeres jellegű vöröspellet

Az SBS Multimix Proactive Pelletben a lebomlási idő 30 perctől egészen 4 órán keresztül tart, melynek köszönhetően a halak számára hosszú idejű táplálkozási ingert biztosít az etetésen. Ez a pelletkeverék ideális PVA tasakok használatánál is.

A vödörben ajándék 500 ml-es kukoricacsíra likőr is található, mellyel belocsolva a pelletet, tovább fokozhatjuk annak csalogató hatását.

500 ml-es ajándék kukoricacsíra likőr található minden vödrös CSL és Multimix pelletben
A Multimix Proactive pelletben ötféle, különböző oldódási idővel rendelkező pellet található


SBS M1, M2, M3-as lebegő bojlik

Az SBS Pop-Up (lebegő) bojlik lényegesen hatékonyabbak más lebegő bojliknál. Ennek az okát a lebegőképesség megtartásában kell keresni, mely több mint 48 órán keresztül is tarthat a vízben. Az SBS lebegő bojlik szintén tartalmaznak hal-csalogatókat (attractok, betain stb.), mely komoly vonzerőt jelent a pontyoknak. Állaguknál fogva jelentős mennyiségű áztatott folyadékot szívhatnak magukba, mely abszolúte nem befolyásolja a lebegő képességüket. Javasolunk 36 óra áztatást a csalizás előtt.

Az SBS lebegő bojlik akár kettő napon keresztül is megtartják lebegő képességüket
A lebegő bojlik gyártása során az SBS nagy gondot fordított a golyók színezésére is


SBS CSL Pop-Up - lebegő pellet

Az SBS CSL horog Pop-Up pelletek nagy csalogató hatású és gyors oldódású hibrid (bojli/pellet) horog-csalik. E lebegő pelletek a hajszálelőkén kb. 12 óráig tartanak. A csali tartalmaz tömény kukoricacsíra-kivonatot, jól oldódó, pontyokat serkentő anyagokat, nagy mennyiségű betaint és 50/50 bojlikeveréket. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a végeredmény egy téli és nyári időszakban is egyaránt kiválóan alkalmazható gyorsoldódású pellet. A pontyok, márnák, compók, dévérek és domolykók ellenállhatatlan csalinak találhatják. Az SBS Cornsteep Liquor horogpelletek jól kombinálhatóak az SBS kukoricacsíra pellettel vagy a különféle SBS Betain Attract pelletekkel.

Minden dobozban a lebegő pelleteken kívül egy 20 ml-es flakonban a pellet ízesítésével megegyező, étvágyfokozó stimulátorokkal ellátott folyadék található.

Vásárlás után tanácsos ezzel a folyadékkal bőven meglocsolni a pelleteket, hogy a horgászat kezdetéig kellő mennyiségű folyadékot tudjanak magukba szívni.

A CSL lebegő horogpellethez ajándék ízesítőt is rejtettek a csomagolás során


SBS COD LIVER OIL - Tőkehalmáj olaj

A tőkehalmáj olaj az egyik legnépszerűbb halolaj, melyeket hosszú élettartalmú bojlik keverékeibe alkalmazhatunk, 98 %-os emészthetőségének tulajdoníthatóan. Ez az olaj az egyik legjobb, hosszú élettartalmú élelmiszerforrás a halaknak. Az illata jellegzetes, megkülönböztethető a többi halolajtól. Mivel a hideg víz hatására sem sűrűsödik be, kiválóan alkalmazható a téli csalik elkészítése során is. 1 kg bojlimixhez 30-40 ml tőkehalmáj olajat ajánlott adagolni.


SBS Red Salmon halolaj - vörös lazac olaj

A vörös lazac halolaj az egyike a legjobb olajoknak, amelyeket hosszú élettartalmú bojlik elkészítése során alkalmazhatunk. Illata már inkább kissé büdös, s ezért különösen a halas, májas, büdös jellegű bojlik elkészítése során lehet nagy jelentősége ennek az olajnak. Nagyszerűen alkalmazható a hideg vízi horgászatok során is, mivel még a 10 fok alatti vizekben sem sűrűsödik be. Ez az olaj 98 %-os emészthetőségével szinte verhetetlen a maga nemében. 1 kg bojlimixhez 30-40 ml vörös lazac olajat ajánlott adagolni.

