WCC győzelem új SBS csalikkal - 2. rész

WCC győzelem új SBS csalikkal - 2. rész

Vajon ők hogyan csinálták? Milyen szerelékkel, csalival, etetőanyaggal érték el ezt a remek eredményt? Hogyan készültek fel egy ilyen rangos versenyre? Egy ekkora vízen hogyan találták meg a megfelelő horgászhelyet és módszert? Megannyi kérdés, amely sok horgászt foglalkoztat egy világbajnoki eredmény hallatán. Ígéretünkhöz híven a sorozat második részében a World Carp Classic 2012. évi bajnokai újabb fortélyokat osztanak meg a nézőkkel és az olvasókkal.

Az SBS Tactical Baits tulajdonosaként továbbra is kiemelt szerepet kap cégünk azon küldetése, amelynek középpontjában az áll, hogy minél több információval, hasznos gyakorlati tanáccsal lássuk el a horgászokat. Az SBS Team nemzetközi csapata olyan tagokból áll, akik Európa vizein a pontyhorgászat különböző technikáiban jeleskednek, legyen szó akár hajtós versenyekről nagy nyomásnak kitett vizeken, akár vadvízi, magányos nagyponty-„vadászatról”. A csapat sokszínűségének köszönhetően szinte kifogyhatatlan ötletfolyamot dolgozunk fel közösen évről évre, amely a későbbi fejlesztések, tesztelések alapja. Mindezeknek köszönhetően évről évre olyan új fejlesztésekkel állhatunk a nagyközönség elé, amelyek már sokat bizonyítottak a tesztelési időszakban, jelen esetben épp a világ legrangosabb pontyfogó versenyén, a World Carp Classic-on, az olaszországi Bolsena-tavon.

A vulkáni eredetű Lago di Bolsena 2012-től a WCC új helyszíne
Az érintetlen, vad halak kedvelték az új csalit
A győzelem mellett ezzel a 22,50 kg-os tőponttyal a verseny legnagyobb halának díját is sikerült elhozni!

Az új termékek megjelenése mellett részletes gyakorlati tanácsokkal igyekszünk megkönnyíteni a jövőbeni felhasználók dolgát, hiszen cégünk filozófiája szerint minél több horgásznak szeretnénk örömteli és sikeres perceket szerezni termékeink segítségével a vizek partján. Az általános útmutatás és felhasználói tanácsok mellett olyan plusz információkat oszt meg velünk a világbajnok csapat az alábbi filmben, amelyek a hétköznapi horgászatok során is sikeresen alkalmazhatóak.

World Carp Classic 2012 - Champions
A közös fejlesztés eredménye egy új Premium íz, a C1!

A film második részében fény derül arra is, hogy melyek azok a felszerelések, szerelékek, amelyek hozzájárultak a Micula - Pongrácz - Németi trió győzelméhez. Sőt! Az SBS 2013-as néhány újdonságát is láthatjuk a gyakorlatban, így szó lesz a WCC-n használt Premium széria C1-es (Competition 1) csalijáról, illetve „meglebegtetjük”, hogy mi is az a Z-CODE, bár ennek az új csalinak a bemutatására egy egész filmet forgattunk az SBS Happy Carp Ganggel, amely nemsokára bemutatásra kerül.

A forgatás során sokszor megszólaltak a jelzők
A Nagykállói-tó lakó is szerették az új csalikat
Konkrét gyakorlati tanácsokat osztunk meg akár az etetéssel…
… akár a csalizással kapcsolatban

Az etetőanyag helyes bekeverése mellett bemutatásra kerül az is, hogy hogyan lehet akár 7 méteres vízbe úgy leengedni a megtöltött PVA hálót, hogy az ne olvadjon szét idő előtt, de a fiúk azt is részletesen bemutatják, hogy bizonyos helyzetekben a csalira cseppentett Flumino Liquid koncentrátumnak is van létjogosultsága. Tapasztalataink szerint ez a trükk a hazai vizekben a csali mellett felkínált etetőanyagra vagy PVA hálóra cseppentett anyaggal a leghatásosabb, ugyanakkor a nyugat-európai tavakban, ahol a víz kémiai összetétele teljesen más, a vízközt felkínált csalira téve jelent további vonzerőt a halak számára.

„Srácok! A hír igaz! Megnyertétek a versenyt!”
A verseny lefújását követő pillanatok
Csapatöröm #1
Csapatöröm #2

Tartsatok velünk és nézzétek meg az alábbi filmet, amelyben a világbajnok csapat tagjaival bemutatjuk az SBS néhány idei újdonságát! Reméljük, hogy az új csalikkal, a filmben megosztott versenytitkokkal és tanácsokkal még több élményben és fogásban lesz részetek az idei évben!

Boldog új évet kíván az SBS csapata!

Írta: Kovács Zoltán
Videó: PVTV
Fotók: PVTV, www.worldcarpclassic.com, Novák Dániel

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.