Az SBS olajok 98%-os emészthetősége szinte egyedülálló a maga nemében


SBS Corn Steep Liquor - koncentrált kukoricacsíra likőr

A kukoricacsíra likőr az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb rendelkezésre álló folyékony táplálék-kiegészítő lett a ponty horgászata során. Az SBS piacvezető a kukoricaáztató termékek területén, melyet a közel 20 éves tesztelésnek, használatnak köszönhet. A kukoricacsíra likőr kukoricaőrleményből ered, mely gazdag sűrű, illatozó aromában, amelyet a ponty szinte mindig ellenállhatatlannak talál. 30 %-os protein tartalommal, jól meghatározott aminosav profillal, természetes oldódó cukortartalommal, valamint vitamin és ásványi anyagokkal rendelkezik. Kiválóan alkalmas etetések előtt a pelletek csalogatóbb hatásúvá tételére, miután bőven belocsoltuk a likőrrel. Method mixek ízesítésére is alkalmas, de egy fogós bojli alapanyagai közül sem maradhat ki.

A kukoricacsíra likőr kiváló bojlis alapanyag, de használhatjuk a method mixek és pelletek ízesítésére is


SBS Attractamino

Ez a szer gazdag aminosavakban, előáztatott májban, lépben, vitaminokban, ásványi anyagokban és természetes jellegű organikus elemekben. Az SBS Attractaminót már 20 éve használják a pontyok csalizásánál, és a ponty ezt szinte mindig ellenállhatatlannak találja. Kompatibilis minden bojli alapkeverékkel, pellettel, pasztával vagy akár ízesítő kombinációval. Csali áztatásának, dipnek is nagymértékben hatásos. 1 kg bojlimixhez 20-40 ml SBS Attractaminot adagoljunk.


SBS Amino-PPC

Az Amino-PPC egy sötétvörös folyadék, egy előemésztett élelmiszerforrás. Rendkívül vonzó táplálkozási jelet szivárogtat ki a csaliból. Elsődleges vonzó hatása a PPN-ben (foszforil-kolamin) kereshető. Az Amino-PPC egy közkedvelt pontycsalogató anyag, melyben megtalálható friss máj, lép, aminosavak és különböző ásványi anyagok. Ez a folyadék egy felhőt képez a fenéken, melynek köszönhetően rendkívül izgató jeltömeget hagy maga után. Ajánlott adagolás 1 kg bojlimixhez 20-40 ml.

Egy jó minőségű, fogós bojliból nem hiányozhatnak az aminosavak


SBS Natur Attracts (természetes kivonat)

Az SBS Natur Attractor adalékanyagot 12 éve fejlesztették ki, s azóta a folyamatosan zajló kísérletezésnek köszönhetően egyre erősebb és erősebb hatást lehet elérni vele. Magas szintű keverék, mely több természetes eredetű összetevőből áll. Az SBS Natur Attractor szinte sugallja a halaknak, hogy „egyél meg”. A Natur Attractor használatával a bojlinkat a ponty könnyebben és gyorsabban emészti meg, a számára hasznos alapvető tápanyagokat a szervezete pillanatok alatt felhasználja. Éppen ezért a ponty az ilyen jellegű etetésekre folyton-folyvást visszajár. Bojli, paszta és pellet ízesítésére is kiválóan alkalmas, de használhatjuk akár dip mártogatóként is.

Az SBS Attracts kapható natúr változatban is


SBS The Edge Extract

Az Edge Extract egy olyan oldódó halkereső, kombinálva íz- és táplálék stimulánsokkal, valamint mikro tápanyagokkal, amely fokozza a horog-csalik, paszták, pelletek, bojlik vagy akár főtt aprómagvak hatékonyságát. Ez az anyag a halakra nagyon komoly, intenzív táplálkozási késztetéssel hat.

10 felhasználási ötlettel szeretnénk a vásárlóknak kedveskedni, melyek mind-mind jelentős mértékben növelhetik a horgászatunk eredményességét.

10 lépés a sikerhez:

 1. Hagyományos etetőanyag-keverékek: adjon 2 púpozott evőkanálnyit a kedvenc etetőanyagához, 1 kg-os mennyiséghez.
 2. Csemegekukorica: adjon 1/2 púpozott teáskanálnyit a kis konzervdobozokhoz, 1 teljes púpozott teáskanálnyit a nagyokhoz, rázza jól össze, és lehetőleg hagyja állni egy éjszakát.
 3. Löncshús: helyezze a húst egy polietilén zacskóba, és adjon hozzá konzervenként 1 púpozott teáskanálnyit. Fedje be vele teljesen a húst, hagyja állni egy éjszakát, és addigra az Edge Extract egy oldódó bevonatottal borítja be a löncshúst.
 4. Bojlik: adjon 2 púpozott evőkanálnyit a száraz alapkeverék minden kilójához.
 5. Dipek: különböző dipeket készíthet az Edge Extract, különféle olajok, aromák, aminosavak és attractorok variálásával.
 6. Gyurmák: keverjen el 3 rész Edge Extract kivonatot 2 rész darával, 1 rész teljes kiőrlésű liszttel és kis vízzel. Óvatosan addig keverje, amíg a kívánt állagot eléri. Ha kiszáradna, egy kevés vízzel gyúrja át.
 7. Szemesek: adjon 1 púpozott evőkanálnyit minden kiló aprómaghoz.
 8. Pelletek: adjon annyi vizet 1 kg pellethez, hogy kellően felpuhuljon, keverjen hozzá 2 púpozott evőkanálnyi Edge Extract kivonatot, ebből gombócokat formálhat.
 9. PVA zacskók: adjon 1 púpozott teáskanálnyit a zacskó tartalmához.
 10. Csontkukac, báb: adjon 1 púpozott teáskanálnyit egy adag csontkukachoz, és hagyja benne őket egy éjszakára (lehetőleg hűtőben, hogy a lárvák ne izzadjanak), majd reggel egy szitával tisztítsa meg őket alaposan. A csalis-dobozba célszerű egy kis tiszta kukoricalisztet tenni, mielőtt horgászni indul. A friss bábokhoz adjon 1 púpozott teáskanálnyit, és annyi vizet, ami éppen ellepi a csalit - a bábok még fogósabbá tehetők, ha egy vékony bevonatot viszünk fel rá az Edge Extracttal.

A The Edge Extract több helyzetben is segítségünkre lehet a horgászatunk során


SBS M1 Bait Dip

Az M1-es dip amellett, hogy tartalmazza azt a folyékony adalékanyagot, mely az M1-es bojli egyik fontos összetevője, tartalmaz még The Edge Extract kivonatot is, valamint olyan hihetetlenül titkos adalékokat, amelyek biztosítják az M1-es dip páratlan fogósságát. Az M1-es skála alapja egy könnyen megemészthető halőrlemény, amely bizonyítottan jó halcsalogató. Ennek a dipnek egyedi, megkülönböztetett piros színe van, tartalmaz Robin Redet, étvágygerjesztő stimulátorokat is. Az M1-es dipeknek magas a protein tartalmuk, könnyen emészthetőek és szinte azonnal kibocsátják magukból az ízeket, amint a vízbe kerülnek. Az M1-es termékcsalád, ezen belül az M1-es dip valódi sikerének kulcsa az azonnali siker.

Az M1-es dip rendkívüli töménységével, már az első pillanatban felhívja magára a figyelmet
Az M2 és M3-as dipek ízben és illatban is szinte verhetetlenek


SBS CSL Session Dip

Ennek a dipnek az alapja a kukoricacsíra likőr. Nagy töménységű kukoricacsíra kivonatot, betaint, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Rendkívül jól tapad a csalira, csalogató hatását a vízben pillanatok alatt kifejti, szinte mágnesként vonzza a halakat. Alkalmazható löncshús, bojlik, pelletek, aprómagvak csalizása során is. A CSL Session Dipet többféle ízesítéssel látták el, melyeket így tökéletesen hozzá lehet igazítani az etetőanyag, bojlik, pelletek ízesítéséhez is.

Az SBS dipeknek nagyon jó a tapadásuk, hatásukat a vízben hosszú időn keresztül kifejtik


SBS CSL Groundbait Mixer

Az SBS CSL Groundbait Mixer egy olyan igazi, sűrű és természetes kukorica-csíra kivonat, amit kukoricaszemekből nyernek. Fehérjedús anyagokat, jól oldódó tápanyagokat, természetes cukrokat, szabad aminosavakat, vitaminokat és ásványi sókat tartalmaz. Kivételes csalogató hatással van a márnára, bodorkára, pontyra, compóra és dévérre. Erős hatású anyagként tisztán ajánlott használni, de vízzel hígítva is beválik, utóbbi esetben az 1 liternyi CSL Groundbait Mixert 1 liter vízzel hígítsa fel. Hagyjon időt arra, hogy a bekeverés után az etetőanyag szemcséi teljesen felvehessék a folyadékot. A CSL Groundbait Mixer jól használható pelletek, gyurmák, magvak és húsos csalik ízesítésére is.

A CSL Groundbait Mixer a finomszerelékes horgászok kedvence lehet az elkövetkezendő időkben